Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Osoby z BoL'a

..Hans..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdro juz rozkminilem was jebane cebulaki zalujecie/nie macie 10$ zeby bol byl full free to byscie pysla ma ten temat nie otworzyli.

xD

ja w d5 już nie używam i jestem d1

0,2 % Wszystkich graczy lola jest w diamencie, a widzę, że co druga osoba na mpc forum tutaj siedzi. Dlaczego? To jest takie "puszczanie słów na wiatr" bo nikt nie sprawdzi tego jaka jest naprawdę twoja dywizja ani tego, co bez bola osiągnąłeś.

Nie.

Wiedziałem, że zaraz będzie ból dupy. Kto bogatemu zabroni używać BoL'a? (hehe  :rolleyes: )

Jesteście graczami bez cheatów - zrozumiem, ale osoby, które grają na cheatach i są hejtowane na forum o cheatach - śmiech na sali.

Naprawdę nie jestem w stanie pojąć jakim cudem tacy ludzie zostają moderatorami. Mówisz, że jesteś w stanie zrozumieć to, że ktoś gra bez cheatów ? - TO jest śmiech na sali . Zacznijmy może od tego, że jak już grasz na tym bolu i jarasz się z tego jak karasz inne "noobki" to chwalenie się tym jest ŻAŁOSNE, tak samo jak wywyższanie się nad innymi z powodu posiadania cheatów. Wystarczy przyznać się do tego, że wygrywając na bolu, twój prawdziwy skill w 80% czynności się nie zwiększa. Dlatego jesteś "pro graczem" na bolu, a gównem bez bola. Zaprzeczanie temu jest po prostu śmieszne i wzbudza słuszne oburzenie uczciwych graczy.

Jedno krótkie Zdanie : "Na Jakiego Chuja Ktoś stworzył tego jebane*** BOLA ? "

Prawdopodobnie stworzyli to gracze, którzy nie potrafili osiągnąć wyższej dywizji bez używania wspomagaczy i żeby potem ludzie wydawali na to kasę (tańsze niż eloboosting), jarając się później nabitą dywizją. Jest to pewien sposób dowartościowania się .

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jedno krótkie Zdanie : "Na Jakiego Chuja Ktoś stworzył tego jebane*** BOLA ? "

1. Chciał się sprawdzić w programowaniu

2. Chciał zarobić

3. Chciał pomóc innym ludziom, którzy nie potrafią wyjść wyżej/nie potrafią grać

4. Żeby sprawdzić zabezpieczenia lola

Któreś z tych :)

3431810405.png

Opublikowano

Ech ludzie......
.....uspokajam, wyjaśniam a Ci dalej swoje.....
Taki już ten naród.

BoL został stworzony, bo było na coś takiego zapotrzebowanie - proste. Prawo popytu i podaży. Jest zapotrzebowanie - jest produkt - jest sprzedaż i pieniądze. Obie strony są zadowolone.

BoL pozwala wybić się - ale nie aż tak dużo - jak wielu sądzi. Brąz nie wybije się na BoLu do diamentu a silver do challengera - bo to co oferuje BoL musi także współgrać z naszym mózgiem - jeżeli gramy jak Leeroy Jenkins to trudno.
Możemy wsadzić do Syrenki silnik samolotu - ale nie pojedzie ona ponad 300km/h bo wybuchnie. Tym bardziej nie poleci - bo nie ma skrzydeł.
BoL jest w stanie wybić o kilka dywizji - najwyżej o tier. Skąd to wiem? Nie - nie grałem na BoLu ale potrafię to jakoś wywnioskować i szperałem po różnych forach, ludzie się wypowiadali (znacznie kulturalniej) itp. Zwykle jednak każdy był zadowolony, że wszedł o te parę tierów, jest w wymarzonym goldzie itp.

Oczywiście nie zmienia to faktu, że dla mnie cheater to cheater  xD jak i dla reszty graczy, ale przecież nikt tego nie może wam zabronić. Jedynie nie oczerniajcie normalnych graczy - to już chwyt poniżej pasa. To tak jakby Breivik narzekał na warunki w więzieniu......

Umówmy się, że są trzy wersje - bolowców - antybolowców - i ta prawdziwa. Prawda leży pośrodku, zwykle głęboko pogrzebana.

Do Bolowców - Rozumiem że nie możecie się pogodzić z samymi sobą i złością reagujecie na jakiekolwiek argumenty.
Do anty - przestańcie się tak podniecać. Jak to mówili starożytni Grecy - a mądrzy byli - milczenie to złoto.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Jak mnie zaczyna irytować mówienie o tym forum, że "jest to forum o cheatach i w związku z tym nie można "hejcić" cheaterów. Mówicie, że jest to forum o cheatach, a 90% tematów w ogóle ich nie dotyczy. Dla mnie ta strona zamieniła tematykę na czysto dyskusyjną.

Zauważyłem, że już powoli zaczynają się pojawiać poważne posty dotyczące statusu majątkowego. Polska = bieda, cebulandia itd. Jeden gość mówi, że BOL to program, który niszczy przyjemność z gry, a fan BOL-a odpowiada mu: Pewnie nie masz hajsu na skrypty, piernicz się!

No o chuja chodzi ? Proszę mi o wytłumaczyć.

TYPY ODPOWIEDZI OD FANÓW BOLA JAKIE MOŻNA OTRZYMAĆ NA STWIERDZENIE: "Gracze grający na BOLU to oszuści, którzy nie potrafią sami wbić dywizji."

1. Typ A. "Bol nie dodaje skilla, wszystko zależy od Ciebie"

Ni chuja nie dodaje. Tylko masz magiczne opcje do harassu, auto-comba i wyliczania czy zabijesz danego przeciwnika

2. Typ B. "To jest forum o cheatach, a ty hejcisz cheaterów. Wypierdalaj."

Podejście typu: "W myślach zgadzam się z tobą, ale nie mam argumentów, więc wypierdalaj"

3. Typ C. "Nie masz hajsu na skrypty, won. Biedak z Polski. Typowy Polaczek, płacze o hajs. Za małe kieszonkowe?"

Szczerze nie mam pojęcia jak ktoś może krytykować czyjeś poglądy ze względu na status majątkowy, nie znając go...

Teraz napisze coś od serca:  Pierdole was bolowcy. Weźcie pod uwagę to, że nie pierdole was jako osoby żyjące i chodzące po tym świecie. Powtarzam: Pierdole was jako oszustów, którzy nie potrafią niczego sami osiągnąć w grze.

PS. Lee Sinor, który lizał dupę każdemu modowi w tym dziale, odpowiadał na pytania innych graczy jak członek RIOT-u - popiera Bola. Szczyt hipokryzji.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Jak mnie zaczyna irytować mówienie o tym forum, że "jest to forum o cheatach i w związku z tym nie można "hejcić" cheaterów. Mówicie, że jest to forum o cheatach, a 90% tematów w ogóle ich nie dotyczy. Dla mnie ta strona zamieniła tematykę na czysto dyskusyjną.

Zauważyłem, że już powoli zaczynają się pojawiać poważne posty dotyczące statusu majątkowego. Polska = bieda, cebulandia itd. Jeden gość mówi, że BOL to program, który niszczy przyjemność z gry, a fan BOL-a odpowiada mu: Pewnie nie masz hajsu na skrypty, piernicz się!

No o chuja chodzi ? Proszę mi o wytłumaczyć.

TYPY ODPOWIEDZI OD FANÓW BOLA JAKIE MOŻNA OTRZYMAĆ NA STWIERDZENIE: "Gracze grający na BOLU to oszuści, którzy nie potrafią sami wbić dywizji."

1. Typ A. "Bol nie dodaje skilla, wszystko zależy od Ciebie"

Ni chuja nie dodaje. Tylko masz magiczne opcje do harassu, auto-comba i wyliczania czy zabijesz danego przeciwnika

2. Typ B. "To jest forum o cheatach, a ty hejcisz cheaterów. Wypierdalaj."

Podejście typu: "W myślach zgadzam się z tobą, ale nie mam argumentów, więc wypierdalaj"

3. Typ C. "Nie masz hajsu na skrypty, won. Biedak z Polski. Typowy Polaczek, płacze o hajs. Za małe kieszonkowe?"

Szczerze nie mam pojęcia jak ktoś może krytykować czyjeś poglądy ze względu na status majątkowy, nie znając go...

Teraz napisze coś od serca:  Pierdole was bolowcy. Weźcie pod uwagę to, że nie pierdole was jako osoby żyjące i chodzące po tym świecie. Powtarzam: Pierdole was jako oszustów, którzy nie potrafią niczego sami osiągnąć w grze.

PS. Lee Sinor, który lizał dupę każdemu modowi w tym dziale, odpowiadał na pytania innych graczy jak członek RIOT-u - popiera Bola. Szczyt hipokryzji.

To mi wytłumacz, dlaczego na forum  o cheatach wyzywa się cheaterów ? Rozumiem zapytać czy są na tyle słabi żeby dokonać tego i tego, ale kur wa, przeczytaj 10 razy to co jest w <title></title>, a później się wypowiadaj.

Chcesz grać na bolu ? Graj

Nie chcesz? Nie graj

Proste, koniec tematu.

Opublikowano

Nie obraźcie się ale ja Np. Sam bardzo kiedyś chciałem grać na bolu i niestety nie umiałem sobie z nim poradzić i historie o tym, że pozwala na wbicie diamenta w 2 tyg staly sie tylko "legendami" . Do graczy, którzy na tym bolu cos osiągają mogę zazdrościć im tylko tego,ze potrafia ten program obslugiwac w taki sposób iż osiągają bardzo wysoka dywizje w krotkim okresie czasu. Ja jestem jak na razie graczem bez bola i pewnie jeszcze trochę nim zostane . By osiągnąć platynę musialem grac 3 lata , cheaterzy robia to w parę tyg , szacunek .

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

1. Chciał się sprawdzić w programowaniu

2. Chciał zarobić

3. Chciał pomóc innym ludziom, którzy nie potrafią wyjść wyżej/nie potrafią grać

4. Żeby sprawdzić zabezpieczenia lola

Któreś z tych :)

Myślę, że głównie chodziło o zarobek na ludziach którzy nie potrafią grać i chcą dostać się do wyższej dywizji :)

Inaczej mówiąc zarobić na debilach. A na świecie dużo takich, więc pewnie ma hajsu z tego programu.

1994993994.png
Opublikowano

Nie obraźcie się ale ja Np. Sam bardzo kiedyś chciałem grać na bolu i niestety nie umiałem sobie z nim poradzić i historie o tym, że pozwala na wbicie diamenta w 2 tyg staly sie tylko "legendami" . Do graczy, którzy na tym bolu cos osiągają mogę zazdrościć im tylko tego,ze potrafia ten program obslugiwac w taki sposób iż osiągają bardzo wysoka dywizje w krotkim okresie czasu. Ja jestem jak na razie graczem bez bola i pewnie jeszcze trochę nim zostane . By osiągnąć platynę musialem grac 3 lata , cheaterzy robia to w parę tyg , szacunek .

Szacunek? Nie wiem jaką Ty moralność reprezentujesz sobą, ale napiszę Ci tak: Ciesz się, że wbiłeś własną pracą dywizję i możesz się nią pochwalić, bo gdybyś nie wbił jej sam każdy NORMALNY człowiek by Cię wyśmiał:D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Szacunek? Nie wiem jaką Ty moralność reprezentujesz sobą, ale napiszę Ci tak: Ciesz się, że wbiłeś własną pracą dywizję i możesz się nią pochwalić, bo gdybyś nie wbił jej sam każdy NORMALNY człowiek by Cię wyśmiał :D

Sorry, ale każdy NORMALNY człowiek miałby w dupie jego dywizję. 

3431810405.png

Opublikowano

Szacunek? Nie wiem jaką Ty moralność reprezentujesz sobą, ale napiszę Ci tak: Ciesz się, że wbiłeś własną pracą dywizję i możesz się nią pochwalić, bo gdybyś nie wbił jej sam każdy NORMALNY człowiek by Cię wyśmiał :D

Może taką, że w dzisiejszym świecie "normalni" ludzie pracują za 1200 zł a żeby zarabiać 1500 zł muszą osiągnąć awans, który trwa latami natomiast Ci, którzy mają znajomości lub po prostu pieniądze albo też są cwani od razu mogą wejść na najwyższy szczebel bez żadnego problemu . Pracuje w hotelu 5*, kiedyś jeden bogaty człowiek powiedział mi, że pierwszy milion trzeba ukraść inaczej pracując normalnie by coś stworzyć trzeba czasami poświęcić na to pokolenia .

To był tylko taki prosty przykład z życia, który oczywiście do gry się jakoś specjalnie nie ustosunkuje ale szczerze powiedziawszy to forum przynależy do gwardii osób, które z takiego cwaniactwa korzystają i wychodzą na tym bardzo dobrze a o to tutaj chyba właśnie chodzi? 

Jakie są tego plusy a jakie minusy? plusy są takie, że oni wbijają diament I w 1 miesiąc lub dwa a ja by dojść do d5 mogę obierać sobie dopiero pod koniec sezonu natomiast minusy otwierają się w sposób prosty - każdego kogo bolowca, którego spotkam na swoijej dywizji po prostu zniszczę doświadczeniem i skillem bo śmiem wątpić, że osoba, która osiągą taki poziom w krótkim czasie może wiedzieć więcej ode mnie i mieć lepszego lepszego skilla (chyba, że gra pare lat ) to tyle.

chadasygn.png

Opublikowano

Może taką, że w dzisiejszym świecie "normalni" ludzie pracują za 1200 zł a żeby zarabiać 1500 zł muszą osiągnąć awans, który trwa latami natomiast Ci, którzy mają znajomości lub po prostu pieniądze albo też są cwani od razu mogą wejść na najwyższy szczebel bez żadnego problemu . Pracuje w hotelu 5*, kiedyś jeden bogaty człowiek powiedział mi, że pierwszy milion trzeba ukraść inaczej pracując normalnie by coś stworzyć trzeba czasami poświęcić na to pokolenia .

To był tylko taki prosty przykład z życia, który oczywiście do gry się jakoś specjalnie nie ustosunkuje ale szczerze powiedziawszy to forum przynależy do gwardii osób, które z takiego cwaniactwa korzystają i wychodzą na tym bardzo dobrze a o to tutaj chyba właśnie chodzi? 

Jakie są tego plusy a jakie minusy? plusy są takie, że oni wbijają diament I w 1 miesiąc lub dwa a ja by dojść do d5 mogę obierać sobie dopiero pod koniec sezonu natomiast minusy otwierają się w sposób prosty - każdego kogo bolowca, którego spotkam na swoijej dywizji po prostu zniszczę doświadczeniem i skillem bo śmiem wątpić, że osoba, która osiągą taki poziom w krótkim czasie może wiedzieć więcej ode mnie i mieć lepszego lepszego skilla (chyba, że gra pare lat ) to tyle.

Skilla może zdobyć po drodze. Patrząc jak graja inni ludzie. Zdobycie "skilla" w tej grze serio nie jest takie trudne, a doświadczenie ma się nijak do gry bo meta i gra cały czas się zmienia. Możliwe, że taki bolowieć by cię zniszczył bez bola grając od sezonu 3, możliwe, że bolowiec grający od początku sezonu 1 nie miałby szans.

3431810405.png

Opublikowano

Skilla może zdobyć po drodze. Patrząc jak graja inni ludzie. Zdobycie "skilla" w tej grze serio nie jest takie trudne, a doświadczenie ma się nijak do gry bo meta i gra cały czas się zmienia. Możliwe, że taki bolowieć by cię zniszczył bez bola grając od sezonu 3, możliwe, że bolowiec grający od początku sezonu 1 nie miałby szans.

Oczywiście zgadzam się z Tobą z tym, że bolowiec mógłby mnie zniszczyć bo nie jestem jakimś fenomenem skilla czy też graczem będącym w dignitasie natomiast nie mogę się z Tobą zgodzić z faktem iż doświadczenie ma się nijak gdyż poznanie ogólnej mechaniki gry jest bardzo ważne tak samo jest ze skillem - tu trzeba przewidywać, trafiać i wykorzystywać mocne strony każdego z championów nie sądzisz? 

Bardzo prosty przykład - Mój kuzyn który rozegrał 2k normali i ponad 3k rankedów ogółem, dziś wygrywa mecze bez problemu. Od brąza do golda jest wstanie dojść w przeciągu 2 tyg a do platyny w następne 2 tyg (chłopak robi takie mmr, że przeskakuje o dwie dywizje przykład? z sV na sIII) ja natomiast mam tych meczy mniej co świadczy o moim doświadczeniu i powiem Ci szczerze, że kiedy gram z nim 1v1 nie mogę utrzymać się na linii podobnie jak jego przeciwnicy kiedy gra rankedy, jestem w takiej sytuacji pod wrażeniem i powtórzę skill i doświadczenie jest bardzo ważne .

chadasygn.png

Opublikowano

Oczywiście zgadzam się z Tobą z tym, że bolowiec mógłby mnie zniszczyć bo nie jestem jakimś fenomenem skilla czy też graczem będącym w dignitasie natomiast nie mogę się z Tobą zgodzić z faktem iż doświadczenie ma się nijak gdyż poznanie ogólnej mechaniki gry jest bardzo ważne tak samo jest ze skillem - tu trzeba przewidywać, trafiać i wykorzystywać mocne strony każdego z championów nie sądzisz? 

Bardzo prosty przykład - Mój kuzyn który rozegrał 2k normali i ponad 3k rankedów ogółem, dziś wygrywa mecze bez problemu. Od brąza do golda jest wstanie dojść w przeciągu 2 tyg a do platyny w następne 2 tyg (chłopak robi takie mmr, że przeskakuje o dwie dywizje przykład? z sV na sIII) ja natomiast mam tych meczy mniej co świadczy o moim doświadczeniu i powiem Ci szczerze, że kiedy gram z nim 1v1 nie mogę utrzymać się na linii podobnie jak jego przeciwnicy kiedy gra rankedy, jestem w takiej sytuacji pod wrażeniem i powtórzę skill i doświadczenie jest bardzo ważne .

To teraz ja ci dam taki przykład - Zacząłem grać  w Sezonie 3. Dostałem wtedy od kolegi konto w brązie V. Rozegrałem ze 100 normali przed Rankedem. Do golda doszedłem w ok. tydzień, rzadko przegrywałem linię. Jeżeli jakiś kozaczek chciał 1 v 1 to przeważnie bardzo szybko go miażdżyłem. Potem doszedłem do platyny w ok. 3 tygodnie. Rzadko wtedy grałem. W platynie już rzadko zacząłem grać, zrobiłem sobie wtedy smurfa na którym doszedłem do Golda. Potem poznałem BoL'a. Doszedłem na smurfie do Diamentu w ciągu 2 tygodni (od golda). Pseudo prosy z diamentu nie dawały sobie rady z nowicjuszem. Dlaczego? Otóż nie przez to, że grałem na BoLu. Tam większość grało jak na BoLu. Doszedłem daleko bo potrafiłem (i potrafię) logicznie myśleć. Mialem mało hp? Widzialem, że nie dam rady? Nie wpierdalałem się jak głupi. Czekałem na gank albo na obicie przeciwnika przez miniony. Nie pushowałem, nie chciałem być zgankowany. Podczas dive'ów (moich) czekałem na jakiegoś heala/flasha/czy coś co by mnie obroniło przed turretem. Jeżeli ktoś mnie dive'ował to starałem się wycastować combo tak żeby mnie nie trafili i starałem się cc'ować. Jeżeli jakiś groźny skillshot na mnie leciał to pozwalałem sobie użyć flasha. Innym tego brakowało. Podczas dive'ów nie patrzyli na to czy padną czy nie, dla nich najważniejszy był kill. Jako adc inicjowali teamfighty bo "jestem adc robię największy dmg". I tym podobne. W Diamencie też się z tym spotykałem, a było mnóstwo ludzi co podobno grali od sezonu 1. Doświadczenie, oczywiście, może pomóc. Jednakże to logiczne myślenie wygrywa gry. No nie wiem, na przykład gracze z azji. W sezonie 1 mało kto wiedział tam o LoL'u, większość zaczęło grać w Sezonie 2. Grali najwyżej rok czasu i wygrali mistrzostwa. 

3431810405.png

Opublikowano

To teraz ja ci dam taki przykład - Zacząłem grać  w Sezonie 3. Dostałem wtedy od kolegi konto w brązie V. Rozegrałem ze 100 normali przed Rankedem. Do golda doszedłem w ok. tydzień, rzadko przegrywałem linię. Jeżeli jakiś kozaczek chciał 1 v 1 to przeważnie bardzo szybko go miażdżyłem. Potem doszedłem do platyny w ok. 3 tygodnie. Rzadko wtedy grałem. W platynie już rzadko zacząłem grać, zrobiłem sobie wtedy smurfa na którym doszedłem do Golda. Potem poznałem BoL'a. Doszedłem na smurfie do Diamentu w ciągu 2 tygodni (od golda). Pseudo prosy z diamentu nie dawały sobie rady z nowicjuszem. Dlaczego? Otóż nie przez to, że grałem na BoLu. Tam większość grało jak na BoLu. Doszedłem daleko bo potrafiłem (i potrafię) logicznie myśleć. Mialem mało hp? Widzialem, że nie dam rady? Nie wpierdalałem się jak głupi. Czekałem na gank albo na obicie przeciwnika przez miniony. Nie pushowałem, nie chciałem być zgankowany. Podczas dive'ów (moich) czekałem na jakiegoś heala/flasha/czy coś co by mnie obroniło przed turretem. Jeżeli ktoś mnie dive'ował to starałem się wycastować combo tak żeby mnie nie trafili i starałem się cc'ować. Jeżeli jakiś groźny skillshot na mnie leciał to pozwalałem sobie użyć flasha. Innym tego brakowało. Podczas dive'ów nie patrzyli na to czy padną czy nie, dla nich najważniejszy był kill. Jako adc inicjowali teamfighty bo "jestem adc robię największy dmg". I tym podobne. W Diamencie też się z tym spotykałem, a było mnóstwo ludzi co podobno grali od sezonu 1. Doświadczenie, oczywiście, może pomóc. Jednakże to logiczne myślenie wygrywa gry. No nie wiem, na przykład gracze z azji. W sezonie 1 mało kto wiedział tam o LoL'u, większość zaczęło grać w Sezonie 2. Grali najwyżej rok czasu i wygrali mistrzostwa. 

Tak logiczne myślenie to przede wszystkim struktura pewnej wygranej w tej grze i masz racje co chodzi o to lecz nie uważasz, że gdyby azjaci nie byli no-lifami nie osiągnęliby tego dlaczego taki przykład dot. "no-life" ponieważ oni w miesiąc potrafiliby ugrać 300 -400 meczy. Myślę, że każdy z nas będzie miał oddzielny pogląd na to i każdy uważa troszkę inaczej co jest normalnym zjawiskiem :)

Co do bolowców (mam na myśli ludzi, którzy ledwo wbili 30 lvl) często zdarza się tak, że gdy go wyłączą to ich dywizja nie ma nic wspólnego z samą grą więc to jest de facto śmieszne . Oczywiście nie mam tu na uwadzę wszystkich bo nie wszyscy  tacy są ale nie bez powodu pojawiają się historie o tym iż elo hell zaczyna się od platyny czy też golda .

chadasygn.png

Opublikowano

Ale dlaczego wy się kłócicie? Śmieszy mnie tyko to, że SeleX1337 używa bola i nie jest w challengerze, a ludzie bez bola szybciej tam wchodzą xD On jest gównem i pozostanie, więc czemu my się kłócimy? xD

Zakaz kopiowania sygnatury!

2e0pziq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...