Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hipnoza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na świecie jest tyle technik ilu hipnotyzerów każdy ma własną technikę hipnozy

podam 3:

Technika Bernheima

Technika lewitującej ręki

Technika estradowa

opis:

Technika Bernheima:

-Wmawia się hipnotyzowanemu że jest seny, ma ociężałe powieki i ręce potem nogi i reszta ciała nie zapominając o mówieniu o senności, uległości i spokoju. Nasze sugestie daje się spokojnym głosem a nie wydzierając ryj żeby gość się nie zdekoncentrował :).

CEL:opanowanie uwagi hipnotyzowanego

Technika estradowa:

- jest bardzo dynamiczną techniką. Wykorzystuje się w niej autorytet hipnotyzera oraz podświadomą chęc hipnotyzowanego do zaimponowania innym ludziom. Zachowanie hipnotyzera powiano być dominujące,władcze i pewne siebie tak aby jego sugestie były natychmiast wykonywane były sugestie.

Technika lewitującej ręki:

- hipnotyzowanemu nakazujemy skoncentrować się na wrażeniach płynących z ręki. Następnie dotykamy delikatnie tą rękę jakimś przedmiotem, aby hipnotyzowany mógł lepiej się na niej skoncentrować. Sugerujemy rozluźnienie mięśni (jeśli hipnotyzowany to potrafi), bezwład i ciepło nóg i rąk. Potem podajemy sugestie unoszenia się ręki i kierowania się jej w kierunku twarzy lub innej części ciała. W czasie tego stopniowego ruchu podajemy sugestie wzmacniające np."... gdy ręka dotknie Twojej twarzy to będziesz już głęboko spał.... ? itp. Zaletą tej metody jest to, że widać jak szybko reaguje

hipnotyzowany więc można dostosować się do tempa jego reakcji.

ja jak narazie chcę się wprowadzić w stan auto hipnozy

Opublikowano

Czytałem już kiedyś o tym,chyba ezotretyka(lub podobnie) na chomikuj.Nie próbowałem tego ale może trzeba zacząć ;D?

Opublikowano

ezoteryka ?! to chyba nie jest to ;)

btw. na psa nie działa... :(

Opublikowano
PiPr spróbój na swojej starej to działa! xD

Nie klam! Nie mogles do niej podejsc z taka buzka.BTW pomyliles avatar ze zdjeciem uzytkownika.Zmien to.

@Topic

fajna sprawa ale pies chciał mnie dziabnąć jak zaczolem mu machać łapa.

audiliftabsolutlyfinal.png
Opublikowano

nie da rady zahipnotyzować kogoś jeśli ta osoba tego nie chce

SILKROAD online jest grą dla botów

silkroad sprzyja boterom

Santetsu.png

WYFARMIONE 1,351,000/1,000,000 SP

Opublikowano

mojemu psu to wszystko jedno xD Przetestowałem na siostrze lecz nic specjalnego nie zauważyłem

a i

PiPr spróbój na swojej starej to działa! xD

jakbym byl hamski to bym Ci powiedział, że Ci ojców z łóżka wygonię ale nie jestem więc nie powiem :D

Opublikowano
Nie klam! Nie mogles do niej podejsc z taka buzka.BTW pomyliles avatar ze zdjeciem uzytkownika.Zmien to.

@Topic

fajna sprawa ale pies chciał mnie dziabnąć jak zaczolem mu machać łapa.

A ty Zamknij ryj neo

A wracając do tematu takie machanie wachadełkiem lub czymś innym naprawde dekoncentruje.

".....Niczym feniks z popiołu odrodził się..."

Opublikowano
A ty Zamknij ryj neo

A wracając do tematu takie machanie wachadełkiem lub czymś innym naprawde dekoncentruje.

Neo?Napisałeś tak bo czesto to słyszysz?Podaj mi tu choć 1 powod na to by mnie nazwac dzieckiem neo.

zamknij ryj

no nie wiem jak u ciebie w domu ale u mnie nikt nie ma ryja.

btw.sry ze ci zwrocilem uwage na to zdjecie,nie wiedzialem ze to naprawde ty :mellow:

Opublikowano
Neo?Napisałeś tak bo czesto to słyszysz?Podaj mi tu choć 1 powod na to by mnie nazwac dzieckiem neo.

no nie wiem jak u ciebie w domu ale u mnie nikt nie ma ryja.

btw.sry ze ci zwrocilem uwage na to zdjecie,nie wiedzialem ze to naprawde ty :mellow:

Ty yślisz że jestes taki zabawny a niezdajesz sobie sprawy ze to jest żałosne juz poprostu niechce mi sie wypowiadać na twój temat bo i tak nic pewnie tym niezdziałam

Opublikowano

Panoowie Miłość i Pokój ! Temat o Hipnozie a wy już do siebie skaczecie:)

Mądrzejszy da sobie na looooz pierwszy^

Opublikowano

i co ktos cos albo kogos zahipnotyzowal??? :P :D

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

SPAMOWI powiedz STOP!!

Opublikowano

jaka szkoda :( wyrazy wspolczucia pani/u z kotem

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

SPAMOWI powiedz STOP!!

Opublikowano

To ty mi współczujesz czy kotu ?:D

Aż mi się kur** głupio zrobiło jak kot wstał popatrzył się na mnie i poszedł na inny grzejnik jak przestałem mu machać rękom przed głową xD

Opublikowano
i co ktos cos albo kogos zahipnotyzowal??? :P :D

dragon473 jakiś czas temu zahipnotyzował swojego małego i do tej pory go nie obudził...

Opublikowano

co masz na mysli mowiac "malego"??

SPAMOWI powiedz STOP!!

Opublikowano

co masz na mysli mowiac "malego"??

SPAMOWI powiedz STOP!!

Opublikowano
dragon473 jakiś czas temu zahipnotyzował swojego małego i do tej pory go nie obudził...

Ten Geniusz chyba naprawde myśli ze jest taki śmieszny -.-

Wróć lepiej do zabawek i daj se juz spokój bo jak napiszesz kolejnego posta tego typu to naprawde bedziesz.........

Pozdrawiam

Opublikowano

@Dragon po twoich postach widzę,że nie jesteś lepszy ;P

próbowałem zahipnotyzować psa to mi sie zachciało spać ale za to pies całą noc latał i ujadał na chacie;/A może mam ,,talent'' xD Wahadełko mi sie zaczyna okręcać w chorych miejscach.Ahhh te dobre lekcje od ciotki wróżbitki ;DD

Opublikowano

bardzo ciekawe

tylko ze wrozbitka to chyba wrozy, przepowiada przyszlosc a nie hipnotyzuje

P.s.

ja nie wierze we wrozby wg mnie to tylko pic na wode zeby troche grosza od ludzi wyrawac a niestety ludzie sie na to nabieraja i wydaja fortune na wrozby a po za tym to nie zgodne z religia chrzesciajnska

SPAMOWI powiedz STOP!!

Opublikowano

Małego^^^

Chyba wziął na przykład swoje genitalia :D

@UP: A w prognozę pogody wierzysz? Bo to też rodzaj przepowiedni:) Sposobem nawet podobny do przepowiadania przyszłości w fusów ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...