Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skadam komputer

_Piotr_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje zlozyc komputer jakis do gierek i nie tylko jak i w dobrej cenie. chodzi mi o parametry mniej wiecej:
1. Procek i5 - 4rdzeniowy

2. Grafika GeForce - 3Gb
3. Ram DDR3 - 6-8GB
4. Nagrywarka jakas szybka
5. Oczywiscie plyta glowna ktora bedzie dobra pod to wszystko
6. Zasilacz ktory wszystko utrzyma
7. Oczywiscie wentylatorki aby sie nie grzal

8. Ladna obudowa

9. Dysk SSD tez nie potrzeba mi wiele miejsca 120GB wystarczy. Chodzi o szybkosc :)

Monitor, myszka, klawka, glosniki, sluchawki, system mam chodzi mi tylko o wnetrze komputera, Planuje kupowac sobie czesci i skladac. Prosze nie pytac o cene bo kazdy wie ze nie chce dedyka tylko komputer ktory jakos bedzie sie trzymal. 
Przepraszam za brak polskich znakow ale cos mi klawiaturka nie dziala jak powinna.

Prosze podawac link do danego podzespolu i koszt tego. Za dobre podzespoly w przyzwoitej cenie wynagradzam like.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak przyzwoita cena. Podaj budżet na całość, bo tak nic się nie da znaleźć. Grafika może być zarówno 3gb ddr3 jak i jakaś gtx780ti. Zresztą 3gb ramu i tak nie wykorzystasz w grach. Jeśli budżet będzie duży, to dodatkowo procesor i płyta będzie pod OC.

1. Bez budżetu nie określę

2. Bez budżetu nie określę

3.

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-9-9-9-24-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

4.

http://www.morele.net/lite-on-ihas122-04-585374/

5. Bez budżetu nie określę

6.

http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-m1-550w-psu-80plus-bronze-modular-4xpeg-spc088-584919/

7. Bez budżetu nie określę

8.

http://www.morele.net/obudowa-zalman-z9-plus-czarna-midi-tower-z-oknem-bez-psu-zalman-gam-kom-z9-plus-418073/

Dysk ci nie potrzebny? Chcesz OC?

Opublikowano

A zobaczcie czy co takiego jest dobre:

Procesor: AMD FX-8320 (8 x 3.,5GHz, 16MB cache)(Turbo 4,0GHz)
Plyta Glowna: Gigabyte / Asus DDR3 (USB 3.0 , SATA 3)
Ram: 16 GB (DDR3 1600 MHz, kingston Hyper-X)

Grafika: GeForce GTX 770 2GB DDR5 (256bit , DirectX 11.1 i Pixel Shader 5.0) (Pamiec wideo 2048 MB DDR5)
Dysk HDD: 2000 SATA 3
Nagrywarka: DVD±RW Super Multi (+ DVD-RAM) Dual Layer

Karta Dziwiekowa: 7.1 (8 kanaowa, zintegrowana 6 kanalow tyl + 2 kanaly przod)

Karta sieciowa: LAN 1x10/100/1000BaseT Gigabit (RJ45, zintegrowana)
Zasilacz: ATX 650W SilentiumPC (APFC , Bronze 80+, Modularny)(OVP, SCP, OPP, OTP, SIP, UVP)

Opublikowano

AMD nie opłaca się, lepszy Intel (AMD stoi na rozwoju technologiczny 32nm no dobra na fm2 już 28nm, Intel 22nm), ram 16gb i tak nie wykorzystasz w pełni, nwm czy uda ci się nawet 8gb no może gdy będziesz renderował w bardzo doże rozdzielczości sceny 3d i modeli hp

Opublikowano

A zobaczcie czy co takiego jest dobre:

Procesor: AMD FX-8320 (8 x 3.,5GHz, 16MB cache)(Turbo 4,0GHz)

Plyta Glowna: Gigabyte / Asus DDR3 (USB 3.0 , SATA 3)

Ram: 16 GB (DDR3 1600 MHz, kingston Hyper-X)

Grafika: GeForce GTX 770 2GB DDR5 (256bit , DirectX 11.1 i Pixel Shader 5.0) (Pamiec wideo 2048 MB DDR5)

Dysk HDD: 2000 SATA 3

Nagrywarka: DVD±RW Super Multi (+ DVD-RAM) Dual Layer

Karta Dziwiekowa: 7.1 (8 kanaowa, zintegrowana 6 kanalow tyl + 2 kanaly przod)

Karta sieciowa: LAN 1x10/100/1000BaseT Gigabit (RJ45, zintegrowana)

Zasilacz: ATX 650W SilentiumPC (APFC , Bronze 80+, Modularny)(OVP, SCP, OPP, OTP, SIP, UVP)

1.Procesor nie nadaję się do gier(lepiej kupić jakąś i5 z K lub bez zależy czy będziesz robił OC)

2.8gb ramu w zupełności wystarcza(nawet to trochę za dużo do gier)

3.W tej cenie kup GTX z 3gb ddr5 (378bit)

4.dysk to twoja sprawa , ale ja nie mogę 1TB zapełnić.

5.Jak nie masz sensownych głośników,lub

słuchawek to karta dźw. jest zbędna.

Opublikowano

3.W tej cenie kup GTX z 3gb ddr5 (378bit)

Gdzie znalazłeś GTX 770 z szyną 378 bit? Co za różnica, czy 2GB, czy 3GB?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

AMD nie opłaca się, lepszy Intel (AMD stoi na rozwoju technologiczny 32nm no dobra na fm2 już 28nm, Intel 22nm), ram 16gb i tak nie wykorzystasz w pełni, nwm czy uda ci się nawet 8gb no może gdy będziesz renderował w bardzo doże rozdzielczości sceny 3d i modeli hp

CO z tego że stoi na 32nm? W niektórych wypadkach leci lepiej niż te 22nm które grzeją się cholernie. To jest wkurwiające na maxa że płacisz blisko 1.8k zł za mobo+procek żeby wyciągnąć te 20-25% wydajności a czasem nawet nie możesz 10%.

Już wolał bym zapłacić więcej nawet 2k żeby te oc mogło iść dalej niż teraz.

i5/770/1tb/550wm1/z11plus

graphic.png
Opublikowano

Zobaczcie ten PC i powiedzcie czy mi nie wystarczy :) Pisaem wam cae parametry itd ale tutaj jest w zestawie a akurat zestaw mi siby bardzo przyda :)

http://allegro.pl/zestaw-x8-fx-8320-gtx770-2gb-2tb-16gb-led-22-i4132684452.html

Chodzi mi o:
1.Gry(Metin2, CounterStrike, MineCraft, GTA, 4story)
2.Programy(Do grafiki jak i muzyczne. Lubie sie pobawic grafika jak i robic seciki)
3.Siec(Przegladanie stronek, granie w gierki WWW itd)

Wiem ze lepszy i7 bo mam lapka lecz ten chce stacjonarke wiec chce sprawdzic cos nowego a pytam sie was bo sie na PC lepiej znacie pewnie. Chociaz wszyscy to nie.
Opublikowano

CO z tego że stoi na 32nm? W niektórych wypadkach leci lepiej niż te 22nm które grzeją się cholernie. To jest wkurwiające na maxa że płacisz blisko 1.8k zł za mobo+procek żeby wyciągnąć te 20-25% wydajności a czasem nawet nie możesz 10%.

Już wolał bym zapłacić więcej nawet 2k żeby te oc mogło iść dalej niż teraz.

i5/770/1tb/550wm1/z11plus

wpływa na wydajność procesora ale to już zależny, grzanie się to już inna bajka

Gdzie znalazłeś GTX 770 z szyną 378 bit? Co za różnica, czy 2GB, czy 3GB?

dokładnie o to samo chciałem się go spytać :D

Opublikowano

Zobaczcie ten PC i powiedzcie czy mi nie wystarczy :) Pisaem wam cae parametry itd ale tutaj jest w zestawie a akurat zestaw mi siby bardzo przyda :)

http://allegro.pl/zestaw-x8-fx-8320-gtx770-2gb-2tb-16gb-led-22-i4132684452.html
Chodzi mi o:

1.Gry(Metin2, CounterStrike, MineCraft, GTA, 4story)

2.Programy(Do grafiki jak i muzyczne. Lubie sie pobawic grafika jak i robic seciki)

3.Siec(Przegladanie stronek, granie w gierki WWW itd)

Wiem ze lepszy i7 bo mam lapka lecz ten chce stacjonarke wiec chce sprawdzic cos nowego a pytam sie was bo sie na PC lepiej znacie pewnie. Chociaz wszyscy to nie.

Co myslicie o tym rozwiazaniu :)

Prosze powiedziec czemu ten zestaw nie sprawdzi sie w grach ??

Opublikowano

Dobra 3 tysiace sam PC. Tam mam 2x tyle ram, procek moze gorszy lecz 8x i do tego monitor itd,itp. 

Poszukajcie mi zestawu ktory bedzie lepszy. 

Na procku sie nie znam do PC wiec sie zapytam, lepszy 4rdzeniowy niz 8?? Nie rozumiem tego :)

Opublikowano

Lepsze 4 rdzenie od Intela, niż 8 od AMD.

16GB RAM-u i tak nie wykorzystasz.

Poza tym on kosztuje 4k, nie 3, więc nie wiem co porównujemy. Monitor możesz wrzucić i do tego składaka, dysk 2TB też, a i tak będzie taniej - i to z lepszym prockiem.

Tu masz za 3,2k, bo nie wiem jaki w końcu ten budżet...

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79381&s=74396&s=77781&s=80423&s=77872&s=77446&s=55807&s=67056
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Autor

W jakiej rozdzielczości pozwala grać Ci twój obecny monitor. Jeśli mniej niż 1680:1050 to warto byłoby też rozważyć zmianę monitora, bo na mniejszych rozdzielczościach to zestaw za 3 kafle się marnował będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...