Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Kolor tła forum (skin)

ludwasxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Siedząc na forum przyszła mi pewna myśl do głowy. Otóż mam taki pomysł, aby było drugie tło do wyboru. Nie tylko to ciemne, które jest teraz, ale także jakieś jasne. Mi osobiście lepiej pasowałoby coś jaśniejszego na tle. Czekam na opinie innych ^_^

Jeśli pomogłem wejdź na www.pajacyk.pl

Kliknij w brzuszek pajacyka a nakarmisz głodne dziecko :)

50/100/150/200/250/300/350/400/500

Opublikowano

Nie mogę rozpocząć nowego tematu :(

Jeśli pomogłem wejdź na www.pajacyk.pl

Kliknij w brzuszek pajacyka a nakarmisz głodne dziecko :)

50/100/150/200/250/300/350/400/500

Opublikowano

Nie mogę rozpocząć nowego tematu :(

Ponieważ nie posiadasz wystarczającej ilości postów.

Czyt. regulamin/zasady działania danego działu :)

like_me_on_facebook.png

facebook.com/vershydesign

Opublikowano

Jest mi to obojętne, ale wolę ciemne tło, nie razi po oczach, zwłaszcza w nocy :)

Opublikowano

Na dole forum jest takie coś jak

Zmień skin

I tam można zmienić na coś w jakiś sposób jaśniejsze /to chyba mobilna wersja strony czy coś a wygląda to tak njeowf.jpg

Ale raczej to nie jest jakoś super funkcjonalne

mihcio15.png

Opublikowano

zawsze ma jako opcje Tapatalka, tam dopiero widać jak funkcjonalny i dobrze dostosowany jest program względem wyglądu dla użytkownika ;)

forum powinno zachować obecny wygląd, po tym właśnie jest rozpoznawane  i kojarzone

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Osobiście preferuję to, które jest teraz. Jednak danie użytkownikom do wyboru stylistyki forum to fajna propozycja. Z resztą przecież już tak kiedyś było, dlaczego to usunęli?

Tak.

Opublikowano

Osobiście nie wyobrażam sobie zmiany na jasną kolorystykę. Ale jestem na TAK niech każdy wybierze sobie te które mu pasuje :)

Niespodzianka

<

Opublikowano

Na nie, z tych powodów:

-Od jasnego tła, aż oczy bolą (mam to na fejsie, że nie mogę długo się gapić na to).

-Kolejny skin = kolejne nie potrzebne marnowanie servera = możliwe lagi.

-Masz białe tło, tak jak wyżej kolega powiedział, na samym dole masz 'Zmień skin' i bierzesz ten o nazwie IPBoard.mobile

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Jestem na tak.

Domyślnie powinien być ustawiony ten skin, a zmiana go byłaby możliwa tylko dla zarejestrowanych użytkowników, co oznacza przyrost osób na forum (ja na anime-odcinki zarejestrowałem się tylko dla zmiany tła xdd)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jestem na NIE :).. Ciemne tło, takie jakie jest teraz, jest świetne, przyjemne itd. Od jasnego oczy bolą ;x

@zdzisiu nie spinaj dupki. Umiem czytać, stwierdziłem jedynie, że kolor ciemny jest lepszy. That's all.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Jestem na NIE :)..

Ciemne tło, takie jakie jest teraz, jest świetne, przyjemne itd.

Od jasnego oczy bolą ;x

Umiesz czytać? Bo wątpię. Autor wyraźnie pisze "do wyboru".

Przydało by się coś takiego. Tak.

17052109001382846035.png

Opublikowano

To nie prawda, że od białego koloru bolą oczy. Jest to najlepszy kolor na portale. Zresztą można to zauważyć po tych najpopularniejszych, jak youtube, facebook, twitter, czy nawet portale typu wirtualna polska, Interia etc. To jest kwestia przyzwyczajenia. Cały czas forum było w ciemnej kolorystyce, dlatego też inna wydaje się dziwna, rażąca w oczy. Według mnie taki skin byłby bardzo przyjemny, estetyczny.

Myślę nawet, że jest to dobry pomysł na zaangażowanie w to MGT i MCT, by stworzyć taki biały, schludny skin.

Opublikowano

To nie prawda, że od białego koloru bolą oczy. Jest to najlepszy kolor na portale. Zresztą można to zauważyć po tych najpopularniejszych, jak youtube, facebook, twitter, czy nawet portale typu wirtualna polska, Interia etc. To jest kwestia przyzwyczajenia. Cały czas forum było w ciemnej kolorystyce, dlatego też inna wydaje się dziwna, rażąca w oczy. Według mnie taki skin byłby bardzo przyjemny, estetyczny.

Myślę nawet, że jest to dobry pomysł na zaangażowanie w to MGT i MCT, by stworzyć taki biały, schludny skin.

Podpinam się pod Twoją wypowiedź.

Opublikowano

MCT już miało robić Wiki MPC i guzik z tego wyszło, więc na nich nie ma zbytnio co liczyć.

Opublikowano

MCT już miało robić Wiki MPC i guzik z tego wyszło, więc na nich nie ma zbytnio co liczyć.

Raczej na kierzka, ale wszyscy wiedzą lepiej.

Wredna ma całkowitą rację.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

kierzek wtedy nie wywiązał się z zadania, a nie całe MCT. Zresztą, wydaje mi sie, że nie było by przy tym aż tak dużo pracy, mogłaby się tego podjac nawet jedna osoba z tej grupy. W końcu chodzi o modernizację kolorystyczną istniejącego już stylu. Wystarczy, by MGT pozmieniało kolorystycznie kilka elementów graficznych+ jako tako dało pomysł/wizualizacje, jak ma to wyglądać, a ktoś z MCT podmienił je + edytował w linijkach same kolory sRGB.  I tyle, cała filozofia, cała praca i nowy, biały styl do wyboru gotowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...