Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nidalee op?

yoloqqq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Ja nie wiem jak ktos kurwa nie ogarniety musi byc zrby dostać od nidalee dzide jak lb. Na lini gdy potrafisz sie pozycjonowac za minionami to nid moze tylko farmic do tego masz x2 dash z W i R wiec wydaje mi sie ze każdy bronze umie nawet uniknac tych dzid.

Co do ostatniego zdania lb po 6lv nie musi obijac bo zrucha tego kotka na combo. E> Q> R> W i panterka leży bez ruchu. Do tego mozna dorzucic ignite dla pewności

Napewno ktos bedzie uzywal ulta zeby minac dzide, po drugie miniony tez kiedys na lini sie "koncza", a ludzie tez wychylają.

Glównie zalezy to od graczy, ale sam w sobie champ ma duze mozliwosci

To co rozni zawodowcow od "wood"

Wood - dajcie mu champ ktory bez niczego robi dmg

Zawodowiec - dajcie mu mozliwosci

Zawodowiec bedzie trafial z skilla, tylko dajcie mu mozliwosc jej rzucania, nidalee to ma bardzo czesto moze rzucac swoja potezna dzide co kilka s.

nie rozumiem dlaczego spuszczacie sie tak nad ta postacia ,przeciez te dzidy banalnie sie unika.

Jakbys czytał posty wyżej i troche pomyslal to bys wiedział ze nie chodzi o unikanie

Zawodowiec bedzie trafial z skilla, tylko dajcie mu mozliwosc jej rzucania, nidalee to ma bardzo czesto moze rzucac swoja potezna dzide co kilka s.

@Edit

Mówisz ze jest to takie banalne - To czemu ludzie z zawodowych lig dostaja dzidy?

Przeciez to taka PESTKA, to czemu dzidy robia taki pogrom? np mecz roccatow i froggenow kilka godzin temu?

3 dzidy pod inhibitorem, yasuo, thresh, i adc (?) cos takiego.

i musieli sie wycofac i oddac Turret

- BO Zalezy to od rzucającego. Jezeli on umie trafiac (a na takim poziomie, gracze umia to robic bo nie jest to jakies trudne )

Opublikowano

Leblanc, zed champy skupiajace sie na 1 targecie - ok, moze jeszcze veigar?

Ale zauwaz jak wyglada gra na linii nidalee ---> lb,

Wystarczy ze jako lb przyjmiesz jedna dzide to juz nie masz połowy hp albo nawet pasywki, druga dzida i Ciebie nie ma, w fazie liniowej nie masz typu ap zeby bez problemu z 100% hp zrobic przeciwnikowi 0 wiec musisz troche "obic" a taka nida bedzie sie helac.

Tu sie zgodze, Nidalee moze siedziec a siedziec. Trapy, op heal + bonus. Na 6 szybko zbija fale minionow przez co ma widocznosc = poke na enemy. Dlatego Taka LB musi stac za minionami i harrassowac z Q, starac sie dodgowac dzidy z W. Nie stracic za duzo hp i wbic sie na 6 w Nidalkee na pelnej kurwie. Nidalka uniknie lancucha ma szanse przezyc, nie ominie - zginie.

Opublikowano

Tu sie zgodze, Nidalee moze siedziec a siedziec. Trapy, op heal + bonus. Na 6 szybko zbija fale minionow przez co ma widocznosc = poke na enemy. Dlatego Taka LB musi stac za minionami i harrassowac z Q, starac sie dodgowac dzidy z W. Nie stracic za duzo hp i wbic sie na 6 w Nidalkee na pelnej kurwie. Nidalka uniknie lancucha ma szanse przezyc, nie ominie - zginie.

Przychodza walki o "objectives" + roam

Blue, red, jungla, baron, dragon, etc.

Nidalee niszczy dzidamy,

(np) Przychodzi obrona naszej bazy - Nidalee poke od 300 do 1k dmg z daleka, my musimy sie cofnac albo czasem byc czyms co bedzie stac 2s w team fighcie i nic nie zrobi poza przyjeciem dmg.

Opublikowano

Przegrywasz mid - zaczynasz roam - zaczynasz wygrywać mid. 

Postać OP na wszystkie dywizje, robi duży dmg nawet tankom, potężny heal i escape system. 

3431810405.png

Opublikowano

Napewno ktos bedzie uzywal ulta zeby minac dzide, po drugie miniony tez kiedys na lini sie "koncza", a ludzie tez wychylają.

Jakbys czytał posty wyżej i troche pomyslal to bys wiedział ze nie chodzi o unikanie

@Edit

Mówisz ze jest to takie banalne - To czemu ludzie z zawodowych lig dostaja dzidy?

Przeciez to taka PESTKA, to czemu dzidy robia taki pogrom? np mecz roccatow i froggenow kilka godzin temu?

- BO Zalezy to od rzucającego. Jezeli on umie trafiac (a na takim poziomie, gracze umia to robic bo nie jest to jakies trudne )

koleś nie wczuwaj się tak bo ci żyłka pęknie xD

nida jest bezużyteczna jeśli twój team nie potrafi grać ,dlatego w tej mecie nie jest to mocny pick,zrozum.

i nie mów mi że jakis froggen nią grał ,bo on nie gra z byle randomowymi patałachami.

dsa

Opublikowano

Leblanc, zed champy skupiajace sie na 1 targecie - ok, moze jeszcze veigar?

Ale zauwaz jak wyglada gra na linii nidalee ---> lb,

Wystarczy ze jako lb przyjmiesz jedna dzide to juz nie masz połowy hp albo nawet pasywki, druga dzida i Ciebie nie ma, w fazie liniowej nie masz typu ap zeby bez problemu z 100% hp zrobic przeciwnikowi 0 wiec musisz troche "obic" a taka nida bedzie sie helac.

Niemniej jednak ja zjadam kazda nidalke talonem/zedem.Zed siedzi za minionami i cieniem harrasuje,w odpowiednim momencie ult i dzidalee nie zyje.Ale wkurwia taka dzidalka

Opublikowano

@ Przy czym zed w tf ściągnie może jedną osobę i padnie a nida tf wygrywa przez jego startem handluj z tym. Assasyni są ryzykowni a zed jest chyba najsłabszym z nich.

Opublikowano

Nidalee jest mocja, ale łatwo ją skosić jeżeli popełni błąd, Nida ma to do siebie że odstaje od reszty gdy dostane w tyłek i to powinien być na początku priorytet waszych junglerów, znękać wrogą Nidalee by robiła mniej, poza tym, sama sobie nie poradzi jeżeli przeciwnicy będą skutecznie omijać jej dzidy co jest zasadniczo proste. Wystarczy spojrzeć i szybko zareagować na lecącą dzidę, poza tym zauważyłem coś dziwnego, grając Nidalee często czekam aż przeciwnik użyje skilla bądź AA, wtedy stoi na tyle długo by dzika doleciała do niego. Więc, jak gracie przeciw Nidalee, ruszajcie własne tyłki, to znacznie utrudni zadanie Nidalee w rzucaniu dzid, poza tym, jest ona bardzo manożerna przez te Q, więc bez blue łatwo wywala się z many, oczywiście to tyczy się słabszych graczy, ci lepsi będą lepiej zarządzać maną.

Tak jak napisałem, jak ma słaby team to niezbyt wiele zdziała, nawet jej DMG z Q niewiele jej pomoże gdy przeciwnicy feedną się na jej teamie. Pomimo tego jest strasznie potężna gdy team zaczyna wygrywać, nie jest może OP ale jest dosyć toksyczna do gry przeciwko.

Opublikowano

@Edit

A co to ult na LB 20sec? Ja często uzywam żeby np minionki szybciej sfarmic.

Nie wiem jak wy ale jak ja gram LB na nide to na linii żadnej dzidy nie przyjmuje schody się zaczynają jak zostaniesz hard CC i wtedy trafić dzida to banal. I nie prawda jest ze LB jak przyjmie dzide w fazach laningu i juz się jej pasywną włącza. Nie dość ze dzidy wtedy malo biją to na pewno nie zrobi jej to tyle dmg.

Opublikowano

koleś nie wczuwaj się tak bo ci żyłka pęknie xD

nida jest bezużyteczna jeśli twój team nie potrafi grać ,dlatego w tej mecie nie jest to mocny pick,zrozum.

i nie mów mi że jakis froggen nią grał ,bo on nie gra z byle randomowymi patałachami.

Chyba sie gubisz i tyle:>

po 1 "Wczuwanie" nic nie ma do "wkurwiania" (napisales/as zylka peknie)

A Nie odczuwam "wkurwienia" bo lubie dyskutować.

Po 2 Nidalee jest silna w tej mecie, co ty w ogole pizgasz ze nidalee nie jest w tej mecie dobrym pickiem.

np temu że Nidalee nie potrzebuje zadnego np cc ( jak np Rumble fajnie jakby mial amumu )

Tak jak inne champy w "tej" mecie lb, kha, ziggs etc.

Po 3, "nie mow mi ze jakis froggen blabla"

Patrzyłem na ich mecz, zawodowych graczy - a na kogo mam patrzec? na bronze 5 rankedy? gdzie czasem pojawi sie lepszy smurf i byle jakim champem wytnie wszystkich?

Moze przez to chciales napisac ze nidalee jest niby "slaba w soloQ" ale Ona nie jest tam słaba jak pisałem "nidalee nie potrzebuje np cc" wiec nie musi skladac sie podnia jakiego setup a i tak robi dmg.

Opublikowano

Chyba sie gubisz i tyle:>

po 1 "Wczuwanie" nic nie ma do "wkurwiania" (napisales/as zylka peknie)

A Nie odczuwam "wkurwienia" bo lubie dyskutować.

Po 2 Nidalee jest silna w tej mecie, co ty w ogole pizgasz ze nidalee nie jest w tej mecie dobrym pickiem.

np temu że Nidalee nie potrzebuje zadnego np cc ( jak np Rumble fajnie jakby mial amumu )

Tak jak inne champy w "tej" mecie lb, kha, ziggs etc.

Po 3, "nie mow mi ze jakis froggen blabla"

Patrzyłem na ich mecz, zawodowych graczy - a na kogo mam patrzec? na bronze 5 rankedy? gdzie czasem pojawi sie lepszy smurf i byle jakim champem wytnie wszystkich?

Moze przez to chciales napisac ze nidalee jest niby "slaba w soloQ" ale Ona nie jest tam słaba jak pisałem "nidalee nie potrzebuje np cc" wiec nie musi skladac sie podnia jakiego setup a i tak robi dmg.

ale typie do ciebie dalej nie dociera że są dużo mocniejsze picki niz nida ,wiec uspokoj sie xD

dsa

Opublikowano

ale typie do ciebie dalej nie dociera że są dużo mocniejsze picki niz nida ,wiec uspokoj sie xD

dat bronz, nigdzie nie napisałem ze nidale jest "najbardziej op" a temat jest tylko o niej :D

btw

Co aktualnie jest jeszcze takie "bardzo mocne"?

(Nie patrz na gragasa bo patch.. )

______

przecinkow nie stawia się po spacji "nida ,wiec"

Opublikowano

@ Przy czym zed w tf ściągnie może jedną osobę i padnie a nida tf wygrywa przez jego startem handluj z tym. Assasyni są ryzykowni a zed jest chyba najsłabszym z nich.

LoL zed slabym assassynem?To zobacz co xpeke nim robi,gdyby byl slaby nie bral by go na lcsy

I nie zgodze sie tez z tym ze sciaga jedna osobe i pada, jak masz dobry build to nie padnie

Opublikowano

Nie jest OP, jest po prostu poke champem. Na takie postaci należy jak najszybciej forsować teamfight. W dodatku, nie mają co jej znerfić, już dostała nerf na skalowanie się obrażeń (już nie zwiększa obrażeń gdy odchodzisz dalej od dzidy). 

Chcecie by kolejny champion został zapomniany?

fb.com/myrodj

Opublikowano

Nida kiedyś była całkiem dobrym champem do pickowania, po nerfie jest zwyczajnie nijaka. Ni to, ni tamto, niby tu robić ją pod ap, bo to heal, z drugiej strony ult jest 100% pod ad, jej heal nie jest oszałamiający, w dodatku pupałka spod W to totalna kicha pod obecny patch.

Opublikowano

Nie jest OP, jest po prostu poke champem. Na takie postaci należy jak najszybciej forsować teamfight. W dodatku, nie mają co jej znerfić, już dostała nerf na skalowanie się obrażeń (już nie zwiększa obrażeń gdy odchodzisz dalej od dzidy). 

Chcecie by kolejny champion został zapomniany?

To akurat był bug, na chłopsku rozum nawet wiadome że dystans powinien być liczony od miejsca rzutu a nie z miejsca do którego nidalee zflashowala/doleciala latarnia threshsa etc.. a Nerfa na to że dmg z dzidy nie jest taki silny przy malym zasiegu <zasieg aa> to praktycznie nie nerf.

Opublikowano

Tak, ale tą postacią raczej nigdy nie wygramy lane'a z ogarniętym przeciwnikiem, mały resist i nawet jej włócznie prawie nic już nie robią, a unik przed dzidą nawet za miniona jest bajecznie prosty. Ult jest OP tylko w early gami'e, potem już przydaje się tylko do gonienia przeciwników i ucieczki przed nimi- to już napewno nie nadaję się do wbijania w nich. Choć to i tak wszystko jest zależne w bardzo dużym stopniu od poziomu gry na jakim gramy, więc nie ma jednoznacznej odopowiedzi na to. No a tak a propos, riot ostatnimi czasy wprowadza głównie postacie które są albo z wysokim escapem, albo są bardzo mobilne, co robi nidale jeszcze bardziej 'mniej użyteczną postacią niż inne'.

Opublikowano

Tak, ale tą postacią raczej nigdy nie wygramy lane'a z ogarniętym przeciwnikiem, mały resist i nawet jej włócznie prawie nic już nie robią, a unik przed dzidą nawet za miniona jest bajecznie prosty. Ult jest OP tylko w early gami'e, potem już przydaje się tylko do gonienia przeciwników i ucieczki przed nimi- to już napewno nie nadaję się do wbijania w nich. Choć to i tak wszystko jest zależne w bardzo dużym stopniu od poziomu gry na jakim gramy, więc nie ma jednoznacznej odopowiedzi na to. No a tak a propos, riot ostatnimi czasy wprowadza głównie postacie które są albo z wysokim escapem, albo są bardzo mobilne, co robi nidale jeszcze bardziej 'mniej użyteczną postacią niż inne'.

? velkoz mobilny i escapy ? wut?

Opublikowano

Nid jest bardzo dobry champem. Czasem gram nią na supp i wymiata. Szczególnie jest dobra na URFie :)

Pasjonat
Opublikowano

Mainuje ją i jest OP jeśli wyćwiczysz dzidy, ale ona się na tym tylko nie opiera! Pod ad jest boska ;) teraz na URF to instalock bo ludzie spamują gdzie popadnie tą dzidą a nawet nie celują.

Mały resist i nic dzidy nie robią? Nidalką się gra na Penetrację jak wiesz o co mi chodzi ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...