Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile slotów :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prędkość procesora: 8x2 GHz <- tak bardzo model procesora ^_^
Pamięć Ram: 12GB <- tak bardzo model ramu ^_^
Wielkość dysku (RAID): 150 Gb <- tak bardzo model dysku ^_^
Miesięczny transfer danych: Nielimitowany <- tak bardzo prędkość ^_^
System operacyjny: Debian linux 6 <- tak bardzo 6 zamiast 7 ^_^
@up Lepiej, to kupić dedyka albo pobawić się hostingiem. Weź pod uwagę że dysk na VPS jest dzielony z innymi tak samo jak reszta podzespołów. Tzn mniejsza prędkość zapisu (na dysku jak i na RAM'ie), moc procesora etc.
Btw. nie znasz dokładnej specyfikacji serwera i z góry stawiasz 100 slot max?
GimbInformatyk :P

niewydajny AMD

Wypluj to, i spłoń. AMD co prawda nie stawia się na serwerach bo w tym lepsze są Xeony, jednak AMD jest świetny np. do renderingu grafiki 3D czy kompilatorów gdzie jest potrzebna potężna moc liczebności rdzeni.

Jeśli dobrze skonfigurujesz serwer to ustaw sobie 200 slotów jeśli będą lagi zmniejsz a jeśli nie będzie zwiększ wtedy ci wyjdzie dokładnie ale myślę że 250+ :D

Pozdrawiam ASGames.pl

;_; przepraszam że co?

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Prędkość procesora: 8x2 GHz <- tak bardzo model procesora ^_^

Pamięć Ram: 12GB <- tak bardzo model ramu ^_^

Wielkość dysku (RAID): 150 Gb <- tak bardzo model dysku ^_^

Miesięczny transfer danych: Nielimitowany <- tak bardzo prędkość ^_^

System operacyjny: Debian linux 6 <- tak bardzo 6 zamiast 7 ^_^

@up Lepiej, to kupić dedyka albo pobawić się hostingiem. Weź pod uwagę że dysk na VPS jest dzielony z innymi tak samo jak reszta podzespołów. Tzn mniejsza prędkość zapisu (na dysku jak i na RAM'ie), moc procesora etc.

Btw. nie znasz dokładnej specyfikacji serwera i z góry stawiasz 100 slot max?

GimbInformatyk :P

Wypluj to, i spłoń. AMD co prawda nie stawia się na serwerach bo w tym lepsze są Xeony, jednak AMD jest świetny np. do renderingu grafiki 3D czy kompilatorów gdzie jest potrzebna potężna moc liczebności rdzeni.

;_; przepraszam że co?

Chcesz powiedzieć, że AMD są wydajne? "nie sondze"

@top

Jak już pisałem. Konkretnych modelów podzespołów nie dostaniemy, gdyż

jest to jakiś nieznany hosting VPS. Ja to nazywam śmieciowy hosting.

Autor tematu nie lubi odpowiadać na posty. Ja już tego wątku nie będę odwiedzać.

To jest proste, kupuj na innym hostingu lub rób co chcesz.

GimbInformatyk:

1. Nie obrażaj mnie

2. Nic nie stawiałem z góry. Pisałem w poprzednim poście:

Gdyby podzespoły były w miarę wydajne, a prędkość internetu w miarę duża, 100 slotów max

"GimbPolonista"? Czytanie ze zrozumieniem to podstawa.

Dobra, ja tu nie chcę żadnych kłótni

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Chcesz powiedzieć, że AMD są wydajne? "nie sondze"

Śmiesz twierdzić że AMD są niewydajne przy renderingu grafiki 3D? (Mowa o grafice 3D, nie o renderingu w grach)

Idź stwierdzać dalej że serwer utrzyma 100 slot po 12gb, 8x2GHz i dysku 150 Gb bez podanej przepustowości internetu bez podanych specyfikacji szczegółowych :P

Opublikowano

Śmiesz twierdzić że AMD są niewydajne przy renderingu grafiki 3D? (Mowa o grafice 3D, nie o renderingu w grach)

Idź stwierdzać dalej że serwer utrzyma 100 slot po 12gb, 8x2GHz i dysku 150 Gb bez podanej przepustowości internetu bez podanych specyfikacji szczegółowych :P

Na prawdę nie umiesz czytać. 

"Gdyby podzespoły były w miarę wydajne, a prędkość internetu w miarę duża, 100 slotów max"

Przeczytaj to zdanie jeszcze raz, możesz sobie mapę mentalną nawet zrobić. A potem się kłóć

A co ma wspólnego rendering 3D z serwerami? Dajesz  rady nie na temat

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Nie daje rad nie na temat tylko odpowiadam na twoja smieszna wypowiedz dot. Procesorow AMD ogl. Przeznaczenia. Dodatkowo zapoznaj sie co to "czytanie" a "czytanie ze zrozumieniem" :) rozumiem, ze jestes spec. W dziedzinie informatyki i zle zrobilemn wdajac sie z specjalistą gimnazjalistą ale nie lubie jak ktos takie glupoty pisze ;) byc moze ktos czyta twaja wypowiedz i potem przenosi dalej takie glupoty. Dodatkowo nie mow "a gdyby..." bo gdyby zamiast vps byl dedyk, gdyby specyfikacje byly nam znane i gdyby byla to potezniejsza maszyna to by utrzymalo xxx slotow. Stwierdzenie gdyby jest bez sensu i wartosci odpowiedzi.

@topic a czy to na pewno dedyk? Z czego pamietam OVH ma takie offy jak vps :p i ponownie... Podaj specyfikacje szczeg. Liczba na ramie to nie wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...