Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem w Smite

nox3345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Mam problem. Mianowicie, po pewnym czasie chciałem sobie pograć. Więc włączyłem grę, ale pojawił się jakiś błąd, który naprawił mi Hi-Rez Diagnostics and support. Po włączeniu gry wszystko jest okey, tylko jest jeden najbardziej dobijający problem. Mianowicie, przed update, jakiś miesiąc temu miałem około 40-50 FPS na wszystkim na średnich. Teraz po update, choćbym nie wiem co wyłączał, zmieniał na Low itd, mam z 10-20 FPS. To jest moim zdaniem masakra, a taka nagła zmiana nie wiem skąd się wzięła. Liczę na jakąś pomoc, dzięki ;)

Dodaję specyfikację:

Intel Core i5 2430M , 4x 2.4 GHz z boostem do 3.0 GHz
Nvidia GeForce GT 540M 2741 MB z TurboCache
4 Gb DDR3 Memory

Myślę że tyle wystarczy.

the_miz_signature_by_d4m_d3signz-d3fmxee

Opublikowano

U mnie problem z długim ładowaniem i lagami rozwiązał format (można spróbować samej reinstalacji gry)

Nie zbyt mi się układa robić formata. Spróbuję reinstalla.

Oczywiście czekam na dalsze propozycje.

Opublikowano

a może to wina systemu, oprogramowania? Sprawdź procesy w tle, wlączone usługi, sprawdź folder Temp, użyj CCleaner'a, defragmentuj dysk - jest w chuj możliwości, może któraś Ci pomoże :)

@Edit - jak nie wisz, jak zrobić którąś z tych rzeczy, wal śmiało, pomogę.

Hmmm. Ale czemu tak nagle zaczęło ścinać, a nigdy nic się nie działo. Nic takiego nie robiłem z kompem. Na razie pobieram :/

Opublikowano

Widzę, że to laptop, także taki spadek fps musi być skutkiem odpalania gry na zintegrowanej grafice. Spróbuj ręcznie włączyć grę na 2 gpu.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Co do odp na to skad ten spadek fps jest na prawde duzo mozliwosci wirusy, zapchany procesami, gra zmienila wymagania podczas aktualizacji, wymogi sprzetowe, jakies sterowniko mozesz mniec stare/uszkodzone posprawdzaj sobie :)

Co do odp na to skad ten spadek fps jest na prawde duzo mozliwosci wirusy, zapchany procesami, gra zmienila wymagania podczas aktualizacji, wymogi sprzetowe, jakies sterowniko mozesz mniec stare/uszkodzone posprawdzaj sobie :)

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Widzę, że to laptop, także taki spadek fps musi być skutkiem odpalania gry na zintegrowanej grafice. Spróbuj ręcznie włączyć grę na 2 gpu.

Ustawione mam, że automatycznie ma uruchamiać na osobnej karcie graficznej .

Będę musiał popatrzeć. Sterowniki mam aktualne, staram się w miarę często je sprawdzać ;)

Sam często mam na swoim PC takie problemy, zazwyczaj 2-3 miechy po formacie w folderze temp zaczynają pojawiać się aplikacje zaczynające się na win....exe.  W menedzerze zadań widac, że kazdy z takich procesór zarzyna mi jeden z dwóch rdzeni (Core 2 duo 3,00 Ghz), i na Smite zostaje skromnie jeden rdzeń. Wtedy o płynności na "low" moge zapomniec". Może u Ciebie jest to samo. Jak tak, kliknij PPM na proces, otwórz lokalizację, zaznacz wszystko i usuń. Jeśli pojawi się info, ze nie można usunąć po używanny itp, pozamykaj je w menedżerze. to są zazwycaj nazwy takie jak winkjtpkj.exe, winxbeb.exe  itp. nie wyłączaj procesu winlogon :P

Nie widzę zbytnio procesów które zabierałyby mi któryś z rdzeni .

Opublikowano

Kilku rzeczy nie mogłem zrobić, były jakieś błędy, typu brak uprawnień itd. Mam ustawionego administratora, nie wiem o co chodzi. Defragmentacja, programy typu Game Booster, wszystko nic nie daje. Help ;d

Opublikowano

Ja i tak na twoim miejscu odpaliłbym przez dedykowaną, a nie przez "automatycznie".

Panel sterowania Nvidia (klikasz prawym na pulpicie)

Zarządzanie usawieniami 3d

Ustawienia programu

Dodaj

I szukasz tam smite, jak znajdziesz to wybierasz Procesor Nvidia o dużej wydajności. Dajesz zastosuj i odpalasz smite jeszcze raz.

Ja mam laptopa z 645m i na wysokich mam 50-60 fps :D Ale gram na średnich, bo wtedy laptop chodzi cichutko i mam stałe 60 fps, nawet podczas epickich team fightów :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...