Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta czy monitor.

XYzar

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moją kartą lub monitorem, gdy się włącza widać na całym ekranie niebieskie paski, ale gdy się włączy są tylko 4 kolumny z żółtymi paskami, gdy dam na czarną stronę robią się niebieskie i pytanie brzmi czy jest to spowodowane kartą czy monitorem, bo jak zrobię ss odpalę paintem i przeszuwając okno painta tych kresek na ss nie widać tylko na monitorze.

dpero3.png

Ale też jest czcionka powiększona i cały pulpit. Jak myślicie mam kupywać nowy monitor czy nową kartę, nie mam jak obecnie sprawdzić stanu karty jak i monitora (kolega). Moja karta to geforce 8800 GTS.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CPUID: nazwa procesora    AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+

Typ procesora    DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz (14 x 200) 5600+

Nazwa modułu    GeIL CL5-5-5DDR2-800 kości 2 po 1GB

Mostek północny (Northbridge)    AMD Hammer DDR2 IMC

Typ BIOS'u    Award

Opublikowano

Przecież tu nawet nie ma karty graficznej, masz aktualne sterowniki?

Co do integry to podaj model swojej płyty głównej. 

Wczoraj aktualizowałem kartę i dalej to samo.

Model płyty: Abit AN52

Opublikowano

Artefakty.

Wpisz w google i sprwadź czy to jest na 100% to.

Wpisywałem i wszędzie pisano , że karta ;), ale aktualnie nie mam gdzie sprawdzić karty.

Opublikowano

Integry nie posiadasz, musisz załatwić od kogoś kartę graficzną, albo pójść z tą i sprawdzić jak będzie. 

Działało i w jednej chwili pojawiły się paski pisze, że karta nie jest podłączona sprawdziłem wszystko i co do kabla jest podłączone.

Opublikowano

Znalazłem taki sam problem co ja mam i pisali, żeby wsadzić kartę do piekarnika, ale to i tak na trochę pomoże, jeżeli miał bym kupować kartę(nową) to jaką mi polecacie ? Cena do 200zł. Żeby jakaś dobra była.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...