Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sprawdzić IP serwera?

CzarliOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy jest jakiś sposób/program aby sprawdzić IP serwera w grze minecraft? Dodam że komenda /ip jest zablokowana i ma do niej dostęp tylko administrator.

Opublikowano

To wygląda w taki sposób że wchodzę na serwer to jest /lobby tu się loguje i mam 2 serwery do wyboru i właśnie chodzi o IP tych serwerów IP. To nie jest jedna mapa tylko to są dwa serwery :)

Opublikowano

Z tego co wiem, nie sprawdzisz , musisz gadać z właścicielem , bo serwery są podpięte pod lobby i mogą być na różnych IP, a może też być to zrobione na jednym IP i jesteś zmuszony łączyć się z lobby

10  50  100  150  200  250  300  350  400  450  500  550  600  650  700  750  800  850  900  950  1000

Proszę Moderatorów o usunięcie %, jeżeli napisałem post, który był pomocny !

Opublikowano

Każdy serwer ma swoje IP. Jeżeli chcesz je uzyskać napisz do właściciela. Ale zapewne ci go nie poda.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Więc tak:

Nie ma sposobu, gdyż nie masz praw do podejrzenia IP jakim dysponują, nawet nie ma programu takiego, który mógłbyś znaleźć z łatwością. IP zawsze jest ukrywane wszedzie a udostępniane jest tylko to na które mają sie gracze logować, więc IP nie dostaniesz tych oddzielnych podserwerów. Zależy też jaki to serwer, jeżeli nie ma informacji na ich stronie www o tym że różne tryby są na róznym IP, to znaczy, że lobby, tryby dwa są postawione na jednym IP, bo też jest taka możliwość, czyli nie istnieje wgl IP na ten lub drugi tryb, tylko na lobby bo jest jedno IP. Tak więc przykro mi, ale nie ma możliwości.

Jak pomogłem to proszę o Lajka

10  50  100  150  200  250  300  350  400  450  500  550  600  650  700  750  800  850  900  950  1000

Proszę Moderatorów o usunięcie %, jeżeli napisałem post, który był pomocny !

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...