Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quest od AlioS2 - FIX Backdoor [34083]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Postanowiłem udostępnić rzecz,która kupiłem wczoraj od Troiana.

Czemu to robię ? Ponieważ i tak nie bazuje już na tym game,a pewnie potem i tak mi się nie przyda.

Działa to w 100%.

Kasuje PT jeśli wyrzuci nas z dungeona.

Co robi ten backdoor?

http://www.mpcforum.pl/topic/1162267-info-nowy-backdoor-game-r34083/

Quest:

http://wklej.to/AZ5as

Zostaw like ! 

To nie boli !

Opublikowano

Co was dzisiaj tak wzięło na te backdoory :D

Już 2 osoba daje to,choć tamto nie działało do końca :)

Wielkie podziękowania,mam nadzieje że to będzie działać w 100%.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przecież typ to dał na forum przed chwilą. Zresztą to jest tak spierdolone, że aż mnie się słabo robi.

quest endymion begin
	state start begin
		when logout with party.is_leader() and pc.in_dungeon() begin
			command("ungroup")
		end
	end
end

Opublikowano

Postanowiłem udostępnić rzecz,która kupiłem wczoraj od Troiana.

Czemu to robię ? Ponieważ i tak nie bazuje już na tym game,a pewnie potem i tak mi się nie przyda.

To tak jakbyś kupił samochód a na następny dzień go oddał, bo go nie chcesz.

if pc.get_map_index() >= 500 and pc.get_map_index() < 500000 then

Jeżeli jest to dungeon to wystarczy pc.in_dungeon() a kolejna sprawa to że index mapy dungeona to

index*1000 + ewentualne wartości

czyli powinno być 500 * 10000 + wartości a u Ciebie jest o jedno zero za mało. Fuszerka po prostu, dziękuję.

umarł

Opublikowano

Widzę że tutaj ludzie nie do końca wiedzą na czym to polega. Ten quest nie zablokuje Wam tego tylko ograniczy możliwości :)

logo.png

Opublikowano

Ja questa nie pisałem tylko troian,a mi on nie jest potrzebny ;P

Ale musisz wiedzieć ze to nie zabezpieczy tego w 100%, da się wywalić też na inne sposoby + nie wiem jaki sens jest kupować questa który napisał by każdy kto dopiero zaczyna z questami.

sygna1.png

Opublikowano

Ale musisz wiedzieć ze to nie zabezpieczy tego w 100%, da się wywalić też na inne sposoby + nie wiem jaki sens jest kupować questa który napisał by każdy kto dopiero zaczyna z questami.

Nie znałem sposobu,aby to naprawić :)

Zresztą nikt nie da gotowego difa :)

Opublikowano

Nie znałem sposobu,aby to naprawić :)

Zresztą nikt nie da gotowego difa :)

Na mpc może nie. Na innych forach jest nawet gotowiec. (nie pisać nic nie dam. Ruszcie dupy a nie..)

Opublikowano

Quest tak piękny, że aż oczy krwawią. Nie wiem ile zabuliłeś, ale to była zła inwestycja. Z drugiej strony lepiej posiłkować się tego typu questami, które co prawda tylko utrudnią wywalenie ch, niż czekać na gotowca. Mniej gotowców na forum to i poziom MPC się podniesie.

Opublikowano

Nie wiedziałem, że ktoś jeszcze pisze questy na tak niskim poziomie.

W sumie po Troianie, który kradnie niemieckie strony i podpisuje jako swoje można się wielu rzeczy spodziewać.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Elorth, ciekawe skąd ty znasz tą osobę, że tak się o niej wypowiadasz. 

Koleś zainwestował, przecież robił to świadomie to dostał tego czego chciał.
I tyle...

@Topic.
Mi się nie przyda, aktualnie nie bazuję na tym game. 
Nie wiadomo co w nim siedzi a zaraz Niemcy, znajdą taki sposób że nasze serwery popadają jak muchy..

xq0lgJF.png

Opublikowano

I tyle...

@Topic.

Nie wiadomo co w nim siedzi a zaraz Niemcy, znajdą taki sposób że nasze serwery popadają jak muchy..

Nie "Sondze". ci co są na source sobie poradzą. Tak myślę, chociaż kto ich tam wie. Niemcy są naprawde zajebiści w świecie metina. Nie tylko metina. 

Opublikowano

Przecież typ to dał na forum przed chwilą. Zresztą to jest tak spierdolone, że aż mnie się słabo robi.

quest endymion begin
	state start begin
		when logout with party.is_leader() and pc.in_dungeon() begin
			command("ungroup")
		end
	end
end

Quest chujowy. Będąc w DT 'logoutujemy' wchodząc na drugie piętro i wtedy wypierdzielałoby pt.

@top

TO. NIE. BACKDOOR.

Opublikowano

I tyle...

@Topic.

Znam bardzo dobrze, uwierz mi, aż za dobrze.

Opublikowano

Quest chujowy. Będąc w DT 'logoutujemy' wchodząc na drugie piętro i wtedy wypierdzielałoby pt.

@top

TO. NIE. BACKDOOR.

Ja tylko przepisałem to co dał autor usuwając jakieś 10 linijek. Nie sapaj tak Przemuś.

Opublikowano

@top

TO. NIE. BACKDOOR.

Dla ciebie "chujowy". Dla wyjadacza skarb więc nie wiem czy to sarkazm czy tylko tak...

Opublikowano

Dla ciebie "chujowy". Dla wyjadacza skarb więc nie wiem czy to sarkazm czy tylko tak...

To nie sarkazm, to realia. Nie wiem dlaczego miałby to być skarb, raczej przekleństwo. Ktoś sobie wgra, z myślą, że po bugu, a tu chuj, kanały nadal padają, a na dodatek ludziom dt/ww nie działa.

Opublikowano

To nie sarkazm, to realia. Nie wiem dlaczego miałby to być skarb, raczej przekleństwo. Ktoś sobie wgra, z myślą, że po bugu, a tu chuj, kanały nadal padają, a na dodatek ludziom dt/ww nie działa.

To niech sobie sami zrobią a nie.

Nie widzę żadnego problemu, albo niech szukają na forach bo jest. Sam znalazłem. 

Specjalista
Opublikowano

A kto teraz ww/dt używa to było modne w 2011 roku.

Chociaż i tak wiele pseudo questerów dalej robi dungi na podstawie dt,już nie będę tu pisał po nickach,śmiech na sali.

@Top: Co do rozwiązania słabe.

Up, to pora zacząć poszukiwania xD.

Ciekawi mnie prawidłowe rozwiązanie,bo ja dałem radę do tego dojść lecz tak w 85%.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Próbowałem im to wcześniej wytłumaczyć, widać brak skutków ;_;

Moim zdaniem jest to backdoor,ponieważ wywala coś i nikt nie wie,czy jest celowo,czy nie :)

Opublikowano

Backdoor to świadomie dodany kod, który ma umożliwić autorowi przejąć dostęp nad danym programem/komputerem.

To co opisujecie to błąd wynikający z nieprzewidzenia pewnej sytuacji, która skutkuje błędem w kodzie (NULL).

A teraz znawcy zamknijcie się bo nie odróżniacie tych pojęć.

ps.

A potem się dziwić że nikt nie szanuje Polaków, bo zachowują się jak pijawki ;__;.

Opublikowano

Backdoor to świadomie dodany kod, który ma umożliwić autorowi przejąć dostęp nad danym programem/komputerem.

To co opisujecie to błąd wynikający z nieprzewidzenia pewnej sytuacji, która skutkuje błędem w kodzie (NULL).

A teraz znawcy zamknijcie się bo nie odróżniacie tych pojęć.

ps.

A potem się dziwić że nikt nie szanuje Polaków, bo zachowują się jak pijawki ;__;.

Gz, ktoś zna pojęcie backdoor.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...