Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Palenie w miejscach publicznych

Atomek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja tam palę wszędzie, jak to się komuś nie podoba to nie mój problem... takie czasy są teraz, że każdy ma problem o byle gówno ! kiedyś każdy miał na to wyjebany gdzie kto palił i pił, a teraz to kurwa pierdolone mandaty i chuj... Niedługo to tylko pić i palić w domu tylko można będzie. Ludzie Jak wam się nie podoba to odejdźcie i chuj. Jak ktoś się chce truć to jego problem, a odejść parę kroków dalej to nie problem.. 

Logo.JPG

Opublikowano

Moim zdaniem osoby, które palą w miejscach publicznych nie mają szacunku do innych. Nie interesują się, czy dziecko jest obok, czy ciężarna matka. Nie każdy chce to wdychać, niektórzy mogą mieć zawroty głowy przez dym papierosowy. Palacze niech sobie palą w domu i sobie trują świat, a nie innym. ;)

Ja tam palę wszędzie, jak to się komuś nie podoba to nie mój problem... takie czasy są teraz, że każdy ma problem o byle gówno ! kiedyś każdy miał na to wyjebany gdzie kto palił i pił, a teraz to kurwa pierdolone mandaty i chuj... Niedługo to tylko pić i palić w domu tylko można będzie. Ludzie Jak wam się nie podoba to odejdźcie i chuj. Jak ktoś się chce truć to jego problem, a odejść parę kroków dalej to nie problem.. 

Do picia nic nie mam, ale jednak z paleniem wolałabym żebyś się zastanowił, bo jak doskonale wiemy (możliwe, że nie wszyscy) - palenie bierne jest znacznie szkodliwsze, niż czynne. 

Dokładnie, odejść parę kroków - będąc na przystanku autobusowym palacz nie musi palić wśród innych osób, może odejść na bok. A niektórzy tego nie robią, potrafisz mi to wytłumaczyć? 

Opublikowano

mnie czasami też, jak ja paliłem  czekając na autobus to po prostu szedłem za niego, bo wiem ze to wkurza i niektórzy nie chcą tego czuć

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Mnie drażni sam dym papierosowy, więc widząc osobę palącą publicznie się denerwuje, ale zazwyczaj szybko ją mijam :P

Opublikowano

Masz strasznie prymitywny sposób myślenia.

Idąc Twoim tokiem myślenia to ktoś, kto np: lubi bić ludzi sobie idzie i spuszcza Ci wpier*** bez powodu, to Twój problem. Jak Ci się to nie podoba, że dostałeś do niego wpier*** to nie wychodź z domu i ch**.

Nie zawsze odejście to nie problem c: Nie będę przecież wracał na koniec kolejki, bo jakiemuś niewychowanemu smarkaczowi chce się zapalić  ;) 

To Ty jesteś osobą szkodzącą i to Ty powinieneś zadbać, aby Ci w Twoim otoczeniu również nie byli poszkodowani.

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

To zajebiście ale ja się zastanawiałem jak dym szkodzi dziecku, matce oczywiście, że szkodzi ale w jaki sposób dziecku?

Duży obieg krwi – droga do łożyska
Aorta rozprowadza krew po organizmie, wskutek czego ta ważna ciecz trafia też do tętnic pępkowych (arteriae umbilicales), które prowadzą ją do łożyska matki. Tam dochodzi do wymiany substancji pomiędzy krwią dziecka i kobiety – oddane zostają produkty przemiany materii, a pobrany tlen i substancje odżywcze. Zaopatrzywszy się w nie krew wraca żyłą pępkową.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C4%85%C5%BCenie_p%C5%82odowe

Co szkodzi matce, szkodzi również dziecku.

Opublikowano

Mnie wkurwia, jak muszę przy takim stać, a potem sam śmierdzę. Powinno być to zakazane.

Opublikowano
Duży obieg krwi – droga do łożyska
Aorta rozprowadza krew po organizmie, wskutek czego ta ważna ciecz trafia też do tętnic pępkowych (arteriae umbilicales), które prowadzą ją do łożyska matki. Tam dochodzi do wymiany substancji pomiędzy krwią dziecka i kobiety – oddane zostają produkty przemiany materii, a pobrany tlen i substancje odżywcze. Zaopatrzywszy się w nie krew wraca żyłą pępkową.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C4%85%C5%BCenie_p%C5%82odowe

Co szkodzi matce, szkodzi również dziecku.

Aorta rozprowadza krew do wszystkich organów równolegle, nie szeregowo. Nie ma tak, że krew przepływa przez płuca a potem do dziecka, krew po przepłynięciu przez dowolny organ wraca żyłami do wątroby a następnie do serca, nigdy nie przepływa przez 2 organy w jednym obiegu, to nielogiczne.

obieg_krwi.jpgCzerwony oznacza krew utlenioną, wprowadzoną do obiegu a niebieski oznacza krew wracającą.

To śmieszne gdy ludzie cytują z wikipedii a nawet sami nie rozumieją tego co cytują xD

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jasne, ktoś ma stać za przystankiem bo jakiś cebulak chce sobie zapalić. To chyba palący powinien odejść, bo nie każdy jest tak głupi jak on i nie każdy chce się truć.

Opublikowano

Jasne, ktoś ma stać za przystankiem bo jakiś cebulak chce sobie zapalić. To chyba palący powinien odejść, bo nie każdy jest tak głupi jak on i nie każdy chce się truć.

Zgadzam się.

Osoba paląca albo się niech pyta o zgodę o zapalenie, albo spieprza palić po kątach, gdzie nie ma ludzi. W każdym bądź razie, to ona szkodzi swoim zachowaniem innym, a nie inni jej.

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

Ja bym po prostu ustalił karę za palenie przy osobach niepalących. Czemu? Ktoś może mieć uczulenie na nikotynę i co wtedy? Nic. Bo przecież tamten człowiek nic nie wiedział... Nie obchodzi mnie, że im psychika siada. Nie obchodzi mnie, że palą dla relaksu. Niech zbudują sobie mały kącik w domku i niech tam palą i czadzą swój umysł. Palenie to nie rozwiązanie. Gdybym miał taką możliwość to zabroniłbym palenia w kraju. Mówicie, że przecież jest wolność? Że każdy może robić co mu się podoba? Nie! To szkodzi. To zabija! To kaleczy! Tak samo jak masochista nie jest normalny to i tak samo palacz nie jest normalny. Jeżeli człowiek ma problemy to niech się leczy u psychologa a nie uspokaja się papierosami. A jeżeli już robi to dla szpanu to można nazwać go idiotą. Wtedy taki człowiek jest podobny do bezrozumnej małpy, która pragnie przyjęcia przez społeczeństwo. Takie osoby też powinny się leczyć. Zadziwiająco dużo osób ma problemy z psychiką sami o tym nie wiedząc. Ale to inny temat.

Jestem uczulony na nikotynę. A raczej na dym z papierosa. Duszę się i nie mogę powstrzymać kaszlu. Nieraz spotkałem się z ludźmi, których to nie obchodzi. Palili sobie w najlepsze idąc przede mną. Czy to jest normalne? Czy to jest ludzkie?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sam nigdy nie paliłem i nie mam zamiaru palić

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Wieczne ciasko ciebie nie obchodzi ze ktos musi palic , a ja mam wyjebane na twoje pedalskie uczulenie. Pewbie sam pijesz jakies cole jtore jebia ci flaki - jestes masochista, bezrozumna malpa !!!!1!1!1!

7b3580792c2b732e637c66987dd3a652_1.jpg

Opublikowano

Aorta rozprowadza krew do wszystkich organów równolegle, nie szeregowo. Nie ma tak, że krew przepływa przez płuca a potem do dziecka, krew po przepłynięciu przez dowolny organ wraca żyłami do wątroby a następnie do serca, nigdy nie przepływa przez 2 organy w jednym obiegu, to nielogiczne.

obieg_krwi.jpgCzerwony oznacza krew utlenioną, wprowadzoną do obiegu a niebieski oznacza krew wracającą.

To śmieszne gdy ludzie cytują z wikipedii a nawet sami nie rozumieją tego co cytują xD

Sądzisz ,że wszystkie toksyczne substancje po prostu znikną z  krwi po wizycie w wątrobie? :P

Albo przeceniasz swój największy gruczoł, albo masz wiedzę na poziomie lo/gimnazjum.

Opublikowano

Sądzisz ,że wszystkie toksyczne substancje po prostu znikną z  krwi po wizycie w wątrobie? :P

Albo przeceniasz swój największy gruczoł, albo masz wiedzę na poziomie lo/gimnazjum.

Gdyby działała tak źle, że przefiltrowana krew szkodziła by dziecku to uwierz mi - żaden z nas nie dożyłby 10 lat :)

Opublikowano

Gdyby działała tak źle, że przefiltrowana krew szkodziła by dziecku to uwierz mi - żaden z nas nie dożyłby 10 lat :)

Nie przedstawiasz żadnych dowodów to tylko twoje wnioski:) bezowocna dyskusja.

Wiesz jak najłatwiej rozpoznać noworodka którego matka paliła papierosy w czasie ciąży? W ich włosach jest kotynina, jeden z metabolitów nikotyny. Ale co ona tam robi, skoro wątroba załatwia całą sprawę?

Opublikowano

Gdyby działała tak źle, że przefiltrowana krew szkodziła by dziecku to uwierz mi - żaden z nas nie dożyłby 10 lat

Wiesz jak najłatwiej rozpoznać noworodka którego matka paliła papierosy w czasie ciąży? W ich włosach jest kotynina, jeden z metabolitów nikotyny? Ale co ona tam robi, skoro wątroba załatwia całą sprawę?

Substancje smolące nie są powodem złego wpływu palenia na układ krwionośny. Praktycznie wcale nie dostają się do krwii. Do krwii dostaje się nikotyna i ona właśnie szkodzi dziecku. (Do tego ciśnienie i niedotlenienie krwii)

708121422388637873334.png

Opublikowano

Nie przedstawiasz żadnych dowodów to tylko twoje wnioski:) bezowocna dyskusja.

Wiesz jak najłatwiej rozpoznać noworodka którego matka paliła papierosy w czasie ciąży? W ich włosach jest kotynina, jeden z metabolitów nikotyny. Ale co ona tam robi, skoro wątroba załatwia całą sprawę?

Ja nie przedstawiam dowodów? To ty robisz jakieś dziwne założenia, że wątroba nie działa a wcześniej dajesz pokaz ignorancji nie wiedząc nawet jak działa układ krwionośny.

A poziom kotyniny w organizmie u dziecka wzrasta nawet od spania z palącym rodzicem w jednym łóżku. Jej stężenia są tak małe, że nie wpływa na nasze zdrowie.

Opublikowano

Ja nie przedstawiam dowodów? To ty robisz jakieś dziwne założenia, że wątroba nie działa a wcześniej dajesz pokaz ignorancji nie wiedząc nawet jak działa układ krwionośny.

A poziom kotyniny w organizmie u dziecka wzrasta nawet od spania z palącym rodzicem w jednym łóżku. Jej stężenia są tak małe, że nie wpływa na nasze zdrowie.

Tak poziom kotyniny mógłby wzrosnąć jeśli by ktoś AKTYWNIE palił przy dziecku, dlatego napisałem o tym u NOWORODKÓW. Skoro metabolity nikotyny "dostają" się do płodu, to czemu inne szkodliwe substancje nie mogą? Chociażby cyjanowodór, benzen, acetylen, toluen, anilina i inne?

Pokaz ignorancji? To ty twierdzisz ,że wszystkie toksyny po prostu znikają w wątrobie. Zapoznaj się z podstawowymi pojęciami, poczytaj sobie o metabolitach i procesach biotransformacji ksenobiotyków w wątrobie.

@down: wytłumacz mu co to znaczy akapit.

Opublikowano

Tak poziom kotyniny mógłby wzrosnąć jeśli by ktoś AKTYWNIE palił przy dziecku, dlatego napisałem o tym u NOWORODKÓW. Skoro metabolity nikotyny "dostają" się do płodu, to czemu inne szkodliwe substancje nie mogą? Chociażby cyjanowodór, benzen, acetylen, toluen, anilina i inne?

Pokaz ignorancji? To ty twierdzisz ,że wszystkie toksyny po prostu znikają w wątrobie. Zapoznaj się z podstawowymi pojęciami, poczytaj sobie o metabolitach i procesach biotransformacji ksenobiotyków w wątrobie.

@down: wytłumacz mu co to znaczy akapit.

To ty poczytaj o głodzie nikotynowym i pomyśl jak jego objawy mogły by wpłynąć na osłabioną, ciężarną kobietę i jej dziecko...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...