Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ELO BOOST - oszukany. Proszę o pilną pomoc w spr.

darek12396

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem związany z elo boostem. Dokładniej to wyglądało tak :

2 Kwietnia 2014 roku  zakupiłem boost za 190 zł. Od Silver 5 do Platyny 5.

Była to aukcja allegro z opcją Kup Teraz - zapłata przez PayU.

Przez 7 dni czyli do 9.04.2014. kontrahent ( ten co sprzedawał ) nie dawał znaku życia, nie wchodził na konto ani nic. Jedynie co wszedł to raz na 3 dni , w tym same przegrane.

dnia 9.04.2014 wieczorem dostałem odp. , że konto będzie wyboostowane , zajmie to ok. 2 tyg.

wtedy już miałem jakieś podejrzenia , przepraszał za problemy itd.

od tamtego czasu konto praktycznie nie ruszane , raz wszedł coś przegrał coś wygrał i na tym był koniec.

Konto ma nadal Silver 5 czyli w żadnym stopniu nie zostało zboostowane. 

dnia 12.04.2014 założyłem spór na allegro ( on miał cały czas dostęp do konta ) .

Oczywiście napisałem, że chcę zrezygnować z tego , jaką wiadomość otrzymałem ?

Cyt. "Witam, usługa jest cały czas wykonywana,oraz nie może ona zostać przerwana w połowie. Pozdrawiam"

Jak widać coś nie tak ... w połowie ? skoro konto nie jest w żadnym stopniu zboostowane ?

Dalej ..

Cyt.

Witam, Postep na koncie jest cały czas notowany,nie wiem dlaczego jest złożony protest,oraz na mailu wszystko wyjaśniłem. Mało zrozumiałe jest to dla mnie,no ale co zrobić. Jak powideziałem przerwanie boostu w połowie jest NIEMOŻLIWE.

jak widać kontrahent najwyraźniej chce uniknąć kosztów . 

Napisałem do niego, że jeśli w tym tygodniu nie zobaczę dowodu wpłaty , zgłaszam sprawę na policję.

Na konice (LoL) zmieniłem hasło do konta. Czyli on nie ma do niego dostępu.

Moje pytania :

Czy mam szansę na odzyskanie pieniędzy ?

Jakie prawa mi przysługują w tym przypadku ?

Do jakiego paragrafu K.K. Mogę się odnieść zgłaszając to na policje ?

Jakie materiały dowodowe powinienem posiadać ?

Jeśli nie odzyskam pieniędzy, to czy mogę w jakiś sposób ukarać go ( sąd, więzienie ) ? Szczerze mówiąc na pieniądzach mi aż tak bardzo nie zależy, jak na tym by taki człowiek chodził po naszej planecie ..

Mile widziane dodatkowe sugestie.

Liczy się dla mnie każda pomoc w sprawie.

Proszę o odp. tutaj 

gg 7144285

e-mail [email protected]

Mogę nawet podać nr. tel. jeśli znajdzie się osoba zaufana i wiedząca co nie co na ten temat.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą udzieloną informację.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z tego co wiem, boostowanie konta jest nie legalne, więc skoro dałeś się wkręcić to Twój problem. Co do tego jak go ukarać to zgłoś to na policje może coś zdziała, ale wątpie w to.

Opublikowano

1. Boostowany dalej jesteś ciotą i dobrze, ze cię oszukal. Później takie raki się trafiają.

2. Kradzież jest traktowana od 200zł + więc wątpię, aby on został ukarany.Poza tym pójdziesz na policję i powiesz ze ktoś ci platyny nie wbił, bo jesteś za słaby aby zrobić to sam?

3. Zmieniles passy, on nie ma dostępu do konta. więc nie ma jak dokonać boostu.

4. Jak riot się o tym dowie to dostaniesz perma na ip i sobie na żadnym koncie nie pograsz więc to. zostaw.

Masz nauczkę.

Opublikowano

To co up. I tak byś spadł. Dodam jeszcze ze jak na aukcji nie podał terminu w jakim to robi to może mu nawet 2 lata zająć i tak mu na huj możesz skoczyć. Jeszcze passy zmieniles idioto.

Opublikowano

1. Boostowany dalej jesteś ciotą i dobrze, ze cię oszukal. Później takie raki się trafiają.

2. Kradzież jest traktowana od 200zł + więc wątpię, aby on został ukarany.Poza tym pójdziesz na policję i powiesz ze ktoś ci platyny nie wbił, bo jesteś za słaby aby zrobić to sam?

4. Jak riot się o tym dowie to dostaniesz perma na ip i sobie na żadnym koncie nie pograsz więc to. zostaw.

Masz nauczkę.

nie nzam przypadku gdzie riot dał ban na ip. + nie wcisnij mi zaraz kitu ze na ip płyty głownej bo to jest nielegalne.

primo 2. kupiłes srajfona 9999999999999 za 199 zł i pójdziesz na policje i cie wysmieja za to ze nie ma 200 zyt. parodia jakas. kradziez to kradziez

primo 3. nauczka jest, aczkolwiek jestesmu tutaj aby mu pomóc a nie go dobijac :)

jdr1.png

Opublikowano

Dobrze, ze cie oszukał. Jak ty chciałeś kupić bosty to jesteś tylko nędzną parodią gracza. Każdy gra na swoim poziome i ty również powinieneś. Przez takich jak ty powstają tematy " jak wyjść z brązu/silvera/golda etc" 

Opublikowano

Allegro + policja ale masz szanse bana na lolu. Nie wykonał usługi za którą zapłaciłeś w przeciągu 2tygodni i zmieniłeś hasło w obawie przed kradzieżą. Ale to jest przywłaszczenie chociaż w sumie to usługa więc to też jakoś inaczej. Idź na policje i powiedz że masz sprawe kradzieży internetowej.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Wg mnie dobrze że cię oszukał. Bd miał nauczkę.Potem się takie wyboostowane gówna trafiaja tyko -_-.

Opublikowano

Mogłeś kupić z bronzu do silvera od silvera do golda od golda do platyny a tak to możesz teraz possać 

oiadeb.gif

Opublikowano

Trochę z ciebie głupi śmieć ale jak kupiłeś przez allegro to odzyskasz kasę na pewno. Nie ważne czy to 5zł czy 5000zł. Pozdrawiam specjalistów.

Opublikowano

Masz nauczkę.

perma na ip tera żeś dojebał  xD

imo policja raczej nic nie zrobi, pisz do allegro, ich strona więc muszą ci załatwić tą kasę z powrotem.

Opublikowano

Przestańcie pierdolić, jaki to on zły, że kupił boosta... Jprdl, nie nabijajcie sobie postów, jeden post mniej czy więcej, moda działu LoL'a z Was nie uczyni -,-".

@Top

Well, napisz do niego znowu (Do tego typa) i co Ci powie apropos zmieniania hasła do konta i czemu tak mało gra.

Opublikowano

I bardzo dobrze ci tak. Jesteś silver to znaczy że na tyle zasługujesz. Boostowanie jest zabronione i robisz to tylko na własną odpowiedzialność. Nie masz co liczyć na zwrot pieniędzy, ponieważ teraz sam zmieniłes hasła i nie może nic zrobić. Nawet jak chciał cie w chuja zrobić to i tak teraz ma wymówkę, że miał inne konta które były pierwsze w kolejce a później dopiero chciał się zabrać za twoje konto. Szkoda kasy i tak byś później spadł niżej. Byś później psuł tylko gry innym. Należało ci się. Tyle w temacie. Do kodeksu karnego nie masz szans się odwoływać bo sam nie przestrzegasz regulaminu.

Opublikowano

Podaj tutaj jego numer, to może nitro zadzwoni.

@topic

co zrobisz ? nic nie zrobisz. Boostowanie jest zabronione. O ile w opisie nie było napisane w ile Ci to wbije, to może to robić nawet 2 lata.

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

Opublikowano

1. ELO Boosting jest zakazany, więc Riot może ci co najwyżej bana wlepić.

2*. ELO Boosing jest żałosny, potem dobrzy gracze spadają do golda, bo jakiemuś bogatemu śmieciowi nie podobała się srebrna ramka.

3. Jeśli nie było w opisie aukcji czasu boostowania, to możesz mu possać.

4. Jeśli był termin boostowania, to Allegro ci pomoże.

5. Na policji raczej nic nie wskórasz. 

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Mogłeś kupić z bronzu do silvera od silvera do golda od golda do platyny a tak to możesz teraz possać 

masz racje, fajna nazwa

Pisz do allegro

Opublikowano

Jeśli miałeś z nim ustalony termin jaki ma czas na wyboostowanie to pisz do Allegro. Jeśli takiej informacji nie było to niestety, ale może się to ciągnąć bardzo długo. Policja- uważam to za ostatecznosć. Powodzenia życzę w pomyślnym załatwieniu sprawy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...