Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar kupić kartę graficzną. Mam na nią do 100zł. Jaka będzie najlepsza w tej cenie? Słyszałem że geforce 9800gt jest dobrą kartą i można ją wyrwać za taką cene. Co o niej sądzicie?

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Poco? :D

Athlon 64 300+, 3gb ramu.

Dodam, że chce grać głównie w LoL'a.

sygna1.png

Opublikowano

A zasilacz, płyta itd. ? Po co ? A no po to że może np. zasilacz być za słaby na daną kartę, dana karta może się nie zmieścić w obudowie, może ją ograniczać procesor, może coś z płytą nie tak, mam wymieniać dalej :) ?

Opublikowano

do karty graficznej za 100zł każdy zasilacz da rade.

To życzę powodzenia z zasilaczem np. 100-200w (taki odpowiada wiekowo reszcie sprzętu) i kartą pokroju hd 4850, 9800 gt itd.

Opublikowano

Hd 4870 o wiele lepsza od 9800 gt, jednak w połączeniu z tym antycznym procesorem i tak nie będzie wielkiej różnicy.

Opublikowano

Ale lepiej kupić Hd 4870 gdyż w przyszłości można kupić lepszy procesor. Tylko czy nie będzie problemu z zasilaczem?

sygna1.png

Opublikowano

no proszę jednak więcej prądu, ale nie zmienia faktu ze jednak lepsza karta.

ja bym zrobił to tak ze kopił bym 4870 potem dostukał kasy na zasilanie, jakieś 500w dopiero potem myślał bym nad prockiem. Karta przy normalnej pracy potrzebuje 75w czyli puki co nie możesz z niej wycisnąć soków.

Opublikowano

Więc najlepszym rozwiązaniem jest radeon hd 4870 tak? :)

I ogarnie ona na zasilaczu 350w?

sygna1.png

Opublikowano

Sorry tu ci nie pomogę nie jestem szpecem od zasilania, napiszę ci tylko ze w jednym kompie mam 350w zasilanie i hd 3850 i wszystko śmiga bez problemów

Opublikowano

To życzę powodzenia z zasilaczem np. 100-200w (taki odpowiada wiekowo reszcie sprzętu) i kartą pokroju hd 4850, 9800 gt itd.

Ciekawe kto w tych czasach ma zasilacz 100w

44883245864358281345.png

Opublikowano

no proszę jednak więcej prądu, ale nie zmienia faktu ze jednak lepsza karta.

ja bym zrobił to tak ze kopił bym 4870 potem dostukał kasy na zasilanie, jakieś 500w dopiero potem myślał bym nad prockiem. Karta przy normalnej pracy potrzebuje 75w czyli puki co nie możesz z niej wycisnąć soków.

Haha dowaliłeś zasilacz 500w do hd 4870 hahaha jak by wziąć corsair 450w i podlaczyc go pod np gtx 770 to by był wystarczajacy

44883245864358281345.png

Opublikowano

Więc nie będzie najmniejszego problemu przy podłączeniu jej do 350w? :D

sygna1.png

Opublikowano

Słuchaj tego typa to daleko zajdziesz. Jak pisałem może pociągnie, jak nie to kup 500w z allegro za 60 zł to będzie działać jak firmowe 350w. Twój zasilacz to jakiś no name więc pewnie działa jak firmowa 200 moze mieć problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...