Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy podobne bardzo do Lola ?

lego1404x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ogolnie to dota jest trudniejsza od lola ciezej sie last hituje sa trdunijesze postacie wymaga wiecej myslenia i zgrania teamu  postacie to chyba raczej podobne nie sa :D ale tak zeby grac idzie pograc jak juz grasz w lola to wiesz mniej wiecej tylko psotacie ogarnac wszystkie z doty i idzie smigac a naprawde fajnie sie gra

Legenda
Opublikowano

Dota jest dużo cięższą grą niż LoL. Jeżeli nie jesteś minimum platyna to w dote nie dasz rady sobie, a jeżeli już będziesz grał i nie będziesz się chciał czegoś nauczyć to zrezygnujesz z gry. Postaci to może są podobne np. Ashe to na docie Drow Ranger.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Dota jest dużo cięższą grą niż LoL. Jeżeli nie jesteś minimum platyna to w dote nie dasz rady sobie, a jeżeli już będziesz grał i nie będziesz się chciał czegoś nauczyć to zrezygnujesz z gry. Postaci to może są podobne np. Ashe to na docie Drow Ranger.

ashe moze jest podobna do drowki ale skile ma inne tak samo gyro jest podobny do tej postaci z lola co lata na tym gowienkku ino nie wiem jak sie nazywa :D bo nie gralem duzo w lola

Legenda
Opublikowano

ashe moze jest podobna do drowki ale skile ma inne tak samo gyro jest podobny do tej postaci z lola co lata na tym gowienkku ino nie wiem jak sie nazywa :D bo nie gralem duzo w lola

Wiadome, że mechanika postaci jest inna. A postać podobna do gyro to corkie, ale mechanika znów inna :)

Opublikowano

ogolnie w docie jest tez to ze nawet 1 skilem na poczatku mozesz sie calej many pozbyc a w lolu jest bardzo latwo o mane ,skile nie zabieraja tyle many i mozna latwo harasowac w docie jednak tego nie ma

Opublikowano

Powiem tak, zainstalowalem sobie niedawno LoL'a zeby pograc ze znajomymi bo mnie namawiali i pierwsze moje wrazenie CYTUJE -" Kurwa stary, ta gra jest zajebiscie latwa". Gdybym wiedzial co robi kazda postac itd to bym mogl spokojnie niszczyc wszystkich :) Co moge jeszcze powiedziec, jedyne co wezmiesz ze soba z LoL'a to znajomych mechaniki gry i czas reacij, w docie musisz sie nauczyc wszystkiego od nowa. Niekiedy jeden zle uzyty skill moze zepsuc cala gre, niekiedy przeciwnie ;)

61093c6efb.png

Opublikowano

Powiem tak, zainstalowalem sobie niedawno LoL'a zeby pograc ze znajomymi bo mnie namawiali i pierwsze moje wrazenie CYTUJE -" Kurwa stary, ta gra jest zajebiscie latwa". Gdybym wiedzial co robi kazda postac itd to bym mogl spokojnie niszczyc wszystkich :) Co moge jeszcze powiedziec, jedyne co wezmiesz ze soba z LoL'a to znajomych mechaniki gry i czas reacij, w docie musisz sie nauczyc wszystkiego od nowa. Niekiedy jeden zle uzyty skill moze zepsuc cala gre, niekiedy przeciwnie ;)

ahahahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahah dawno się tak nie uśmiałem. 

Naucz się wszystkiego o np. ance jest prosta i dawaj 1:1 jak taki pro jestes

Prosty to ty jesteś stary, moge się o 100000 zł założyć pograłbyś pół roku i wstawiał byś ss'y , jakie to ci się teamy nie trafiają i nie możesz wyjść z brązu.

DOTA to jest całkiem inna mechanika gry niż lol , więc nie wiem co ty tutaj porównujesz.

Opublikowano

Zagrałam kilka razy w DOTa... Nie zrobiła dużego wrażenia na mnie, zbyt mroczna/ciemna(?), ogólny wygląd (grafika) nie podoba mi się. Ale to kwestia gustu.

Jeżeli chodzi o trudność, czy ja wiem, czy DOTa cięższa. Wydaje mi się, że tam gra jest bardziej dynamiczna niż w LOLu (przynajmniej na początku, zanim adc nafarmi, zanim złoży się build). W DOTa masz taki plus (a może minus?), że możesz jeszcze własnego minionka dobić. Co do podobnych postaci, tak jak wyżej napisali, ale innych nie kojarzę, bo jak już napisałam, 3-5 razy zagrałam w DOTa. LOL mi bardziej przypadł do gustu :p

Legenda
Opublikowano

Zagrałam kilka razy w DOTa... Nie zrobiła dużego wrażenia na mnie, zbyt mroczna/ciemna(?), ogólny wygląd (grafika) nie podoba mi się. Ale to kwestia gustu.

Jeżeli chodzi o trudność, czy ja wiem, czy DOTa cięższa. Wydaje mi się, że tam gra jest bardziej dynamiczna niż w LOLu (przynajmniej na początku, zanim adc nafarmi, zanim złoży się build). W DOTa masz taki plus (a może minus?), że możesz jeszcze własnego minionka dobić. Co do podobnych postaci, tak jak wyżej napisali, ale innych nie kojarzę, bo jak już napisałam, 3-5 razy zagrałam w DOTa. LOL mi bardziej przypadł do gustu :P

Jeżeli Ci się wydaję to widzę, że nie masz najmniejszego pojęcia na temat Doty, ponieważ:

1. Za zginięcie stracisz część swojego złota czego w LoL'u nie ma.

2. Możesz dobijać własne creepy (miniony)

3. Nie ma specjalizacji, run itd

4. Nie ma miejsc, w których można się chować

5. Pullowanie jungli/stackowanie

Wiesz ogarnięcie gry na poziomie nawet podstawowym obowiązuje jeżeli chcemy przystąpić do dyskusji.

Opublikowano

Jeżeli Ci się wydaję to widzę, że nie masz najmniejszego pojęcia na temat Doty, ponieważ:

Wiesz ogarnięcie gry na poziomie nawet podstawowym obowiązuje jeżeli chcemy przystąpić do dyskusji.

Nie zagłębiałam się w DOT, gdyż mi się ta gra nie spodobała :) Napisałam swoje zdanie na temat tej gry, i to, co najbardziej zapamiętałam z niej. W którą grałam ponad pół roku temu?

Jeszcze był tam jakiś Osiołek(?), który przynosił itemy, czego w LOLu nie ma.

Nie musisz na mnie 'naskakiwać', ponieważ nie interesuje mnie gra DOTa (więc nie muszę zagłębiać się nawet w same podstawy tejże gry), i mam prawo napisać to, co o niej myślę, ponieważ jako-tako miałam z nią styczność. "Wydaje mi się" - czyli MOJE wrażenie/zdanie, mogę mylić się. Dla jednych może być trudniejsza od LOLa, dla innych łatwiejsza. Cięższa dla mnie, gdyż jestem przyzwyczajona do LOLa, ale osoby, które grają w DOTa mogą uznać, że nie jest wcale taka 'ciężka' - o to mi chodziło, źle się wyraziłam tam.

Wystarczyło dopisać do wszystkich obecnych postów w tym temacie, czego inni nie wypisali, w tym ja. Jestem tylko człowiekiem :P Pozdrawiam.

Opublikowano

Można się chować między drzewami...

@topic

Dota jest 100x trudniejsza niz lol. Wszystko w docie jest op i zadaje dmg z dupy..

Opublikowano

Dota to zupełnie inna bajka, tak jak zostało już napisane wszystko tam robi dmg, nawet walone supporty. Jest tak trudna, że moim zdaniem łatwiej jest grać najpierw na zwykłych graczach, a dopiero później na botach (rzecz jasna jeśli nie trafi się w przeciwnej drużynie smerf, to wtedy tak miło to już nie jest). Ale myślę, że nawet ktoś słabo ogarnięty w takich grach, po kilku meczach załapie o co chodzi (np. że wieże biją cele najbliżej) i ogólnie większość mechaniki gry, najważniejszym jest się nie poddawać z początku, a cała reszta się ułoży.

Co?

Opublikowano

O czym wy śnicie dota niby gra fajna ale nudna jak cholera nie zbierasz na postacie bo wszystkie już masz co jest moim zdaniem beznadziejne jedyne co tam możesz zrobić to kupować "skin'y" które jakoś w małym stopni zmieniają postać a jeżeli chcesz jakiegoś legendarnego skina to musisz dać 25 Euro chyba nie wiem dawno nie grałem na dodatek gra jest trudna o.O serio ??? zagrasz z tydzień i ogarniesz ponieważ praktycznie cały czas są te same postacie pickowane i ta grafika odpycha moim zdaniem LoL lepszy :D

Opublikowano

O czym wy śnicie dota niby gra fajna ale nudna jak cholera nie zbierasz na postacie bo wszystkie już masz co jest moim zdaniem beznadziejne jedyne co tam możesz zrobić to kupować "skin'y" które jakoś w małym stopni zmieniają postać a jeżeli chcesz jakiegoś legendarnego skina to musisz dać 25 Euro chyba nie wiem dawno nie grałem na dodatek gra jest trudna o.O serio ??? zagrasz z tydzień i ogarniesz ponieważ praktycznie cały czas są te same postacie pickowane i ta grafika odpycha moim zdaniem LoL lepszy :D

Nie wiem czy mówimy o tej samej grze. Kupowanie skinów to tylko dodatek, i części do setów można bez problemu zdobyć poprzez granie (tak jak w Team Fortress 2). Co do tego, że gra jest prosta i ciągle wszyscy wybierają tych samych bohaterów to absolutnie się nie zgadzam. Niedługo wybije mi 300 godzin w Dotę i uważam że nie poznałem nawet 25% tego co ten tytuł oferuje i nadal uznaje siebie za raczej przeciętnego gracza. Dodam też że nawet od graczy League of Legends słyszałem, że Dota 2 jest znacznie trudniejsza i niestety mniej przystępna nowicjuszom. Kończąc, jak nie wiesz o czym mówisz to się nie wypowiadaj. 

Opublikowano

Nie wiem czy mówimy o tej samej grze. Kupowanie skinów to tylko dodatek, i części do setów można bez problemu zdobyć poprzez granie (tak jak w Team Fortress 2). Co do tego, że gra jest prosta i ciągle wszyscy wybierają tych samych bohaterów to absolutnie się nie zgadzam. Niedługo wybije mi 300 godzin w Dotę i uważam że nie poznałem nawet 25% tego co ten tytuł oferuje i nadal uznaje siebie za raczej przeciętnego gracza. Dodam też że nawet od graczy League of Legends słyszałem że Dota 2 jest znacznie trudniejsza i niestety mniej przystępna nowicjuszom. Kończąc, jak nie wiesz o czym mówisz to się nie wypowiadaj. 

miałem około 253 godziny tak dokładniej niby mało ale znudziła mi się po prostu nie widziałem sensu w nią grać oczywiście dostałem jakieś tam itemy rzadkie itp no ale bez przesady gra się znudziła ...To jest moja zdanie że LoL jest lepszy od doty wiele osób też tak twierdzi więc wara od mojego zdania :)

Opublikowano

miałem około 253 godziny tak dokładniej niby mało ale znudziła mi się po prostu nie widziałem sensu w nią grać oczywiście dostałem jakieś tam itemy rzadkie itp no ale bez przesady gra się znudziła ...To jest moja zdanie że LoL jest lepszy od doty wiele osób też tak twierdzi więc wara od mojego zdania 

Znudziła ci się gdyż masz wszystkie postaci odblokowane od początku, nie musisz na nie zbierać? To nawet lepiej że tak jest, w LoL'u gracze którzy wydają prawdziwy hajs na Riot Points'y i kupują najlepsze postacie są na wyraźnie lepszej pozycji niż ci którzy nie chcą na gierkę nic wydawać. W Docie przynajmniej każdy może zagrać każdą postacią.

vy3f.jpg
Legenda
Opublikowano

miałem około 253 godziny tak dokładniej niby mało ale znudziła mi się po prostu nie widziałem sensu w nią grać oczywiście dostałem jakieś tam itemy rzadkie itp no ale bez przesady gra się znudziła ...To jest moja zdanie że LoL jest lepszy od doty wiele osób też tak twierdzi więc wara od mojego zdania :)

253godziny z czego około 3h na samo szukanie gier już poszło. Zapewne grałeś postacią raz i nie wszystkimi. Co kto woli, ale w temacie wypowiadają się no-lify z lola, które grając w dote nie podjęli się sensu gry, zasad, mechaniki. Założę się, że 90% osób co wypowie się jeszcze w tym temacie jak by wbiła MMR w docie to ma poniżej 3k mmr (znaczy, że jesteś słabym, przeciętnym gracze). I właśnie to, że mamy wszystkie postaci jest minusem dla lolowców, ponieważ zagrają raz jedną postacią, powiedzą że jest słaba, gównem i biorą kolejną i tak non stop. Nie idzie, ale to wina gry, a ja jestem pro-elo bo jestem silver V w lol'u. Dota jest dla osób niestety, które myślą co robią, ponieważ za błędy płacisz i trzeba przemyśleć swoje ruchu, a w lolu to pizgacie skilami na lewo i prawo i nie patrzycie nawet czy macie mane, cd na nastęny, ponieważ lol pod tym względem wygląda jak gra zręcznościowa.

Opublikowano

Znudziła ci się gdyż masz wszystkie postaci odblokowane od początku, nie musisz na nie zbierać? To nawet lepiej że tak jest, w LoL'u gracze którzy wydają prawdziwy hajs na Riot Points'y i kupują najlepsze postacie są na wyraźnie lepszej pozycji niż ci którzy nie chcą na gierkę nic wydawać. W Docie przynajmniej każdy może zagrać każdą postacią.

To jaki sens ma taka gra? Skoro masz wszystkie postacie? W LOLu masz tyle dobrze, że musisz pierw pograć czymś, aby zdobyć postacie, jest jakiś cel w grze. Nikt nie każe kupować za pieniądze postaci, bo można je zdobyć za walutę, którą zdobywa się w grze. Co z tego, że ktoś kupi postać, skoro nie ogarnia jej? Więc jak niby jest na lepszej pozycji? Skórka to nie wszystko :P Poza tym, lepiej skupić się na paru postaciach, wiedzieć co i jak, kiedy, niż grać 20+ postaciami i żadną nie ogarniać - to jest tylko moje zdanie.

Po części Ljx ma racje. Jednak nie zgodzę się z tym, że gracz LOLa nie patrzy na manę, cd, strzela na prawo i lewo skillami. To ja nie wiem jaką postacią ktoś gra, że tak robi, chyba, że masz na myśli obecny nowy tryb gry, gdzie faktycznie mana nie kończy się, masz 80% cd, itd. Ale w grze rankingowej, jednak trzeba pomyśleć. Bo jeden głupi błąd w TF (lub samotnym "chodzeniu") i przegrana ;)

Ale zgodzę się z tym, że DOTa jest trudniejsza od LOLa, może to też kwestia przyzwyczajenia się. Przynajmniej dla mnie trudniejsza.

Wracając do pytania, czy opłaca się grać w DOTa?

Wydaje mi się, że tak. Chyba bardziej ogarnięte tam osoby grają, niż jak na LoLu. Nie chcę nikogo obrazić, ale teraz jest mania na LoLa, bo słynni jutuberzy grają w to.

Opublikowano

Dota i LoL to całkiem dwie inne gry, jedynie co je łączy to ich gatunek więc o czym wy dyskutujecie? Jakoś nie widziałem jeszcze ani jednego prosa z doty wbijającego diament/challengera "bo ta gra jest tak zajebiście łatwa", bo tak nie jest, obie gry maja całkowicie odmienną mechanikę, inne postacie i w jednej jak i w drugiej grze do wielu rzeczy trzeba dochodzić długimi miesiącami, jak i latami ( dla niektórych )..

Nie ma czegoś takiego jak Dota jest trudniejsza od LoLa, czy LoL od Doty... To są dwie różne gry -___________-

Opublikowano

PS czy Xbox? CoD czy Battlefield? LoL czy DOTA? Na te pytania świat nie zna odpowiedzi.

W LoLu wszystkie postacie są słabe, w Docie wszystkie są urewsko mocarne.

W Docie masz lepszy silnik pozwalający na sporo więcej, ładniejsze animacje i grafikę.

Sama mechanika gry sporo się różni.

Więcej naprawdę ciekawych eventów, za to mniej map (jedną).

W Docie postacie mają zróżnicowane i ciekawe mechaniki, w LoLu jest trochę monotonnie.

Czy jest trudniejsza? Dla nowych graczy pewnie tak, im dalej w las, tym równiej.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie, te gry niczym nie sa podobne tylko mapami, ktore lol od doty skopiowal..

w Dota 2, sa dluzsze rozgrywki, trudniejsza gra, mozna zabijac nasze creepry, za kazde dedniecie tracimy zloto..

W lolu jest wszystko na odwrot.

KONIEC

~ REBEKKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...