Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

N00by w teamie

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Niestety, bardzo często daje mi noobów do teamu.Przykład z dzisiaj:

Ja jaxem (unranked) 8/0 na topie

Zed(bronze 1) 5/0 na midzie

Vi (Unranked) 1/4 na jungli

Nidalee(Bronze 5) 0/10 na supporcie (premade z sivir)

Sivir(Bronze 5) 0/10 na adc i feedują dravena

Z grą nie szło już nic zrobić, co zrobić żeby nie dawało mi bronzów 5 do teamu?

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nic nie zrobisz. Zacznij ogarniać lepiej. Staraj się dogadywać z drużyna.. Musisz do niej jakoś dotrzeć.

Bez rage, bez flame'u. Na spokojnie. Jak bot feeduje to nie mieć podejścia typu "omg, rzal, bg, noobs" Tylko grać dalej z pozytywną myślą, że wygracie.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Co zrobisz? Nic nie zrobisz :D

Na to nic nie poradzisz, team jest dobierany losowo wg mmr.

Takie 'N00by' mogą trafić się również w drużynie przeciwnej ;-)

Opublikowano

takie życie :C

też często tak mam i nic się nie poradzi - jedynie to z kimś ogarniętym duo grać, najlepiej premade bot / top & jungle

=

Opublikowano

Ile jeszcze będzie taki tematów ?

nic nie zrobisz riot nie zbanuje wszystkich trolli postaraj się grać jak najlepiej i

z czasem przyjdzie ci ten skill do kerowania i będziesz się dostawał do lepszych dywizji.

z

Opublikowano

Skoro jesteś taki dobry jak na swój poziom, to rankedy wyglądają tak:

4x NOOB, 1x PRO (ty) vs. 5x NOOB

Więc wykieruj swój głupi team niedorozwojów, a jeżeli przeszkadza Ci draven z brązu który nie umie się pozycjonować, ale ma 20/0 i pada w sekundę to nie wiem jak to robisz. Widocznie focusujesz supporta dla killa :)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi

@UP tylko problem że mieli morganę i jak mnie złapała w klatkę a lee i xin napierdalali cały czas(problem polega na tym że draven nakurwiał z takiego dystansu, że ni mogłem doskoczyć) zresztą nie chodzi tu o samego dravena, bo z zedem żeśmy się dogadali że go focusujemy i w late wpierdol dostawał tylko nic nie mogłem zrobić jak morgana mnie sznurkowała i leblanca combo i wszyscy focusują mnie(offtanka, bronze logic) i tylko ten zed pomagał, bronzy 5 stały i się gapiły

@Zarax tak, trafiły się, był to lee sin i xin tylko morgana z dravenem w miarę ogarniała i z leblancą(xin po fb się wpierdolił pod towera ja odpaliłem e i first blood)

I jeszcze jedno pytanko: Jak za kilka lat chciałbym się dostać na lcsy(LoL, może mi się uda!Moje marzenie xD) to lepiej grać soloQ czy już skombinować jakiś team?Wiem że nie dostanę się na lcs'y ale zawsze warto spróbować
:)

I jeszcze jedno: trochę boję się grać rankedy w obawie przed takimi jak oni.Czy przełamać ten strach i grać dalej?Bo te "DIAMONDY" jakoś musiały wyjść z bronzu/silvera tylko trochę rzadko gram rankedy, bo się boję, grać je częściej?

I proszę o nie pisanie w tym temacie że sam jestem noobem i innych wyzywam, i że elo hell nie istnieje, po prostu daje mi słabych graczy do teamu a 2vs5 vs 20/0 draven nie wycarruje

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego Jak "NOOB TEAM" Gracze typu 0/10 Są gracami którzy wybrali championa którym dopiero grają pierwszą grę albo stykają się z swoimi pierwszymi rozgrywkami rankingowymi. Też jest taka możliwość , że gracze którzy wbili Przykładowo Brąz I , II są graczami początkującymi którzy uczą się grać. Jeśli nie umiesz przegrywać to nie będziesz umiał wygrywać. Przestań się wkurzać na ludzi którzy ci ubliżają i graj swoje. Możesz nawet sam Carry Game :) Podrawiam myślę , że pomogłem

echteliebe.jpg?itok=mrdv2hiu

Opublikowano

Hmmm jest jeden problem

Tak jak up@

jezeli chodzi o Noob team to ja jestem silver5 i co wam powiem ze czesto zdarza mi sie miec noobkow ale ja ide na linie gdzie najlepiej sobie radze jungle/mid  i proboje carrowac , wygrywasz mida? idz na ganka top/bot

jestes w jungli czeste ganki na linie przegrywajaca pomoga jej wygrac :)

Oczywiscie nie wolno ludzi wyzywac itd ja czesto motywuje tych co slabo graja i pozniej wychodza na rowna

Nie uwazam sie za osobe ktora potrafi sama wygrac gre ale za taka ktora potrafi pomoc wygrac gre :)

edit@

Idz tym kim umiesz grac najlepiej ;)

Nie zbanuja mi Vi mam 30% wiecej szansy na wygranom poniewaz umiem ja grac :)

x

Opublikowano

Najlepiej bierz postacie które biją dużo , lub mają doskok/stun i wtedy idź pod tanka.Gdy ja biorę postacie tankowate zawsze wygrywam , i rada graj z kimś.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego Jak "NOOB TEAM" Gracze typu 0/10 Są gracami którzy wybrali championa którym dopiero grają pierwszą grę albo stykają się z swoimi pierwszymi rozgrywkami rankingowymi. Też jest taka możliwość , że gracze którzy wbili Przykładowo Brąz I , II są graczami początkującymi którzy uczą się grać. Jeśli nie umiesz przegrywać to nie będziesz umiał wygrywać. Przestań się wkurzać na ludzi którzy ci ubliżają i graj swoje. Możesz nawet sam Carry Game :) Podrawiam myślę , że pomogłem

To niech te osoby nie grają swoich pierwszych gier daną postacią na rankedach. Np. wczoraj grałem z osobą, która miała ,,first time Brand'' na rankedzie. 2/19 i 160AP w 35 minucie. 

yorick.png

Dostać ostrzeżenie za byle gówno? Jest

Opublikowano

Codziennie widzę z dziesięć takich tematów i wniosek jest jeden graj duo po prostu z kimś dobrym, a nie sam. Nie ważne, że masz 8/0, bo przeciwnik picknie lepszego champa w late i przegrasz z nim więc większość zależy od champów i od tego jak grasz, a nie od statów 

Opublikowano

Wiekszosc z nas by wygrala na twoim miejscu...

Większość z nas jakby dostała noobków pokroju jego bota to także by płakała i przegrała, sorry, tutaj tylko w postach są kozaki a w grze są typowymi polaczkami :).

@top. Co zrobisz, nic nie zrobisz. Graj i graj, w końcu zaczniesz wygrywać. 

3431810405.png

Opublikowano

DLatego ja zawsze polecam zeby ktos wziol exhosuta ( zmeczenie) jako czar przywolywacza. Jest to najwieksza kontra na to jesli ktos feeduje. Przypuscmy ze w twoim przypadku  masz dobrego topa i mida i sredni jungler.

Oznacza to ze w przeciwnym teamie tylko bot  nie jest papierem;p Dajesz zmeczenie na dravena caly focus na niego i gosc pada. enemy support nawet nafedowany nie moze nic za bardzo zrobic  a jak sam pisales mid i top  wygrany czyli oni tez nic nie moga:) 

u1lc.png
Opublikowano

Jak tu z kimś grać jak znajomi boją się grać rankedów z tego samego powodu co ja.

Co do championów w late; W late jest coś mocniejszego od jaxa?

Aha i ja boję się że jak będzie mi dawało takich noobów to w końcu spadnę do jakiegoś bronzu 4 i będzie lipa(bo niektórzy mi mówią żebym grał, trochę poprzegrywam i w końcu mi będzie dawać lepsze osoby i zacznę wygrywać)

I ponawiam pytanie; Warto grać soloQ czy zrobić jakiś ranked team?

Opublikowano

Jak tu z kimś grać jak znajomi boją się grać rankedów z tego samego powodu co ja.

Co do championów w late; W late jest coś mocniejszego od jaxa?

Aha i ja boję się że jak będzie mi dawało takich noobów to w końcu spadnę do jakiegoś bronzu 4 i będzie lipa(bo niektórzy mi mówią żebym grał, trochę poprzegrywam i w końcu mi będzie dawać lepsze osoby i zacznę wygrywać)

I ponawiam pytanie; Warto grać soloQ czy zrobić jakiś ranked team?

To przestań się bać.. To tylko gra..

Dawaj z siebie 100%. Nie peniaj.

Nie wyzywaj wszystkich od noobów, bo może to i u Ciebie jest jakiś problem. Mieć dobre staty nie znaczy 'być dobrym'. W bycie dobrym zalicza się też komunikacja z drużyną i inne tego typu rzeczy.

Moim zdaniem warto grać i YoloQ i z Ranked Teamem. Ale bardziej z naciskiem na solo. 

Grając samemu najlepiej się uczysz..

Opublikowano

Przypomnę wszystkim tutaj zgromadzonym (jakże podniośle :P), że dobrzy gracze potrafią zarabiać na boostowaniu kont i jakimś cudem grając z takimi samymi "noobami" wygrywają niemal każdy mecz. 

Wiem, że czasem to irytujące i bardzo trudno samemu coś zdziałać ale:
1) Warduj tyle ile możesz, jeżeli Twój mid/bot/top niema wardów to mu je ustawiaj (w miarę możliwości) oraz upominaj aby kupował. W tej mecie nawet ADC powinien czasem kupić choćby pink warda i rzucić go na całą grę do swojej jungle. Kiedyś może komuś uratować dupę a to tylko 100 golda.
2) Oddawaj kille jeżeli jesteś nafeedowany. Jedna osoba z 20/1 zrobi mniej niż cały team. 
3) Pinguj i obserwuj mapę, nawet największy łoś się zwykle cofnie jak bd mu błyskać na czerwono z notatką na czacie "wukong".
4)Jeżeli chcesz mieć duży wpływ na grę wybieraj junglę i mida. Zawsze możesz zejść z linii i pomóc innym. Jungler dobrymi gankami potrafi samemu wygrać całą grę.
5) Zawsze graj bez nerwów, nie obrażaj, staraj się studzić wybuchy emocji reszty teamu. Jeżeli ktoś Cię wkurwia daj mu ignore.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

To przestań się bać.. To tylko gra..

Dawaj z siebie 100%. Nie peniaj.

Nie wyzywaj wszystkich od noobów, bo może to i u Ciebie jest jakiś problem. Mieć dobre staty nie znaczy 'być dobrym'. W bycie dobrym zalicza się też komunikacja z drużyną i inne tego typu rzeczy.

Moim zdaniem warto grać i YoloQ i z Ranked Teamem. Ale bardziej z naciskiem na solo.

Grając samemu najlepiej się uczysz..

„nie wyzywaj wszystkich od noobów” a kiedy to inni cię tak nazywają chociaż nie umią grać...to co aż mózg odrazu myśli co by tytaj na niego napisać . Nie jeden raz tak miałem, wygrywaliśmy byłem najlepszy z teamu aż wkońcu musiałem drugi raz dednąć i odrazu cały mój team zaczoł mówić na mnie noob cały chat tylko wyraz „noob” aż napisałem im wszystkim co o tym myśle . To były jakieś cioty które muszą coś powiedzieć,zrobić
Opublikowano

No i właśnie tu okazujesz swoją słabość.

Staraj się nie wybuchnąć.

Wyzywają Cie od Noobów? Okej, trudno. Niech mówią co chcą, ale TY pokaż, że jest inaczej. Olej ich prowokacje i staraj się wygrać.

Po co wdawać się w zbędne dyskusje?

Opublikowano

No i właśnie tu okazujesz swoją słabość.

Staraj się nie wybuchnąć.

Wyzywają Cie od Noobów? Okej, trudno. Niech mówią co chcą, ale TY pokaż, że jest inaczej. Olej ich prowokacje i staraj się wygrać.

Po co wdawać się w zbędne dyskusje?

Tak to jest moja słabość . Ja nie jestem pro kox w lola ale kiedy widże chat i jest cały pełny od wyrazu „noob (nazwa mojej postaci)” to poprostu nie mogę stać bezczynie i nie odpisać chociaż umarłem drugi raz pod koniec meczu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...