Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting opłaca się lepiej wybrać - lvlup czy Pukawka?

Hosting  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki hosting jest lepszy?

• lvlup.pro
    • pukawka.pl
    • inny (napisze w komentarzu)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BANER468.gif

Na lvlup są lagi nie bierz. Połowa ludzi na 100% nie miała serwera tu i tu (ja miałem) na pukawce nadal stoi a na lvlupie cały czas wywalało i pukawka daje serwer mumble w gratisie w ofercie max a jak bys chciał ts to moge ci mój udostępnić albo możesz kupić bo też mają w ofercie

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Aktualnie jak Pukawka napisała, mają zmiany maszyn dlatego teraz będą występować lagi. 

Na teraz polecam Ci LvL UP. Ogólnie mam serwer na Pukawce i nie mam lagów :P

500uTLa7.jpg

Opublikowano

Miałem serwer tam i tam. Nie polecam żadnego z nich. Lagi, włamy itp. Mam serwer na disconnect.pl i jestem z niego zadowolony. Miły support, brak lagów, tanio no i co tu jeszcze ?

Opublikowano

Przestańcie z tym fiberstrostem, miałem tam serwer obsidian i właśnie dzisiaj się z niego wyniosłem, pisałem już że 10 osób, 20 pluginów =crash. To jest najgorszy hosting świata, nie wspominając już o ich boku- po za tym ciągle mają promocje po czym można się domyśleć że nie są tak dobrzy- jeśli polecacie mi pukawkę tak samo jak fiberhosta to podziękuję.

Co do pukawki- nawet jak tam kupie to i tak kupie pakiet ram więc nie mówcie mi że ma 155mb na slot.

Opublikowano

Nie dziwię się Twojej reakcji :)
Z ofertami jest tak, że nie każda będzie pasować do danego projektu serwera.
Dla tego najlepiej jest przetestować sobie zanim się kupi. Hostingi to umożliwiają.
Warto też zapytać się wcześniej czy konkretna oferta uciągnie konkretną konfigurację.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Uwaga dla wszystkich którzy piszą " na LVL up są lagi ||| na pukawka są lagi" to nie wina hostingu winą hostingu jest tylko wywalanie                lagi , mały ping   wina interneu (1 kb/s        lagi wina hostingu :P)

Ja polecam LVL bo z pukawki nie korzystałem                        

Opublikowano

Powiem jedno o pukawka.pl mam tam serwer 90 slotów i 42/41 pluginów + silnik spigot i co? 19.889 tps :) Czyli prawie max. Gdy robię reload czasami wywali ale to do obciążenia pluginów np. multiverscore bo mam 5 światów bez borderów wiec się nie dziwie.

Jednym słowem pukawka lecz nie wiem jak z levelup nigdy nie miałem tam serwera i raczej nie bd. miał.

Kiedyś narzekałem na pukawkę ale już jest spoko.

1377531174-U173186.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kit oba chosty są słabe a co do serwerów  na jednych maszynach są lagi bo macie inne pluginy mapy ilość graczy ddos'y bądz nie chcecie dobrą maszynkę kupujcie na Fiberhoście.

Ale jeden chaczyk musicie mieć własny item-shop bo z tego podstawowego kradną 50%.

Opublikowano

Ja powiem tak dla beki z gildia wgralismy ok 180 pl i jakis z*******y zamek i bylo 19vtps na ofercie max i to byly byle jakie pl wtedy mielismy jescze wl limit wiec bylo mniej niz2gb ramu a teraz mamy bez limitu 27 gb na 5 slotow

O lvlup sie nie wypowiem bo nie mialem serwa a na fiber typek dal mi passy i tam poczatkujacy nic nie ogarnie tak tam jest nasrane

Polecam pukawke :-Q

Opublikowano

omg dzieci dzieci dzieci

20 slot na pukawce czy na kufa hostingu dedykowanym przy 4gb ramu na 20 slot by wypierdolilo i tak jak wgrywaćie po 80 pluginów

PUKAWKA TO JEST HOSTING DOBRY LVLUP.PRO TEŻ

Oby dwa hostingi są swietne ale

LvlUp ma dziwny panel + nie idzie sie polapac

Pukawka ma latwy panel baze mysql itp miłe dodatki ITP ITP.

po za tym napisz na Bok do pukawki o % znizki to ci dadzą...

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

Zanim zacznę, chciałbym Ci przedstawić kilka wad i zalet owych hostingów ;).

Pukawka.pl:

1. Zalety: 

• Niskie pingi 
  • Popularny hosting. 
  • Średnie ceny. 
  • Możliwość wykupienia FastDownload 

1. Wady: 

• Nie jest tanio. 
  • Ograniczenia. 
  • Zdarzają się awaria całych maszyn. 

LvLup.pro:

1. Zalety
  • Ładny i estetyczny panel
  • Niskie ceny
  • Autorski panel zarządzania serwerem
  • Darmowy serwer testowy [24h]
  1. Wady
  • Zdarzają się awarie maszyn

A więc zapoznaj się z tymi zaletami i wadami i wtedy zacznij wybierać ;). Z mojego doświadczenia mogę Ci polecić lvlup.pro (jeden z lepszych hostingów w Polsce ;)).

•  

a7gn7CL.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Pukawka jest na bank lepsza od lvlup. Pukawka jest znana w sieci bo długo na rynku jest. Brak lagów i pełne zaufanie.

I 0 zabezpieczeń... Zddosowali mi serwer po 5 dniach... Polecam LVLUP.PRO mają wprowadzone dużo udogodnień, Płatność PSC paypal dotpay... Full Zabezpieczen...

Opublikowano

I 0 zabezpieczeń... Zddosowali mi serwer po 5 dniach... Polecam LVLUP.PRO mają wprowadzone dużo udogodnień, Płatność PSC paypal dotpay... Full Zabezpieczen...

Gratulacje górniku, kopałeś kopałeś i się dokopałeś... Odkopałeś opinie z  sierpnia 2014...

Te opinie są już dawno przedawnione. @American. 

#####

Obecna opinia o hostingu Pukawka i LVLUP jest znana doskonale na tym forum.

Pukawka ma lepsze ceny i jakość porównywalną do LVLUPu.

Jak chodzi o LVLUP tam bierzemy tylko VPSy, reszta ofert jest kompletnie nie opłacalna.

Pozdrawiam

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...