Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft sie zacina.

VeSteQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Jak gram w minecrafta na dużych serwerach z dużą ilością osób to strasznie mi się tnie minecraft.

Laptopa mam nowego, kupionego może 3 tyg. temu, macie jakieś propozycje dot. pomocy?

Opublikowano

1. Ile masz ramu w komputerze?

Podaj nazwę i model laptopa - specyfikację, ponieważ możesz mieć procesor AMD, a możesz mieć np. Intel I7 - jest to spora różnica.

Jakiego launchera używasz?

Ile masz przeważnie FPS?

Masz wgranego optifine?

Opublikowano

1: Laptop Asus X550C

2: Ramu 4gb

3: Procek Intel core i3

4: Launcher KeiNett

5: Nie używamoptifine

Ja ustawić więcej ramu dla MC???

Opublikowano

Zrób format bo minecraft bierze dużo ramu i potrzebuje troche swobody.

format kompa?

Opublikowano

nie potrzeba formata kompa można zainstalować optifine i dać opcje na minimalne i to wszystko a (ważna nie właczaj innych programów)

Opublikowano

Z tym formatem to ściema.. to nic ci nie da skoro komp jest nowy, no chyba że jakiś wirus czy coś ci zżera "wydajność" przypisać RAM powinieneś móc w opcjach launchera, i lepiej pobierz optifine dla twojej wersji MC, dużo jest takich poradników na YT więc raczej dasz rade, możliwe też że coś ci obciąża kompa w procesach. (CTRL + ALT + DLT - Menadżer zadań - procesy)

Opublikowano

Możesz ewentualnie skorzystać z Game Boostera - program, który optymalizuje komputer. ;)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...