Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nidalee op?

yoloqqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem kot jest zbyt op, w krotkim czasie przed tfem moze zrobic dmg zmieniajacy losy tfu / defowania.

Może to zrobić Bez zaryzykowania utraty hp w dodatku kontroluje mape i duzo leczy, na bliski kontakt tez potrafi zabic, ma dobre escapy.

Odrazu mówie "omijaj dzidy" mozesz ominąć 9/10 dzid ale i tak ta JEDNA zrobi ci dmg za 20-50%hp

a przecież gracze ucza sie coraz lepiej trafiac wiec na to czy dzida trafi wiekszy wplyw ma gracz ktorzy nią rzuca niż ten który chce uniknac, okreslilbym to wpływem:

60% - rzucajacy

40% - unikający

Nawet jezeli ktoś gra slabo nidalee, to moze próbować trafic bardzo czesto - 6 sek

z 40% cdr, jest to 3.6s na umiejetnosc ktora potrafi zadać nawet 1k dmg, i za prawie 4 sekundy kolejna proba.

Powiecie

"oh nidalee nie jest taka mocna w team fightach bo nie zrobi mega dmg z dzid bo nie ma range, blabla"

- Jak ktoś grał w lola chociaż pół roku to przy jednym z pierwszych meczy Nidalee już będzie wiedział jak wykorzystać potencjał tego champa czyli stanie z tyłu i rzucanie idz, a jak bedzie dobra sytuacje to "zjedzenie enemy"

a Więc, co sądzicie?

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest op. Powinna nie mieć trybu tygrysa bo to juz całkiem przesada. Roccat przegrał przez nią vs Alliance i wygrał vs cw. Jak to pedał dis mówi: kurwa drugi Timo nie dość ze dmg w huj to zawsze spierdoli.

Opublikowano

Również uważam, że Nidalee jest bardzo OP. 

Wystarczy ogarnąć skillshoty. 

Potrafi jedną dobrą dzidą zmienić losy Team Fightu, nawet przed jego rozpoczęciem.

Na dodatek ten sustain. Heal pozwala długo siedzieć na linii.

Po 6 lvl mega przyjemna farma.

Mobilna bardzo. Do tego skok przez ściankę. 

Czego chcieć więcej?

Nie którzy po prostu nie doceniają jej potencjału. 

313561454060320945952.gif
Opublikowano

sadze iz nidalee jest mocna ale czy zasluguje na miano op z tym bym polemizowal gdyz dzidka faktycznie mocno nakurwia ale to jeden skill atakujacy w ludzkiej formie, kotek jest mocny ze wzgledy na brak kosztow many ale i tak jak w early ja zjesz to pozniej gowno robi :0

Opublikowano

Jest OP i co zrobisz?

Pewnie dostanie nerfa jak się ludzie popłaczą jak z większością champów.

Na co niby ma dostać nerfa?

Na pewno nie na dzidę, bo tego nigdy nie ruszą. Ta postać opiera się na dzidach. Jak znerfią dzidy, to tak jak by postać usunęli

Tak jest bardzo OP. Kiedyś grałem vs LeBlac to jak dostała ( miała full hp ) to aż jej się passywka włączyła xD

Opublikowano

Na pewno nie na dzidę, bo tego nigdy nie ruszą. Ta postać opiera się na dzidach. Jak znerfią dzidy, to tak jak by postać usunęli

Tak jest bardzo OP. Kiedyś grałem vs LeBlac to jak dostała ( miała full hp ) to aż jej się passywka włączyła xD

Dostanie nerfa na cd dzidy :) co nie zmienia faktu że still będzie op

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Gdyby byla taka wspaniala, wybierali by ja w wyzszych dywizjach czesciej lub na LSC. Jest to na podstawie szybkiej inicjacji, w obecnej mecie latwy focus leci na taka Nidalkee, lecz dzidy naprawde sa Op :)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Wystarczy miec cos ala stun/slow

Wiadomo ze ona jest jak cannon minion pare hitow i sie rozklada ale jak jebnie z Q to ty lezysz. Nie warto sie z nia ganiac w jungli bo i tak spierdoli wiec najlepiej jakis slow albo stun i dojebac ja ostro zeby nie spierdalala to samo z teemo.

Zlapac, wbic w ziemie, zdeptac kurwe zeby wieceje nie spierdalala, farmic dalej.

Kazdy assassin wezmie ja na combo + ignite.

Opublikowano

Każdy płacze, że Nidalee jest op, wystarczy, że przeciwnik nie potrafi rzucać dzidkami/grać na unlock cam..

Co wtedy taka Nidalee może? Nic. Pamiętajcie, wy mówicie tutaj o lidze gold ++ a są też słabsi gracze, moim zdaniem za niedługo Riot będzie jak pieski, gracze się popłaczą to nawet sorake znerfią i zabiorą jej leczenie xD

Opublikowano

@Up serio? Dziwne bo np ja wygrałem nią na każdego assasyna i countre i mam 80% win rate.

Nida dostanie full combo zostanje jej 20% hp. Poleci dzida w enemy za 50% a nida sie wyleczy z E.

Obecnie dobry pick ale nie OP.

Opublikowano

Niby na cool downy ma dostać.

Kazdy assassin wezmie ja na combo + ignite.

bo tak robia assassyni? zreszta, moze sie też uleczyc w dobrym momencie i "easy"

aż tak trudno omijać dzidy ? każdy mobilny champ na midzie ją zje

nie chodzi o gre na midzie tylko o mid game, roam, jungle clear, team fighty, na lini stoisz za minionami, pod baronem ich nie masz.

Opublikowano

@Up serio? Dziwne bo np ja wygrałem nią na każdego assasyna i countre i mam 80% win rate. 

Nida dostanie full combo zostanje jej 20% hp. Poleci dzida w enemy za 50% a nida sie wyleczy z E.

Obecnie dobry pick ale nie OP. 

No wiesz zależy na jakiego gracza się gra, ale tak jak napisałeś to dobry pick ale nie OP.

Feel the beat!

Opublikowano

Riot już wspominał o Nidalee i powiedział, że szykuje się dla niej nerf na cooldowny, gdyż jej dmg im nie przeszkadza, ale za to ma niskie Cooldowny na Q, więc chcą to zmienić, by nie obijała Ci pół hp co pare sekund.

Opublikowano

K

Riot będzie jak pieski, gracze się popłaczą to nawet sorake znerfią, i zabiorą jej leczenie xD

Akurat na tym nowym modzie soraka to instaban :>

Soraka + Sona + Nidalee = Instaban :D

Jeszcze Alistar i cos tam jeszcze ;D

Opublikowano

Według mnie jesteś w błędzie gdyż ta postać ma taki mechanizm ze wali dzidy i tylko to na tym polega.

tak na tym to polega ALE

potrafi ona zrobic zbyt wielki DMG per kilka sekund BEZ RYZYKOWANIA CHOCIAZBY UTRATY HP.

Opublikowano

Niby na cool downy ma dostać.

bo tak robia assassyni? zreszta, moze sie też uleczyc w dobrym momencie i "easy"

nie chodzi o gre na midzie tylko o mid game, roam, jungle clear, team fighty, na lini stoisz za minionami, pod baronem ich nie masz.

Ignite redukcja heala, natrafisz na LB lub Zeda to jedyne co bedziesz mogl zrobic to spierdolic w jungle.

Opublikowano

tak na tym to polega ALE

potrafi ona zrobic zbyt wielki DMG per kilka sekund BEZ RYZYKOWANIA CHOCIAZBY UTRATY HP.

Owszem masz racje lecz trzeba ją ogarniać niestety wielu ludzi ją nie ogarnia.

Opublikowano

Ignite redukcja heala, natrafisz na LB lub Zeda to jedyne co bedziesz mogl zrobic to spierdolic w jungle.

Leblanc, zed champy skupiajace sie na 1 targecie - ok, moze jeszcze veigar?

Ale zauwaz jak wyglada gra na linii nidalee ---> lb,

Wystarczy ze jako lb przyjmiesz jedna dzide to juz nie masz połowy hp albo nawet pasywki, druga dzida i Ciebie nie ma, w fazie liniowej nie masz typu ap zeby bez problemu z 100% hp zrobic przeciwnikowi 0 wiec musisz troche "obic" a taka nida bedzie sie helac.

Opublikowano

@up

Ja nie wiem jak ktos kurwa nie ogarniety musi byc zrby dostać od nidalee dzide jak lb. Na lini gdy potrafisz sie pozycjonowac za minionami to nid moze tylko farmic do tego masz x2 dash z W i R wiec wydaje mi sie ze każdy bronze umie nawet uniknac tych dzid.

Co do ostatniego zdania lb po 6lv nie musi obijac bo zrucha tego kotka na combo. E> Q> R> W i panterka leży bez ruchu. Do tego mozna dorzucic ignite dla pewności

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...