Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile slotów :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko na ile graczy udzwignie taki VPS:

Prędkość procesora: 8x2 GHz

Pamięć Ram: 12GB

Wielkość dysku (RAID): 150 Gb

Miesięczny transfer danych: Nielimitowany

System operacyjny: Debian linux 6

MCZONE2_1.png

Opublikowano

Łącze nielimitowane ok ale jaka przepustowość ?

Podaj model procesora i ram z dokładną specyfikacją, dysk jak domyślam się SSD ?

Zbieram +

Opublikowano

Siemanko na ile graczy udzwignie taki VPS:

Prędkość procesora: 8x2 GHz

Pamięć Ram: 12GB

Wielkość dysku (RAID): 150 Gb

Miesięczny transfer danych: Nielimitowany

System operacyjny: Debian linux 6

Na systemie debian 6 nie zainstalujesz z repo openjdk 7, zainstaluj pierw debian 7. Mamy doświadczenie. Pozdrawiamy FireHosting.pl team.
Opublikowano

Na systemie debian 6 nie zainstalujesz z repo openjdk 7, zainstaluj pierw debian 7. Mamy doświadczenie. Pozdrawiamy FireHosting.pl team.

Ale nie da rady na statnet.pl wybrać debian 7 jest tylko max 6

MCZONE2_1.png

Opublikowano

Zakładając że ustawisz na slot 64mb Ramu to ci wyjdzie dokładnie 192 sloty

Opublikowano

@up

64mb na slot. Dobrze się czujesz? Będą mega lagi. Ja zawsze preferuję 128mb na slot-160mb na slot. Zależy ile pluginów.

Widać, typowe dla VPSów, chwalą się:

A łącze mamy nieograniczone super haha! Przepustowość: 1 Mbps.. No się załamać idzie,

Podaj dokładną przepustowość. Podejrzewam niską. Albo informacje te zobaczysz, po zakupieniu serwera. To jest typowe dla tych oszustów z VPSami

Jeżeli przepustowość będzie w porządku,

Maksymalnie 80 slotów

A te wszystkie propozycje, typu 300 slotów! 400 slotów!

To... powiem krótko, załamać się człowiek może.

Taki jest serwer, który uciągnie +/- 350 slotów:

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/enterprise/2014-SP-64.xml

Od teraz to będzie mój podpis:

\Zapraszam pseudo znawców do hejtowania!\

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Jeżeli nie bedziesz miał Nawalone dużo pluginów to uciągnie ci nawet 300 a jeżeli chcesz mieć troche pluginów to 150-240 ci uciągnie na Luzie 

Pozdrawiam

67pojo.png

Opublikowano

Jeśli dobrze skonfigurujesz serwer to ustaw sobie 200 slotów jeśli będą lagi zmniejsz a jeśli nie będzie zwiększ wtedy ci wyjdzie dokładnie ale myślę że 250+ :D

Pozdrawiam ASGames.pl

1390144171-U592769.png

Opublikowano

jezusku skonczcie ludzia matlic w glowach i ich kosztem nabijac te pie..... posty  -.- zaraz wynmiekne skad ty kur.... chcesz zrobic 300 slotow ludzie opamietajcie sie 

a tutaj no spoko ale zeby okreslic liczbe slotow daj po 1 pelna specyfikacje serwera a po drugie miejwiecej ilosc pluginow no najlepiej je wymienic na priv xD ale nnie trzeba i podac miejwiecej ich zapotrzebowanie z 100 powinnienes zrb  ale pamietaj im mniej slotow na tym zrobisz tym lepiej dla rozgdrywki ale nie trzeba dawac az 160 mb na slota xD no chyba ze masz mnostwo dosyc poteznych pluginow a jak nie to niewiem kim trzeba byc psycholem xD

Opublikowano

Wiesz, ja na wersji 1.4 trzymałem serwer 200 slotów na 6gb ramu (BEZ LAGÓW) gdzie było po 160 / 170 / 200 graczy w godzinach szczytu

Jeżeli serwer bedzie mieć dopasowane pluginy, dobrze skonfigurowanego spigota to spokojnie (1,5gb ram na system mysql itd) uciągnie z 300/310 graczy

Stał na Kimsufi :) w 2012 roku

Jaki dokładnie jest procesor?

kwwLI6C.png

Opublikowano

Oczywiście, śmieciowe hostingi. Nie ma dokładnych danych. Nie ma nawet modelu procesora, tylko taktowanie. Podejrzewam, że na głównej maszynie stoi jakiś gó*****y, niewydajny AMD.. Nie wiem, ja bym nie kupował kota w worku.

Lepiej już zamówić VPS na ovh.pl. Tam przynajmniej są informacje. Nie zrobią cię w... <pozwolę sobie nie zacytować>. Jednak, jeżeli chodzi o tą śmieciową ofertę, 100 slotów max.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...