Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego jesteście wyznania?

Zdzisiu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Tak, jak w temacie. Jakiego jesteście wyznania? Osobiście jestem wierzącym, lecz nie praktykującym katolikiem. Sercem i umysłem bliżej mi do luteranizmu, z wielu powodów, jednakże polska propaganda nie pozwala mi na przejście na protestantyzm. 

17052109001382846035.png

Opublikowano

Żadnego.

Sercem i umysłem bliżej mi do luteranizmu, z wielu powodów, jednakże polska propaganda nie pozwala mi na przejście na protestantyzm.

Ponieważ? Zawsze możesz zmienić wyznanie. Wolność religijna jest Twoim konstytucyjnym prawem.

#don't care

Opublikowano

Ateista chroniący się pod osłoną niepraktykującego katolika... Dziadkowie chorzy, mieszkam dom od nich. Wolę nie kusić losu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahh... Ile już było takich tematów. Zawsze kończyły się kłótnią.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Żadnego.

Ponieważ? Zawsze możesz zmienić wyznanie. Wolność religijna jest Twoim konstytucyjnym prawem.

Ze względu na społeczeństwo, w jakim żyję. Poza tym, katolicyzm i protestantyzm nie różni się od siebie zbyt wiele - różnice polegają głównie na zasadach. Gdy ktoś pyta się mnie o wyznanie, odpowiadam "Chrześcijanin" i sobie nie przeczę, a to, że nie uznaję spowiedzi i innych rzeczy to nie powinno nikogo interesować, i nikt nie musi o tym wiedzieć.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Jestem ateistą, według mnie wiara w Boga/Bogów to głupota. Po prostu nie wierzę w jakieś nadprzyrodzone moce, nie mam nic do wierzących. No chyba, że do muzułmanów. Te kurwy trzeba wytępić.

@Edit: Jedynie czasami lubię prowokować ból dupy katolików/ateistów na różnych forach albo na stronach typu kwejk :P.  

3431810405.png

Opublikowano

Jeszcze jakiś czas temu chrześcijaństwo ale nie praktykujący. Teraz już stanowczo nie mam wiary, gdyż mój pogląd zmienił się stanowczo w tej kwestii. Ale nie będę rozpoczynał tutaj wojenki, bo i tak ktoś ją za mnie zacznie. :)

Opublikowano

Ateizm(Wiem, że to nie wyznanie ale fuck it), kiedyś byłem praktykującym katolikiem, nawet z chrzestem i bierzmowaniem ale później zdałem sobie sprawę z tego, że dowolna religia tworzy więcej wojen i nienawiści niż miłości i realnego wsparcia.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ateizm(Wiem, że to nie wyznanie ale fuck it), kiedyś byłem praktykującym katolikiem, nawet z chrzestem i bierzmowaniem ale później zdałem sobie sprawę z tego, że dowolna religia tworzy więcej wojen i nienawiści niż miłości i realnego wsparcia.

Zgodzę się z tym... Prędzej więcej miłości może dać muzyka... Mimo iż nie żyłem w latach 70tych ubiegłego wieku, to kojarzę nieco klimaty hipisów... Koncerty choćby Guns N Roses, gdzie zapalano zapalniczki i wiele innych rzeczy.

Opublikowano

Prawie tak jak ja... Jednakże ja doszedłem do wniosku, że to nie ma kompletnego sensu. Zero. A jeżeli nie ma sensu, nie mogę sobie tego uzmysłowić i... uwierzyć... to po co być wierzącym? 

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Chrzescijanin, jednak nie do konca kieruje sie wszystkimi przykazaniami, a szczegolnie tym by nastawic drugi policzek etc. Mowia, ze trzeba sie modlic za muzulmanow etc. ale tak nie mozna ! Trzeba tepic te islamskie patałachy. 

Opublikowano

Jestem wyznawcą latającego potwora spaghetti.

@

Nie no tak na serio to jestem osobą niewierzącą - ateistą, ale do katolów nic nie mam ;)

graphic.png

Opublikowano

Latający Potwór Spaghetti ._.

Połowa osób twierdząca, że jest ateistami obchodzą święta typu Boże Narodzenie czy Wielkanoc :P

Ja jestem katolikiem, ale nie chodzę do kościoła etc.

Opublikowano

Latający Potwór Spaghetti ._.

Połowa osób twierdząca, że jest ateistami obchodzą święta typu Boże Narodzenie czy Wielkanoc :P

Ja jestem katolikiem, ale nie chodzę do kościoła etc.

Nie koniecznie robią to dobrowolnie.

17052109001382846035.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...