Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ELO BOOST - oszukany. Proszę o pilną pomoc w spr.

darek12396

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Głąby... Kradzież to kradzież niezależnie czy ukradniesz lizaka ze sklepu, czy Maybacha z salonu. Tyle, że od jakiejś tam granicy wartości pieniężnej tej kradzieży jest traktowana jako przestępstwo, poniżej wykroczenie. Wykroczenie może zostać ukarane grzywną, pracami społecznymi itp (ewentualnie możesz odszkodowanie dostać). Szczerze wątpie, żebyś coś zdziałał, ale próbuj. Na pewno powinieneś posiadać wszystkie rozmowy, w których ustalaliście co i jak (jako dowody), dowód wpłaty i zakupu na allegro, może coś wskórasz, ale to będzie długa droga moim zdaniem.

Zmieniłbym hasło na takie jak było w trakcie gdy miał Cię boostować, dla formalności :) Na allegro jest coś takiego jak program ochrony kupującego do 10000zł, więc kasę odzyskasz pewnie dzięki temu jak przedstawisz rzetelne dowody, że zostałeś w bambusa zrobiony :P

Gold Member

nvm

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Riot przeważnie po elobooscie daje cofnięcie postępów i ban na 2tygodnie (nie sypią się od razu permy, gdzieś to było napisane).

Allegro powinno zwrócić ci pieniądze a jemu zbanować konto, czy też dodać ostrzeżenie na nie.

PS Osoby które piszą posty typu "i dobrze ci tak" powinny dostać ostrzeżenia, bo to jest spam.

@up: platyna jest łatwiejsza niż gold

League of Legends

Opublikowano

Owszem Elo Boosting jest zakazany ale on cię okradł z pieniędzy nie ważne jaka to jest ilość ale cię okradł na policji też to możesz zgłosić ale polecał bym bardziej to na allegro napewno odzyskasz pełną kwotę albo większość a ten co cię oszukał możesz go dać do sądu za oszukiwanie ludzi w internecie i na 100% będzie miał perma na allegro i będzie miał przejebane

Jeżeli pomogłem polub mój post ;) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Opublikowano

Podobno Allegro ubezpiecza zakupiony towar do 10000 wydaje mi sie że zmieścisz sie w tej kwocie napisz do niech :p Patrzcie jeden temat i wszyscy skończyli prawo :D

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Dużo postów, mało czasu:

Napisał ci, 9. kwietnia, że do 2 tygodni konto będzie wyboostowane. Uniemożliwiłeś mu to po 6. dniach. Teraz pomyśl, czy jest jakikolwiek sens zgłaszać sprawę, jeśli (jak zakładam) nie ustaliliście czasu wykonania, a on dał termin dwóch tygodni, na które się zgodziłeś.

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Nie piszcie ze go okradl bo nie okradl... Nawet nie poczekal 2tygodni i zmienil passy, moze tamten booster mial zamiar sie za to zabrac w drugim tygodniu? Nie udowodnisz mu tego ze nie. Zjebales cala sprawe zmieniajac haslo masz nauczke na przyszlosc kasy nie odzyskasz mozesz sie z tamtym kolesiem dogadac ze ustawisz dasz mu inne haslo bo ci sie kolega wkradl i musiales zmienic

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

@up a potem spadam do niższej dywizji jak wczoraj, bo 5 meczy pod rząd mam kurwa  plat 3 blitzcranki w teamie feedujące mi na siłę mida włażąc pod enemy turret. Nie, dzięki. Z tą jedną rzeczą zgadzam się z rito, bany wpizdu. 

@autor zapytaj się może tego gościa, czemu zagrał tylko kilka gier i nie wywiązuje się z tego co obiecał. Nie radzę robić za dużo w sprawie samego boostingu, bo Cię tylko za to zbanują. A na przyszłość bądź mądrzejszy, ja nigdy nie byłem boostowany i uratowało mi to dupę od 1098349384398 problemów jak widzisz ;)

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Prostując tam wyżej do postu od 2013r. kradzież do 400 zł jest wykroczeniem, dotąd to było 250 zł,

powyżej 400 złoty jest traktowane jako przestępstwo,

tak więc stwierdzając fakt, masz niskie szanse aby cokolwiek zdziałać na policji.

Opublikowano

1. Elo boost jest niezgodny z regulaminem gry więc po pierwsze - zgłoszenie = insta ban

2. 2 tyg. to sobie mógł powiedzieć ale nie dał ci żadnych warunków do akceptacji, oznacza to, że to co powiedział jest dla niego niewiążące i może wykonywać boosta nawet 2 lata. Gdybyś poprosił o listę warunków do akceptacji to miałbyś na czym się oprzeć ale tak to jesteś w dupie.

3. Nie istnieje paragraf, którego mógłbyś użyć. Gość nic nie ukradł, bo dostęp do konta wciąż masz. Kupiłeś usługę i sorry za to ale z własnej głupoty pozwoliłeś żeby była usługą bezterminową, jak już mówiłem, gość może sobie 2 lata "boostować" i nic nie zrobisz.

Wkopałeś się, jedyne co możesz zrobić to powiedzieć mu, że chcesz przerwać usługę bez zwrotu pieniędzy :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Doobra, widze gówno wiece więc wyjaśnie ci ci powinieneś zrobić.

Po kontakcie z gościem ustalacie czas do kiedy. Skoro 9.04 napisał że 2 tygodni więc na 25 masz konto gotowe. Ma czas DO 25, a że ty jesteś w gorącej wodzie kompanym dzieciakiem, to twoja sprawa. Spór na allegro nic ci nie da przed czasem wyznaczonym przez niego. Tyle w temacie.

Dodatkowo, zmieniłeś pasy, czyli sam napieszałeś, mógł to zrobić w 2 tygodniu na przykład, nic mu nie udowodnisz, a kasy juz nie odzyskasz. I dobrze ze cie oszukali... Jebać elobosterow.

Opublikowano

Kur*a jego pieniądze jego sprawa , poziom tego tematu mnie rozj**** koleś prosi o pomoc a wy go wyzywacie , kur*a postawcie się w jego sytułacji... Jest to kradzież , jeżeli nie poczekałeś 2 tygodni to daj hasło co było i napisz mu je , jeżeli miną 2 tyg to go upominaj a potem na policje , powiedz że to była "Wirtualna kradzież" powinni się zainteresować , prawdopodobnie bana dostaniesz ale koleś może mieć grzywną/prace społeczne , więzienia nie dostanie bo to od 400zł

Na przyszłość polecam bostować powoli z dywizji do dywizji , jak oszukają to mniejsza strata

Opublikowano

Doobra, widze gówno wiece więc wyjaśnie ci ci powinieneś zrobić.

Po kontakcie z gościem ustalacie czas do kiedy. Skoro 9.04 napisał że 2 tygodni więc na 25 masz konto gotowe. Ma czas DO 25, a że ty jesteś w gorącej wodzie kompanym dzieciakiem, to twoja sprawa. Spór na allegro nic ci nie da przed czasem wyznaczonym przez niego. Tyle w temacie.

Dodatkowo, zmieniłeś pasy, czyli sam napieszałeś, mógł to zrobić w 2 tygodniu na przykład, nic mu nie udowodnisz, a kasy juz nie odzyskasz. I dobrze ze cie oszukali... Jebać elobosterow.

*kąpanym

Problem jest taki, że to co piszą między sobą nie jest w żaden sposób prawnie wiążące. Zakładanie umów przez internet jest dokładnie opisane i to co powinien zrobić to wysłać kolesiowi umowę-zlecenie do akceptacji. Nie pomyślał - jego wina, pieniędzy nie odzyska.

Kur*a jego pieniądze jego sprawa , poziom tego tematu mnie rozj**** koleś prosi o pomoc a wy go wyzywacie , kur*a postawcie się w jego sytułacji... Jest to kradzież , jeżeli nie poczekałeś 2 tygodni to daj hasło co było i napisz mu je , jeżeli miną 2 tyg to go upominaj a potem na policje , powiedz że to była "Wirtualna kradzież" powinni się zainteresować , prawdopodobnie bana dostaniesz ale koleś może mieć grzywną/prace społeczne , więzienia nie dostanie bo to od 400zł

Na przyszłość polecam bostować powoli z dywizji do dywizji , jak oszukają to mniejsza strata

To nie jest kradzież, zapoznaj się z definicją tego słowa. To jest usługa, która nie została wykonana. Jak już mówiłem wcześniej, to co mówił o czasie wykonania nie jest w żaden sposób wiążące więc czas 2 tygodnie to bullshit. Może boostować 2 lata i będzie wszystko prawnie legalne.

Nic nie ukradł, niczego sobie nie przywłaszczył, nie może być pod żadnym względem sądzony - sprytny koleś ;)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jakim trzeba być głupim żeby kupować takie coś , myślisz że będziesz zajebisty jak ci ktoś tą platynę wbije ...

graphic.png

Opublikowano

właśnie wyszperałem w email coś takiego, 5 kwietnia napisał mi, że zajmie mu to 2 tyg. , oczywiście pisał że przeprasza za problemy . Czyli 19.04.2014 byłby koniec boostu. Zmieniłem hasło ze względów bezpieczeństwa ! 5 Leave pod rząd , do tego przegrane. jak myślisz, czy byłby w stanie wbić 2 ligi w czasie 4 dni ? To jest nie uczciwa manipulacja kontem.  Pozdrawiam. 

Ps. Ignoruję wszelkie odp. typu "Jebany brązie" albo "że nie mogę wyjść teraz z platyny przez takich jak ty " . Nikt ci nie karze grać, a tym bardziej pisać na tym forum. Zadałem pytania , oczekuję odpowiedzi sensownych. Jeśli masz zamiar rzucać obelgami w moją stronę, lepiej idź wyżyj się gdzie indziej, bo na prawdę szkoda czasu i twojego i mojego. 

Jak dotąd 3-4 odp. są tutaj sensowne, reszta to tylko obelgi ...

Opublikowano

Spiny dupy że ktoś sobie boost konta kupił, pytanie dotyczy innej sprawy posrane gimby więc załóżcie sobie temat "Walimy spiny o boostowane konta" i tam sobie posty bijcie o ile wam moderator pozwoli. Co do pytania to mając dowody wpłaty i jako że płaciłeś przez allegro masz pewne zabezpieczenie i możesz sprawę zgłosić, nie tak jak tu niektóre "mondre gimby" napisały że Cię wyśmieją na policji bo "konta mi nie zboostował" policji to fakt nie obchodzi ale gość nie wywiązał się z umowy którą zawarł z Tobą poprzez aukcję na allegro. Więc zgłaszając taką sprawę możesz go pozwać o wyłudzenie albo kradzież to nie jest problem bo allegro i policja Ci pomogą, co innego z Riotem który jak powiadomisz możliwe że nagrodzi Cię banem. Także chcąc rozwiązać sprawę możesz też sam ucierpieć ale to już jak wolisz, sprawiedliwość czy konto w lolu :D Pozdrawiam.

I sprostuję tok myślenia niektórych tutaj, wykroczenie jest faktycznie od 250 zł (chyba) ale to nie znaczy że jak się ukradnie coś wartego 150 jesteście bez winy, za to także jest kara :)

Opublikowano

Spiny dupy że ktoś sobie boost konta kupił, pytanie dotyczy innej sprawy posrane gimby więc załóżcie sobie temat "Walimy spiny o boostowane konta" i tam sobie posty bijcie o ile wam moderator pozwoli. Co do pytania to mając dowody wpłaty i jako że płaciłeś przez allegro masz pewne zabezpieczenie i możesz sprawę zgłosić, nie tak jak tu niektóre "mondre gimby" napisały że Cię wyśmieją na policji bo "konta mi nie zboostował" policji to fakt nie obchodzi ale gość nie wywiązał się z umowy którą zawarł z Tobą poprzez aukcję na allegro. Więc zgłaszając taką sprawę możesz go pozwać o wyłudzenie albo kradzież to nie jest problem bo allegro i policja Ci pomogą, co innego z Riotem który jak powiadomisz możliwe że nagrodzi Cię banem. Także chcąc rozwiązać sprawę możesz też sam ucierpieć ale to już jak wolisz, sprawiedliwość czy konto w lolu :D Pozdrawiam.

I sprostuję tok myślenia niektórych tutaj, wykroczenie jest faktycznie od 250 zł (chyba) ale to nie znaczy że jak się ukradnie coś wartego 150 jesteście bez winy, za to także jest kara :)

Policja przyjmie zgłoszenie i nic więcej, chyba, że by im przyniósł wszystkie informacje na tacy, to może łaskwie by wysłali list żeby przyszedł to wyjaśnić, o takie coś nawet sprawy nie będzie tylko od buta umorzenie.

Opublikowano

Policja przyjmie zgłoszenie i nic więcej, chyba, że by im przyniósł wszystkie informacje na tacy, to może łaskwie by wysłali list żeby przyszedł to wyjaśnić, o takie coś nawet sprawy nie będzie tylko od buta umorzenie.

Gdyby sprawę przedstawił jak najbardziej poważnie, nie mówiąc że chodzi tu o "boost konta" to zbierając dowody które samo allegro powinno mu pomóc zebrać na upartego bo widać że gościowi zależy, wywalczyłby jakąś karę dla delikwenta. Allegro to nie miejsce gdzie można ot tak okradać. Skoro takie coś unika kary to czemu wszyscy sobie nie założymy takich ofert na allegro? Kara za takie czyny także na pewno jakaś jest a winę gościa trzeba po prostu udowodnić.

Opublikowano

Rozumiem, ktoś jest słaby, nie potrafi wbić Platyny, ale jak można kupować boost na allegro? Ta gra ma dawać radość w czasie wbijania nowej dywizji, jak widać poszedłeś na łatwiznę i dostałeś nauczkę. Później się ludzie dziwią, że tacy idioci siedzą w platynie, a nawet dobrego buildu nie mają.

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURĘ Z ITACHIM!!!

Opublikowano

Ja wam wszystkim oznajmię, że allegro na pewno nie zajmie się tą sprawą, bo jest to rzecz wirutalna, więc pisanie skarg itp jest niepotrzebne, bo oni ci nie pomogą.

Policja? Oni także nic nie zrobią, chodzi o wirtualną rzecz, zwłaszcza że jest to faza 'tworzenia konta' tak jakbyś kupował dom od kogoś i płacił mu na początku on by wybudował ci do połowy dom a ty się zdecydowałeś nie kupować i żądać pieniędzy, niestety nie możesz cofnąć tego.

Nie odzyskasz nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...