Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porównanie hostingów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FireHosting to nowy hosting dlatego tak szybko odpowiadają itp ...

później to pewnie po miesiącu będą odpowiadać jak graczy im przybędzie

A mogę wiedzieć jaki hosting polecasz?? I co za to polecanie od nich dostaniesz ?? 

@AntyWarn

Dodaj Pukawka.pl craftserv mineserv 

Opublikowano

Do du*y porównanie, porównujesz hosting Fiberhost.pl który ma 20k klientów do jakiegoś FireHostingu.pl, to jest oczywiste ze Bok nie odpisuje od razu bo odpsiać na kilaset zgłoszeń od razu to jest nie możliwe,  Fiberhost.pl sam mi pisał że te maszyny nie są aktualne pod tym linkiem i jak bedą mieli wolny czas to jest zaktualizują. FireHosting.pl to podróbka Fiberhostu dla mnie to tyle. 

Opublikowano

Do du*y porównanie, porównujesz hosting Fiberhost.pl który ma 20k klientów do jakiegoś FireHostingu.pl, to jest oczywiste ze Bok nie odpisuje od razu bo odpsiać na kilaset zgłoszeń od razu to jest nie możliwe, Fiberhost.pl sam mi pisał że te maszyny nie są aktualne pod tym linkiem i jak bedą mieli wolny czas to jest zaktualizują. FireHosting.pl to podróbka Fiberhostu dla mnie to tyle.

Hmmm podróbka?? Udowodnij w takim razie. A fiberhost ma 1500 serwerów, a nie 20k. I nie wydaje mi się, że nagle wszyscy w tym samym czasie na BOK piszą.

A to że są nieaktualne maszyny to po pierwsze dlaczego są tam wypisane?

A po drugie dlaczego kłamią z S7???

Opublikowano

http://i62.tinypic.com/eb1xeg.png

3 Napisałem że ma 20k klientów, pierw trzeba nauczyć się czytać... Jakbyś śledził ich Fanpage to byś wiedział że mają tyle zgłoszeń.

2.Jak ma czerwone kółko to nie znaczy że sa nieaktualne, taki serwer s18 ma czerwone a jakoś ja na nim serwer mam i działa bez problemu.

3. Najlepiej do nich napisz a nie do mnie, jak zaktualizują maszyny to napewno bd inne specyfijakcje.

Ps: jak widać na ss odpisują nawet po godzinie ich pracy czyli do 23:00, i  nie musiałem czekać tych 5h na odpowiedź.

Opublikowano

http://i62.tinypic.com/eb1xeg.png

3 Napisałem że ma 20k klientów, pierw trzeba nauczyć się czytać... Jakbyś śledził ich Fanpage to byś wiedział że mają tyle zgłoszeń.

2.Jak ma czerwone kółko to nie znaczy że sa nieaktualne, taki serwer s18 ma czerwone a jakoś ja na nim serwer mam i działa bez problemu.

3. Najlepiej do nich napisz a nie do mnie, jak zaktualizują maszyny to napewno bd inne specyfijakcje.

Ps: jak widać na ss odpisują nawet po godzinie ich pracy czyli do 23:00, i nie musiałem czekać tych 5h na odpowiedź.

Ja nie patrzę na czerwone kropki, bo sam miałem serw na takiej kropie, ale dlaczego na sql dają taki słaby serw i dlaczego kłamią ze specyfikacjami??
Opublikowano

Hahahah nie ośmieszaj się :D Jak niby miałem sam sobie odpisać na bok ? :D

Opublikowano

I skoro nie jest aktualna to wcześniej wrzucili ddr3 do celerona??? Bo ja nie powierzę swojego serwera na hostingu który mnie okłamuje.

Opublikowano

Kolego na pierwszy rzut oka widać, że jest to samoocena firmy firehosting :D 

To że maszyna ma 64 GB a Procesor wytrzyma ~32 GB nie oznacza że firma ładuje na tą maszynę 64 GB ;] 
Jako jedyna firma posiada otwartą specyfikację maszyn skąd wiemy że inne hostingi nie kłamią? Każdy hosting może kłamać. Dlatego moim zdaniem każda specyfikacja może być zmanipulowana. 

Z wymienionych przez ciebie hostingów fiberhost jest największe, mają bardzo dobre opinie serwery nie lagują. 

Nie wiem jak można mysleć że taka firma nie umie kontrolować zużycia na maszynach :)

Nawet jak by mieli maszyny 8 GB ram to nie ma to różnicy jak by dawali na nią odpowiednią liczbę serwerów :)

Poza tym maszyny w specyfikacji nie są aktualne ;0

Opublikowano

Kolego na pierwszy rzut oka widać, że jest to samoocena firmy firehosting :D

To że maszyna ma 64 GB a Procesor wytrzyma ~32 GB nie oznacza że firma ładuje na tą maszynę 64 GB ;]

Jako jedyna firma posiada otwartą specyfikację maszyn skąd wiemy że inne hostingi nie kłamią? Każdy hosting może kłamać. Dlatego moim zdaniem każda specyfikacja może być zmanipulowana.

Z wymienionych przez ciebie hostingów fiberhost jest największe, mają bardzo dobre opinie serwery nie lagują.

Nie wiem jak można mysleć że taka firma nie umie kontrolować zużycia na maszynach :)

Nawet jak by mieli maszyny 8 GB ram to nie ma to różnicy jak by dawali na nią odpowiednią liczbę serwerów :)

Poza tym maszyny w specyfikacji nie są aktualne ;0

Nic z twojej wypowiedzi nie zaprzeczyło, że fiberhost kłamie. Skoro mają tam stare specyfki, to niech zaktualizują i niech nie okłamują. Co prawda nie mamy pewności czy inne hostingi też nie kłamią, ale dużo hostingów nie chce wogle podać specyfikacji, a to bardzo źle o nich świadczy.

A jakby na te maszyny np. Ten z i3 i 64 gb ram nie wrzuvili dużo serwerów, to by mieli straty nie zyski. Ten kosztuje ok. 560zł, czyli aby zarobić potrzebują dać co najmniej 400 serwerów .

A to wiadomo, że da ci niesamowite lagi. Ja ten temat napisałem, aby porównać to co jest do porównania, a nie wszyscy chcieli podać potrzebne informacje, czy to znaczy, że boją się, bo mają gorzej niż inni? Tak mi się wydaje.

I najważniejsze pytanie, dlaczego na mysq dają taki słaby serwer. Płacą za niego 8€/mies. Wiadomo, że mysql powinien działać jak najszybciej.

Opublikowano

Nic z twojej wypowiedzi nie zaprzeczyło, że fiberhost kłamie. Skoro mają tam stare specyfki, to niech zaktualizują i niech nie okłamują. Co prawda nie mamy pewności czy inne hostingi też nie kłamią, ale dużo hostingów nie chce wogle podać specyfikacji, a to bardzo źle o nich świadczy.

A jakby na te maszyny np. Ten z i3 i 64 gb ram nie wrzuvili dużo serwerów, to by mieli straty nie zyski. Ten kosztuje ok. 560zł, czyli aby zarobić potrzebują dać co najmniej 400 serwerów .

A to wiadomo, że da ci niesamowite lagi. Ja ten temat napisałem, aby porównać to co jest do porównania, a nie wszyscy chcieli podać potrzebne informacje, czy to znaczy, że boją się, bo mają gorzej niż inni? Tak mi się wydaje.

I najważniejsze pytanie, dlaczego na mysq dają taki słaby serwer. Płacą za niego 8€/mies. Wiadomo, że mysql powinien działać jak najszybciej.

Hahahahaha 400 serwerów? 

Raczej 400 slotów. Jeżeli ty chcesz gdzies wstawic 400 serwer na jedna maszynę to fajnie masz :D 

Zapewne tylko taki jest potrzebny i wystarczalny :)

Idź to tych swoich koleszków z firehosting którzy nawet firmy nie maja tylko są podpięci pod API czyli w każdej chwili mogą się zwinąć bez konsekwencji :D

Ciekawe jak długo się utrzymają.

Opublikowano

@up

A to nie jest żadna samoocena, co prawda mam serwer w firehosting i nir żałuję, ale w tym temacie napisałem samą prawdę. Są zamieszczone odpowiedzi BOK'u, i inne info z oficjalnych stron wraz z moim komentarzem. Jedynie ta ocena ogólna to moja własna opinia i nie musicie się nią kierować.

Hahahahaha 400 serwerów?

Raczej 400 slotów. Jeżeli ty chcesz gdzies wstawic 400 serwer na jedna maszynę to fajnie masz :D

Zapewne tylko taki jest potrzebny i wystarczalny :)

Idź to tych swoich koleszków z firehosting którzy nawet firmy nie maja tylko są podpięci pod API czyli w każdej chwili mogą się zwinąć bez konsekwencji :D

Ciekawe jak długo się utrzymają.

sorki pomyłka. Faktycznie chodziło o 400 slotów.
Opublikowano

@dawopi.

Skoro twoja ocena to po co ją publikujesz? Równie dobrze możesz ją zatrzymać dla siebie, każdy zadecyduje sam jaki hosting wybierze a w tym temacie robi się tylko spam.

Hmmm podróbka?? Udowodnij w takim razie. A fiberhost ma 1500 serwerów, a nie 20k. I nie wydaje mi się, że nagle wszyscy w tym samym czasie na BOK piszą.
A to że są nieaktualne maszyny to po pierwsze dlaczego są tam wypisane?
A po drugie dlaczego kłamią z S7???

Pisał wyżej, że jak będą mieli czas to zaktualizuj więc nie wiem po co ten twój post, czytanie ze zrozumieniem.

Podróbka?

-Ten sam panel - nie zmieniony nawet styl z domyślnego nozo..

- firehosting a fiberhost to też wątpię że im się z nieba nazwa wzięła.

- wypłacanie pieniędzy, FiberHost tylko to oferował a dziwne że wy nagle to samo wprowadzić chcecie pomimo tych 2 pkt wyżej podobnych.

@2down.

Pisałem Ci już, idź lepiej do szkoły i naucz się czytać ze zrozumieniem.

NIE ZMIENIONY NAWET STYL Z DOMYŚLNEGO NOZO

Teraz widzisz czy jeszcze za małe literki?

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Pukawka.pl była najlepsza na rynku i są prawie 9lat na rynku , są profesjonalistami i mają wszystko autorskie

np is

tanie sms (wysyłasz za 10zł dostajesz około 5-6 do portfela) a np na craftserve wysyłasz za 10 dostajesz 3 zł do portfela

mają tez najwięcej ramu

155mb ramu za 1.7zł i lokalizacja hostingu w najlepszym miejscu w polsce

mają też oferte cloud oraz paczki gotowe od programisów z pluginami , tez mają pluginy dodane wirtualnie i można podpinac pod serwery

łatwy w obsłudze a zarazem najlepszy itemshop , 10k like na fb

mam serwer 73slotowy prawie rok czasu i raz tylko się wyłączył z  mojej przyczyny

coś takiego jak lag na pukawce nie występuje

awaliłem serwer pluginami i działa :)

zbędne pluginy nieusuwam bo i tak mi nie laguje ;d

miałem serwer na craftserve , fire , ycraft , itp i tam koszmar !

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

@dawopi.

Skoro twoja ocena to po co ją publikujesz? Równie dobrze możesz ją zatrzymać dla siebie, każdy zadecyduje sam jaki hosting wybierze a w tym temacie robi się tylko spam.

Pisał wyżej, że jak będą mieli czas to zaktualizuj więc nie wiem po co ten twój post, czytanie ze zrozumieniem.

Podróbka?

- wypłacanie pieniędzy, FiberHost tylko to oferował a dziwne że wy nagle to samo wprowadzić chcecie pomimo tych 2 pkt wyżej podobnych.

Czyli fiberhost jest sam w sobie podróbką bo z nozo korzysta?? Są inne hostingi z nozo. Disconnect, gameserv.... (krzaków nie wymienię).
Opublikowano

@dawopi.

Skoro twoja ocena to po co ją publikujesz? Równie dobrze możesz ją zatrzymać dla siebie, każdy zadecyduje sam jaki hosting wybierze a w tym temacie robi się tylko spam.

Podróbka?

@2down.

Pisałem Ci już, idź lepiej do szkoły i naucz się czytać ze zrozumieniem.

NIE ZMIENIONY NAWET STYL Z DOMYŚLNEGO NOZO

Teraz widzisz czy jeszcze za małe literki?

Śpi się do 12, a potem jakieś ciekawe info na nasz temat czytamy.

Więc odpowiem

1. Panel nozo jest świeżo wdrożony. Wcześniej było wszystko autorskie, lecz dostaliśmy wiele zapytań odnośnie serwerów CS, www, vps i wielu innych. Do stworzenia własnego kodu potrzeba by wiele czasu, więc zakupiliśmy panel nozo.

2- Hosting istnieje od tamtego roku od Maja. Wtedy nawet nie wiedzieliśmy o istnieniu owej firmy, a naszym celem głównie były serwery www.

3- wypłacanie pieniędzy robimy na prośbę klientów, tak samo ItemShop.

Widocznie nie byłeś/aś wystarczająco poinformowany, stąd te niepotwierdzone info.

Jeżeli wyjaśnić coś jeszcze, lub potwierdzić, proszę pisać w tym lub naszym temacie.

Pozdrawiamy FireHosting.pl team.

• 3 tygodnie później...
Nowicjusz
Opublikowano

Według mojej opini, serwer Fiberhost ma mocne lagi... a o reszcie to tez sie nie wypowiadam... jedynie FireHosting.pl gdzie wziąłem serwer na 1h(probny) 0 lagow a byłem ze znajomymi w 9/10 więc już powinno być czuć lagi a tu 0... po godzinie się serwer wyłączył, to szybko z kolegami się złożyliśmy i kupiliśmy odrazu na 3 miesiące... polecam tylko i wyłącznie FireHosting.pl najlepszy do tej pory hosting z ktorego korzystalem.

Napisał dwu postowiec, gdzie konto zostało założone specjalnie po to aby wystawić opinię. 

Większość maszyn fiberhost.pl już dawno została wymieniona na nowe. Aktualnie posługujemy się  między innymi:

Intel® Xeon® CPU E5-1650 v2 @ 3.50GHz 

Intel® Xeon® CPU E5-1620 v2 @ 3.70GHz

2 x ntel® Xeon® CPU E5-2650 v2 @ 2.60GHz 2601.000 MHz 20480 KB 8 16

2 x Intel® Xeon® CPU E5-2620 0 @ 2.00GHz

Nigdzie nie kłamiemy, zakładka nie jest nigdzie podlinkowana z maszynami dlatego tego też nie promujemy, a proszę mi wierzyć że gdy zaktualizujemy to w wolnej chwili będziemy mieli powody do dumy.

#dawopi -> nie płacimy żadnych 8 dolarów za ten serwer, dlaczego? ponieważ jest on jeszcze z pierwszej oferty OVH. Mamy go od maja 2012 roku tak więc proszę nie wyciągaj błędnych wniosków. 

Posiadamy na chwilę 1600 serwerów i ta liczba cały czas się powiększa, natomiast ponad 20 tysięcy zarejestrowanych klientów. Nie wiem czy nie zauważasz tego na prawdę, że nie tylko kontaktują się z Nami osoby mające serwery? Dziennie otrzymujemy kilkaset zgłoszeń. Nie 1-10 jak niektórzy. Warto zauważyć, że nasi pracownicy to również programiści dlatego żeby klienci  mieli jakieś nowe opcje kiedyś ten czas na pisanie musi być. Oczywiście są zalety wielkich, jak i małych hostingów. Jeśli hosting będzie miał cały czas ich mało, nie będzie wiecznie dokładał do biznesu zwinie się, i zobaczycie tylko brak połączenia z serwerem strony. A już pieniędzy będziecie szukać w lesie (jeśli firma nie jest normalnie zarejestrowana tylko jest pośrednikiem). Bez problemu mogę powiedzieć, że zaliczamy się do dużych hostingów widzimy to po naszych statystykach w panelu. 

I jeszcze jedno panie dominiku, jak sobie sam na bok odpisałeś to się nie dziw.

Musisz chyba zmienić informatorów.

Reasumując, temat od razu wiać jest założony do faworyzacji i samooceny. Od 2012 roku działamy bez przerwy na rynku. Jesteśmy hostingiem, który wprowadza najwięcej modyfikacji oraz uproszczeń dla klientów. Korzystamy z  usług najlepszych grafików którzy tworzą projekty m.in dla skody, internet explorer etc. Posiadamy ogromne doświadczenie w tym co robimy. Najśmieszniejsze są dla nas oskarżenia o lagi bądź zaniżanie pamięci RAM. Ręce opadają z ludzkiej głupoty i przemądrzałości. Czasami warto sobie zadać pytanie czy błędu nie ma po mojej stronie. Podam prosty przykład -> aktualizacja spigota która wyrzucała serwer po wejściu jednego gracza. Oczywiście czyja wina? no jak to przecież to hosting wyłączył mi serwer!

Kolejny dowód na najlepszy rozwój naszego hostingu -> jedna z podstron naszej firmy. Za pieniądze na tą grafikę (która kosztowała więcej niż jeden dobry samochód) mogliśmy się dobrze bawić, a jednak wszystko i tak robimy dla Was. 

W związku z tym, że dużo osób tutaj nie zna nawet naszych usług z przyjemnością udostępnię darmowe 14 dniowe serwery po kontakcie z nami -> [email protected] (dowolny serwer, dowolna oferta). Chyba będzie to najlepszy dowód na wysoką jakość naszych usług, i na to że u Nas lagów nie ma. 

Uprzejmie informuję, że dzisiaj nasz zarząd podjął decyzję o powiększeni liczby administratorów. 
Jeśli ktoś jest chętny zapraszamy osoby pełnoletnie z doświadczeniem i CV na [email protected]
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...