Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp. do 2,5 tys.

KimAhYoung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar pod koniec miesiąca kupić sobie nowy komputer, ponieważ na obecnym(ok. 6 lat temu kupiony) już nic mi nie chodzi, głównie chodzi mi o kompa pod nowsze gry, jakiś bf4 czy coś, złożyłem 

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=80654&s=78215&s=73907&s=50419&s=75030&s=69353&s=71843&s=66487&s=73554

zestaw, ale nie jestem pewien co do grafiki, czy da radę przy nowszych produkcjach, na wysokich detalach, ew. jakie inne podzespoły mógłbym wymienić z tej listy, co do procesora interesuje mnie TYLKO AMD nie toleruje intela (edit. bo widzę że niektórzy nie rozumieją, TYLKO AMD, żadnych inteli -.- )

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

nie rozumiem ludzi którzy są tak nastawieni w stosunku do AMD'ka... 

czemu nie intel? mam w domu intela i po prostu z własnych doświadczeń nie chcę się go tykać,
do tego nie mam tyle kasy na intela który kosztowałby 25-40% więcej,

i nie pisz nawet że na takim procku bf pójdzie na niskich, bo to jest śmeszne (spójrz na wymagania, potem na procek, a potem przemyśl swoją wypowiedź, widziałem kilka filmików na których ze słabszym prockiem bf3 chodził przy ok. 70fps'ch na ultra<do tego był zestawiony intel i7 który miał średnio o 10fps'ów więcej...>)

co do reszty, czemu WSZYSTKO do wymiany? o.O

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

czemu nie intel? mam w domu intela i po prostu z własnych doświadczeń nie chcę się go tykać,

i nie pisz nawet że na takim procku bf pójdzie na niskich, bo to jest śmeszne (spójrz na wymagania, potem na procek, a potem przemyśl swoją wypowiedź, widziałem kilka filmików na których ze słabszym prockiem bf3 chodził przy ok. 70fps'ch na ultra<do tego był zestawiony intel i7 który miał średnio o 10fps'ów więcej...>)

Ciekawy jestem, gdzie to widziałeś. Filmy z YT są bardzo wiarygodnym źródłem wiedzy, mhm... Zresztą wiemy tylko o "jakimś" procku i "jakiejś" karcie, która zapewne nie wyrabiała więcej jak te 70-80 klatek i procesor nie miał w czym jej pomagać.

Po pierwsze, intele wypadają taniej przy tej samej wydajności. Dobry AMD = mocne OC, co za tym idzie chłodzenie, MOBO itp., a i tak rdzenie są puste.

Po drugie, to że trafiłeś na wadliwego Intela nie znaczy, że wszystkie są awaryjne. Wręcz przeciwnie, ich uszkodzenia nie są częściej spotykane od AMD (w sumie to nie tyle o procesory idzie, co spalone płyty główne i zasilacze i w efekcie uszkodzenie CPU). Pomijając to, że procesor spośród podzespołów jest jednym z najrzadziej nawalających, a twoje rzekome problemy mogą wynikać zupełnie z czego innego.

Po trzecie, wymagania gry to wróżenie z fusów. Wiemy, co mówimy.

Po czwarte, w twoim zestawie:

- zasilacz niepewny, do zmiany

- buda piekarnik, do zmiany

- dysk gorszy od Barracudy, do zmiany

- idiotycznie drogi RAM, do zmiany

- bardzo słaba karta, do zmiany.

Daj sobie pomóc i nie rób głupstw.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ciekawy jestem, gdzie to widziałeś. Filmy z YT są bardzo wiarygodnym źródłem wiedzy, mhm... Zresztą wiemy tylko o "jakimś" procku i "jakiejś" karcie, która zapewne nie wyrabiała więcej jak te 70-80 klatek i procesor nie miał w czym jej pomagać.

Po pierwsze, intele wypadają taniej przy tej samej wydajności. Dobry AMD = mocne OC, co za tym idzie chłodzenie, MOBO itp., a i tak rdzenie są puste.

Po drugie, to że trafiłeś na wadliwego Intela nie znaczy, że wszystkie są awaryjne. Wręcz przeciwnie, dużo częściej spotykam się z uszkodzonymi AMD-kami.

Po trzecie, wymagania gry to wróżenie z fusów. Wiemy, co mówimy.

Po czwarte, w twoim zestawie:

- zasilacz niepewny, do zmiany

- buda piekarnik, do zmiany

- dysk gorszy od Barracudy, do zmiany

- idiotycznie drogi RAM, do zmiany

- bardzo słaba karta, do zmiany.

po 1 nie mam zamiaru robić żadnego oc, po co mi to przy dobrym procku ?

po 2 akurat kolega też ma AMD'ka podobnego do tego co tutaj podałem i bf3 chodzi mu na wysokich...

po 3 nie będę brał dokładnie takiego kompletu (dysk, obudowa, tylko wziąłem tak mniej więcej żeby wiedzieć ile to wyjdzie)(co znowu masz do dysku o.O ?)

po 4 skoro już podajesz co do wymiany to chociaż podałbyś linki do czegoś lepszego (do 2.5k)

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

1. Sam mam AMD i się zbytnio do gier nie nadaje.

2. Intel nie kosztowałby więcej. Przy AMD musiałbyś kupić porządną płytę główną.

3. Co z tego, że w wymaganiach jest ten procesor na ultra jak jest tak drogi, że nie starczy na PORZĄDNĄ kartę graficzną?

4. Filmy na youtube gówno mają do rzeczywistości.

5. Zobacz sobie testy procesorów:

http://m.pclab.pl/art50000-16.html
6. Zmiana dysku na Seagate Barracuda, bo jest mniej awaryjny, RAM na tańsze CL9, bo nie odczujesz różnicy, do tego piekarnika nie zmieścisz tego chłodzenia, procesor na i5, płyta główna pod procesor Intela (lga 1150/1155), chłodzenie przy Intelu będzie można wywalići karta graficzna na min. Radeon r9 270.

6. Twój kolega gra na wysokich, bo ma lepszą kartę graficzną.

7. Poza tym i5 na lga 1150/1155 to ultra w każdej obecnej grze.

8. Linka do zestawu nie dam, bo jestem na telefonie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

NIE CHCE ŻADNEGO INTELA!!! LUDZIE... DOBRA MOŻNA ZAMKNĄĆ... (dzięki za taką pomoc, naprawdę)

A później będą tematy: "Czemu Battlefield 4 nie chodzi chociaż na średnich na kompie za 2.5k." albo "Mam procesor, który spełnia wymagania, a gra nie działa."

Jak każdy do gier poleca Intela to chyba coś w tym jest. Ale co kto woli. My na forum gównianych zestawów nie wciskamy i AMD raczej nikt do gier nie poleci.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

czy Ty się dobrze czujesz?!  AMD 3.5GHz -8(pomyłka...) rdzeni nie uciągnie  bf4 na średnich? <hahahahaha> no nieźle... będę miał beke do końca tygodnia >.<

prędzej ta grafa która podałem bo się na nich nie znam -.-

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

( Mogę dostać % , za flameware ,ale kur** nie mogę się powstrzymać )

@UP

Do jasnej cholery, człowieku ty jesteś normalny, czy nie ? To co że zasrane AMD mają więcej rdzeni jak taki intel i5 4 gen bije każdego AMD na pysk ( W tej samej półce cenowej ) Procesory AMD się nie nadają do gier można powiedzieć, że one są puste i zrobione pod prace normalną. W ogóle tego nie rozumiem, każdego hejtujesz, a sam złożyłeś najgorszy zestaw jaki mogłeś. Kup se tego AMD potem nie płacz rodzicom " MAMA MAM CHUJO*** PC , KUP MI NOWY PLS ZDAM PSZYRE "

Dobra tyle mam, jak jesteś idiotą i chcesz kupić AMD do gier to kupuj,a jak nie jesteś kup intela i se graj..

kxAyLut.png

Opublikowano

4 moduły chciałeś powiedzieć.

Zestaw, który podałeś jest po prostu słaby, zaczynając na procesorze, idąc przez grafikę i kończąc na RAMie.

W tej cenie byś mieł i5 3550p i R9 270 / GTX 760, ale rób jak chcesz.

BTW fajnie, że dałeś taki wysoki i przepłacony RAM, takie chłodzenie i taką obudowę, na bank wszystko Ci tam wejdzie. ;)

436951440626370320491.png

Opublikowano

( Mogę dostać % , za flameware ,ale kur** nie mogę się powstrzymać )

@UP

Do jasnej cholery, człowieku ty jesteś normalny, czy nie ? To co że zasrane AMD mają więcej rdzeni jak taki intel i5 4 gen bije każdego AMD na pysk ( W tej samej półce cenowej ) Procesory AMD się nie nadają do gier można powiedzieć, że one są puste i zrobione pod prace normalną. W ogóle tego nie rozumiem, każdego hejtujesz, a sam złożyłeś najgorszy zestaw jaki mogłeś. Kup se tego AMD potem nie płacz rodzicom " MAMA MAM CHUJO*** PC , KUP MI NOWY PLS ZDAM PSZYRE "

Dobra tyle mam, jak jesteś idiotą i chcesz kupić AMD do gier to kupuj,a jak nie jesteś kup intela i se graj..

a myślisz że będę 24h napie**alał w gry o.O 

a po drugie nie jestem jakimś dzieckiem które dostaje pieniądze od rodziców(pewnie jak większość tutaj) tylko sam zarobiłem

itaaa intel i5 ponad 800zł... (mam max. do wydania 2.5koła) a AMD niecałe 600zł, to ja pierd**le tego lepszego jak będę musiał wydać z 3tys których nie mam.... 

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

czy Ty się dobrze czujesz?!  AMD 3.5GHz -8(pomyłka...) rdzeni nie uciągnie  bf4 na średnich? <hahahahaha> no nieźle... będę miał beke do końca tygodnia >.<

Chłopie zastanów co ty piszesz. Na kompie Kicława odpalisz każdą obecną gre na wysokich/ultra. Pamiętaj że więcej rdzeni/ghz nie znaczy lepiej.

Tak się składa że praktycznie żaden amd nie nadaje się do gier (po prostu nie są opłacalne)

@ten zestaw co sam złożyłeś nie da rady w praktycznie żadnej grze. Karta na DDR3? Co to 2008 rok?

Opublikowano

czy Ty się dobrze czujesz?! AMD 3.5GHz -8(pomyłka...) rdzeni nie uciągnie bf4 na średnich? <hahahahaha> no nieźle... będę miał beke do końca tygodnia >.<

AMD vs Intel wygląda tak: masz 10 tanich myszek Biedronki za 25zł od sztuki (AMD) i jedną drogą za 250zł (Intel). Przy jakim zestawie będziesz wydajniej pracował?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

4 moduły chciałeś powiedzieć.

Zestaw, który podałeś jest po prostu słaby, zaczynając na procesorze, idąc przez grafikę i kończąc na RAMie.

W tej cenie byś mieł i5 3550p i R9 270 / GTX 760, ale rób jak chcesz.

BTW fajnie, że dałeś taki wysoki i przepłacony RAM, takie chłodzenie i taką obudowę, na bank wszystko Ci tam wejdzie. ;)

człowieku... ja NIE napisałem że kupie dokładnie takiego kompa, pójdę do sklepu(w którym się znają, i porozmawiam z WYKFALIFIKOWANYMI ludźmi, i dopiero kupie, prawdopodobnie też tam...) 

Chłopie zastanów co ty piszesz. Na kompie Kicława odpalisz każdą obecną gre na wysokich/ultra. Pamiętaj że więcej rdzeni/ghz nie znaczy lepiej.

Tak się składa że praktycznie żaden amd nie nadaje się do gier (po prostu nie są opłacalne)

@ten zestaw co sam złożyłeś nie da rady w praktycznie żadnej grze. Karta na DDR3? Co to 2008 rok?

DO 2.5K! 

ciekawe jak bardzo byś śię zdziwił gdynym na tym odpalił bf'a 3 na wysokich...

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

człowieku... ja NIE napisałem że kupie dokładnie takiego kompa, pójdę do sklepu(w którym się znają, i porozmawiam z WYKFALIFIKOWANYMI ludźmi, i dopiero kupie, prawdopodobnie też tam...) 

Tacy WYKFALIFIKOWANI ludzie prawdopodobnie wcisną Ci jeszcze większe gówno niż sam złożyłeś.

Dla nich liczy się tylko kasa i wcisną Ci to co im zostało na magazynie.

@Tak, odpaliłbyś w ilu 25-40 fps?

Opublikowano

a myślisz że będę 24h napie**alał w gry o.O 

a po drugie nie jestem jakimś dzieckiem które dostaje pieniądze od rodziców(pewnie jak większość tutaj) tylko sam zarobiłem

itaaa intel i5 ponad 800zł... (mam max. do wydania 2.5koła) a AMD niecałe 600zł, to ja pierd**le tego lepszego jak będę musiał wydać z 3tys których nie mam.... 

Jakie ponad 800zł, zresztą do swoich 600 dolicz sobie chłodzenie za 200 i płytę o minimum 100zł droższą. Prosta matematyka, naprawdę.

W sklepie owszem, są wykwalifikowani ludzie. Wykwalifikowani w kierunku wciskania kitu, by ogłupić klienta i jak najwięcej się nachapać. Zrozum, że chcemy ci po prostu pomóc. Myślisz, że pół działu zmówiło się, żeby cię oszukać i strollować?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

EOT~proszę o zamknięcie tematu, ze względu na brak chęci pomocy -.-

(każdy post pod TYM zgodnie z regulaminem powinien być warnowany ~pozdrawiam)

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

DO 2.5K! 

ciekawe jak bardzo byś śię zdziwił gdynym na tym odpalił bf'a 3 na wysokich...

To powodzenia, nie zapomnij się spytać pana "informatyka znawcy wykwalifikowanego" czy ten zestaw ma zasilacz BIG FAN i czy ten super wydajny procesor 8x4=32Ghz poradzi sobie w grach.

Skoro i tak zrobisz swoje, to po co ten temat? A i5 3350p masz już od 616zł, so where is ur God now?

Nie chcesz nas słuchać, to proszę Cię bardzo, tylko mam do Cb jeszcze jedną prośbę, nie przychodź potem tutaj płakać, ok? ;)

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ten procek 

http://techplanet.pl/produkty/procesory/amd-x8-fx-8350-socket-am3-box,35195.html

Przeciwko temu:

http://techplanet.pl/produkty/procesory/intel-core-i5-4440-lga1150-box,39783.html

Nawet tańszy Intel bierze tego AMD na głowę. Jak chcesz brać AMD proszę bardzo, ale jak mówisz, że chcesz grać to tylko mogę powiedzieć: Enjoy your game.

A co mogę powiedzieć o tych twoich informatykach z dupy, to na 100% będziesz miał takiego kompa, że ci wybuchnie po 6 miesiącach

Moja propozycja, której pewnie nawet nie przeczytasz/zobaczysz: Masz tutaj ZAJEBIŚCIE wydajnego Xeon'a, R9 270X i 8gb ram. Na tym zestawie masz gwarantowane przyjemne granie w BF4 na high/ultra w 60FPS, ale zrób jak uważasz.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74018&s=55807&s=67056&s=85773&s=86077&s=73678&s=76804&s=72517

P.S. Nie mówię, że procesory od AMD są słabe, ale one nadają się tylko i wyłącznie do renderingu i programów graficznych.

Btw. To nawet już mam wyjebane na warna, bo jak czytam takiego idiotę to aż mi się ręce trzęsą. Widać, że jak chcesz iść do tego informatyka to jesteś naiwny i można ci wepchnąć największe gówno typu i7 4770k h81m modecoma feel III 350w i r7 230. Rób jak uważasz, ale mam do ciebie takie pytanie. Po chuj napisałeś, że chcesz pomocy z doborem sprzętu jak wszystkich starasz się upokorzyć, że są idiotami, a wcale nie są.?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

napisałem że chce sprzęt do gier i owszem, aczkolwiek uczę się na kierunku informatycznym(grafik) więc ten komputer ma służyć do wszystkiego, poza tym jeszcze nie podjąłem decyzji co kupić, przez 6lat miałem AMD'ka i nie miałem żadnego problemu, natomiast z Intelem od samego początku, dlatego też ciężko jest znowu brać coś co znowu ma się okazać niewypałem... 

Po chuj napisałeś, że chcesz pomocy z doborem sprzętu jak wszystkich starasz się upokorzyć, że są idiotami, a wcale nie są.?

od początku pisałem że chcę AMD ale nikt tego nie uszanował, nachalnie wpychając mi intela, tak więc ciężko to nazwać pomocą...

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

zobaczyłem kilka testów, no i...

przejrzałem na oczy... Intel jest wyraźnie wydajniejszy w grach od AMD'ka...

trudno się z tym pogodzić, ale chyba kupię Intela -.-

3JcjhIq.png
MyAnimeList

Opublikowano

Co ty ten AMD będzie lepszy od intela... po oc do 8Ghz

Skoro twórca tematu chce złom to proszę bardzo:

http://allegro.pl/komputer-stacjonarny-8gb-1t-amd-fx-4100-i4117291597.html

Paczaj 4x 3,6 ghz czyli wychodzi 14.4Ghz WOW

dysk 1TB!

i grafika 6950 wydajności!

a obudowa jest najzajebistrza na świecie.

Dla wszystkich mądrych. Ja wiem co to jest. Nie męczcie sie to dziecko chce taki /\ komputer... niech ma.

@Edit szybszy byłeś... brawa za decyzje.

60vprg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...