Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

więźniowie koszty utrzymania

ComeBack.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo ten kraj jest pojebany? tak trudno to zrozumiec?

Pojebqny powiadasz? Na uj tu mieszkasz w takim razie? Czemu do szfabow albo rusow bie pojedziesz? Nikt cię w kraju nie trzyma. Ponadto czytałem niedawno, że w australii jest więzienie 5 geiaZdkowe i więźniom żyje się lepiej niż naszemu szanownemu tuskowi. Więc skoros nie Polak to wypier*alaj do szfabow.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pojebqny powiadasz? Na uj tu mieszkasz w takim razie? Czemu do szfabow albo rusow bie pojedziesz? Nikt cię w kraju nie trzyma. Ponadto czytałem niedawno, że w australii jest więzienie 5 geiaZdkowe i więźniom żyje się lepiej niż naszemu szanownemu tuskowi. Więc skoros nie Polak to wypier*alaj do szfabow.

To kraj powinien się poprawić a nie obywatel "wypierdalać"...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

czyli nie zarobisz to nie zjesz  ?

Nie - "Możesz pracować by zarobić na siebie dodatkowo ale jeśli tego nie robisz to zostaniesz utrzymany, bo jesteś istnieniem ludzkim i czegokolwiek byś nie zrobił to nit nie ma prawa skazać cię na śmierć."

Wielcy chrześcijanie widzę znowu :D "Ty jesteś moim bliźnim, ty też, ten to nie bo lewacka kurwa, ten też nie bo ukradł gazetkę ze sklepu i ten też nie bo kogoś zamordował"

Z tego co wiem, bo Biblię czytałem niejednokrotnie to Chrystus kochał WSZYSTKICH, a jako, że prawdziwy wierzący powinien dążyć jego śladami to nikt na świecie nie ma prawa do osądu, kto może a kto nie może żyć...

Jeśli podasz mi ten jeden werset, który zawsze podajesz to odpowiedz mi na pytanie - "Jak jeden wers ma się do całej księgi, która głosi coś sprzecznego do tego wersu?"

Zachciało się ludziom zabawy w Boga - kto umrze, kto przeżyje, kto zdechnie śmiercią głodową, komu można odmówić praw. To jest pokurwione...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale sa inne jeszcze kraje, ja w tym kraju nie bede zyl wyjade ;)

Opublikowano

Uświadomcie sobie, że gdyby przeciętny skazany miał zarabiać zarówno na swoje utrzymanie, jak i na pokrycie wszystkich kosztów związanych z więziennictwem (bo za to tez płacimy), to musiałby mieć pensje wysokości wysoko postawionych biznesmenów. Co przy pracach, jakich mogą się podjąć (zresztą nie wszyscy) jest nie do zrealizowania w żaden sposób.

Edit: Dodatkowo należy uwzględnić prawo do życia, które jest wpisane w nasza konstytucję. Jako, że nie ma u nas w Polsce kary śmierci dlatego istnieje wymóg, by nawet więźniowie mieli zapewnione godne, średniej jakości życie, które jest możliwe tylko w sytuacji, kiedy pieniądze również wpływają z "zewnątrz".

Opublikowano

@Hrabia

W Biblii jest napisane: "A jeśli ktoś, podstępnie, zasadziwszy się, zabił brata swego i od ołtarza Mego weżmiesz go i zabijesz" Nie można być chrześcijninem i sprzeciwiać się karze śmierci. Jezus w NT mówi: "Nie sądzcie abyście nie byli sądzeni" i nie, nie oznacza to, że mamy zlikwidować wymiar sprawiedliwości, bo zapanowałaby anarchia.Jezus mówi, żebyśmy nie osądzali ludzi, gdy grzeszą.Np. 1 chrześcijanin wie, że jego sąsiad korzysta z usług prostytutek, ale nie może go zacząc tratkować jak śmiecia, bo przeciez "i tak pójdzie do piekła".Może go upomnieć i przekonać, żeby z tym skończył.Człowiek jeżeli sądzi drugiego człowieka, to sądzi go nie za grzechy tylko za wykroczenie przeciwko danej społeczności.

Więzienie musi być karą za złamanie prawa.Potencjalny przestępca ma drżeć przed policją i przed wymiarem sprawiedliwości.Więźniowie muszą pracować na swoje minimalne życie, to jest chleb, woda, mydło.Więzienie musi uczyć pokory, dyscypliny, szacunku oraz pracy a jego hasłem przewodnim musi byc: "Kto nie pracuje ten nie je" W wolnym świecie więzień ma prawo odmówić tej pracy i umrzeć zgłodu.To jest jego życie i ma prawo zrobić nim to, co chce.Jest rzeczą skandaliczną, że w XXI wieku wieźniowie są utrzymywani z kieszeni obywatelów.Taki przeciętny obywatel nie jest przez nikogo utrzymywany, to dlaczego więzień ma być? Więzień powinien mieć prawo do pracy podczas pobytu w więzieniu w celu swojego utrzymania, ale powinien mieć też prawo odmówić.

Jeżeli chodzi o resocjalizację, to więzniowie mogą coś robić dla np. niepełnosprawnych dzieci a nie głaskanie po głowie.Prawica traktuje ludzi jako wolnych i odpowiedzialnych.Lewica jak niespełna rozumów dzieci.

Opublikowano

Uświadomcie sobie, że gdyby przeciętny skazany miał zarabiać zarówno na swoje utrzymanie, jak i na pokrycie wszystkich kosztów związanych z więziennictwem (bo za to tez płacimy), to musiałby mieć pensje wysokości wysoko postawionych biznesmenów. Co przy pracach, jakich mogą się podjąć (zresztą nie wszyscy) jest nie do zrealizowania w żaden sposób.

Edit: Dodatkowo należy uwzględnić prawo do życia, które jest wpisane w nasza konstytucję. Jako, że nie ma u nas w Polsce kary śmierci dlatego istnieje wymóg, by nawet więźniowie mieli zapewnione godne, średniej jakości życie, które jest możliwe tylko w sytuacji, kiedy pieniądze również wpływają z "zewnątrz".

Dlatego to prawo trzeba trochę pozmieniać. Więzienie to powinna być kara, a nie przymusowe wakacje.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Dlatego to prawo trzeba trochę pozmieniać. Więzienie to powinna być kara, a nie przymusowe wakacje.

A jakbyś je zmienił, żeby było najlepiej?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Wiezien to tez czlowiek jak i kazdy inny a czasami nawet tam ida za nic bo sa niewinni a huligany chodza po ulicy i sieja zamet
Nie musi na siebie zarabiac wystarczy ze ma 4 sciany przez pare lat

Nie jeden tak ma, że szajba odpierdala
Jak tu trzymać fason, jak temat na głowę siada?
Biada, kiedy narkotyk banię oplata
Za popełniony czyn kara, nie mała strata.

Jeśli pomogłem prosze o Like

Opublikowano

A jakbyś je zmienił, żeby było najlepiej?

W celi powinno być łóżko i kibel, nic więcej chyba nie trzeba. Dodatkowe atrakcje tylko odświętnie. Posiłki też nie powinne być jakieś specjalne.

Niech skazani poczują że są w więzieniu.

Od razu zmniejszy się ilość przestępstw bo ludzie będą się bali tam iść, a koszty utrzymania osób już skazanych znacznie spadną.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

I dlatego ma żyć lepiej niż wielu uczciwych ludzi?

Tak .  Bo w zyciu trzeba isc po trupach . Uczciwosc nie poplaca 

1390144171-U592769.png

Opublikowano

To nie są przymusowe wakacje. Nikt z Was nie chciałby tam trafić nawet na jeden dzień. To mordęga psychiczna, jak i fizyczna. Niech nikogo nie zwiedzie fakt, że maja jedzonko podane na tacy, czy sale do gier. To ni jak ma się do prawdziwego życia. Kara pełną gębą, bez względu na to, czy ktoś popełnił małe wykroczenie, czy poważne przestępstwo.

Proszę mi wierzyć, wiem co mówię.

Opublikowano

To nie są przymusowe wakacje. Nikt z Was nie chciałby tam trafić nawet na jeden dzień. To mordęga psychiczna, jak i fizyczna. Niech nikogo nie zwiedzie fakt, że maja jedzonko podane na tacy, czy sale do gier. To ni jak ma się do prawdziwego życia. Kara pełną gębą, bez względu na to, czy ktoś popełnił małe wykroczenie, czy poważne przestępstwo.

Proszę mi wierzyć, wiem co mówię.

to nie znaczy że ma lepsze przywileje niż człowiek bezdomny . lepiej okraść sklep i iść do wiezienia i żyć w luksusach .

Nie kompromituj się z tym mordęgą fizyczną i psychiczną , gdyby pracowali w kopalni to mogło by tk być .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

to nie znaczy że ma lepsze przywileje niż człowiek bezdomny . lepiej okraść sklep i iść do wiezienia i żyć w luksusach .

Nie kompromituj się z tym mordęgą fizyczną i psychiczną , gdyby pracowali w kopalni to mogło by tk być .

Nie kompromituje się bo wiem doskonale co mówię na własnym przykładzie, a raczej na przykładzie najdroższej mi osoby. Luksusy? Luksusami nazywasz 23h siedzenia w małym pomieszczeniu, bez telewizora, komputera, czy nawet ulubionej książki (chyba, że straż Ci na nią pozwoli)? Luksusami nazywasz niecałe godzinne wyjście na spacerniak, gdzie nie ma nic poza piachem lub trawą? Zero prywatności, zero możliwości, cały Twój dzień zależy od widzi mi się kogoś z góry, który to decyduje, czy mogą cie odwiedzić bliscy, czy możesz iść na 10 min do sali gier, czy w ogóle możesz się odezwać? To nie jest życie, to jest egzystencja. Każdy z was oszalałby i nie wytrzymał psychicznie. Zapomnielibyście już nawet po miesiącu, jak wygląda życie "na zewnątrz". Zatarło by się to w waszej pamięci.

Od razu napomnę, że ich nie bronie. Wiem tylko, że więzienie naprawdę jest karą. Tak duża, że wiele osób po otrzymaniu jej już nigdy nie wraca do normalności. Więc idiotyzmem jest pisanie, że ci ludzie żyją, jak na wakacjach, czy też w luksusach. Za małe brzdące jesteście, by cokolwiek o tym wiedzieć.

Opublikowano

Beka z tego, na niewinną sierotę jest przeznaczane około 300€ miesięcznie, podczas gdy na więźnia jest to około 600€. Takie rzeczy tylko w Polsce!

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Powinni przymusowe prace im robić jak nie robią nie dostają jedzenia ,wody i giną jak śmiecie nieroby.

Umierać oni nie powinni, bo dla niektórych może to być ucieczka od kary. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Umierać oni nie powinni, bo dla niektórych może to być ucieczka od kary. 

albo pracuje , a jak nie chcę , to wkładany jest do wysokiej beczki i jest przywiązywany do dna , następnie dostaję pompę do wody i do tej beczki lejemy wodę cąły czas , albo pompuje wodę przez cały dzień alb się topi , proste i jasne.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

No dobra, pomyślmy teraz tak, mówicie żeby zarobili na siebie, ale po co pracować w końcu sobie powiedzą? Raczej nie będą pracować na to, aby opłacić więzienie, z drugiej strony jeśli byłby nakaz prac to wielu by się buntowało i nie pracowało i co wtedy? Do izolatki czy coś, to wtedy nie zrobi się więzienie tylko coś gorszego jak w filmach się dzieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...