Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuję kupić telefon, tylko szczerze nie wiem jaki będzie lepszy.

Moje wymagania:

Względnie wydajny, żeby większość gier działała płynnie, nawet te z dobrą grafiką.

Android. 

Długo trzymająca bateria.

Co do ekranu i całkowitego rozmiaru, nie chcę cegły, i przekątna ekranu nie za duża i nie za mała.

No i jak najtańszy.

Myślałem nad Samsung Galaxy Mini 2 bo tani. 

Opublikowano

Jak najmniej się da i żeby spełniało wszystkie powyższe wymagania. Tak na oko 500zł, ale pewnie nie da rady tego zmieścić. 

Opublikowano

Ja sobie ostatnio kupiłem Sony Live with Walkman (wt19i). Telefon rewelacja, adekwatny do ceny.

Specyfikacje:

- android 4.0.4 ics

- procesor 1GHz qualcomn armv7

- pamięć ram 512mb

- pamięć wbudowana 320mb

- aparat 5MPX + przedni aparat + lampa doświetlająca + filmy w 720p

- 3,2 cala

- typowo muzyczny telefon (walkman), 2 glosniki tylne stereo

Jedyna wada, że często można go spotkać z brandem w T-Mobile (śmieciowe appki typu miboa), ale można zmienić rom na oryginalny od sony, roota też łatwo zrobić.

Ja wyrwałem go za 230zł, stan idealny, poszperaj na allegro. Co do gier jakie grałem do tej pory to: Minecraft PE, Dead Trigger, NFS Most Wanted, żadnych ścinek, lagów, jeszcze aktualnie pobieram gta 3, ale kolega miał ten sam i mu chodziło :)

#można podkręcać procek do 1,5GHz, do 2GHz hard.

Opublikowano

Na muzycznym telefonie mi nie zależy. 

Muzyczny z nazwy i środka, a tak to istny potwór do tej ceny, ale zawsze możesz wybrać samsunga, bo jest #sweg na niego, życzę dobrego wyboru.

Opublikowano

Hmm moze Sony Xperia E? 

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperiae/

Jeśli nie musi być koniecznie android (wiem ze napisałeś) to polecam ci Nokie Lumie 520.

Dlaczego? 

Ponieważ mam go już z ok 4 miesiące i ani razu mi się nie zaciął. Możesz tez przeczytać opinie tego tel ;)

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/lumia520/

Oba telefony w cenie 400-500 (Nowy)

gb6bzOv.png

Opublikowano

Sony xperia e i samsung galaxy s3 mini wyglądają dobrze. Poczekam jeszcze na odpowiedzi żeby się nie okazało że są słabe. 

Opublikowano

Sony xperia e i samsung galaxy s3 mini wyglądają dobrze. Poczekam jeszcze na odpowiedzi żeby się nie okazało że są słabe. 

Jeśli Sony Xperia E to szczerze polecam, telefon płynnie chodzi i nie zawiesza się. Przymusowe będzie kupienie foli ochronnej na ekran, gdyż po jakimś czasie może zacząć się rysować.

Od siebię mogę polecić Sony Xperia U, Samsung galaxy s advance, lg l3 II, lg l5 II oraz Htc Desire S.

Opublikowano

To może zmienię nieco wymagania - raczej ograniczę się do gier ze sklepu play. Na telefonie siostry gram w raczej gry typu carmageddon, mini ninjas czy plague inc, a na takie coś raczej czołgu nie trzeba. Bardziej oglądałbym na nim filmy, ale w dalszym ciągu nie chcę za dużego ekranu. Z tego też powodu bateria powinna być wytrzymała, a nowego androida od tak po prostu chcę (jeśli to możliwe). Czy przy takich wymaganiach cena nieco spadnie?

Opublikowano

To może zmienię nieco wymagania - raczej ograniczę się do gier ze sklepu play. Na telefonie siostry gram w raczej gry typu carmageddon, mini ninjas czy plague inc, a na takie coś raczej czołgu nie trzeba. Bardziej oglądałbym na nim filmy, ale w dalszym ciągu nie chcę za dużego ekranu. Z tego też powodu bateria powinna być wytrzymała, a nowego androida od tak po prostu chcę (jeśli to możliwe). Czy przy takich wymaganiach cena nieco spadnie?

Te wymagania nie są wymaganiami. Na każdym telefonie z androidem (bynajmniej na większości) pooglądasz film i pograsz w proste gry. Patrz wyłącznie na dwurdzeniowe procesory, a co do reszty to bez znaczenia. Wybierz po prostu ten który Tobie się podoba.

Opublikowano

Te wymagania nie są wymaganiami. Na każdym telefonie z androidem (bynajmniej na większości) pooglądasz film i pograsz w proste gry. Patrz wyłącznie na dwurdzeniowe procesory, a co do reszty to bez znaczenia. Wybierz po prostu ten który Tobie się podoba.

No to pocieszające. Czy sony xperia e w takim razie będzie dobry?

Edit

Dwurdzeniowe czyli? Bo xperia e ma qualcomm a to mi wiele nie mówi. O 2 rdzeniach nigdzie nie pisze. 

Opublikowano

No to pocieszające. Czy sony xperia e w takim razie będzie dobry?

Edit

Dwurdzeniowe czyli? Bo xperia e ma qualcomm a to mi wiele nie mówi. O 2 rdzeniach nigdzie nie pisze. 

Bo jest jednordzeniowy. Na twoim miejscu, rozejrzałbym się za jakim kol wiek Alcatelem (np. Fun). Czysty system, więc jakieś zacięcia itp. są mniej spotykane.

Opublikowano

Bo jest jednordzeniowy. Na twoim miejscu, rozejrzałbym się za jakim kol wiek Alcatelem (np. Fun). Czysty system, więc jakieś zacięcia itp. są mniej spotykane.

Alcatel czyli? Bo jak to system to odpada bo chcę Androida. I podaj jakieś telefony z tym procesorem jeśli możesz bo niespecjalnie się znam. 

Opublikowano

Alcatel - producent. Telefony tej marki działają głównie na Androidzie (czystym) - nie mają własnego systemu.

Ok, sprawdzę. Ale tak ja teraz szukam tych dwurdzeniowych to są same powyżej 500zł. Pewnie opłaca się tyle zapłacić, ale szczerze wątpię w to że za dobry telefon muszę aż tyle zapłacić. Chociaż pewnie się mylę. 

Opublikowano

Ok, sprawdzę. Ale tak ja teraz szukam tych dwurdzeniowych to są same powyżej 500zł. Pewnie opłaca się tyle zapłacić, ale szczerze wątpię w to że za dobry telefon muszę aż tyle zapłacić. Chociaż pewnie się mylę. 

Są nawet 4 rdzeniowe (lecz nie są zbyt wydajne) za nawet 400 złotych.

http://allegro.pl/alcatel-ot-5036d-c5-pop-dualsim-darkgrey-gw-fv23-i4137752685.html

Z tym modelem nie miałem do czynienia, tak samo z tą nakładką, ale wygląda przyzwoicie.

Opublikowano

Są nawet 4 rdzeniowe (lecz nie są zbyt wydajne) za nawet 400 złotych.

http://allegro.pl/alcatel-ot-5036d-c5-pop-dualsim-darkgrey-gw-fv23-i4137752685.html

Z tym modelem nie miałem do czynienia, tak samo z tą nakładką, ale wygląda przyzwoicie.

Czyli nie potrafię szukać. Jeszcze jednak poczekam na odpowiedzi bo jak na razie tylko Ty uważasz Alcatel za dobry. (poczytam jeszcze na internetach).

Opublikowano

Czyli nie potrafię szukać. Jeszcze jednak poczekam na odpowiedzi bo jak na razie tylko Ty uważasz Alcatel za dobry. (poczytam jeszcze na internetach).

Często w mało znanych modelach takich jak Alcatel występuje problem z reakcją na dotyk, jest to strasznie irytujące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...