Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oceń wygląd strony

PE50

Oceń wygląd strony.  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń w skali 1-10

• 10/10
      1
    • 9/10
      2
    • 8/10
      3
    • 7/10
      3
    • 6/10
      6
    • 5/10
      2
    • 4/10
      4
    • 3/10
      2
    • 2/10
      0
    • 1/10
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest zle, niepodoba mi sie napewno logo, planujesz profile gildii/gracza?

Ocena: 7,5/10 :-)

Tak ,planuje zrobić  projekt graficzny profili na podstawie tej strony.

mca.png

Opublikowano

Ogólnie 8/10 . Dla mnie jest trochę za płaska. Spróbuj delikatnie podkreślić szczegóły.

@edit: przydało by się demo. ;)

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

Opublikowano

Jest ok, 9/10

btw po co te liczby na dole? :D

Liczba graczy online na serwerze (podstawione liczby ;) ).

mca.png

Opublikowano

to jest według Ciebie strona internetowa ? ;/

Żenada. Totalna żenada. Robiłeś to całe 10 minut brawo. -10/10 

Poczytaj sobie parę tutoriali jak robić strony internetowe i przede wszystkim spójrz na trendy. Teraz stawia się na minimalizm. Dużo kolorów mało elementów drastycznych. 

Opublikowano

@up: @Semis... to jest jego wizja ... Poza tym ... idź powiedz to tym serwerom hardcore, które maja strony tego typu ;)

@edit: najlepiej zaczynać od prostych układów. 

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

Opublikowano

to jest według Ciebie strona internetowa ? ;/

Żenada. Totalna żenada. Robiłeś to całe 10 minut brawo. -10/10 

Poczytaj sobie parę tutoriali jak robić strony internetowe i przede wszystkim spójrz na trendy. Teraz stawia się na minimalizm. Dużo kolorów mało elementów drastycznych. 

Postawiłem na prostotę. Użytkownik wchodzi na stronę i wie co na niej się znajduje. Zrezygnowałem ze wszystkich zbędnych informacji a wszystkie elementy mają być dopasowany pod Google (czego w większości stron serwerów brakuje). Do tego strona będzie dynamiczna i nowoczesna. Dlatego poprosiłem o ocenę wyglądu a nie samej strony. PS.Fakt logo nie pasuje

mca.png

Opublikowano

Postawiłem na prostotę. Użytkownik wchodzi na stronę i wie co na niej się znajduje. Zrezygnowałem ze wszystkich zbędnych informacji a wszystkie elementy mają być dopasowany pod Google (czego w większości stron serwerów brakuje). Do tego strona będzie dynamiczna i nowoczesna. Dlatego poprosiłem o ocenę wyglądu a nie samej strony. PS.Fakt logo nie pasuje

Prostota to może i jest ale źle dopasowane proste elementy nie czynią strony atrakcyjnej. Co rozumiesz poprzez: "dopasowany pod Google"?

Nowoczesne strony to tak nie wyglądają. Monotonne kolory nie zachęcają ludzi do spędzania czasu na stronie. Gdybym zobaczył taką stronę

zniechęciłbym się do zagłębiania jej treści jak i korzystania z jakichkolwiek usług jej właściciela. 

Opublikowano

Prostota to może i jest ale źle dopasowane proste elementy nie czynią strony atrakcyjnej. Co rozumiesz poprzez: "dopasowany pod Google"?

Nowoczesne strony to tak nie wyglądają. Monotonne kolory nie zachęcają ludzi do spędzania czasu na stronie. Gdybym zobaczył taką stronę

zniechęciłbym się do zagłębiania jej treści jak i korzystania z jakichkolwiek usług jej właściciela. 

Co masz na myśli pisząc "źle dopasowane proste elementy"?

Nowoczesne mają być skrypty na Stonie. Co do dopasowania pod google to rozumem przez to że strona jest rozumiana przez google (np. opis odpowiednio podkreślony - google wie że to jest opis a nie losowy tekst) ale to nie oto tu sie rozchodzi. Jedyne z czym moge sie zgodzic to monotonia kolorów rzeczywiście przydałoby sie więcej ich więcej (albo jakiś motyw przewodni).

mca.png

Opublikowano

Elementy jak elementy... te Cieniowania są kompletnie zbędne i sama strona tematycznie ma mało wspólnego z tym do czego jest. Jest za bardzo ściśnięta i te obłości są wręcz ostro przesadzone - tego już się nie robi praktycznie aż do tego stopnia.

9obpmnjr.png

Opublikowano

@up: @Semis... to jest jego wizja ... Poza tym ... idź powiedz to tym serwerom hardcore, które maja strony tego typu ;)

@edit: najlepiej zaczynać od prostych układów. 

chyba sobie żartujesz. Po co motywować kogoś i mówić, że to jest dobre jak to jest do kosza? Lepiej powiedź jak jest i trzymać się tego i mówić co jest źle. Po to jest ocena pracy tak? Żeby wyciągać z niej wnioski i starać się poprawić. Po co mówić, że to jest dobre? NIE JEST DOBRE !

TO JEST PRZYKŁAD DOBRZE WYKONANEJ STRONY:

http://semis-art.eu.pn/min/index.html
Opublikowano

Nie. To nie jest przykład dobrze wykonanej strony bo nie jest ona przystosowana do różnej wielkości monitorów, klikanie w zakładki jest dość uciążliwe przez to wysuwanie się, a obrazki nie dostosowują się automatycznie do ramki(?) przez co obrazek z miastem jest parę pikseli niżej i już całość traci estetykę.

A co do tematu...

Najbardziej nie podoba mi się tutaj logo, jest zbyt duże, taka kolorystyka już mi się trochę przejadała, ale parę poprawek i strona jest ok ;) A teraz daję 6/10 

Opublikowano

1/10

Nawet nie będę ci tu wypisywał co jest źle bo osobiście myślę że cały projekt jest do kosza. Każdy myśli że zaprojektowanie strony to walnięcie kilka kwadratów i wypełnienie ich tekstem. Nie chce być tu jakimś katem, rozumiem że każdy ma swoje początki ale uważam że powinno się wpierw zapoznać z tym co się będzie robić. Poradników jest pełno w internecie na ten temat. Nawet jak bym chciał ci doradzić albo pomóc to nie ma to sensu. Musiałbym ci wszystko rozpisywać od podstaw. Tak więc najpierw się przygotuj, a dopiero później pokaż swoją prace. Wtedy z chęcią ją ocenie oraz pomogę.

Opublikowano

chyba sobie żartujesz. Po co motywować kogoś i mówić, że to jest dobre jak to jest do kosza? Lepiej powiedź jak jest i trzymać się tego i mówić co jest źle. Po to jest ocena pracy tak? Żeby wyciągać z niej wnioski i starać się poprawić. Po co mówić, że to jest dobre? NIE JEST DOBRE !

Za przeproszeniem - gówno widziałeś więc się nie wypowiadaj. Część grafiki wziętej z neta. Sporo błędów w kodzie. O mało atrakcyjnym wyglądzie już nie wspomnę... 

Nie. To nie jest przykład dobrze wykonanej strony bo nie jest ona przystosowana do różnej wielkości monitorów, klikanie w zakładki jest dość uciążliwe przez to wysuwanie się, a obrazki nie dostosowują się automatycznie do ramki(?) przez co obrazek z miastem jest parę pikseli niżej i już całość traci estetykę.

A co do tematu...

Najbardziej nie podoba mi się tutaj logo, jest zbyt duże, taka kolorystyka już mi się trochę przejadała, ale parę poprawek i strona jest ok ;) A teraz daję 6/10 

Przystosowanie strony pod wszystkie rozdziałki to nie jest konieczność. Strona ma dobrze wyglądać na najpopularniejszej rozdzielczości w górę. Responsywność na chwilę obecną to tylko dodatek, który powoli staje się wymogiem. 

________

Sama strona autora dość słaba. Źle dobrane typo, elementy za duże, brzydka stopka i pustki. O przygotowaniu strony do dobrego indeksowania przez google też mało wiesz ;)

Dobrze było by żeby w tym dziale wypowiadały się osoby które choć trochę znają się na rzeczy, a nie gimby które są specami w każdej dziedzinie i dla których każda strona jest sweet. 

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...