Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chcielibyście na serwerze Freebuild? Powrót do starych czasów, z waszymi pomysłami!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|

Cześć!

Buduję serwer i jest on gotowy, z mojej strony.

Teraz wasza kolej...

Freebuild + Działki

Stary i typowy typ serwera.

Tylko, że w starym stylu, taki tradycyjny bez tych głupich bajerów itd itp.

Pragnę stworzyć super klimat, bez idiotycznych pluginów/skryptów, które skomplikują i pogorszą serwer.

Gra na serwerze całkowicie za darmo, a serwer dla was.

Wiemy co to znaczy, być graczem, nie odbierzemy wam tego i damy wam w miarę naszych możliwości jeszcze więcej!

Pamiętajcie!

Niech wasze pomysły mają choć ciutkę orginalności i tradycyjności!

Stare czasy mogą wrócić, ale z waszą pomocą. Tylko z waszą, więc się postarajcie! :)

W szczególności, że serwer jest od graczy dla graczy, więc wasza opinia i pomysły mają super-zajebiszczaście-hiper dużą wagę.

Podawajcie je w komentarzach, a zobaczymy czy to dodam.

Wszelkie propozycje oferujące napisanie przez was pluginów/skryptów możecie składać, ale nie na odp*****l się.

Fuszerkę odrzucamy od razu, więc przynajmniej fajnie opiszcie waszą ofertę!

Za serwer płacimy tylko i wyłącznie my (Sponsorów szukać nie chcemy..).

I za pisanie pluginów też płacić nie będziemy. Tylko i wyłącznie ranga. Nic więcej, wiemy że to marna nagroda za waszą pracę, ale no cóż.

"Od graczy dla graczy", czyli gra za darmo, praca też? :)

Pozdrawiam

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up

W miarę możliwości proszę o danie Warna koledze, poniewaz wypowiedź nie wnosi nic do całego tematu.

@UpUp

Tak, pracujemy nad tym. Jeżeli się uda przy kupowaniu działek będzie można wziąść kredyt w maks. kwocie: "2500zł".

Jeżeli nie masz wystarczająco kasy, na działke, wliczając w wydatek kredyt. Trafiasz do paki ;)

Oczywiście PlotMe, nie współpracuje z nami za bardzo, ale być może uda nam się to dodać :)

Pamiętajcie!

Pomóc zawsze nam możecie! Jak tylko chcecie!

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Powinny być prace.

Powinny być miejsca takie jak kopalnia,tartak.

Powinny być działeczki za kase :)

Może jakaś mob arena?

Jakiś Mini Mini Gry :D

Opublikowano

@Reffek <3

Powinny być prace.

Powinny być miejsca takie jak kopalnia,tartak.

Powinny być działeczki za kase :)

Może jakaś mob arena?

Jakiś Mini Mini Gry :D

Co do kopalni i tartaku to zastanawiam się ponieważ chciałem zamiast tego dodać na serwer świat "Survival", ale jeżeli będziecie bardziej zainteresowani kopalnią, tartakiem itd, to mogę spokojnie dodać. W końcu serwer dla was :)

Mob arena będzie, przecież to nie byłby freebuild bez niej <3

Co do działeczek, używać będziemy PlotMe, ale za pieniądze. (O ile uda nam się zrobić xD)

Pracę też będą. Mini-Gry, ubogie, nie chciałbym obciązać serwera, ale nawet fajne. :)

Duże działki , ciekawa rozgrywka .

Tak, to powinno być.

Jezeli stary klasyczny minecraft to sklep za tabliczkami adminshop

Użyłem tabliczek z essentials więc w sklepiku serwerowym nie będzie takich "adminshop" (Ze skrzynkami, tak zakładam).

Ale za to gracze, na swoich działkach albo wynajętych sklepikach, będą mogli to uczynić (Wsadzasz itemki do skrzynki, tabliczka nad skrzynką i możesz sprzedawać!).

Więcej pomysłów poprosimy! Wszystkie dotychczasowe są/zostały dodane! <3

Jeżeli ktoś chciałby pomóc w rozbudowaniu/rebudowaniu mob areny i targów (Zapomnieliśmy to przecież zbudować! ;( ), chętnie zapraszamy!!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Reffek <3

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Może zamiast PlotMe wykorzystaj Simple Region Market tu na 100% masz możliwość ustalenia ceny za działkę. A jeżeli już byś wykorzystał ten plugin to działki niech będą różnej wielkości a im większa tym droższa. Możesz również wprowadzić np. kasyna. Co do sklepów to lepiej by wyglądał npc a kiedy sie na niego kliknie wyskakuje GUI ze sklepem.

Opublikowano

@Up

Tylko, mm wiesz.

Srm jest naprawdę fajny, ale ma jedną wielką i niezaprzeczalną wadę ;(

Nie można podpiąć go pod żaden inny plugin, a dodatkowo trzeba cały czas dorabiać działeczki ;(

A wierz mi, robienie 300 działeczek na jeden dzień nie będzie się z pewnością nie uśmiechało wielu osobą ;) (W tym mi, bo chociaż robięto szybko, to i tak tego nienawdze hehe.)

Dlatego wolałbym PlotMe :p

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Reffffeekkkk

ludzie <3

Targi są już w budowie.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Dodaj platne dzialki, zeby byla ogarnieta administracja :)

Tak będą płatne działki, a o to drugie się postaramy :)

@Refficzek <3

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Reffek!

Prace nad wszystkim idą do przodu, acz powoli :P

Chcemy, żeby serwer był jak najlepszy, toteż możecie dalej podawać wasze pomysły.

@Dla inteligentnego Moderatora, który "rozwiązał" temat.

Po co ty to zrobiłeś? Nic nie zgłaszałem i nie ma żadnych treści niezgodnych z regulaminem..

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Zrób ciałki za kase np: za 50000 $ zeby gracze nie tworzyli dzialek i pozniej ich zostawiali i one tylko straszyly. Albo zeby gracz dostawal dzialke dopiero jak napisze do admina i admin mu ja dawal i jezeli danego gracze by nie bylo na serwie dluzej nic 2 tygodnie to by sie usowalo dzialke. :D

Opublikowano

@up

Niestety, co do usuwania dzialek po 2 tygodniach.....

niewazne jakbysmy sie starali, nie wyszlo by to tak jak trzeba. Gralem na takich serwerach i administracji sie po prostu nie chcialo usuwac (Duzo zachodu z tym jest) no i szukac. Czasami gracze pomagalu szukac, ale tylko za nagrode, a pozniej jak jej nie dostawali, to sie obrazali itp itp xD.

Co do ich ceny... Hmm...

Mysle nad skromna kwota 3000$

Oczywiacie nie omieszkam zauwazyc, iz ceny beda normalne, a nie horendalnie wysokie. Choc to mkze was ucieszyc, to zmartwi was fakt o zdobywaniu pieniedzy.. Powiem tak, bedzie baaardzo trudno, a efekt powinien wyjsc taki, ze gracz bedacy w posiadaniu kwoty 2000$ bedzie uwazany za bogatego. :)

Mam nadzieje, ze ten efekt nam wyjdzie :)

Jezeli chodzi o problem z duza iloscia dzialek...

Watpie, aby komukolwiek szkodzily, poniewaz raczej teleportowac sie bedziemy do swojego domku, a nie do "warp'a" dzialkkwego :)

A moze by tak dodac platne teleporty? Hmm? Oprocz "/spawn", oczywiscie :)

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Powiem Ci, że posiadam taki serwer już od paru lat.

Przynosi on spore zyski. Od 8 lipca do dnia dzisiejszego można liczyć już ponad 10k zarobionych PLN.

Ogółem mam to co było kiedyś. Bez pierdolenia się w pluginy typu PlotMe. Posiadam zgrany team, wyszkolonych ludzi, którzy działki dają sami.

Także posiadamy jako jedyni tu w Polsce własny serwer dla personelu, na którym przeprowadzane są sprawdziany / egzaminy i kwalifikacje moich pracowników ;)

Jeżeli chcesz dobry serwer, to na początek zrób dobrą mapę, znajdź ludzi, dobierz pluginy i opieraj się na starych rzeczach. Nie skrypty, nie żadne plotme

Oczywiście tanie gówno nie przejdzie. Musisz przygotować pieniądze i dobry start. Zapewnić dobry byt.

Bynajmniej mi się udało :) I brnę do dziś dzień.

PS. Dziecko, osoba bez mózgu i planów nic nie zrobi (to tak na marginesie)

Opublikowano

@Up

Czyli wszyscy wola stare dobre SRM niz PlotMe?

@upup

Mam nadzieje, ze o osobie bez mozgu nie jest o mnie....

Na serwer mam caly plan gotowy i powiem Ci tak:

Serwer, ktory teraz konfigurowalem i budowalem, to tak nsprawde kopia wczesniejszego mojego serwera, a on tez byl planowany i to nie przez bezmozgie dziecko....

To tez byl serwer z SRM i itp. STARY DOBRY SERWER.. Ale pomyslalem sobie, ze moze o czyms zapomnaialem lub ludzie beda chcieli cos jeszcze, totez zalozylem ten watek.

Serwer od graczy dla graczy, musi w koncu zawierac cokolwiek od innych graczy xD

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Up

Choc i tak watek malo popularny, pewnie ludzie nie pamietaja juz o takim typie serwera.

Ciesze sie, ze zwrociles na to uwage.

Screeny moglbym wrzucic jutro i na razie tylko z areny pvp (Nie bojcie sie, wstep na arene bedzie platny, jednorazowo, ale to i tak bedzie duzo kosztowac) i targow, ktore sa w budowie.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Pamiętam moje początki z minecraft 2011r, wtedy nadawanie działek było ręczne przez moderatora, na spawnie dispensery z początkowym ekwipunkiem, miasta w których można się osiedlać, adminshop, także dla graczy, to wtedy się robiło na swojej działce różne farmy trzciny, zboża :D

Opublikowano

@up

Dobrze mówisz. Pamiętam te czasy jak admini dawali recznie działki i była MobArena. I mapa surowcowa w której dopiero można kopać od 100 kratek od /warp surowcowa że nie było drop ze stone tylko normalnie, ale musi być Anti-xray. Ahhhh te czasy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...