Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta czy monitor.

XYzar

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moją kartą lub monitorem, gdy się włącza widać na całym ekranie niebieskie paski, ale gdy się włączy są tylko 4 kolumny z żółtymi paskami, gdy dam na czarną stronę robią się niebieskie i pytanie brzmi czy jest to spowodowane kartą czy monitorem, bo jak zrobię ss odpalę paintem i przeszuwając okno painta tych kresek na ss nie widać tylko na monitorze.

dpero3.png

Ale też jest czcionka powiększona i cały pulpit. Jak myślicie mam kupywać nowy monitor czy nową kartę, nie mam jak obecnie sprawdzić stanu karty jak i monitora (kolega). Moja karta to geforce 8800 GTS.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Artefakty.

Wpisz w google i sprwadź czy to jest na 100% to.

Wpisywałem i wszędzie pisano , że karta ;), ale aktualnie nie mam gdzie sprawdzić karty.

Opublikowano

Przecież tu nawet nie ma karty graficznej, masz aktualne sterowniki?

Co do integry to podaj model swojej płyty głównej. 

Wczoraj aktualizowałem kartę i dalej to samo.

Model płyty: Abit AN52

Opublikowano

Integry nie posiadasz, musisz załatwić od kogoś kartę graficzną, albo pójść z tą i sprawdzić jak będzie. 

Działało i w jednej chwili pojawiły się paski pisze, że karta nie jest podłączona sprawdziłem wszystko i co do kabla jest podłączone.

Opublikowano

Znalazłem taki sam problem co ja mam i pisali, żeby wsadzić kartę do piekarnika, ale to i tak na trochę pomoże, jeżeli miał bym kupować kartę(nową) to jaką mi polecacie ? Cena do 200zł. Żeby jakaś dobra była.

Opublikowano

CPUID: nazwa procesora    AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+

Typ procesora    DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz (14 x 200) 5600+

Nazwa modułu    GeIL CL5-5-5DDR2-800 kości 2 po 1GB

Mostek północny (Northbridge)    AMD Hammer DDR2 IMC

Typ BIOS'u    Award

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...