Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp. do 2,5 tys.

KimAhYoung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki.. 

cały czas myśle nad tym, no i chyba czas się przestawić na tego Intela, skoro 90% osób na forum tak mówi + wiele różnych testów(gdzie w prawie każdej grze Intel był nad AMD'kiem) a to ma być komp. głównie pod gry, to chyba trzeba się zgodzić...

btw. dzięki ludzie za otrząśnięcie mnie z tego "fanboyenia" AMD !!! 

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

W porządku, to zrozumiałe, w końcu kiedyś AMD-ki potrafiły dokopać Intelom także w grach. Jeśli budżet to w dalszym ciągu 2500 zł, to możesz brać mój zestaw, a aby zmieścić się w cenie możesz zamienić obudowę na CM N200 lub Zalmana Z1.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

tak dokładnie nie wiem ile będę mógł przeznaczyć na kompa, ale na pewno będzie to w granicach 2.5k

~jeszcze jedno, na takim sprzęcie bf3 pójdzie na wysokich? przy ok.50 fps'ach ?

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Prawdopodobnie 60 na ultra w Full HD. Z tym "ponad 100" byłbym ostrożny, BF3 nie ma tak wybitnej optymalizacji a i nie wiadomo, na ile się uda wykręcić kartę.

W tym zestawie masz lepszy procesor i nieco gorszą MOBO pod względem dźwięku i szybkości przesyłu danych.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

no to elegancko :P

dzięki wszystkim za pomoc ^u^

~spokojnie nie jestem aż tak wymagającym graczem, gra na wysokich mi starczy :P

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Prawdopodobnie 60 na ultra w Full HD. Z tym "ponad 100" byłbym ostrożny, BF3 nie ma tak wybitnej optymalizacji

Nie przesadzajmy. Gra ma świetną optymalizację. O wiele lepszą niż Battlefield 4.

a i nie wiadomo, na ile się uda wykręcić kartę.

Nawet nie będzie trzeba kręcić ;) .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ale pamiętaj, że tą kartę możesz podkręcić do wyników R9 270X bez żadnego problemu z tym zasilaczem, a i mogę powiedzieć, że więcej :P

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

na razie nie mam zamiarów, bo się po prostu na tym nie znam :P  jeśli na wysokich w bf'ie czy fc3 będę miał ponad 70 fps'ów to w zupełności mi starczy

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

narazie mam coś takiego 

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=67056&s=55807&s=80504&s=15240&s=80828&s=76804&s=76077&s=77781&s=85773

ale dopiero za ok. 2 tygodnie będę wiedział, ile dokładnie będę mógł przeznaczyć na tego kompa, tak więc narazie dzięki za wszystkie propozycje, prawdopodobnie jeszcze się odezwę :P

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano
http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/geil-ddr3-8gb2x4gb-1500mhz-enhance-plus-cl9,20848.html

i jak nie chcesz dokupować na ten czas karty dźwiękowej to różnicę dołóż do tego :

http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/msi-b75a-g43-intel-b75-lga1155-pcievgadzwglansata3usb3ddr3,31483.html

A jak będzie, to kup tańszą płytę na chipsecie B75, a nie H61. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...