Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ucieczka z brązu (pomocy)

xPidzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Chciałbym na początek opowiedzieć wam moją historię jak zacząłem i jak jest teraz w LoL'u... Mianowicie zacząłem grac pod koniec 2 Sezonu. Gdy wbiłem 30 poziom w Sezonie 3 miałem na normalach wyniki po 30/0 i więcej, więc postanowiłem zacząć grać rankedy. Na początku szło mi dobrze i po pierwszych 10 grach wrzuciło mnie do Brązu 2. Grałem dalej i po kilku grach spadłem do Brązu 3. Mówię sobie: Spoko dopiero zacząłem grać rankedy, tu jest wyższy poziom i wgl muszę się poduczyć grać... Grałem cały Sezon 3 rankedy i siedziałem cały czas w Brązie 3/4, aż pod koniec spadłem do B5. Byłem zdołowany, obniżyła mi się samoocena przez flame od graczy na mnie, nawet czasem płakałem (Nie jestem dzieciakiem, tylko po prostu jestem wrażliwy), ale mniejsza. Postanowiłem się nie poddawać i udało mi się ukończyć Sezon 3 z Serią do S5: Był ostatni dzień Sezonu 3 miałem serie do S5 1 win i 1 lose była godzina 2 w nocy. Mówię sobie: pójdę spać, jutro sobie zagram ta gierkę... Ale niestety na mój pech był reset. Byłem zdenerwowany, bo mogłem w sumie jeszcze 1 grę zagrać, ale nie... Dobra stało się... Jest Sezon 4. Po pierwszych 10 grach ku mojemu zdziwieniu (7/10 win) wyrzuciło mnie do B5 i siedziałem tak około 2 miesiące i od końca marca zacząłem lepiej grać i doszedłem do B2. Teraz za nic nie mogę wyjść z Brązu. Gram duo, Solo prawie w ogóle nie gram, bo boję się, że spadnę do B5... W duo gram albo adc z supportem, albo mid/top, a mój partner jungle/top. Ogólnie mainuje Mid Lane, i mimo że wygram często lane, gankuje topa i bota to nie idzie wygrać, bo zawsze musi się znaleźć feeder z statami 0/20 -.- To nawet jak ja mam około 12/3 To mnie enemy biją jak chcą. Próbuję wygrać, ale nie da się. Moje pytanie brzmi: Jak wyjść z brązu, jak się uczyć grać coraz lepiej, jak zauważać swoje błędy i jak nauczyć się samemu wycarrować gry. I czy ktoś mógłby mi pomóc się uczyć grać grając ze mną duo, lub obserwować moje gry. Bardzo chciałbym być lepszym graczem i szanowanym przez kumpli, a nei tylko flame... Mój nick z gry: Pidzik

Opublikowano

tajemnicza zasada ucieczki z bronzu: graj wiecej gier. skupiaj sie tylko na swoich bledach i nie popelniaj czyjis bledow ;)

na poczatku sezonu 4 z pierwszych 10 gier dalo mnie do braz 4 lecz sie nie poddawalem i gralem dalej teraz silver 2 wkrotce gold pozdrawiam

polecam tez uzywac bardzo duzo pingow bo wiekszosc graczy w low elo nie wiedzia co robia 

Opublikowano

Bronz to piękna liga deb...

łatwo so łatwo za łatwo z bronze <3

Jak ktoś jest Bronze 5 to chętnie pomogę za free oby runy miał normalne ad, ap, speed atack.

To na tyle jak coś PW.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/index.php?/topic/1049676-Szukasz-osób-do-gry?-Zajrzyj!

Tu możesz znaleźć kolegę do gry.

A co do reszty.

Osoby, które twierdzą, że z Bronzu nie da się wyjść i tak dalej, są po prostu za słabe.

Nie można zwalać całej winy na Team. Musisz patrzeć na swoje błędy. Po grze mówić sobie co było dobrze, a co źle.

Trzeba nauczyć się przewodzenia drużyną.

Być spokojnym, nie przejmować się przegraną.

Ktoś Cię wyzywa? Olej to. Nie odpowiadaj. Nie wdawaj się w zbędne kłotnie. Wiedz, że masz jeden cel - zwycięstwo.

Ktoś feeduje? Pomyśl, że może sobię nie radzi i potrzebuje pomocy.

TEAMWORK OP

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Kolega też twierdził że nie da sie wyjść z brazu 5. Zagrałem z nim pare rankedów pomoglem mu wyjsc z 5 , aktualnie jest wyzej . Musisz zrozumiec mechanike gry i musisz znać postacie . Jeżeli ktoś "flamuje" to zmutuj go nie bedziesz się denerwował i będziesz mógł sie skupić na rozgrywce. Jak chcesz moge Ci pomóc.

Opublikowano

Moim zdaniem, jeśli bardzo chcesz wyjść z brązu V to musisz się "przełamać", polecam obejrzeć kilka/naście kilkuminutowych poradników(np. u Nervariena) i starać się to wprowadzić na normalach, a gdy będziesz w stanie wyjść z brązu poczujesz to:)(ja tak miałem, gdy byłem w stanie wejść do golda;d)

Pozdro:) Jakbyś chciał poćwiczyć to pisz pw.

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Ty narzekasz na bronze, żebyś był na moim miejscu to zobaczyłbyś co to znaczy wybić się z golda do platyny, tu to sie chce plakac.

Opublikowano

Ty narzekasz na bronze, żebyś był na moim miejscu to zobaczyłbyś co to znaczy wybić się z golda do platyny, tu to sie chce plakac.

Obojętnie w jakiej ktoś by był dywizji, to i tak każdy będzie narzekał na team, bo jaki to on jest zły, jakie trolle tam grają.

@topic

Prawda jest taka, że przebieg meczu w dużej mierze zależy od Ciebie. Jak ktoś nie może się wybić np. z bronze 5 to znaczy, że to liga dla niego(bez obrazy, ale taka prawda..).

Dodam też, że mecze zazwyczaj wygrywa wizja(wardy), robione dragony i barony. Dużo ludzi to wie, ale o tym zapomina.

Opublikowano

@up teamwork w bronzie? o_O to tak nie działa...

Nie mów mi co działa, a co nie.

Wystarczy zmienić podejście i starać się dogadać.

Aczkolwiek Bronze to Bronze, samemu się wygrywa gry. Trzeba umieć grać po prostu.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Siedziałem w bronzie na początku 3 sezonu chyba pół roku, później wyszedłem do silvera, jak to zrobić? Pickuj postacie którymi jesteś dobry, nie chodz na ADC(chyba że jesteś zajebisty) ani na supporta, tym gier RACZEJ nie wyccarujesz, najlepiej graj topa lub mida, jak inne linie przegrywają to pushuj linie minionów i leć innym pomóc, nigdy nie flameuj, ktoś Cie ciśnie? Zmutuj go i zreportuj pod koniec gry, myślałem cały czas że jestem lepszy od innych bronzów itd, na początku sezonu 4 wrzuciło mnie do bronzu 1, jeden wieczór, chyba 7 gier na midzie(większość surr w 20 przeciwnika) i już byłem silver 5, tak więc nie ma co się poddawać :) Pamiętaj aby nie eksperymentować z dziwnymi pickami jak TF, malphite na midzie bo to nie są już aż tak dobre postaci, najlepiej pickuj na mida: Yasuo, Leblanc. Na topa: Renekton, Shyvana. Na Jungle: Vi, Elise, Shyvana. I powinno być git ;) Aha, nigdy nie rób tak: Mid or feed, jesteś last pickiem i został Ci tylko support? Nie trolluj tylko idz supporta, czasami tak trzeba, powodzenia! :)

Opublikowano

co różni graczy do platyny od diamentów albo chociaż do golda. wygrywając linie często ją snowbolują dalej, zamiast roamować, pushować i roamować. dość często to widzę. kolejna sprawa myśle że co najmniej 60% graczy grając mecz stara się grać dla fragów. ganianie za killem itd. nie raz miałem postać która miała to 10/0 a potem tylko kampiła jungle co kończyło się statami 20/24 itd.. kolejna sprawa to to ze tej gry fragi nie wygrywają tylko branie objectivów. zabiliście 2 jest was 4/5 jeden enemy pod turretem nie ma many inny ma pół hp kolejny całe. czemu nie bierzecie turreta? naprawde wraithy czy wilki są opłacalniejsze? kolejna sprawa kontrola tajmingów smoka barona, 2min przed spamuj że będzie drag etc. 40sec przed pinguj że robimy smoka... miałem platyne3 obecnie gold2 co mecz musze ludziom tłumaczyć że tej gry nie wygrywają pogonie za killami które kończą się zabiciem jednego i oddaniem 3 naszych tylko gre wygrywa push i branie objectivów. grałem ostatnio ciekawy mecz, enemy kha kończył go mając statysyki 24/1. był nie do zabicia solo robił triple itd. ale miał tą mentalność ganiania za fragiem. nasz team wtedy strollował trochę i mieliśmy pantka na midzie nasusa top feed kha. elise mnie jungle i tristana z dravenem bot. poprosilem nasusa o baitowanie kha i pantka o pomoc mu. w tym czasie split pushowalem z naszymi adc. 2razy zgineliśmy wszyscy, ale wzieliśmy objectivy. nasus sie wytankował z pantkiem draven zaczął robić dmg ja dalej z tristą split pushowałem a tamci bawili sie w ganianie za fragiem, takie tempo gry narzucił im kha i niestety dostosowali się do niego. wkońcu zostawiliśmy goły nexus a na końcu tristana z pantkiem skończyła gre kiedy oni bawili sie dalej w mordowanie. na końcu oczywiście kha napisał epic team. niestety on im gre przegrał, ale nie rozumiał tego. jedyne co moge doradzić to zabiłeś kogoś, pchasz ile wlezie. miałeś udany gank na midzie pinguj turreta niech ci jungler pomaga pchać. nie raz grajac ori miałem udane ganki po których solo pchałem pół wieży. z pomocą junglera padłaby. a tak często stała jeszcze 20minut bo brakowało nam zgrania i pushu...

Opublikowano

No, ja zrobiłem tak, że miałem wyjebane na gierki w placementach i wylądowałem w brązie 3, po 2 miesiącach wyszedłem. Nie było to trudne. Łatwo się carruje teamy w bronzie. Zresztą, rzadko miałem flejmerów. Silver to dla mnie wyzwanie i właśnie przegrałem pierwszą grę z promo do S IV. Polecam grać tanimi postaciami - dosłownie. Gracze z brązu ich nie ogarniają (annie, kayle, yi, amumu etc.). Poza tym, istnieje ignore, nie mów, jaki to jesteś wrażliwy. Ktoś Cię flejmi = ignore. Pingi wystarczą.

Opublikowano

(od B4 prawie non stop wygrywałem) śmiać mi się chciało wbiłem znajomemu S5 i 0 lp a on na tym przegrał 5 meczów i mmr pokazywało 1350 xD Wbiłem na niego konto strolololo sobie kolejne 3 meczy i nie spadł xD No to wygrałem mu jednego xD dostał 21 lp xD

Opublikowano

Ja wczoraj 10 wygranych pod rząd i welcome silver V. Graj duo bota, ja z kolegą grałem treshem a on cait/lucian i bot był zawsze wygrany :)

Opublikowano

"o nawet jak ja mam około 12/3 To mnie enemy biją jak chcą"

to zdanie wskazuje na to,że jeszcze nie grasz dosć dobrze aby wyjsć z brązu. mając staty 12/3,powinienes przeciwnikow skladac na niecale combo oraz sam wygrywac teamfighty..

najwazniejsze zasady w brazie

1. nie wdawaj sie w klotnie z debilami

2. roamuj ile sie da

3. graj postaciami,ktorymi da sie wyccarowac,najlepiej z op ultami,typu : darius,wukong,JAX(!),vayne(!),

4. nie liczy sie tylko early game,nawet przy statach 5:15 teamowych mozna wygrac gre,jesli macie odpowiednio duzą farmę

5. mutuj niedojebow flejmiacych za wlasne bledy

6. graj z muza

baner.png

Opublikowano

Jeśli ktoś ma wyjść, to wyjdzie z każdego gówna...  czy to brąz, czy platyna ... Sam na smurfie nordicowym z platyny wyszedłem w ~5 dni grając duo.

80418163723791597115.png

Opublikowano

Oglądaj sobie jakieś LCS'y, popatrz na yt, jest masa challengerów nagrywających coś lub streamujących, naucz się tam mechaniki, wszelkich możliwych pierdół odnośnie teamworku, map awareness, farmy, buffów, global golda, popatrz czego NIE robią. Nie greeduj, kill naprawde nie jest warty zdychania (chyba że np. masz dostać fb i przy tym umrzeć, albo cały Twój team dostanie asysty, wtedy z goldem jakoś tam się jeszcze opłaca). Nie goń za killami, nie flejm ludzi za "ksy", asysta też daje Ci golda, a im może się naprawdę przydać ten gold jak są do tyłu. Przy każdym ace / 4 osobach z enemy teamu down, albo jak nie ma ich głównego dmg pushujcie linie i róbcie dragony / barony, to dużo daje. Pinguj teamowi co ma robić, bo jak sam zauważysz, jeśli wychodzisz z LP na plus i masz coraz to wyższą dywizję to JESTEŚ lepszy od większości ludzi z ktoymi grasz i musisz o tym pamiętać, zawsze za wszelką cenę tłumaczyć im błędy itp, ale nie flejmić. Dużą wagę przykładaj do wardów, nie kłóć się o picki (ludzie w silverze czy brązie nie respektują pick orderu i zazwyczaj umieją grać na jednej linii, także odpuść im, nawet jak masz iść na supporta, bo może się to dla Ciebie skończyć trollem potem). Spróbuj nie grać jak jesteś zdenerwowany, jak grasz duo to grajcie jungle + mid, tym najlepiej się wygrywa, poprostu babysitujesz koledze z duo linię, jest nafeedowany, Ty masz asysty i roamujecie na bota / topa ile się da po pushnięciu mid turreta. Mutuj osoby, które sprawiają, że zamiast grać jesteś zdenerwowany, to pomaga. 

Niby takie podstawy, ale ucząc się tych rzeczy z wycarrowanego do silveru przez kolegę brąza stałem się lepszy i wyszedłem już prawie do plat, dalej nic specjalnego ale jestem dość zadowolony z tego co obecnie umiem.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Nie narzekaj ... Patrz na swoje błędy i staraj sie prowadzić drużynę do zwycięstwa. rozkazuj im i mów na co maja zwracać uwagę ;) inncyh opcji nie ma

jdr1.png

Opublikowano

Chłopie kurwa. Wes się w końcu japierdole ogarnij. Zakładami ze jesteś taka pizdą-nolajfem co przekłada zycie w Lola. To jest tylko zjebana gra. Jak cie nie szanują kurwa jebani koledzy to idź kurwa na silnwnie i się przypierdol i nie Becz kurwa przez zjebana gre cioto jebana. Jak mnie tacy ludzie wkurwiaja, rozplakal się bo mu w grze nie wyszło. Jak bym był twoim rodzicem i bym to zobaczył to by matka cie nie poznała.

Wracając do tematu to jest tylko jedna odpowiedz: Naucz się grac. Żeby skoczyć z brązu do Silvera to musisz grac jak gold a nie jak silver.

Btw jak trolujesz to gratuluje pomyslu

Opublikowano

@up: idąc twoim tokiem myślenia, aby wejść do golda trzeba grać jak platyna, a żeby wejść do platyny jak diament itd...

Takie brednie że aż śmiać się chce.

@top: Bierz champy które łatwo feedują się w early - tzn. mają duży dmg, a potem w midgame robią bardzo dużo. Gry soloq średnio trwają 30-35min, więc branie champów lategame nie ma zbyt dużego sensu.

Co do wyjścia z samego bronzu - nic innego niż skill ci nie poradzę. Być może kolega do duo ci pomoże, aczkolwiek mało kto chce grać duo z bronzem (chyba że inna osoba o tej samej lidze) - taka prawda.

League of Legends

Opublikowano

Nie mów mi co działa, a co nie.

Wystarczy zmienić podejście i starać się dogadać.

Aczkolwiek Bronze to Bronze, samemu się wygrywa gry. Trzeba umieć grać po prostu.

jeżeli twierdzisz ,że sam wygrasz gre 1v5 to zrób filmik, z chęcią go obejże

Opublikowano

Zakładałem 20 tematow beda w brązie 1 jak z niego wyjsc, myslalem ze nie dalo rady, i kiedys sobie pomyslalem ze zbyt powaznie do tego podchodze, zbyt emocjonalnie.
Przestalem flamowac, nie patrzylem na bledy innych tylko na swoje i poprostu gralem, gralem, grale.
Minal miesiaci  jestem w silverze 4 bo spadlem z 3, i caly czas pne sie do góry :)

Poprostu graj swoje, skupiaj sie na sobie, nie mysl "kurwa bot feeduje, gg" tylko "bot sobie nie radzi ,pojde im pomoc"

Napewno zobaczysz efekty.

rYD9JSA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...