Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BestCraft

LajtowyHere

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chciałbym zaprezentować Wam moim zdaniem dosyć ciekawy

serwer. Jest to serwer typu survival+frakcje, na którym

spotkacie również wiele dodatków. Na spawnie znajdziecie

przycisk teleportujący w losowe miejsce na mapie, co

zapobiega campieniu stałych bywalców na nowych graczy co

na wielu serwerach niestety się zdarza, a zarazem jest

bardzo irytujące. Do tego z kamienia mamy własne,

przyzwoicie skonfigurowane dropy: 

Standardowe Dropy:

Diament 0,55%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 diament, szczęście I - od 1 do 3 diamentów, szczęście II - od 3 do 5 diamentów, szczęście III - od 5 do 7 diamentów)

Szmaragd 0,75%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 szmaragd, szczęście I - od 1 do 3 szmaragdów, szczęście II - od 3 do 5 szmaragdów, szczęście III - od 5 do 7 szmaragdów)

Sztabka Złota 0,85%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka złota, szczęście I - od 1 do 3 sztabek złota, szczęście II - od 3 do 5 sztabek złota, szczęście III - od 5 do 7 sztabek złota)

Sztabka Żelaza 0,95%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka żelaza, szczęście I - od 1 do 3 sztabek żelaza, szczęście II - od 3 do 5 sztabek żelaza, szczęście III - od 5 do 7 sztabek żelaza)

Redstone 1%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 redstone, szczęście I - od 6 do 14 redstone, szczęście II - od 8 do 16 redstone, szczęście III - od 10 do 18 redstone)

Lazuryt 0,75%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 lazurytu, szczęście I - od 6 do 14 lazurytu, szczęście II - od 8 do 16 lazurytu, szczęście III - od 10 do 18 lazurytu)

Dodatkowe dropy:

Spawner zombie lub szkieletów - 0,15%

Jak użyć spawnera? To proste. Kiedy dropnie, postaw go gdziekolwiek, po czym patrząc na niego wciśnij prawy/lewy przycisk myszy; jeśli klikniesz lewy - będzie to spawner szkieletów, a jeśli prawy - spawner zombie. Wybór możesz zawsze zmienić, a spawner także rozwalić (tylko za pomocą dowolnego kilofa) i zabrać ze sobą, kiedy tylko zechcesz.

Losowy zenchantowany diax pro item - 0,01%

Dropnie Ci losowy (Miecz, kilof, zbroja, hełm, buty lub spodnie) całkiem przyzwoicie zenchantowany item, jednak szansa jest bardzo mała  ;)

Losowa płyta muzyczna - 0,001%

Dropnie Ci losowa, jedna z płyt muzycznych, drop dodany dla osób które lubią kolekcjonować takie przedmioty jak właśnie owe płyty  ;)

Kilka książek - 0,15%

Kilka blaze rodów - 0,15%

Głowa Whitera (1 szt.) - 0,15%

Kilka Gwiazd netheru - 0,15%

Kilka Brodawek - 0,015%

Kilka nasion dyni/arbuza - 0,15%

Kilka pereł kresu - 0,15%

Trochę obsydianu - 5%

(od 2 do 4 sztuk, również więcej w zależności do poziomu szczęścia w kilofie) 5% - całkiem dużo, z uwagi iż jest to serwer z frakcjami a wiadomo baza najlepiej z obsydianu.

Do tego wszystkiego, sama animacja kopania stone została troszkę zmieniona aby grało się nieco przyjemniej (efekt rozbicia buteleczki z expem), dodatkowo z każdego wykopanego przez Ciebie bloku stone wyleci od 1 do 3 punktów doświadczenia.

np7f.png

U nas nie ma również uciekania z PvP - gracz który wyloguje się podczas walki zostanie automatycznie zabity a EQ które miał przy sobie wypadnie.

Miejsca do PvP:

Arena PvP: /warp pvp

Labirynt PvP (Labirynt z wieloma pułapkami w którym PvP jest dozwolone, świetna zabawa): /warp labityntpvp

Kilka ss'ów ze spawna: 

pmos.png

4095.png

rv05.png

No więc, dzięki za obejrzenie, z góry przepraszam za "oczojebność tej prezentacji", chciałem tylko opisać porządnie cechy tego serwera, bo naprawdę jest tego wart  ;)

Do szanownej administracji MPCforum - to oficjalny temat serwera, także wszelkie inne dodane przez kogokolwiek proszę od razu zamykać, natomiast ten zostawić. Dziękuję.

Adres IP: bestsurvival.maxc.pl

eJxLSi0uKS4tKsssS8zRy02sSNYryOEyMrU0MuBy

Rekrutacja: OFF (Będzie w maju, zainteresowani znajdą informacje na serwerze)

Sloty: 50 (Planujemy więcej- do 100 zaraz po uzyskaniu większej liczby graczy)

Zapraszamy

Opublikowano

Powiem tak - na początku trochę zniechęciły mnie te dropy opisane w temacie, ale mówię - dobra, zagram! Po 2h gry mogę powiedzieć że serwer jest na prawdę dobry, takiego od dawna szukałem, ludzi też gra całkiem sporo. Gorąco Polecam.

Opublikowano

Fajna prezka więc takie małe błędy jak np. tu (zbędny nawias na końcu) można by poprawić ;)

(od 2 do 4, również więcej w zależności do poziomu szczęścia w kilofie) 5% ,dużo  z uwagi iż jest to serwer z frakcjami a wiadomo baza najlepiej z obsydianu.)

Opublikowano

@UP

No właśnie mnie też to trochę zdziwiło, ale jak gram i kopię to drop wydaję się nieco większy niż ten tu opisany, no ale mniejsza, serw jest zajebisty!

Opublikowano

@UP

Też na początku 20 min rozkminiałem ale na środku spawna jest taka wielka kolumna i tam masz przyciski do tp na survival (losowe koordy). Spoko zrobione.

Opublikowano

Serwer super. Dodatkowy drop mnie zachęcił ale jest dużo fajnych rzeczy. Jak tylko będę miał kase kupie VIP'a czy coś. Gram na serwerze i drop jest idealnie dopasowany, więcnie ma co płakać nad 0.55% na diaxa. Serwer 10/10

eJxzSSxKSc1OzVPQVQgpzy9KTlQITi0qzy_nCsgvmca.png

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. - Fryderyk Nietzsche

Opublikowano

Mi najbardziej podoba się że admin pomyślał o dodatkowym dropie obsa... Serwer surv+frakcje i 99% serwerów nie ma czegoś takiego bo przeciętny admin ma w dupie to i nie wie że bez obsa nie ma bazy. A tu proszę ;)

Opublikowano

Mi najbardziej podoba się że admin pomyślał o dodatkowym dropie obsa... Serwer surv+frakcje i 99% serwerów nie ma czegoś takiego bo przeciętny admin ma w dupie to i nie wie że bez obsa nie ma bazy. A tu proszę ;)

Chyba lubisz warny dostawać kolego.

Server spoko ładny spawn ,drop trochę większy niż tutaj opisany.

http://www.lolking.net/summoner/eune/41603982

Chcesz 1 vs 1 do 1 towera/ first blooda? Pisz na nick podany na lolkingu.

Opublikowano

Chyba lubisz warny dostawać kolego.

Server spoko ładny spawn ,drop trochę większy niż tutaj opisany.

Nie, nie lubię warnów, ale lubię ten serwer dlatego staram się pomóc wszystkim nowym informując ich o tym co generalnie dzieje się na serwie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...