Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DropHack - Pytania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam parę pytań co do tego Drop Hack'a. O ile jest to możliwe, to działa.

Zacznijmy od tego:

http://www.twitch.tv/petkorazzi/b/331693851

Kończącym na tym (nic nie oferuje, znalazłem tylko to zdjęcie):

7LrVa.png

Ktoś może już to używał? Może zna więcej informacji?

Co do tego Drop'a.:

It's a UDP flood ddos. The attacker spoofs the IP address of the UDP packets. So the ICMP return packets never reach the attacker ----> user is anonymous

Riot can't find or punish the attackers through packet data analysis alone, which is why they've remained quiet about this whole thing.

8372383248.png
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zobacz na patch  ^_^

Aktualnie nie ma drophacków "na sprzedaż", jest niewielka garstka społeczeństwa która tego używa, jednak RIOT zaczął banować za to i to już dawno.

Podsumowując, jeżeli chcesz drophacka, napisz go :D 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Nie warto korzystać z Pikadropu. Metoda na jakiej on działa jest publiczna, na PW mogę podać Ci link. A co do metody to niby Twoje konto jest bezpieczne bo pakiety, które crasują grę wysyłasz z innego IP (VPS`a). Natomiast jeżeli Riot zobaczy, że 10 gier pod rząd, które grałeś zcrashowały mogą zacząć coś podejrzewać.

Opublikowano

Nie warto korzystać z Pikadropu. Metoda na jakiej on działa jest publiczna, na PW mogę podać Ci link. A co do metody to niby Twoje konto jest bezpieczne bo pakiety, które crasują grę wysyłasz z innego IP (VPS`a). Natomiast jeżeli Riot zobaczy, że 10 gier pod rząd, które grałeś zcrashowały mogą zacząć coś podejrzewać.

a ogólnie jak jest ten crash to gra sie nie liczy czy co? bo 1 raz mam stycznosc z takim czyms

Opublikowano

a ogólnie jak jest ten crash to gra sie nie liczy czy co? bo 1 raz mam stycznosc z takim czyms

Gra znika = nie tracisz LP.

Opublikowano

czyli było by opłacalne zakupienie tego hacka? jaka szansa na bana? mogli byscie go bardziej opisać :P?

Szansa na bana jest nieduża pod warunkiem, że będziesz rozważnie używał drophacka. Co do zakupu to odradzam jak już pisałem można samemu dropować gry tę samą metodą co PikaDrop i to praktycznie za darmo (tylko opłacenie VPS`a). Najprawdopodoniej drophack zostania naprawiony w niedalekiej przyszłości.

Opublikowano

Tak będziesz mógł crashować ile tylko gier będziesz chciał. Niestety Twój VPS może zostać zbanowany, ba, z pewnościa zostanie zbanowany po jakimś czasie. Dlatego najlepiej jest wykupić jakiś tani.

Opublikowano

Bo właśnie Saint BoL napisał jakoś 3 dni temu do mnie i zainteresowało mnie to po prostu.

WnOvjV2.png

Chodzi o to, czy jest o 100% bannable, czy nie.

8372383248.png
Opublikowano

Bo właśnie Saint BoL napisał jakoś 3 dni temu do mnie i zainteresowało mnie to po prostu.

WnOvjV2.png

Chodzi o to, czy jest o 100% bannable, czy nie.

"A co do metody to niby Twoje konto jest bezpieczne bo pakiety, które crasują grę wysyłasz z innego IP (VPS`a). Natomiast jeżeli Riot zobaczy, że 10 gier pod rząd, które grałeś zcrashowały mogą zacząć coś podejrzewać." - mój post wyżej. Nie warto kupować Pikadrop`u. Pisz na pw podam Ci link do forum z opisem jak to zrobić, mało szczegółowym ale jeżeli jesteś inteligentny to sobie poradzisz.

Opublikowano

Niedługo dostanie fixa jak większość exploitów z pakietami.

Drop hack jest już bardzo długo. 

Jest też troche filmików na Twitchu więc z tymi "fixami" coś im się nie śpieszy.

Ten co tego używał na Twtchu jak streamował to dostał bana bo przesadzał z tym.

Na drugim koncie co gra użył go tylko 2 razy i do dzisiaj (tak mi się wydaje) nie ma bana.

Opublikowano

Mialem taka sytuacje ze Zedem zniszczylem typow na rankedzie nagle gdy mielismy pewna wygrana zaczelo nas poteznie lagowac, RIOT nic o tym nie pisal ani moi znajomi, tylko u mnie w pokoju tak bylo. I tak wygralismy bo po jakims czasie to przestalo.

Opublikowano

A tutaj jakiś inny drophack:

7Pmok.png

Teraz bardzo dużo osób próbuje zarobić na tym drophacku. Ustawiają go zgodnie z ogólnodostępnym poradnikiem, a później sprzedają. Beka ze skid`ów.

Mialem taka sytuacje ze Zedem zniszczylem typow na rankedzie nagle gdy mielismy pewna wygrana zaczelo nas poteznie lagowac, RIOT nic o tym nie pisal ani moi znajomi, tylko u mnie w pokoju tak bylo. I tak wygralismy bo po jakims czasie to przestalo.

Najprowdopodobniej ktoś próbował DDoS`ować grę po wyciągnięciu IP zamiast użyć do tego exploitu i zcrashować mecz.

Opublikowano

Podobno można tego drophacka jakiegoś przetestować. Ma ktoś jakiś kontakt z takim czyms?

Tak, poszukaj serwisów sprzedających drophacki. One dają Ci możliwość prztestowania. Ale nie wydaje mi się, żeby miało to być na zasadzie: "Jak zaczne moje gre w promo, a ty poczekaj, jak będę przegrywał to CI powiem i pokażesz mi czy działa". To działa na zasadzie, że idziesz z nimi na custom game`a i oni te gre crashuja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...