Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Palenie w miejscach publicznych

Atomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co tym sądzicie? Co was w tym denerwuje i dlaczego?

Moim zdaniem każda osoba, która pali w miejscu publicznych w którym są ludzie po prostu nie ma szacunku. Nie mówię tu o osobach, które się ładne i kulturalnie zapytają czy mogą, a o takich, które szluga po prostu wyciągają i dymią.
Często też widzę 15 letnią gimbazę, która pali w tramwajach.
Mam wtedy ochotę wziąć tego papierosa i im powypalać powieki.

Jestem osobą, którą brzydzi dym papierosowy. Duszę się przez niego i nienawidzę smrodu nikotyny.

A Wy?

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mnie najbardziej denerwują palące kobiety w ciąży.

Denerwują to zbyt słabe określenie.

To już jest wyższy level głupoty... Takie kobiety powinni automatycznie zamykać od razu w więzieniu, bo nie różni to się chyba zbytnio od aborcji (chyba od tego można poronić jak się nie mylę).

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

To już jest wyższy level głupoty... Takie kobiety powinni automatycznie zamykać od razu w więzieniu, bo nie różni to się chyba zbytnio od aborcji (chyba od tego można poronić jak się nie mylę)

Każdy ma wolną wolę więzienie nie wchodzi w grę. Palenie w czasie ciąży ma szansę zaburzyć ciążę i dziecko albo urodzi się chore ,albo się nie urodzi. 

Co tematu odchodząc trochę to jeszcze denerwują mnie łepki po 15 lat który podchodzą i pytają się o "szluga"

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Każdy ma wolną wolę więzienie nie wchodzi w grę. Palenie w czasie ciąży ma szansę zaburzyć ciążę i dziecko albo urodzi się chore ,albo się nie urodzi. 

Co tematu odchodząc trochę to jeszcze denerwują mnie łepki po 15 lat który podchodzą i pytają się o "szluga"

Mnie ogólnie denerwują osoby, które palą, a nie mają nawet 18 lat skończonych.

Najczęściej się nawet nie zaciągają i wypuszczają cały dym  :P

76561198009257917.png

Opublikowano

Mnie ogólnie denerwują osoby, które palą, a nie mają nawet 18 lat skończonych.

Najczęściej się nawet nie zaciągają i wypuszczają cały dym  :P

To już jest tak żałosne, że aż śmieszne xD Niech już się porządnie zaciągają i mogliby pozdychać na tego raka, mniej debili (sorki, ale jak można nazwać takie osoby?).

Opublikowano

Mnie najbardziej denerwują palące kobiety w ciąży.

Denerwują to zbyt słabe określenie.

Co jest śmieszne, bo 90% ludzi nie ma pojęcia o prostych rzeczach i nie wie, że kobieta przestająca palić w ciąży robi dziecku więcej zła niż gdy pali.

Dziecku grozi wtedy coś na wzór szoku anafilaktycznego a posiada ono całkowicie autonomiczny układ oddechowy. Substancje wchłaniane z dymem papierosowym przez płuca matki nie dostają się do dziecka - to biologicznie niemożliwe...

Douczcie się trochę, serio...

TOPIC

Osobiście nie widziałem nikogo w tramwajach. Na przystankach jest zakaz a na ulicy nie powinno to nikomu przeszkadzać, przesadzacie...

Chociaż nie, samego mnie wkurwia jak ktośpali w pociągu ale to pojedynczy wypadek :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Co jest śmieszne, bo 90% ludzi nie ma pojęcia o prostych rzeczach i nie wie, że kobieta przestająca palić w ciąży robi dziecku więcej zła niż gdy pali.

Dziecku grozi wtedy coś na wzór szoku anafilaktycznego a posiada ono całkowicie autonomiczny układ oddechowy. Substancje wchłaniane z dymem papierosowym przez płuca matki nie dostają się do dziecka - to biologicznie niemożliwe...

TOPIC

Osobiście nie widziałem nikogo w tramwajach. Na przystankach jest zakaz a na ulicy nie powinno to nikomu przeszkadzać, przesadzacie...

Chociaż nie, samego mnie wkurwia jak ktośpali w pociągu ale to pojedynczy wypadek :)

Przesadzacie? Może ja mieszkam w jakimś naprawdę zdemoralizowanym mieście...

76561198009257917.png

Opublikowano

Wolna wola nie jest argumentem. Tak samo można potraktować mordowanie - przecież facet ma wolną wolę! Ale szkodzi innym. Tu jest taki sam przypadek - szkodzi dziecku.

TOPIC

Palenie w ciąży dziecku bardzo szkodzi... 

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dym_tytoniowy#Oddzia.C5.82ywanie_czynnego_palenia_na_zdrowie
Palenie szkodzi także układowi krwionośnemu - a to akurat matka i dziecko (w pewien sposób - przez łożysko i pępowine) mają wspólne. Więc, jak dla mnie, nie ma tu obrony dla kobiet palących w ciąży. 

Powrót do tematu. Szczególnie dokuczliwe jest to, gdy przykładowo stoję po coś w kolejce do kiosku a osoba przede mną pali... Tragedia. Niech sobie szkodzą skoro chcą... Ale innym?

708121422388637873334.png

Opublikowano

Wolna wola nie jest argumentem. Tak samo można potraktować mordowanie - przecież facet ma wolną wolę! Ale szkodzi innym. Tu jest taki sam przypadek - szkodzi dziecku.

Palenie w ciąży szkodzi... Jak biologicznie niemożliwe? 

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dym_tytoniowy#Oddzia.C5.82ywanie_czynnego_palenia_na_zdrowie

Palenie szkodzi także układowi krwionośnemu - a to akurat matka i dziecko (w pewien sposób - przez łożysko i pępowine) mają wspólne.

Powrót do tematu. Szczególnie dokuczliwe jest to, gdy przykładowo stoję po coś w kolejce do kiosku a osoba przede mną pali... Tragedia. Niech sobie szkodzą skoro chcą... Ale innym?

Pls, nie mów nic jeśli nie wiesz co mówisz.

Palenie szkodzi zdrowiu matki, do dziecka nie dociera żadna z szkodliwych substancji ponieważ krew z płuc krąży z powrotem żyłami do wątroby, gdzie jest oczyszczana, do serca i dopiero potem jest pompowana z powrotem do dziecka. 

Opublikowano

Oczywiście, tu masz rację. Źle doczytałem Twój post i myślałem że "biologicznie niemożliwe" tyczy się bardziej ogółu. Przepraszam, możesz zobaczyć nawet że jeszcze przed Twoim postem to wyedytowałem. A o jaką szkodę mi chodziło? Ciśnienie i niedotlenienie. 

708121422388637873334.png

Opublikowano

Nie przeszkadza mi to, w tej kwestii mam wyjebane. Ponoć są mandaty za palenie w miejscu publicznym, to na chuj na koszach popielniczki? 

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

U mnie nie jest to jakoś rozprzestrzenione każdy sie stara nie palić w miejsach publicznych chociaz jakby ludzie zaczeli palic to by denerwowalo :)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

A u nas odwrotnie. Ludzie palą kiedy i gdzie chcą, chociaż najczęściej Ci 'ludzie' to dzieci lub młodzież. Mi osobiście to nie przeszkadza mimo, że sama nie palę. Każdy ma jakieś tam uzależnienie i nie każdemu wszystko na świecie będzie odpowiadało. 

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

A u nas odwrotnie. Ludzie palą kiedy i gdzie chcą, chociaż najczęściej Ci 'ludzie' to dzieci lub młodzież. Mi osobiście to nie przeszkadza mimo, że sama nie palę. Każdy ma jakieś tam uzależnienie i nie każdemu wszystko na świecie będzie odpowiadało. 

Toleruję cudze uzależnienia do momentu, aż sami mi nim nie szkodzą.

Mam wiecznie zatkany nos, więc średnio mnie interesuje to, że ktoś pali.

To na szczęście nie poczujesz też smrodu jaki jest na ubraniach po staniu w kolejce z palaczem

76561198009257917.png

Opublikowano

Pls, nie mów nic jeśli nie wiesz co mówisz.

Palenie szkodzi zdrowiu matki, do dziecka nie dociera żadna z szkodliwych substancji ponieważ krew z płuc krąży z powrotem żyłami do wątroby, gdzie jest oczyszczana, do serca i dopiero potem jest pompowana z powrotem do dziecka. 

Jesteś głupszy niż ustawa przewiduje. Skąd wytrzasnąłeś takie info, z repetytorium do testu gimnazjalnego?

@AntyWarn: mi osobiście nie przeszkadza palenie w miejscach publicznych.

Opublikowano

Jesteś głupszy niż ustawa przewiduje. Skąd wytrzasnąłeś takie info, z repetytorium do testu gimnazjalnego?

@AntyWarn: mi osobiście nie przeszkadza palenie w miejscach publicznych.

Mamy taką niepisaną umowę społeczną, że jeśli nazywasz kogoś głupim to przedstawiasz na to dowody, capiche?

Opublikowano

Mnie nie przeszkadza palenie w miejscach publicznych ponieważ sam pale, aczkolwiek trzeba mieć szacunek do ludzi nie palących i palić w miejscach do tego przeznaczonych. Takie moje zdanie.

Opublikowano

Ja nie pale i dla tego mi to przeszkadza zwłaszcza gdy siadam gdzieś w kawiarni czy restauracji a do stolika obok siada ktoś kto zaczyna palić i dym leci prosto na mnie.

Nie lubię też zapachu osób które przed chwilą paliły.

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Opublikowano

Co tym sądzicie? Co was w tym denerwuje i dlaczego?

Kto jest Twoim największym autorytetem i dlaczego jest to Stalin?

Dokąd nie pali w jakimś zamkniętym pomieszczeniu, czy autobusie, to niech sobie pali.

Palące dzieciaki troszkę denerwują. Większość aktualnie starszych nie była lepsza, to wiadome, ale młodzi akurat mogliby się chować ;)

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...