Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Twoje początki w Minecraft

ActionPvP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pamiętacie jakie były wasze początki w Minecraft ? Opiszcie to w tym temacie.

Opisz: Od jakiej wersji grasz, Od kogo się dowiedziałeś/aś o Minecraft i jaka była twoja pierwsza budowla.

Moje początki:

W Minecrafta zacząłem grać od wersji Minecraft 1.4.7.

Pewnego dnia gdy poszedłem do mojego kolegi zobaczyłem u niego na pulpicie dziwną ikonkę.

Zapytałem się go co to a on powiedział że Minecraft.

Więc włączyliśmy.

Odrazu ta gra mi się spodobała zbudowałem sobie domek (Trochę długo zeszło).

Następnie zapytałem się czy pożyczy mi Minecrafta oczywiście dał mi na próbę launcher by AnjoCaido.

Następnie pora była na założenie konta.

Gdy chciałem stworzyć mój pierwszy świat na laptopie brata patrze a tak się zacina że niewiem co było 10-0 FPS, potem zobaczyłem typ super płaski i miałem 20-10 FPS.

Następnie zainstalowałem Minecrafta na komputerze też były lagi ale tylko w tajdze i dżungli.

Następnie wymieniliśmy wszystkie podzespoły i Minecraft chodził mi na 90 FPA-ch na trybie AMPLIFIED.

76561198151853599.png
Opublikowano

W mc od 1.8.1 beta. 
Dowiedziałem się od kolegi ze szkoły. 

Na początku pobierałem luncher z minecraft.net ale nie wiedziałem o co chodzi, więc szukałem problemu w internecie. Tam znalazłem MinecraftSP. Pobrałem zainstalowałem. Po kilku dniach grania i budowania kloców obczaiłem serwer. A po kilku miesiącach kupiłem premium. Od tego czasu jestem posiadaczem dwóch kont premium. 

Niespodzianka

<

Opublikowano

Minecraft 1.9 beta

Na początku szukałem darmowego i grałem anjocaido do teraz i mam premke 

Skąd się dowiedziałem o mc ? Z neta ;)

Pogralibyście na takiej starej wersji ? ;)

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

W Minecraft'a gram od wersji 1.8.1 Beta.O tej grze dowiedziałem się od brata a mój brat od kuzyna,pierwsza moja "budowla" to pomieszczenie wykopane w górze.Ja bym pograł na tych wersjach beta moim zdaniem były o wiele lepsze.

Opublikowano

W mc miałem zacząć grać jakoś w 2011, ale okazało się, że nie mam jakiś serowników do grafiki i sobie nie pogram. Non stop u mnie w szkole gadali co mc, a ja z opuszczoną głową chodziłem pogodzony z tym, że na moim komputerze sobie nie pogram. Jakoś nie dawno na forum Terrari znalazłem poradnik jak naprawić ten błąd. Więc pomyślałem czemu by nie spróbować ? Udało się. No i w taki sposób zacząłem grać w mc od wersji 1.6.4 :D

Opublikowano

Ja zacząłem tak z nudów. Polecana gra przez wielu graczy no to więc pobrałem i gram. :) Krótkie ale jest :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

To były piękne czasy, gram od 2010r. zaczęło się od tego, że zobaczyłem w internecie reklamę, wszedłem... Na początku nie wiedziałem co to jest, więc wpisałem na yt minecraft i wyszedł mi CTSG. Oglądnąłem jego poradnik ogólny o MC i tak się zaczęło, oglądnąłem wszystkie jego poradniki i byłem w sumie jego fanem. Po paru dniach ściągnąłem MC pirata i zacząłem grać. Po miesiącu czy dwóch kupiłem sobie oryginała i zaczął się nolife. Ahh, byłem tak podekscytowany jak w to grałem. Teraz to tylko sobie czasami pogrywam. 

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Jak miałem 11 lat pojechałem do kuzyna, zobaczyłem w co gra i zainteresowało mnie to i zapytałem jak gra się nazywa. Powiedział mi jak się nazywa, pokazał oco chodzi, nawet sam creepcia mogłem zabić.

Jak wróciłem do domu zainstalowałem MC i zagrałem, to była beta.

Tak się prezentuje moja historia :-)

Opublikowano

Zacząłem nawet nie wiem na jakiej wersji dokładnie, bodajże końce 1.2.5, ale nie mam pewności, dowiedziałem się od kolegi, moja gra na początku opierała się na budowaniu jednego świata, na którym grałem masę czasu. Pierwszą budowlą jaką zbudowałem był magazyn (na początku utrafiłem spawnpoint parę metrów od wioski, więc domku nie budowałem)

Opublikowano

Ja nie pamiętam która to była wersja, jedynie co zapamiętałem to, to, że nie było tych głupich rzeczy które są teraz... Wtedy było fajnie...

Dowiedziałem się o tej grze od CTSG, a oglądałem jayjayjokera (jakoś tak)

Opublikowano

«ραη∂α муѕℓι»

Moje początki zaczęły się od najmłodszych lat minecrafta dużo reklam i spamu na skype o tym.

Pewnego razu gdy wszedłem do gry spodobały mi się te pixele i to co w tym jest.

Gdy już byłem starszy ogarnąłem całą grę i zostawałem na wielu serwerach Administratorem/Moderatorem.

«ραη∂α zαкση¢zуℓα муѕℓє¢»

«ραη∂α ℓυвι נєѕ¢ вαмвυѕу αℓє ι тєz zвιєяα¢ ρℓυѕу»

Opublikowano

Beta 1.2, przed wejściem do gry łóżka c:

Wpisywałem na YT "Zagrajmy w ..." i dawałem randomową literkę.

Na samym dole po wpisaniu literki M był ten Minecraft.

Oglądałem wtedy CTSG i JJayJokera, byłem ich wielkim fanem.

Pobrałem sobie po obejrzeniu podstaw i od razu mi się spodobało. Pamiętam to cheatowanie itemków INVEdit i rozwalanie TNT wszystkiego. Albo branie sobie diamentowych itemow z kolegą i to takie "WOOO ZAJEBISTE". To już nie wróci.

Teraz znam całego Minecraft na pamięć, byłem wiele razy administratorem na wielu serwerach, w PvP rozłożę każdego, MiniGamesy mnie już nudzą bo nikt nie ma szans ze mną. 

Robię texturepacki, które zmieniam co 20 minut i znam wielu fejmów z YT. Tak się kończy moja historia c:

Opublikowano

Moja historia z Minecraft zaczyna się gdy w szkole usłyszałem o tej grze.

Od razu wpisałem w yt i oglądałem CTSG oraz JJayJoker'a. Byłem ich fanem. Potem pobrałem minecrafta i grałem od wersji Beta 1.5 (swoją drogą tamten cobblestone był ładniejszy :c) wracając.

Moją 1 budowlą był "domek" w górze (masakra :3). Chciałbym odkopać tego save'a i zobaczyć jaką pipką (sorry) byłem :D. Od wakacji 2013r. jestem właścicielem premki :3.

Troszkę rzadziej gram teraz w minecrafta bo mi się nudzi tyle tego syfu chcę mojego starego minecrafta Bete :c. Ale cóż te czasy nie wrócą :(

Ale lajka nie żałuj : ) 

Xavi2.png

Opublikowano

W minecraft od 1.1 full version-  do teraz no premium - tak wiem nie chce mi sie kupowac :D
Zaczalem grac przez oszusta FuBu w metinie. Pobralem minecraft z minecraft.net i ustawilem nick : xavierxminecraft - "xavier" od ksawery - moj brat , a ja to sergiusz ;).
Na poczatku mialem ok. 70fps cieszylem sie ze 0 lagow.
Chcialem sciac drewno lecz.... Nie umialem. Klikalem i mysle czemu nie moge tego sciac.
patrze na internecie a tutaj oswiecenie. Trzeba przytrzymac lewy klawisz myszy.

Nie wiedzialem tez jak zrobic kilofy,stone,piecyk,workbench.
Lecz lata praktyki i wszystko smiga :3

//

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...