Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] 4Story a limit danych.

Shave :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zastanawiałęm się czy nie zagrać w 4story, lecz mój internet posiada limit dokładnie 20GB w dzień i 45 GB w nocy jest to cyfrowy polsat. I tutaj moje pytanie, ile 4story zabiera limitu na 1h?

Opublikowano

W sensie ile internetu bierze w godzine pobierania czy grania?

Jesli grania to tak na oko 15gb

Godzina grania 15 gb? Hersen plose.

Granie przez miesiąc bardzo intensywne zabierze ci max 10 gb, mam dokładnie taki sam limit, ja gram w nfsa, lola, zdarza się metin, brat w minecrafta, i rzadko 10 gb pójdzie na to. W godzinę paredziesiąt megabajtów.

Opublikowano

Ta gra jest wymagajaca niz lol czy tam metin..

Wymagania wymaganiami, ale żadna gra nie pożre ci tyle danych w godzinę, nawet fpsy. W dodatku musiałby mieć naprawdę pro internet żeby mu tyle dało radę pobrać w godzinę. W dodatku jest to gra mmo (czyli robiona dla ludzi ze słabszym komputerem i netem, by była bardziej przystępna), podczas gry pobiera ona jedynie dane na temat serwera, oraz innych graczy, wszystko inne pobierasz z grą, więc nie ma opcji na takie zużycie danych.

Opublikowano

Ta gra jest wymagajaca niz lol czy tam metin..

Jedyną rzeczą, którą pobiera 4story to wiadomości na chacie i info. o ulepszeniach, więc nie gadaj głupot, że 15 GB w ciągu godziny. Limit 20 GB stanowczo wystarcza, aby grać bez ograniczeń w tą grę (oczywiście pamiętaj, żeby pobierać aktualizacje w ciągu nocy, a nie dnia).  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mniej więcej w 1h może ci z 40-50MB.

Jeszcze to zależy ile gra osób bo im więcej tym większy spam na serwerze i więcej neta leci. Ale kurde graj spokojnie, nie braknie na 100%.

Opublikowano

Nie ma szans żebyś zużył nawet 1/4 tego transferu... stwierdzenia Hersena są całkowicie bezpodstawne i w sumie nie logiczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...