Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu polacy sa biedni?

Zyrafa2002

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rozbiory, jedna wojna, druga wojna, komunizm, teraz rząd też nie najlepszy. I jesteśmy trochę do tyłu.

niemcy przegrali wojnę i jak się rozwineli ?  Ale już upadają .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Trzeba mieć szczęście, żeby natrafić na dobrze płatną robotę. Czasami się zdarza że harujesz po kilka godzin i dostajesz miesięcznie raptem 1500zł... a czasami nie musisz się aż tak męczyć, a Twoje wynagrodzenie jest znacznie większe... 

Opublikowano

niemcy przegrali wojnę i jak się rozwineli ?  Ale już upadają .

Jeśli Niemcy upadają, to Polska jest 100 lat za murzynami. Byłeś w Niemczech czy po prostu powtarzasz puste frazesy z prawicowych stron dla zbuntowanych licealistów?

@Temat: Czemu Polacy są biedni?

1) Ch*jowa mentalność, prawie każdy Polak to cwaniak, tylko się rozgląda co by tu podpierdolić albo na lewo przekręcić. Pojedźcie do Danii, zobaczcie jak tam sklepy wyglądają żądnych bramek, wykozaczonego monitoringu, pod sklepem leży powykładany towar, na ulicach stoją setki zajebistych rowerów (niektóre po kilka tysięcy zł) nikt nic nie ukradnie. A w Polsce wystarczy ,że zostawisz na chodniku nieprzypięty ch*jowy rower za 200zł i na 100% znajdzie się jakiś cebulaczek któremu taki fant się przyda.

Opublikowano

Bo nie są bogaci :)

A tak serio to kiedy w całej Europie skończyła się wojna to u nas zostali ruscy i wiele lat okradali ten kraj ze wszystkiego.

(Oni nam wysyłali stal na konserwy a my im konserwy)

Dla tego wszystko było na kartki bo najpierw fabryki musiały dla ruskich na produkować.

No i zostały ogromne długi naszego kraju zaciągane za komuny. Które spłacamy od lat.

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Opublikowano

uważaj jak będziesz leciał do smoleńska przed wylotem, polecam spiszać testament.   [sprawa smoleńska nigdy nie będzie rozwiązana póki ten gościu żyję ]

a wracając do tematu do koleżanka deneris juz wyśniła B)

a po drugie rząd woli dać Ukrainie niż swoim ludziom podatki i jeszcze raz podatki  

Opublikowano

podatek niszczy wszystko

Dobra myśl, zlikwidować podadtki, jestem tylko ciekawy za co będą się uczyły Twoje dzieci. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Dobra myśl, zlikwidować podadtki, jestem tylko ciekawy za co będą się uczyły Twoje dzieci.

A ja jestem ciekaw czy mózgu gdzieś nie zostawiłes. Bardziej o zmniejszenie go, bo Polska taki kraj. Zreszta mnie bieda nie dotyczy, żeby sie martwić o moje dzieci. Zreszta popatrz na niektóre kraje które żyją bez podatku.
Opublikowano

Jeśli Niemcy upadają, to Polska jest 100 lat za murzynami. Byłeś w Niemczech czy po prostu powtarzasz puste frazesy z prawicowych stron dla zbuntowanych licealistów?

@Temat: Czemu Polacy są biedni?

1) Ch*jowa mentalność, prawie każdy Polak to cwaniak, tylko się rozgląda co by tu podpierdolić albo na lewo przekręcić. Pojedźcie do Danii, zobaczcie jak tam sklepy wyglądają żądnych bramek, wykozaczonego monitoringu, pod sklepem leży powykładany towar, na ulicach stoją setki zajebistych rowerów (niektóre po kilka tysięcy zł) nikt nic nie ukradnie. A w Polsce wystarczy ,że zostawisz na chodniku nieprzypięty ch*jowy rower za 200zł i na 100% znajdzie się jakiś cebulaczek któremu taki fant się przyda.

spokojnie za 50 lat nie będzie niemców .

Bo będzie Cię stać na to by posłać dziecko do prywatnej szkoły

Opublikowano

spokojnie za 50 lat nie będzie niemców .

Bo będzie Cię stać na to by posłać dziecko do prywatnej szkoły

Za 50 lat w Polsce zostaną sami emeryci.

Opublikowano

Za 50 lat w Polsce zostaną sami emeryci.

mówimy o Niemcach . Niemcy to już muzułmanie , jeśli do 5 lat nie pozbędą się tego gówna to już los zapadnie .

Zastanówmy się dlaczego ludzie nie mają dzieci ?  Bo nie mają z czego i8ch utrzymać .   Dawniej było po 8-10 dzieci w rodzinie o Ojciec bez problemowo utrzymywał siebie i całą rodzinne /. Kobieta nie musiała pracować tylko zajmowała się dziećmi i domem . Teraz co jest ?

Opublikowano

Też się nad tym zawsze zastanawiałem, ale jakoś nie mogłem znaleźć sensownej wypowiedzi. Czemu w naszym kraju, szczęściem nie jest to że się w nim urodziliśmy. 

Pewnie wina rządzących naszym krajem, ale czy na pewno ...?

Opublikowano

Ponieważ ludziom nie chce się pracować, przez co rośnie bezrobocie. Taka jest prawda i nikt mi nie powie, że nie można znaleźć pracy. 

Opublikowano

Tylko z jednym się zgodzę - że rośnie bezrobocie. Ale że Polakom się nie chce pracować ? Pokaż mi takiego.. Nie chodzi mi o jakiś meneli, alkoholików etc , ale o normalnych ludzi, którzy mają do utrzymania rodzinę/kobietę. To raczej wina Polskiego Rządu, że nie potrafi zapewnić obywatelom miejsca pracy, a tym samym rozwijać gospodarkę kraju niż chęci.

Więc nie rozsiewaj herezji, wyciągniętych z palca.

Opublikowano

Ponieważ ludziom nie chce się pracować, przez co rośnie bezrobocie. Taka jest prawda i nikt mi nie powie, że nie można znaleźć pracy. 

Ale po co ma pracować skoro dostanie zasiłek socjalny ? Jak można nagradzać ludzi za to że są leniami ?

Opublikowano

Przez to, że zwykłymi zakupami utrzymujesz obcych. Wszyscy to robimy. Polska by mogłabyc samowystarczalnym krajem, a ludzie wszystko sprzedali. Idziemy do niemieckiego supermarketu i kupujemy hiszpańskie pomidory. Na rodzine zarabiać trzeba pracą u niemców.

52287137559562145640.png

Opublikowano

bo żyjemy w unii europejskiej która doprowadziła do upadku zasad moralnych cywilizacji europejskiej . Unia zniszczyła niemcy i zniszczy każdy kraj bo nakłada chore zasady . Co z tego że daje pieniądze jak przez to musimy dostosować się do pierdlonych zasad przez które więcej tracimy niż zyskujemy .

Nie demonizuj... Poza tym Korwin glosi takze zasade (bardzo mądrą), ze Unia powinna wrocic do korzeni- zdjecie biurokracji, wolny handel, podroze i wspolna gospodarka- o to chodziło prawda? A nie kurde o standardy na wszystko...

Tylko z jednym się zgodzę - że rośnie bezrobocie. Ale że Polakom się nie chce pracować ? Pokaż mi takiego.. Nie chodzi mi o jakiś meneli, alkoholików etc , ale o normalnych ludzi, którzy mają do utrzymania rodzinę/kobietę. To raczej wina Polskiego Rządu, że nie potrafi zapewnić obywatelom miejsca pracy, a tym samym rozwijać gospodarkę kraju niż chęci.

Więc nie rozsiewaj herezji, wyciągniętych z palca.

Mowie to z bólem, duzym bólem ale Polacy to cwaniaki. Spojrz; darmowe cos i wszyscy sie rzucaja (giftcode np). Jak najwiecej za jak najmniej. Nie tylko rzad; pracodawcy, posrednicy, wielu wojtow oszukuje. To mamy we krwi, po PRLu ktory wymuszal takie zachowania :(

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ale po co ma pracować skoro dostanie zasiłek socjalny ? Jak można nagradzać ludzi za to że są leniami ?

Sądzisz ,że tak łatwo dostać zasiłek socjalny w Polsce? A poza tym zasiłek to jakieś ~500zł ( po ch*j pracować skoro można żyć za 500zł nie? hehehehe)

Opublikowano

Sądzisz ,że tak łatwo dostać zasiłek socjalny w Polsce? A poza tym zasiłek to jakieś ~500zł ( po ch*j pracować skoro można żyć za 500zł nie? hehehehe)

no to mówię że po co robić jak i tak sie dostanie socjal i dlatego trzeba to zlikwidować i nie utrzymywać pasożytów .

Opublikowano

no to mówię że po co robić jak i tak sie dostanie socjal i dlatego trzeba to zlikwidować i nie utrzymywać pasożytów .

"W latach 1962–1982 należał do Stronnictwa Demokratycznego, z którego wystąpił w okresie stanu wojennego, na znak protestu przeciwko poparciu przez SD w Sejmie ustawy o przymusie pracy (tzw. ustawa anty-pasożytnicza)."

Korwin byłby z Ciebie dumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...