Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z PandoraMT2

kiper228

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem sobie zagrać na Pandorze ale jak zawsze coś musi iść nie tak. Pobrałem klienta, wypakowywuję, ale nie wypakowywuje się "PandoraMT2 (bez patchera) i możliwe że coś innego, ale nie widziałem. I jak próbuję włączyć pandorę to wyskakuje 3 komunikaty po sobie

1 - PatchServerList cannot use that file
2 - LoadServerList: Failed to open file patchserverlist, error: No such file or directory, cwd: C:\ProgramFiles(x86)\Metin2
3 - Failed on copying patch server list

A jak drugi raz chcę włączyć to nic się nie dzieje.

Co z tym zrobić? :/

Opublikowano

Antywirusa właśnie wyłączyłem bo wykrywał mi 2 trojany.

To pobiorę jeszcze raz i sprawdzę.

Jeszcze spróbuj pobrać samego patchera bo ja zawsze przez niego instalowałem clienta. 

Opublikowano

Właśnie najpierw pobrałem patchera, ale nie wiem czemu strasznie długo mi się patchowało. Najpierw ponad godzinę jak nie więcej, odpaliło się to "menu" i jak dałem Rozpocznij grę to coś tam wyskoczyło, włączyłem jeszcze raz i nie wiem czy patchowało się od nowa czy jeszcze tego tak dużo było.

Opublikowano

Zpatchowało mi się i włączyło to "menu". Daję rozpocznij grę a tam błąd:

could not execute metin2.bin 740

A jak włączam 2 raz to jak widzę patchuje się od nowa a przy najmniej tak mi się wydaje bo pliki zaczynają lecieć od A, a tam jest alfabetycznie.

Aha, i czy jeśli mam patchera to muszę mieć też pobranego klienta?

Opublikowano

Zpatchowało mi się i włączyło to "menu". Daję rozpocznij grę a tam błąd:

could not execute metin2.bin 740

A jak włączam 2 raz to jak widzę patchuje się od nowa a przy najmniej tak mi się wydaje bo pliki zaczynają lecieć od A, a tam jest alfabetycznie.

Aha, i czy jeśli mam patchera to muszę mieć też pobranego klienta?

Nie musisz mieć.

Bardzo dziwne...

Uruchom patcher jako admin/w trybie zgodności z XP SP3.

Wyłącz zaporę i antywirusa.

Zainstaluj Net Framework i :

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29
Opublikowano

Dziwne. Zrobiłem wszystko, ale gdy odpalam po prostu nic się nie dzieje.

Może to też być przez inny problem. Mam 2 antywirusy: COMODO i Eset. COMODO to taki "główny" antywirus, ponieważ Eset aby zaktualizować bazę wirusów i to wszystko potrzebuje loginu i hasła, a ja go nie mam. Nie mogę go usunąć ani wyłączyć a już go nie chcę :/

Edit

A jeszcze dziwniejsze jest to, że kiedyś też miałem Pandorę i tylko Eseta i było w porządku.

Opublikowano

Sprawdź czy w jednym z tych antywirusów nie masz czegoś takiego

jak dodawanie do wyjątków lub coś podobnego.

Którego antywirusa chcesz odinstalować?

Zaraz coś wykombinuję.

Opublikowano

Nie jestem pewien bo teraz piszę z telefonu, ale w Esecie chyba było ale pewnie trzeba login i hasło. Chcę odinstalować Eseta bo nie ma z niego pożytku.

Edit

Właśnie wróciłem i to sprawdzam. Na googlach pisze, że nie ma po prostu zakładki "wyjątki" czy coś w tym rodzaju. Trzeba włączyć ustawienia zaawansowane a do tego potrzebne mi jest hasło :/

Opublikowano

Poniżej znajdziecie kilka wskazówek na temat demontażu ESETa. Postanowiłem napisać ten temat, ponieważ wiele razy na forum pojawiały się tematy poruszające problemy z deinstalacją produktów firmy ESET, które często kończyły się... formatowaniem dysku. Otóż warto zaznaczyć dwie rzeczy:
od ESETa nie ma obecnie oficjalnego deinstalatora do ich produktów. Poniekąd zrozumiałe, choć trochę dziwne: nie każdemu musi się spodobać ich produkt, poza tym ktoś może też mieć ochotę wypróbowania/przetestowania innego programu AV.
oficjalny deinstalator ze stajni ESETa usuwa tylko starsze wersje samego oprogramowania NOD32, natomiast prawdopodobnie nie zadziała na Smart Security. Gdyby ktoś jednak chciał, może znaleźć ten deinstalator tutaj
Starsze wersje ESS można było usunąć przy pomocy aplikacji appremover, która jest ogólnym deinstalatorem adresującym wiele narzędzi ochronnych, niemniej uważam, że skoro Eset nie pokusił się o oficjalny produkt, należy postępować zgodnie z ich wskazówkami i usunąć całości metodą tradycyjną. Oficjalny homepage produktu tutaj.

Całość deinstalacji produktów ze stajni ESET odbywa się ręcznie!

Oczywiście cały proces deinstalacji wykonujemy z odłączonym internetem (tzn. kabel ma być fizycznie wypięty)!
Start => Programy (All programs) => ESET => Odinstaluj (Uninstall).
Proszę nie próbować deinstalacji poprzez Panel sterowania => Dodaj/usuń programy!

zresetować komputer!

w panelu sterowania włączyć pokazywanie plików ukrytych:
start => panel sterowania (control panel) => Opcje folderów (folder options) => Widok (View). Proszę zaznaczyć opcję Pokaż ukryte pliki i foldery (show hidden files and folders).

Mój komputer => partycja systemowa => ręcznie usuwamy wymienione niżej katalogi. Zalecam czynić to przez kombinację klawiszy Shift + Delete:
Użytkownicy systemów do XP włącznie
C:\Program Files\ESET
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ESET
C:\Documents and Settings\%USER%\Application Data\ESET
Użytkownicy systemów Vista - Se7en
C:\Program Files\ESET
C:\Program Data\ESET

następnie dobrym pomysłem jest wyczyszczenie rejestru jakimś czyśckiem, to już według własnego uznania.

Gdyby jednak ktoś nie umiał sobie poradzić proszę zgłosić się na forum, podając stosowne logi z OTL lub RSIT, spróbujemy poprzez forum usunąć ręcznie wszystkie składniki, lub zastosujemy inne środki.

http://support.kaspersky.com/pl/general/uninstall/2211
http://support.kaspersky.com/pl/6078

Tu masz jak odinstalować, spróbuj.

Opublikowano

Najłatwiej byłoby użyć Eset Uninstaller ale nie wiem czy znów będę umiał skonfigurować to połączenie :/

A co do tego pierwszego sposobu to próbowałem już tak, ale gdy daje w "programy i funkcje", to gdy klikam 2 razy jak tam jest napisane albo gdy daję Usuń, to nie wiem czemu włącza się instalator, po prostu instaluje się od nowa. I nie wiem skąd oni tam mają jakieś okno "programy i składniki"...

Edit

I jeszcze jedno: przeczytałem że trzeba dać numer seryjny produktu, aby usunąć program tym uinstallerem, ale też go nie mam..

Opublikowano

Przy tym "dodaj lub usuń program" jak ci się otwiera

okno instalacji tak jak napisałeś to sprawdź czy nie ma tam gdzieś do wybrania

Napraw ; Usuń ; Zainstaluj itp. bo powinno być.

Najłatwiej byłoby użyć Eset Uninstaller ale nie wiem czy znów będę umiał skonfigurować to połączenie :/

Jakie połączenie?

Opublikowano

Przy tym "dodaj lub usuń program" jak ci się otwiera

okno instalacji tak jak napisałeś to sprawdź czy nie ma tam gdzieś do wybrania

Napraw ; Usuń ; Zainstaluj itp. bo powinno być.

Jakie połączenie?

Cytat ze strony:

Użycie Dezinstalatora ESET może zresetować ustawienia sieciowe Windows (alternatywny adres IP, domyślną bramę, maskę podsieci). Po zakończeniu pracy z Dezinstalatorem ESET i ponownym uruchomieniu komputera, musisz skonfigurować ustawienia sieciowe.

Edit

Super, żeby kontynuować tą "instalację" muszę mieć to głupie hasło...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...