Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oddawanie Krwi

Chill Out

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pieprzenie z tym że niezdrowe jest pobieranie, organizm w sumie się i tak przyzwyczai po jakimś czasie

mam ponad 20 l krwi już oddanej przez 25 lat , chodzę kiedy mi pasuje. normalnie nie częściej niż co 2 miesiące, a ostatnio oddaję co 7-8 miesięcy

jak oddaje się osocze to co 2-3 tygodnie ale nie więcej pobrania niż 25-30 l rocznie

tak przy okazji , niektóre miasta wprowadziły promowanie krwiodawców, u mnie za oddanie krwi honorowe dostaje się darmowy bilet komunikacji miejskiej na okres miesiąca :)

Hahaha czlowieku... Wg prawa krwiodawcy mają DARMOWE przejazdy, przynajmniej u mnie ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

nie mają darmowych bo nie istnieje takie prawo  , chyba że po spełnieniu określonych warunków oddania ilości krwi i posiadania odpowiednich wpisów w książeczce honorowego krwiodawcy , aktualnie to jest pozostałość po komunistycznych czasach . 

zniżkami i ulgami dla krwiodawców zarządza miasto lokalnie na swoim terytorium, masz np u siebie w mieście zniżkę to nie jest ona ważna w innym mieście chyba że podobna zniżka jest na tym terenie

w większości miast jest to oddanie minimum 18 l krwi ( to jest USTAWOWE )  , na terenie całej polski wprowadza się darmowe miesięczne bilety za oddanie 450 ml krwi , zależy to tylko i wyłącznie od władz miasta

zresztą poczytaj sobie i zobacz jakie są różnice :

http://krwiodawcy.info/znizki-komunikacja/ 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Trudno się mówi.

Żyj dalej i się nie przejmuj, oni tą krew badają przed oddaniem.

Trochę więcej luzu i będzie okej.

Opublikowano

Ale czy wy czytacie posty pod tematem napisałem, że wszystko jest w porządku byłem tam i jej powiedziałem o sytuacji, powiedziała, że obowiązuje 6 miesięczna przerwa w oddawaniu krwi po zrobieniu tatuażu, pircing ale, że ja nie zaznaczyłem na formularzu to inną drogą ktoś dostanie moją krew ale dlatego, że jest potrzebna bo mam rzadką grupę krwi ;)
Wiem, wiem kali, jeść kali pić sorry za błędy ale jestem pijany :D

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...