Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakazne prywatne serwery.

fitness romek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdravím,

V súčasnej dobe začínajú pribúdať dotazy ohľadom privátnych, t. j. neoficiálnych serveroch hry, preto by bolo vhodné napísať oficiálny príspevok so stanoviskom herného tímu, a tým pádom vlastne Playagames, k tomuto problému.

Pod pojmom privátny server si možno predstaviť kópiu hry, ktorá je vytvorená buď pre potreby uzavretej komunity, alebo dokonca za komerčným účelom, ktorej hlavným znakom je to, že jeho prevádzkovateľom nie je vlastník autorských práv pre daný projekt, ktorým je, v tomto prípade Playagames.

K otázke legality podobného konania. Na základe VOP :
Citovat:§3 
Vlastníkem práv na jméno a autorských práv ke hře je provozovatel a popř. příslušní poskytovatelé licencí. Vlastníkem práv na užívání je výhradně provozovatel. Rozmnožování nebo používání poskytovaných obrázků, zvukových dokumentů, filmových sekvencí a textů v jiných elektronických nebo tištěných publikacích není bez výslovného souhlasu provozovatele povoleno. To zahrnuje všechny známé způsoby použití (televize, online streamování, rozhlas, internet, e-mail, tisk atd.). Každé použití hry k ekonomickým účelům vyžaduje výslovný, písemný souhlas provozovatele.T. j. založenie privátneho serveru nie je iba porušením pravidiel hry, ale aj platného práva, keďže sa jedná o krádež duševného vlastníctva, ktorého konzekvenciami je možnosť úniku zisku pre vlastníka, t. j. prevádzkovateľa hry, takže prevádzkovateľ privátneho serveru môže byť vyzvaný, aby tento potenciálny zisk nahradil, samozrejme, súdnou cestou.

V prípade, že nájdete nejaký privátny server, nie je vhodné verejne uvádzať jeho adresu, z dôvodu možnosti propagácie, ale obrátiť sa na moderátora vo forme súkromnej správy, tu na fóre.

w przetlumaczeniu na polskim sproszcze wam.

§ 3 Prawa autorskie i prawa do użytkowania

Operator oraz, ewentualnie, odpowiedni artyści / licencjodawcy są posiadaczami praw imiennych i praw autorskich do Gry. Operator zachowuje wyłączne prawo do użytkowania Gry. Zabrania się powielania lub wykorzystywania materiałów graficznych, dźwiękowych, filmowych i tekstowych w innych elektronicznych lub drukowanych publikacjach bez uprzedniej wyraźnej zgody Operatora. Powyższy zakaz dotyczy wszelkich rodzajów użytkowania (TV, internet, radio, streaming online, e-mail, druk itd.). Jakiekolwiek wykorzystanie Gry w celach komercyjnych wymaga wyraźnej pisemnej zgody Operatora. W razie pytań lub wskazówek, lub gdy istnieje podejrzenie naruszenia praw autorskich lub praw imiennych, prosimy jak najszybciej skontaktować się z Operatorem. Operator niezwłocznie zajmie się wszelkimi uzasadnionymi wskazówkami tego typu.

Kara za taki serwer moze byc grzywna lub kara wiezienna.

Wszystkie serwery, ktore tutaj sa zglosilem moderatorowi tutaj:

http://forum.sfgame.cz/showthread.php?p=208570#post208570

Na PW wyslalem wszystko.

Nie musicie dziekowac :3

Nie jestem "konfidentem" Mam swoje lata nie to co wy oraz obrazacie osoby starsze od was nikogo na osiedlu nie sprzedalem ani nie sprzedam zawsze brat bratu bratem. Supportu telefonicznego nie potrzeba, jest od tego zwykly support gdzie sie pisze.

Pozdrawiam, Romek.

Opublikowano

skoro masz ,,swoje lata" to zajmij się czymś.... normalnym skoro taki dorosły jesteś... idź do pracy,do żony (jeśli ją masz)..... a gry zostaw ludziom który chcą sobie normalnie pograć... teraz każdy będzie cie hejtował za to co robisz... więc daj sobie spokój

Opublikowano

hahah na prawdę myslisz,ze to powstrzyma od robienia prywatnych serwerów ? :D do połowy gier przeglądarek takie serwery istnieja,przykladami są najlepsze polskie gry przegladarkowe : plemiona,ogame :) powodzenia :D

baner.png

Opublikowano

Ale bez flamewar'u ludzie. Chce wam dac do zrozumienia, ze to jest nielegalne przedzej czy pozniej bez zapowiedzi by to sie stalo i byscie mieli klopoty, ci co niewiedzieli o tym.

Flamewar wam nic nie pomoze, pokazujecie tylko jak jestescie wychowani..

Opublikowano

Dziękujemy panie Romku, powstrzymałeś nas od dobrej zabawy

Wszyscy konfidenci są ci wierni

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Gimbus lat 13 zmyślił to wszystko!!!

Teraz pod biurkiem napie***ala się z was że wszyscy się nabrali...

Tak, jestem gimbusem. Widziales mnie w realu chociaz, ze tak sadzisz? Zmyslilem tak? Dziwne ze na forum czeskim sf game pisza o tym oraz beda na wszystkich forach pisac o tym, tak napie*alam sie z was pod biurkiem bo niemam co robic. ;-)

Opublikowano

Tak, jestem gimbusem. Widziales mnie w realu chociaz, ze tak sadzisz? Zmyslilem tak? Dziwne ze na forum czeskim sf game pisza o tym oraz beda na wszystkich forach pisac o tym, tak napie*alam sie z was pod biurkiem bo niemam co robic. ;-)

Przykro nam, panie Romku, ale nie powstrzymasz rosnącej liczby Prywatnych serwerów do Shakes and Fidget

Tego jest co raz więcej, więc na nic twoje starania

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

A tak w ogóle gimbusie to nie nabrałeś mnie lecz wkurzyłeś, oj gdybym tylko wiedział gdzie mieszkasz. <_<

I gdzie są Ku*** moderatorzy?! Czemu nikt nie zbanuje tego dzieciaka, i nie usunie tych chorych tematów!!?? :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Opublikowano

Ludzie za morderstwa chodzą sobie wolni po ziemi, a wy chcecie pozwać ludzi który robią serwer na nieskończonych plikach i nie mają na tym żadnego zysku? Mam nadzieję że to jakiś żart. Jakoś serwery gry plemiona stoją i nikt się nie rzuca. śmiech na sali.

Opublikowano

A tak w ogóle gimbusie to nie nabrałeś mnie lecz wkurzyłeś, oj gdybym tylko wiedział gdzie mieszkasz. <_<

I gdzie są Ku*** moderatorzy?! Czemu nikt nie zbanuje tego dzieciaka, i nie usunie tych chorych tematów!!?? :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Dobrze, jestem dla Ciebie gimbusem. Co zrobisz mi gdybys wiedzial gdzie mieszkam? Prosze podam Ci nawet kawalek adresu.

Polska, Piła 64-920

Ul. Chałubińskiego 9/1.

Marcin Gryczka.

Prosze, czekam az przyjdziesz mnie pobijesz. Bez powodu mnie nie zbanuja a nic nie robie tylko informuje..

Opublikowano

Dobrze, jestem dla Ciebie gimbusem. Co zrobisz mi gdybys wiedzial gdzie mieszkam? Prosze podam Ci nawet kawalek adresu.

Polska, Piła 64-920

Ul. Chałubińskiego 9/1.

Marcin Gryczka.

Prosze, czekam az przyjdziesz mnie pobijesz. Bez powodu mnie nie zbanuja a nic nie robie tylko informuje..

A potem i to zgłosisz tym razem na policję?

Chłopaki dajcie spokój, teraz może i zablokują, ale za parę dni już o tym zapomną. A Roman dojdzie do wniosku, że to było bez sensu.

Opublikowano

Marchwj,

Na policje nie zglosze tego, ze jakis dzieciak przyjdzie mi pod dom i zacznie wyzywac. Ja mam 26 lat ludzie z tego tematu maja polowe mniej lat niz ja i tyle.. Zamknac ten temat  bez ostrzegania beda mieli klopoty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...