Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kurwin mikke

Grande

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co sądzicie o tym co zrobi Korwin jakby miał władze? Wiem, że wiele osób propsuje i popiera jego poglądy i jest idolem wielu gimbusów, ale coś może mu przecież odwalić jak będzie tym dyktatorem. Władanie państwem przez 1 człowieka to nie zawsze dobra decyzja, ponieważ takiemu by coś odwaliło i już by mógł obalić co by chciał a gdyby rządziło wiele osób byłoby zmniejszone prawdopodobieństwo odjebania. 

graphic.png

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie ufam temu człowiekowi, uważam, że jego postulaty to populistyczne brednie, niemożliwe do spełnienia i boje się tego, że gdyby doszedł do władzy, to dopuszczone do niej zostały by również skrajnie prawicowe ugrupowania. Jestem proeuropejski, nie wstydzę się tego i nie chcę raju, w którym przy władzy będą nacjonaliści.

Comebac i pSlav - od razu zapowiadam, że nie podejmuję dyskusji więc odpuśćcie sobie cytowanie tego posta, pls ;)

@UP

Najlepiej się nie udzielaj Ty proeuropejski śmieciu. 

To dobre. Społeczeństwo zmanipulowane przez prawicowych, "rzetelnych" dziennikarzy, polityków itp. uznało takie słowa jak "postępowy", "tolerancyjny", "kompromis", "proeuropejski" za pejoratywne. Idiotyzm jeśli mnie o to pytasz ale jako mogę się z tym kłócić?

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Też mu nie ufam, dlaczego?

To jak mówi o niepełnosprawnych że nie powinni mieć klas łączonych z zdrowymi uczniami + to w jaki sposób wypowiedział się o paraolimpiadzie w 2012, świadczy tylko o braku szacunku. A teraz założył fundacje która wspiera niepełnosprawnych? Nie potrzebuje takiej jałmużny od niego, ani od innego polityka który proponuje domy dziennego pobytu, by mieć problem z głowy.

Nie jestem proeuropejski, właściwie jestem antyeuropejski, ale do JKM nie przekonam się właśnie z tego względu.

Opublikowano

Gimbusy się jarają, sami do końca tego wszystkiego nie rozumieją. Zagościł na kwejku i podobnych stronach, zlecieli się gimnazjaliści i proszę... Stał się sławny.
Dla mnie on głosi po prostu brednie i tyle.

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

Po pierwsze, gówniarzu, nie obrażaj starszych ludzi. Po drugie, jest to bardzo uczciwa osoba, którą bardzo szanuję. Jest dla mnie inspiracją, głównie ze względu na jego poglądy. Uważam, że powinno być więcej takich polityków, jak on.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Też mu nie ufam, dlaczego?

To jak mówi o niepełnosprawnych że nie powinni mieć klas łączonych z zdrowymi uczniami + to w jaki sposób wypowiedział się o paraolimpiadzie w 2012, świadczy tylko o braku szacunku. A teraz założył fundacje która wspiera niepełnosprawnych? Nie potrzebuje takiej jałmużny od niego, ani od innego polityka który proponuje domy dziennego pobytu, by mieć problem z głowy.

Nie jestem proeuropejski, właściwie jestem antyeuropejski, ale do JKM nie przekonam się właśnie z tego względu.

Nie jestem fanem Korwina a przyznam mu rację w tych sprawach. Nie powinno się łaczyć niepełnosprawnych ze zdrowymi w klasach. Napiszesz "przecież to tacy sami ludzie!!!11111jedenjeden" a ja mam w dupie to. Ja Ci odpowiem to, że oni są inni a czemu?  Kto ma większe szanse zaruchać? ZDROWY. Kto zdobędzie pracę szybciej? ZDROWY. Więc nie pieprzcie mi morałów o tym, że są tacy sami skoro nie są.

A o feministkach, o których też się wypowiadał to także szanuje. W chuj dobry gość i jako jedyny nie boi się mówić publicznie co myśli, a nie jak wy zakłamane lewackie, europejskie gnidy, tyle.

Opublikowano

Nie jestem fanem Korwina a przyznam mu rację w tych sprawach. Nie powinno się łaczyć niepełnosprawnych ze zdrowymi w klasach. Napiszesz "przecież to tacy sami ludzie!!!11111jedenjeden" a ja mam w dupie to. Ja Ci odpowiem to, że oni są inni a czemu?  Kto ma większe szanse zaruchać? ZDROWY. Kto zdobędzie pracę szybciej? ZDROWY. Więc nie pieprzcie mi morałów o tym, że są tacy sami skoro nie są.

A o feministkach, o których też się wypowiadał to także szanuje. W chuj dobry gość i jako jedyny nie boi się mówić publicznie co myśli, a nie jak wy zakłamane lewackie, europejskie gnidy, tyle.

Wyczuwam gimbusa, który się popisuje.

Sądzę, że nie powinniśmy rozmawiać o poglądach politycznych (i religijnych) na tym forum. Zaraz zlecą się dzieci (w sensie psychicznym) wypisując: "Tusk to zwykła kurwa"; "Kaczyński to kurwa smoleńska"; "Sikorski to pedał", "Korwin to ciula". Niektórzy nie dorośli do rozmowy na takie tematy. Osobiście jestem zwolennikiem Twojego Ruchu, lecz w wyborach prezydenckich głosowałbym na Korwina Mikke.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Nie ufam temu człowiekowi, uważam, że jego postulaty to populistyczne brednie, niemożliwe do spełnienia i boje się tego, że gdyby doszedł do władzy, to dopuszczone do niej zostały by również skrajnie prawicowe ugrupowania. Jestem proeuropejski, nie wstydzę się tego i nie chcę raju, w którym przy władzy będą nacjonaliści.

Comebac i pSlav - od razu zapowiadam, że nie podejmuję dyskusji więc odpuśćcie sobie cytowanie tego posta, pls ;)

To dobre. Społeczeństwo zmanipulowane przez prawicowych, "rzetelnych" dziennikarzy, polityków itp. uznało takie słowa jak "postępowy", "tolerancyjny", "kompromis", "proeuropejski" za pejoratywne. Idiotyzm jeśli mnie o to pytasz ale jako mogę się z tym kłócić?

Korwin jest za republiką, a nie za dyktatura.Co nie zmienia faktu, że dyktatura jest lepsza od demokracji, bo rządi dyktator ze swoimi doradcami, którzy jakąś jednak wiedzę posiadają, a nie prosty lud, który częśto nie ma pojęcie o polityce.

Przedstaw dowody na to, że program Kongresu Nowej prawicy jest populistyczny.

Moim zdaniem nie masz absolutnie żadnych argumentów na poparcie swoich poglądów.W każdym temacie o polityce rzucasz hasła typu właśnie: "populizm", "idiotyzm" i tym podobne.

Dzisiaj społeczeństwo zmanipulowane jest przez lewicę.Ludzie uważają, że państwo powinno im zapewnić pracę, wyżywienie, dawać zasiłki na np. dzieci.Śmiechu wartę.

Ja nadal czekam na udowodnienie, że poglądy Korwina są populistyczne lub głupie.

@Atomek

Korwin nie jest znany z "kwejka" tylko z poglądów, które są obce dzisiejszym politykom.Organizuje różne spotkania, wiece, na których to wszystko przedstawia i tłumaczy.

To samo.Udowodnij, że Korwin gada głupoty.

A jeszcze do ciebie, Hrabia.

Nie chcesz to nie musisz, ale nie wypowiadaj się w tym temacie.Nie mam zamiaru dyskutować z człowiekiem, którzy rzuca po prostu hasła i argumenty i używa zwrotów typu: "pls".

Opublikowano

Nie mam zamiaru popierać kogoś, kto uważa, że kobieta powinna być przytwierdzona łańcuchem do kuchennego kaloryfera. Nie mam zamiaru popierać segregacji ludzi ze względu na ich "pełno" lub "niepełno"-sprawność, płeć, wyznanie czy pociąg seksualny. Nie łapię się na populizm pana Korwina-Mikke. Nie dotknęła mnie niewidzialna ręka rynku. Oczywiście jeśli ktoś się z nim zgadza, to niech go supportuje. W końcu mamy demokrację.

W dalszą dyskusję tutaj wdawać się nie będę, gdyż rozmowy o polityce na forum są płonne i skończy się to źle. Także z góry uprzedzam (jak zwykle...).

#don't care

Opublikowano

Nie mam zamiaru popierać kogoś, kto uważa, że kobieta powinna być przytwierdzona łańcuchem do kuchennego kaloryfera. Nie mam zamiaru popierać segregacji ludzi ze względu na ich "pełno" lub "niepełno"-sprawność, płeć, wyznanie czy pociąg seksualny. Nie łapię się na populizm pana Korwina-Mikke. Oczywiście jeśli ktoś się z nim zgadza, to niech go supportuje. W końcu mamy demokrację.

W dalszą dyskusję tutaj wdawać się nie będę, gdyż rozmowy o polityce na forum są płonne i skończy się źle.

Za takie twierdzenia o KNP, Korwin idzie do sądu i wygrywa taką rozprawę, bo NIGDY nie powiedział, że Kobieta ma siedzieć w kuchni.Wręcz przeciwnie.Mówił, że Kobiety mogą i powinny udzielać się na rynku pracy, np. w biznecie.Korwin chce dać wybór kobietom.Niektóre chcą zająć się domem i dziecmi, a niektóre chcą pracować na pieciu etatach.Dzisiaj kobieta jest zmuszona do pracy, bo mężwo państwo zabiera 83% dochodów.

Co do niepełnosprawnych, to Korwin sam założył Insytucje Indywidualnego Kształcenia, która pomaga się kształcić osobą niepełnosprawnym.I za twierdzenie, że Korwin szykanuje niepełnosprawnym, także wytaczane są procesy.

To samo.Udowodnij, że jego poglądy są populistyczne.

Skoro sprzeciwiasz się dyskusjom o polityce na MPC, to po co piszesz posta w takim temacie? Logiczne, że ktoś na niego odpowie i potoczy się dyskusja.

Opublikowano

To mogę ci szczytu intelektu pogratulować, bo nie powinno zabierać się chorym szansy na normalne życie bo to też są ludzie, którzy mają swe uczucia. Ale zresztą do kogo ja to mówię? Do człowieka który ma wypaczony mózg przez głupotę...

Opublikowano

Ja tam będę głosował na niego, chociaż nie zgadzam się z nim w kwestii tolerancji. Znając życie to kolejny oszust, który na początku wszystko dobrze a po wyborach gówno. No ale co zrobisz, teraz każdy leci na kasę. Wg. mnie najlepiej byłoby wziąć jakiegoś "zwykłego" obywatela, który zna się na ekonomii i zrobi wszystko by żyło nam się najlepiej. W końcu kto zna nasze potrzeby jak nie inny zwykły obywatel? No ale, to jest Polska, tutaj wszyscy lecą na kasę. Prędzej czy później każdy poleci na kasę. A Korwin na razie nie ma szans na wygranie wyborów, za nim są praktycznie tylko nastolatki. Starsi od dziecka mają wypaczony mózg i wpojone, że tolerancja przede wszystkim. Oczywiście, nie wszyscy. 

Zróbmy własną partię "MPC WALCZY" xD

3431810405.png

Opublikowano

Przypomnę tylko co mówił Korwin - mniej więcej "W mediach powinni być tylko zdrowi i silni, żeby ludzie do tego dążyli a nie słabi, biedni, zboczeńcy". (Inne słowa ale sens ten sam).

I jak dla mnie to idiotyzm, media, jakkolwiek by nie były zmanipulowane, są źródłem informacji - bez nich szybko byśmy zapomnieli o problemach ludzi niepełnosprawnych itd. Znieczulica.

I mylisz się, to są tacy sami ludzie, identyczni, z tą różnicą, że przydarzyło im się coś złego. To o czym ty mówisz to nie różnice między nami a niepełnosprawnymi tylko różnice w sposobie postrzegania nas przez społeczeństwo. Społeczeństwo w inny sposób patrzy na niepełnosprawnego, w inny na "normalnego" i stąd biorą się różnice typu kto szybciej "zarucha" lub dostanie pracę.

A feminizm? Korwin nie widzi dobrej strony feminizmu jaką jest walka z szowinizmem tylko populistyczne raszple rodem z TVN. Pan Korwin nie wie na czym polega feminizm i uznaje je za zbędny ruch.

TOPIC

Korwin chciałby rewolucji, której w dzisiejszych czasach nie da się wykonać. Chciałby zniesienia podatków i prywatyzacji większości instytucji teraz państwowych w okresie galopującej inflacji. Niemożliwe. Chciałby reformy rządu, żeby nagle wszyscy posłowie zgodzili się na mniejsze zarobki dla siebie i konieczność podjęcia pracy ot tak. Tak się nie da, obietnice Korwina są do wykonania tylko i wyłącznie wtedy gdy KNP miałoby większość udziałów w sejmie. To się wtedy nazywa autorytaryzm i na szczęście nigdy do tego nie dojdzie ;)

Kolejna sprawa, Korwin z jakiegoś powodu chce całkowitej autonomii polskiej i odłączenia od wspólnot typu UE itp. Nie rozumiem dlaczego. Polska dzięki UE w ostatnich latach dokonała sporego rozwoju i nagle powinno zostać to odrzucone? Bezsens...

Opublikowano

Przypomnę tylko co mówił Korwin - mniej więcej "W mediach powinni być tylko zdrowi i silni, żeby ludzie do tego dążyli a nie słabi, biedni, zboczeńcy". (Inne słowa ale sens ten sam).

I jak dla mnie to idiotyzm, media, jakkolwiek by nie były zmanipulowane, są źródłem informacji - bez nich szybko byśmy zapomnieli o problemach ludzi niepełnosprawnych itd. Znieczulica.

I mylisz się, to są tacy sami ludzie, identyczni, z tą różnicą, że przydarzyło im się coś złego. To o czym ty mówisz to nie różnice między nami a niepełnosprawnymi tylko różnice w sposobie postrzegania nas przez społeczeństwo. Społeczeństwo w inny sposób patrzy na niepełnosprawnego, w inny na "normalnego" i stąd biorą się różnice typu kto szybciej "zarucha" lub dostanie pracę.

A feminizm? Korwin nie widzi dobrej strony feminizmu jaką jest walka z szowinizmem tylko populistyczne raszple rodem z TVN. Pan Korwin nie wie na czym polega feminizm i uznaje je za zbędny ruch.

TOPIC

Korwin chciałby rewolucji, której w dzisiejszych czasach nie da się wykonać. Chciałby zniesienia podatków i prywatyzacji większości instytucji teraz państwowych w okresie galopującej inflacji. Niemożliwe. Chciałby reformy rządu, żeby nagle wszyscy posłowie zgodzili się na mniejsze zarobki dla siebie i konieczność podjęcia pracy ot tak. Tak się nie da, obietnice Korwina są do wykonania tylko i wyłącznie wtedy gdy KNP miałoby większość udziałów w sejmie. To się wtedy nazywa autorytaryzm i na szczęście nigdy do tego nie dojdzie ;)

Kolejna sprawa, Korwin z jakiegoś powodu chce całkowitej autonomii polskiej i odłączenia od wspólnot typu UE itp. Nie rozumiem dlaczego. Polska dzięki UE w ostatnich latach dokonała sporego rozwoju i nagle powinno zostać to odrzucone? Bezsens...

Co ma inflacja do prywatyzacji? 

O ile się nie mylę, to większość stanowią prywatne instytucje.

Co do autonomii polskiej, to ten pomysł zyskuje co raz więcej zwolenników.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Co ma inflacja do prywatyzacji? 

O ile się nie mylę, to większość stanowią prywatne instytucje.

Co do autonomii polskiej, to ten pomysł zyskuje co raz więcej zwolenników.

Mówiąc krótko? Po prostu uważam, że przy tak niestabilnej gospodarce jak nasza taki przewrót nie ma racji bytu. Jako większość nie miałem na myśli większości instytucji w ogóle tylko państwowych jak edukacja czy służba zdrowia na przykład.

Autonomia? Tak, zyskuje coraz więcej zwolenników, tylko i wyłącznie dlatego, że

a) Usprawiedliwiają złą sytuację w raju zagraniczną polityką PO (Co jest gównem prawdą, polityka zagraniczna w ich wykonaniu jest nawet niezła, to ta wewnętrzna leży i kwiczy).

B)Coraz więcej ludzi skłania się u skrajnie prawicowym poglądom (Zauważcie, że historia kołem się toczy. Im gorsza sytuacja w kraju tym bardziej toksyczne i radykalne poglądy docierają do ludu, każda skrajna polityka ta zaczynała, włącznie z Hitlerem)

c) Ludzie boją się multikulturalizmu (Co jest wynikiem tylko i wyłącznie ignorancji wg. mnie).

Opublikowano

1.Przypomnę tylko co mówił Korwin - mniej więcej "W mediach powinni być tylko zdrowi i silni, żeby ludzie do tego dążyli a nie słabi, biedni, zboczeńcy". (Inne słowa ale sens ten sam).

2.I jak dla mnie to idiotyzm, media, jakkolwiek by nie były zmanipulowane, są źródłem informacji - bez nich szybko byśmy zapomnieli o problemach ludzi niepełnosprawnych itd. Znieczulica.

3.I mylisz się, to są tacy sami ludzie, identyczni, z tą różnicą, że przydarzyło im się coś złego. To o czym ty mówisz to nie różnice między nami a niepełnosprawnymi tylko różnice w sposobie postrzegania nas przez społeczeństwo. Społeczeństwo w inny sposób patrzy na niepełnosprawnego, w inny na "normalnego" i stąd biorą się różnice typu kto szybciej "zarucha" lub dostanie pracę.

4.A feminizm? Korwin nie widzi dobrej strony feminizmu jaką jest walka z szowinizmem tylko populistyczne raszple rodem z TVN. Pan Korwin nie wie na czym polega feminizm i uznaje je za zbędny ruch.

TOPIC

5.Korwin chciałby rewolucji, której w dzisiejszych czasach nie da się wykonać. Chciałby zniesienia podatków i prywatyzacji większości instytucji teraz państwowych w okresie galopującej inflacji. Niemożliwe. Chciałby reformy rządu, żeby nagle wszyscy posłowie zgodzili się na mniejsze zarobki dla siebie i konieczność podjęcia pracy ot tak. Tak się nie da, obietnice Korwina są do wykonania tylko i wyłącznie wtedy gdy KNP miałoby większość udziałów w sejmie. To się wtedy nazywa autorytaryzm i na szczęście nigdy do tego nie dojdzie ;)

1.Owszem powiedział tak, ale to tylko jego opinia na ten temat.Korwin jest za niezależną telewizją.Państwo nie będzi narzucać, że w telewizji musi być pokazywane to i to.Osobiśćie potępiam to zdanie.Uważam, że telewizja powinna pokazywać prawdę i rzeczywistość.

2.Mój drogi, to obecny socjalizm tworzy znieczulicę, bo instytucje społeczne zostały zepchniętę przez instytucje państwowe.Ludziom zabiera się kilkadziesiąt procnet dochodów i oni uważają, że mogą się wypiać na np. niepełnosprawnych, bo skoro państwo tyle od nich ciągnie, to państwo powinno się nimi zająć.W normalnym świecie ludzie chętnie i dobrowolnie przeznaczają pieniądze na instytucje charytatywne albo na gminę.

3.Jeżeli np. jest niepełnosprawne dziecko i ma dwoje rodziców, to zazwyczaj ci rodzice muszą obydwoje pracować, żeby opłacić koszt rehabilitacji dziecka i do tego zatrudnić jakaś pomoc.Za rządów KNP ojciec tego dziecka będzie miał możliwość założenia jakieś firmy, a matka tego dziecka będzie mogła się nim opiekować.Do tego dojdą jeszcze instytucje charytwatywne i gmina.

4.Kobieta powinna walczyć o swoje prawa, ale nie walczyć z mężczyzną.Feministki uważają, że mężczyźni są jakąs wyższą płcią i że ich zawody są ważniejsze i przyjemniejsze od zawodów kobiet.

5.Rewolucja to gwałtowne zmiany wprowadzane przy użyciu siły.Korwin jest konserwatystą i jak każdy konserwatysta sprzeciwia się rewolucji.

Polska w latach 30 XX w była określana mianem Paryża Północy i osiągnęłą to bez Uni Gównopejskiej.Dzisiaj jest zadłużona i ludzie powoli zaczynają uciekać z tego kraju.Przez UE np. Gdyby Polska po 89 poszła drogą kapitalizmu to byłąby tak bogata jak Chiny.

Nie ma większego wroga dla konserwatywnego liberała jak narodowy socjalista, którym był Hitler, więc nie porównuj go do Korwina.

Jesteś po prosty zwykłym lewakiem bez krzty argumentów, który tylko podnosi ciśnienie ludziom pierdaląc swoje głupoty i wypociny.

I unika dyskusji ze mną, bo wie gówno o polityce.Umie tylko odpowiedź na posta typu: "heheh lewak, heheh masakra, hehe niepełnosprawni"

Opublikowano

@2UP

-zwolennik multi-kulti

-zwolennik UE

To wiele wyjaśnia.....

Oh w twoim rozumowaniu, dzięki UE Polska dokonała tak sporego rozwoju, tylko jakoś nikt nie widzi tych yebanych ograniczeń nakładanych przez nią.

BTW, miałeś nie podejmować dyskusji.  

Opublikowano

@2UP

-zwolennik multi-kulti

-zwolennik UE

To wiele wyjaśnia.....

Oh w twoim rozumowaniu, dzięki UE Polska dokonała tak sporego rozwoju, tylko jakoś nikt nie widzi tych yebanych ograniczeń nakładanych przez nią.

BTW, miałeś nie podejmować dyskusji.  

Jaki zwolennik? On nie ma pojęcia jak działa UE, nie ma pojęcia jak działa gospodarka.Z tego można się tylko śmiać, to przez takich ludzi jak on Europa zdycha teraz.

Opublikowano

Ten moment gdy dyskusja o Korwinie zaczyna być dyskusją o mnie xD

O twoich debilnych poglądach.Skąd mam kurwa wiedzieć jakim jesteś człowiekiem? Może jesteś normalnym tylko w tematach o polityce zamieniasz się w socjalistę, który sam nie wie na czym polega i jak działa socjalizm? o.O

Opublikowano

O twoich debilnych poglądach.Skąd mam kurwa wiedzieć jakim jesteś człowiekiem? Może jesteś normalnym tylko w tematach o polityce zamieniasz się w socjalistę, który sam nie wie na czym polega i jak działa socjalizm? o.O

Wie. Problem jest taki, że usilnie starasz się mnie przekonać, że żyjemy we wszechobecnym socjalizmie, wybacz, ale jakoś nie chcę mi się temu wierzyć. Wybacz, że nie znajduje analogii między polityką UE a socjalizmem ale zwyczajnie wydaje mi się to nielogiczne. Teraz jakbyś mógł przestać oskarżać mnie o ignorancję to byłbym wyjątkowo wdzięczny :)

Opublikowano

Wie. Problem jest taki, że usilnie starasz się mnie przekonać, że żyjemy we wszechobecnym socjalizmie, wybacz, ale jakoś nie chcę mi się temu wierzyć. Wybacz, że nie znajduje analogii między polityką UE a socjalizmem ale zwyczajnie wydaje mi się to nielogiczne. Teraz jakbyś mógł przestać oskarżać mnie o ignorancję to byłbym wyjątkowo wdzięczny :)

Zaraz.Jak to "wierzyć"? Czy ja Ci opowiadam o jakimś obcym państwie? Nie.Ja piszę jak wygląda sytuacja w Polsce.Możesz sobie tylko odpowiedzieć na pytanie, czy faktycznie tak jest, czy piszę nieprawdę, a jeżeli piszę nieprawdę, to mnie poprawić.

Ja mam takie argumenty za tym, że żyjemy w państwie o ustroju socjalistycznym:

1. Państwo wypłaca zasiłki dla bezrobotnych
  2. Przymusowe ubezpieczenia
  3. Państwo wypłaca emerytury
  4. Państwowa Służba Zdrowia

Jeżeli jakś forma socjalizmu ma sens, to jest to socjalizm w stylu chińskim.W Chinach są bardzo niskie podatki, dlatego co chwile otwiera się jakaś firma, ta firma płaci również niski podatek.Chiny teraz mają nadwyżkę około 60 bilonów dolarów i ostatnio czytałem, że rząd chiński przeznaczył 110 milionów dolarów na budowę tanich mieszkań.

Poszly ogromne pieniądze, ale nikt tak naprawdę na tym nie ucierpał.Państwo może mieć duże dochody przy niskich podatkach.

W sytuacje gdy państwo ma ogromne nadwyżki pieniędzy może np. pomóc w finansowaniu leczenia chorych na raka jeżeli nie wystarczyłyby własne pieniądze pacjenta, gimny i insytucji charytatywnych.

Można znaleźć jakiś kompromis? Można.I co? taka zła jest prawica? Taki zły jest kapitalizm?

Opublikowano

Zaraz.Jak to "wierzyć"? Czy ja Ci opowiadam o jakimś obcym państwie? Nie.Ja piszę jak wygląda sytuacja w Polsce.Możesz sobie tylko odpowiedzieć na pytanie, czy faktycznie tak jest, czy piszę nieprawdę, a jeżeli piszę nieprawdę, to mnie poprawić.

Ja mam takie argumenty za tym, że żyjemy w państwie o ustroju socjalistycznym:

1. Państwo wypłaca zasiłki dla bezrobotnych
  2. Przymusowe ubezpieczenia
  3. Państwo wypłaca emerytury
  4. Państwowa Służba Zdrowia

Jeżeli jakś forma socjalizmu ma sens, to jest to socjalizm w stylu chińskim.W Chinach są bardzo niskie podatki, dlatego co chwile otwiera się jakaś firma, ta firma płaci również niski podatek.Chiny teraz mają nadwyżkę około 60 bilonów dolarów i ostatnio czytałem, że rząd chiński przeznaczył 110 milionów dolarów na budowę tanich mieszkań.

Poszly ogromne pieniądze, ale nikt tak naprawdę na tym nie ucierpał.Państwo może mieć duże dochody przy niskich podatkach.

W sytuacje gdy państwo ma ogromne nadwyżki pieniędzy może np. pomóc w finansowaniu leczenia chorych na raka jeżeli nie wystarczyłyby własne pieniądze pacjenta, gimny i insytucji charytatywnych.

Można znaleźć jakiś kompromis? Można.I co? taka zła jest prawica? Taki zły jest kapitalizm?

Szczerze mówiąc? To porównując przeciętne standardy życia w Chinach a np. w Niemczech czy Szwecji to wolę już cały ten twój "socjalizm". Tylko u nas nic nie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...