Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chcielibyście na serwerze Freebuild? Powrót do starych czasów, z waszymi pomysłami!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up

Widze, ze coraz wiecej ludzi mowi o recznym nadawniu dzilalek, totez postanawiam to wprowadzic..

Mmmm.... Tylko co gracze beda robic jezeli nie bedzie zadnej administracji?

@ALL

Czyli wszyscy wola mape surowcowa zamiast kopaln itd?

Czylu wszyscy wola normalny drop? (I tak zapewne juz malo kto uzywa X-Raya, wiec to nie problem)

Kopanie od stu krarek w odleglosci od /wapr surowce tez okej. Planowalem mniejsza odleglosc, ale to tez fajny pomysl.

A jaki chcielibyscie startowy ekwiounek?

Przedmioty i kasa, czy sama kasa?

Wolelibyscie tez, wykupywany dostep do areny PVP, czy darmowy dostep?

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Odkurzam!

PVP{

//Dodałem małą zaporę PVP na serwer.

Na arenie będzie można logać i robić co się chce (Oczywiście, oprócz cheatowania).

Lecz (jeżeli takie zachowanie będzie udowodnione na filmiku)

Lub (potwierdzone przynajmniej przez 5 stałych graczy, których znamy na serwerze.)

}

Wstęp do PVP{

Nowym graczom zablokuje to wejście na arenę pvp, ponieważ trzeba będzie na nią zarobić.

Będzie to polegało na zasadzie kupna warpa.:

Czyli: Za xxx$ wykupujesz sobie dostęp do areny pvp, czyli dostajesz nowego /warp'a.

Za wstęp wystarczy raz zapłacić, a później można się tam teleportować bez ograniczeń.

}

Targi{

//Budowa Targów na serwer, przebiega dosyć wolno.

//Na razie wybudowałem 54 stoiska, chociaż planuję więcej.

Wykupienie stoiska będzie polegać na kliknięciu na tabliczke.

Korzystanie z niej, juz bedzie zalezec od was.

Wykupujemy na określony czas.

Po upłynięciu czasu (albo skonfiskujemy stoisko z przedmiotami.)

Lub (Stoisko zostanie przywrócone do wcześniejszego stanu automatycznie.

}

A tutaj, na prośbę Kopniętego wstawiłem screeny.

Wiem, że nie są świetne, ale innych nie dam rady zrobić :(

Oto zapora PVP :)

post-1033097-0-37196600-1398092689_thumb.png

Oto przejście do areny PVP :)

post-1033097-0-58238500-1398092692_thumb.png

Teraz to już jest Arena PVP :)

post-1033097-0-51172500-1398092698_thumb.png

post-1033097-0-65730200-1398092703_thumb.png

Ciąg dalszy Areny PVP :)

post-1033097-0-65913500-1398092710_thumb.png

post-1033097-0-92241500-1398092715_thumb.png

Oto wejście i wygląd typowego stoiska :)

post-1033097-0-93765300-1398092718_thumb.png

post-1033097-0-52726200-1398092722_thumb.png

Oto wygląd korytarza między stoiskami i przejście do dalszej części stoisk :)

post-1033097-0-61111800-1398092725_thumb.png

post-1033097-0-72850900-1398092728_thumb.png

Oto te większe stoiska (Droższe) będące przy przejściu do dalszej części stoisk :)

post-1033097-0-07415200-1398092732_thumb.png

post-1033097-0-96459000-1398092735_thumb.png

post-1033097-0-85867000-1398092738_thumb.png

Oto stoiska od góry, w miarę wzrastania ilości graczy (Oby), będe zwiększać ich ilość.

post-1033097-0-47924500-1398092742_thumb.png

Przepraszam za problem z screenami. Nie wgrały się tak jak powinny, ale teraz jest już spoko.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Czy jest możliwość pomagania w budowie serwa? Jak tak to prosze o pw.

A xraya to mało korzysta to spoko xD

Opublikowano

@Up

Oczywiście, że jest taka możliwość!

Przecież serwer jest OD GRACZY DLA GRACZY.

Każdy może pomóc, tak jak chce.

MarkuPL1 jeżeli chcesz mi pomóc w budowie to mi napisz na PW, bo muszę uciekać, więc wiadomości napisać nie zdąże.

@All

Oceniajcie budowle! Zawsze można je zmienić!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Odkurzam!

PVP{

//Dodałem małą zaporę PVP na serwer.

Na arenie będzie można logać i robić co się chce (Oczywiście, oprócz cheatowania).

Lecz (jeżeli takie zachowanie będzie udowodnione na filmiku)

Lub (potwierdzone przynajmniej przez 5 stałych graczy, których znamy na serwerze.)

}

Wstęp do PVP{

Nowym graczom zablokuje to wejście na arenę pvp, ponieważ trzeba będzie na nią zarobić.

Będzie to polegało na zasadzie kupna warpa.:

Czyli: Za xxx$ wykupujesz sobie dostęp do areny pvp, czyli dostajesz nowego /warp'a.

Za wstęp wystarczy raz zapłacić, a później można się tam teleportować bez ograniczeń.

}

Targi{

//Budowa Targów na serwer, przebiega dosyć wolno.

//Na razie wybudowałem 54 stoiska, chociaż planuję więcej.

Wykupienie stoiska będzie polegać na kliknięciu na tabliczke.

Korzystanie z niej, juz bedzie zalezec od was.

Wykupujemy na określony czas.

Po upłynięciu czasu (albo skonfiskujemy stoisko z przedmiotami.)

Lub (Stoisko zostanie przywrócone do wcześniejszego stanu automatycznie.

}

X4vAFe2.jpg

"Klimat bez idiotycznych pluginów i skryptów" to już nie freebuild, tylko vanilla survival :D Hipokryzja much~

Jeśli mi odpowiadasz, zacytuj mój post - lub otaguj przy użyciu @Quasindro.
Jak tego nie zrobisz, najprawdopodobniej nie wrócę do tego tematu.

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

Mój wymarzony serwer:

- brak warpów

- brak osobnej mapy do działek

- jedno żyjące miasto

- brak otrzymywania itemów przy zakupie rangi

1360865668-U643884.png

Sygna by @Syndicate

Pomogłem? Daj Like!

Opublikowano

@UpUp

Nie wszystkie pluginy do MInecrafta są idiotyczne, niektóre są, ale większość jest pożądna, więc nie zgadzam się z Twoją opinią.

@Up

To po co pisałeś ten post?

@All

Naprawiłem już obrazki, można je oglądac teraz bez przeszkód :0

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up

Dzieki :)

@ODSWIEZZAM

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Refffffffffffekkkkkk

Mam jednego budowniczego do pomocy, wiec sadze, ze bedziemy mogli szybciej ukonczyc targi i ewentualnie przebudowac sklepik, ze zwierzetami i alchemiczny :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Odświeżam!

Postęp prac, jest coraz większy! Targi są już prawie ukończone, pozostaje mi tylko zrobić dach w centralnej części i biorę się do roboty za resztę!

Zdecydowałem się też, na skierowanie serwera w kierunek realistycznego serwera.

Planuję stworzyć takie miejsca jak "Tartak", "Kopalnie", "Łowisko", "Piaskownica" lub jeszcze jakieś inne miejsca, które służyć będą do wydobywania surowców i które podacie wy mi :)

Za każdorazowy wstęp, będzie pobierana opłata, więc trzeba będzie wszystko racjonalnie przemyśleć!

Będzie to stwarzać prawie idealne warunki do tworzenia różnych firm, od budowlanych do handlowych. Będzie to zmuszać założycieli/pracodawców do zatrudniania pracowników.

PS: Uczę się teraz JAVY, więc jest duża szansa, iż sam napiszę wszystkie pluginy na serwer, bądź czyjąś pomocą (Choć nikt takowej nie zaoferował).

Zapraszam do oceniania/pisania/podsyłania pomysłów!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Reffek <3

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

A moze zrobisz takie cos jak Edukula? Tam jest. cale info I nie mozna tam uzywac tp itp. I na koniec jest test I jak skonczyles test to ciebie tp do miasta? I podczas bycia w edukuli to masz range Padawan (Bo sie uczysz xD)

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

Opublikowano

@Up

Mógłbyś napisać jaśniej? Mało zrozumiałem..

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Czyli jest takie miejsce gdzie jest caale info. Startujesz z ranga Padawan (Jak w star wars xD) I jak skonczysz czytac info to jest test np. kto stworzyl serwer itp. Jak skonczysz test to dostajesz range gracz I tepa cb na spawn.

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

Opublikowano

Heh :)

Na razie nad czymś takim nie myślałem, ale fajny pomysł :)

Początkowa ranga to "Nowy", gdzie jesteś w czarnym pomieszczeniu i musisz wybrać swoją płeć (Czy jesteś chłopakiem,czy dziewczyną, co później widać przed nickiem na chacie).

Pomyślę nad Twoim pomysłem :D

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Reffek :P

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Siemano!

Jak tam idzie Ci budowla? Bardzo mnie ciekawi, czy zmieniłeś arenę PVP i jak wyglądają teraz targi.

Mam nadzieje, że udostępnisz ich wygląd w tym topicu?

A jak sprawa z jakąś rozrywką na serwerze? (Nie tylko PVP, prawda?!)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Up

Zapomniałem o tym temacie...

Budowa idzie jako tako, działki będę robić według upodobań :)

Jedne mniejsze, drugie większe. Ale wszystko na wzór miasta!

Będzie plac główny jakieś poboczne budowle, a działki będą tak jakby domami. Po prostu tym co sobie tam zbudujecie.

(Powiedzmy, że kupisz działke obo placu głównego i zbudujesz tam biuro firmy, a obok ktoś wybuduje sobie dom lub fabryke, a za tą fabryką wybudujesz sobie domek, z którego będziesz przychodzić do pracy).

Na serwerze nie zabraknie też wielu eventów, ktore wraz z moją nową ekipą (Której właśnie szukam xD) będą się odbywać w miarę często.

Dodać jakieś transporty, typu pociągi lub coś w tym stylu?

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dalej coś tworzysz, czy projekt obalony?

Ps. To nie odkop. Projekt mi sie spodobał i pytam o niego.

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Siema!

@kjuba225

Nie, nie kontynuuje dalej projektu.

Znudził mi się jak i innym. xD

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...