Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy czy płatny? Jaki hosting wybrać?

Login1pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...
Opublikowano

podarnik fajnie opisany i dosc starannie przegladneles wszystkie zalety i wady a co do moich doswiadczen Polecam enderchest.pl jest tani.. i calkiem dobry. jesli myslicie np o craftserve.pl i ta oferta premium za 30 zl.. to NAPRAWDE ODRADZAM wgralem tam moj maly pluginek do sprawdzania ramu i innych parametrow to sa bardzo srednie.. chociaz formalnie na +-7.2 gb ramu powinno wszystko smigac. lecz CPU jest tak masakrycznie przycinany przez ich system ze naprawde limit cpu dostajemy go tyle ile powinno starczyc.. POWINNO starczyc, na swoj serwer dosc rozbudowany i wlasne pluginy ktore tez sa w fazie optymalizacji to potrafi serwer sie wylonczyc tak o z dupy. gdzie na endechest.pl wszystko smigalo bez zadnych crashow. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie od dziś wiadomo, że od darmowych/pół-darmowych hostingów można białej gorączki dostać.

Najlepiej zakupić sobie serwer i nie mieć ciągłych crashów/laggów/zawieszeń panelu.

Ja osobiście polecam 3 najlepszy moim zdaniem hostingi:

1. Enderchest

2. Lvlup

3. Fiberhost

Ogólnie fajnie wszystko opisałeś, przydatne.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

Szczerze powiem, że darmowe hostingi zawsze mają jakiś haczyk a to, że gracz musi wysłać sms by móc gracz albo mogą być serwery przygotowane by ukraść hasło do orginalnego mc :(. Ogólnie ja polecam hosting enderchest jest naprawdę spoko :D

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@tomtom1994 Nie ma czegoś takiego jak serwer "Bez limitu"

RAM zawsze jest z limitem - dają max. 20

Limit Procka - Najwięcej osób się na tym łapie. Młodsi zawsze myślą, że dostaną limit 8x 3,5GHz lecz kolejny sposób na zarobek dla hostingów.

najwięcej mogą dać ci 2x 3,5GHz (w zależności od maszyny) ;)

Dysk - Max 15 GB, więcej ci nie dadzą bo im się nie opłaci :)

Sloty - Kolejna rzecz, na które daję się nabrać najwięcej dzieciaków. Max sloty w podstawowym server.proporties to 999 :>

Nigdy nie ma czegoś takiego jak " Serwer bez limitu" Limit jest zawsze.

A co do poradnika, to jest przydatny dla młodszych adminów, i dla tych co przyglądają się parametrom serwera.

Ja osobiście mogę polecić hosting Enderchest.pl oraz FiberHost.pl :) 

A na FreeServers? Syf, Kiła i Mogiła. Serwer dla typowego Maciusia lat 8, dla którego liczy się tylko serwer, a nie to że dostaje tam 512 MB RAMu, 500MB na twardym i kto wie czy ta pseudo-maszyna serwera nie leży gdzieś w Republice Konga... Ping 2k, ale sloty dla "Maciusia" najważniejsze :)

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

jak ktos chce miec dramowy serwer dla 4fun to aternos.org... Freeservers to badziewie totalne (rok temu robilem serwer + zapomniałem hasła do konta na fsrv) i nie moge zalozyc nowego z powodu iz nick premium jest wykorzystany ;)

Na aternosie mamy do dyspozycji 1gb ram (nie zauwazylem jeszcze nigdy nawet gdy serwery sa przeciazone, ze ramu ubywa. Gdy duzo serwerow jest odpalonych jednoczesnie moga wystapic lagi, ale nie musza... Z internetem 20mb mam bardzo rzadko lagi... Chyba ze juz sie pozmienialo, bo dawno nie uzywalem aternosa)

//

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...