Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Leopard I

Rorschach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Droga do IS'a bardzo przyjemna nie powiem, przez KV, przez Eske, IS'a trójke z magicznym pancerzem który nie raz ratuje dupe jeśli się go umiejętnie kątuje :) A co do tematu - hmm... Co by tu jeszcze... Francuzy są przyjemne jeśli się nie jest pomidorkiem ;)

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Francuzy od razu mówię, że są dosyć trudne do ogarnięcia, szczególnie pierwsze IV tiery... Od ELC'a już leci z górki <oczywiście jeśli wybierasz tę linię> czołgi wsparcia ew. na wysokich tierach scouty z magazynkami :)

Opublikowano

O wlasnie! Francuzy, co powiedzie o ich HT,MT,i TD? Bo znowu mam kupić Kv-1 i się męczyć do tego KV-1S..

HT - Nie dla newbie, brak pancerza, dobre lufki, dobra mobilność

MT - Nie dla newbie, brak pancerza, dobre lufki, dobra mobilnosć

TD - Nie dla newbie, dobry pancerz (od 8t), przeciętne lufki, dobra mobilność.

Opublikowano

A brytyjskie TD'ki medy i HT ?

Medy dupy nie urywają ale takie złe to nie są. Sam nawet planuje je zrobić, kiedyś.

Tedeki z dobrym pancerzem aż do X gdzie tylko alfa jest plusem.

76561198001815076.png
Opublikowano

A brytyjskie TD'ki medy i HT ?

Td'ki dobre, 4t op camo, 5-8t podobne, spamerskie lufki, dobry pancerz z masą weak spotów, brak mobilności. OP Xt.

MT - Robię linie polecam. 4t bardzo dobry, 5t bardzo dobry, 6t - kromka, chyba nie muszę mówić, 7t najgorszej wspominam z całej linii, 8t aktualnie mój ulubiony czołg. Osłona dinga od Xt, op pena, przeciętny dpm, brak pancerza na kadłubie. Do tego mobilność słaba jak na meda, ale wiem że są wolniejsze. Linie polecam.

HT nie znam.

Opublikowano

Dołączam się do pytania.

Droga do KV-1 to... Boże T28 to jest coś czego nigdy nie chciałem miec. Wyjeżdżam z bazy i cały czas myśle kiedy mnie ściągną. Zazwyczaj zbijają mnie w pierwszych 10min i jak wygrana to 150expa  a przegrana 50. Cholera nie wiem jak dojde do KV1. Zostało mi jeszcze troche expa no ale... I chciałbym jakiś czołg, który po tym szajstwie by mnie uspokoił i żebym się zabawił. Celuję w Amerykańskie TD. Fajnie wygląda Wolverine i chce go mieć :D Może być gówniany ale kozacko wygląda xD A wy co polecicie do zabawy ?:>

Opublikowano

No w sumie... chciałbym czarnego księcia :) (black prince..), ale ten 3t.. matilda jest dobra, ale wolna strasznie, za to churchil potem jest :)

2-3t jest znośny, 4t miód malina, 5t i dalej nie będę się wypowiadać bo gdybym wyraził swoją opinię na temat tych czołgów dostałbym bana za nadużywanie wulgaryzmów. Nie lubię HT'ków angoli.

Opublikowano

Td'ki dobre, 4t op camo, 5-8t podobne, spamerskie lufki, dobry pancerz z masą weak spotów, brak mobilności. OP Xt.

MT - Robię linie polecam. 4t bardzo dobry, 5t bardzo dobry, 6t - kromka, chyba nie muszę mówić, 7t najgorszej wspominam z całej linii, 8t aktualnie mój ulubiony czołg. Osłona dinga od Xt, op pena, przeciętny dpm, brak pancerza na kadłubie. Do tego mobilność słaba jak na meda, ale wiem że są wolniejsze. Linie polecam.

HT nie znam.

Mam dla Ciebie dwie wiadomości, dobrą i złą. Dobra jest taka że t7 nie jest najgorszy w tej linii a zła taka że to miano otrzymał X tier, który powinien być na VIII/IX tierze bo lekko niedomaga.

O właśnie, chyba nie było wzmianki o amerykańskich TD? Co o nich sądzicie ?

Robię je właśnie, co prawda najpierw do E4 a potem do E3. Imo warte zrobienia.

Wieża kosztem pancerza.

76561198001815076.png
Opublikowano

Amerykańskie TD... Wspominam je chyba najlepiej II/III tier OP, IVt da się znieść, Vt Wolverine, też da się przeżyć chociaż działko ma spoko, VIt tak samo i od VII tieru już się zaczyna gra, T25 at, T28, T95 OP, i T110E3

Opublikowano

Moge zbadać sobie i kupić T49, warto ? (ten TD na 5 lvlu, potem jest kotek)

Tak, warto. Bardzo dobry czołg.

Opublikowano

Hellcat - działo 90mm robi pogrom na swoich tierach :) Jeśli masz kogoś ze znajomych kto umie grać KV1s lub ew. Hellcatem na radnomach robicie progom jeśli traficie na swoje tiery :) Poza tym w tej linni jest genialne T30 :)

Opublikowano

Lepiej isc w hellcata czy wolverine? 1 linia td czy 2 i czemu.

Jasne że hellcat. Jest bez porównania lepszy i tyle.

Opublikowano

A jakie perki na t49¿ bo troche spedze przy nim czasu i rzecy np kamuflaz.

Camo, konieczność na tym czołgu, tak samo na hellcacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...