Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Leopard I

Rorschach

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dopiero przy IV tierze, dopiero ;)

@TOP: Linia jest taka se, o ile VIII, IX i X są fajne, to ich poprzednicy są jacy są. Wg. mnie lepiej iś w Amerykańskie Medy / druga linia Niemieckich Medów. Amerykanie mają troszkę mniejszą prędkośc od tej lini, lecz na to mają genialny pancerz wieży (mówię o tierach VIII+), działem wygrywają Niemcy, aczkolwiek Pershing i Pattony też mają przyjemne działa (uniwersalne- można kampic, można flankowac, można byc w pierwszej lini, aczkolwiek tutaj trzeba celowac w Weak Spot'y) A te Niemiaszki niby mają jakiś tam pancerz na wieży, lecz nie odbije on tyle samo co Amerykański. W kadłub* u obu wchodzi wszystko (aczkolwiek na Patton'ie III czasami zdaczy się ding od przodu)

*- literówka ;)

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Jugen, co to ma do rzeczy?

@TOP

Jakie polecacie linie tanków? Lubię grać medami, zarówno jak i dobrymi HT. Miałem KV-3 ale sprzedałem bo po prostu mi się znudził, a kasa się przydała. Mam też AT-2, ale nie wiem czy warto dalej w to iść.. Także czekam na pomoc :).

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Dla newbie dobra linia to lina IS-7 :) Ale ogólnie ja bym polecał drogę do Pattona albo jeśli lubisz medy to T-62a (Chyba tak ten czołg ma, nie pamiętam ;d)

Opublikowano

Jugen, co to ma do rzeczy?

Dużo. To nie jest linia dla newbie i jeśli masz 500 bitew i jeszcze mniej WN8 to trzymaj się od niej z daleka.

Jakie polecacie linie tanków? Lubię grać medami, zarówno jak i dobrymi HT. Miałem KV-3 ale sprzedałem bo po prostu mi się znudził, a kasa się przydała. Mam też AT-2, ale nie wiem czy warto dalej w to iść.. Także czekam na pomoc  :).

Rosyjskie medy są bardzo dobre. Linia brytyjskich TD'ków jest bardzo dobra. Genialny Xt bijący po 2k.

Opublikowano

45% winów? Cieniutko, WN8 na pewno nie przekracza 500 (Dla tych co zamierzają się przyczepić do mojego WN8 mam kilka ss'ów, ale o to zapraszam na pw).

Odpuść sobie tą linię, nie jest dobra dla newbie.

Opublikowano

Prawie 1700 bitew, 45% zwycięstw

Miałem przerwę duużą od WoT'a, ale znowu wracam do formy :).

Nawet nie idź w tą linię, jesteś jeszcze amaotrem, odpuść ją sobie.

Idź do is-7, najłatwiejsza droga. 

Up:

No popatrz, ja mam 52% i też randomy, dziwne nie ?

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

No popatrz, ja mam 52% i też randomy, dziwne nie ?

Jugens, randomy, randomy, ale bez przerwy grasz z zajebistym klanem w 3 osobowym plutonie.

Tak, jasne, bo to moja wina, i samemu gre wygram...

O jaką linie Ci chodziło ?

Ahh Leoparda..

To jaką linie polecasz?

To znajdź klan i graj w plutonie. Ja sobie jakiś znalazłem, chyba będę szukać nowego, bo 3/4 WN8 poniżej 800.

Może coś innego? Bo ruski mi się troche znudziły.. mam prawie wszystkie czołgi właśnie ruskie.. 

Chiny xD (To są kopie ruskich, tylko z małymi różnicami)

Możesz japońce, ale one też proste nie są do ogarnięcia. Z prostszych linii może E-50M? A koniecznie muszą być medy? Może jakieś td'ki/arty/HT'ki?

Opublikowano

Arty mam aż M37 w amerykanach

z TD mam JgPzIV (ten 6 tier z niemców)

Ht.. no HT... ale nie ruskie, bo tak jak mówiłem - przejadły mi się, i chciałbym spróbować coś nowego, dodam że w ameryce siedzi u mnie T1 HT, który też nie jest zły, ale jest jaki jest...

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Jugens, randomy, randomy, ale bez przerwy grasz z zajebistym klanem w 3 osobowym plutonie.

To znajdź klan i graj w plutonie. Ja sobie jakiś znalazłem, chyba będę szukać nowego, bo 3/4 WN8 poniżej 800.

Chiny xD (To są kopie ruskich, tylko z małymi różnicami)

Możesz japońce, ale one też proste nie są do ogarnięcia. Z prostszych linii może E-50M? A koniecznie muszą być medy? Może jakieś td'ki/arty/HT'ki?

Jaka kopia ?

Jedyna kopia to IS-2, a reszta to wgl inne czołgi.

110 świetny pancerz, świetne szybkostrzelne działo i mocna wieża i mobilny.

wz 9t słaby pancerz, nadrabia dobrym działem, mocną wieżą.

113 to jeden z najlepszych ht moim zdaniem, mocny pancerz, mobilny, dobra wieża i bardzo fajne działo. 

Juri zobacz na noobmeterze, jaki % miałem zwycięstw przed dołączeniem. Prawie 50%, na tamten poprzedni klan nie patrz bo połowa to pomarańcze. 

UggNk9.gif

Opublikowano

Chciałbym coś przyjemnego, wyżej (2up) napisałem co najlepiej, lubię też grać TD'kami, nawet bardzo, artylerią tak średnio.. Najbardziej wlaśnie HT/TD/MT tylko nie LT i arty w konieczności.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Jaka kopia ?

Jedyna kopia to IS-2, a reszta to wgl inne czołgi.

110 świetny pancerz, świetne szybkostrzelne działo i mocna wieża i mobilny.

wz 9t słaby pancerz, nadrabia dobrym działem, mocną wieżą.

113 to jeden z najlepszych ht moim zdaniem, mocny pancerz, mobilny, dobra wieża i bardzo fajne działo. 

Juri zobacz na noobmeterze, jaki % miałem zwycięstw przed dołączeniem. Prawie 50%, na tamten poprzedni klan nie patrz bo połowa to pomarańcze. 

Ta, tylko zauważ że Chiny penetracją nie grzeszą. Co do % winów, to wina tego, że jesteś zajebistym graczem, a ja na moje staty mam dalej tą samą wymówkę. Dziś grałem trochę w plutonie z klanem i na kolorowych komunikatach było niebiesko :) (Tak wiem, szczęście, lagi przeciwników, manna z nieba i te sprawy, ale to nie zmienia faktu, że było niebiesko ^^)

Edit:

UP

Rosyjskie/niemieckie TD, lub rosyjskie medy.

Opublikowano

No to rób drogę do WT auf E100, każdy czołg tej linii ma bardzo fajne camo oraz zaje.. działa. 

10t ma camo na poziomie mausa, lecz na magazynek ściąga mausa jak wszystko wejdzie. 6 pestek po 560 i penetracja na poziomie 276 ( działo od jgtiger )

Droga do ob 268 i ob 263 też jest fajna, isu 152 wymiata ma 286 penetracje i nawet dobre działo. Ob 268 jeden z tych czołgów, którymi strzelasz z 150m i Cię nie widzą.

Z obrotową wieżą masz E4, dobre działo lecz papierowy dosyć. 

UggNk9.gif

Opublikowano

Panowie, nie offtopujcie ..

To są moderatorzy, oni mogą, ale oczywiście za ten post dostaję 5/10 pkt :*

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Panowie, nie offtopujcie ..

Gdzie ty tu widzisz offtopic z mojej strony ?

Piszę Ci na temat czołgów, dla Ciebie to jest offtopic ?

Jgpze100 też jest fajny, najlepszy pancerz z td, działo z najlepszym dmg zaraz po brytyjskim fv lecz zero camo ( na perkach wgl nie rób, lepiej braterstwo ) ładuję z braterstwem koło 20 sec i penetracja na poziomie 299 ( wszystkie 9 przebija gdzie chcesz ) i aż 2200 hp, czyli najwięcej. Sam go mam i polecam. 

UggNk9.gif

Opublikowano

Gdzie ty tu widzisz offtopic z mojej strony ?

Piszę Ci na temat czołgów, dla Ciebie to jest offtopic ?

Jgpze100 też jest fajny, najlepszy pancerz z td, działo z najlepszym dmg zaraz po brytyjskim fv lecz zero camo ( na perkach wgl nie rób, lepiej braterstwo ) ładuję z braterstwem koło 20 sec i penetracja na poziomie 299 ( wszystkie 9 przebija gdzie chcesz ) i aż 2200 hp, czyli najwięcej. Sam go mam i polecam. 

Chodzi mi o te dyskusje co byla prowadzona wyzej nie na temat.. (juz zedytowaliscie).. 

A co sądzicie o japoncach? 

W ogole, dla "newbie" (jak to mnie nazwaliscie), jaka linia TD/HT/MT bedzie najlepsza?( tak czytam to co pisze, ale chce od razu miec kilka podanych, zeby isc w kilka drzewek bo nie lubie grac caly czas jednym czolgiem :))

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Co to ma byc, dowalili jakis czolg D.W.2 na linii do E-100.. Dobry on jest? I wgl, czy tiery 1-5 są przyjemne na tej linii ?

2-5t słabe/przeciętne. Od 6t dobre są.

Chodzi mi o te dyskusje co byla prowadzona wyzej nie na temat.. (juz zedytowaliscie).. 

A co sądzicie o japoncach? 

W ogole, dla "newbie" (jak to mnie nazwaliscie), jaka linia TD/HT/MT bedzie najlepsza?( tak czytam to co pisze, ale chce od razu miec kilka podanych, zeby isc w kilka drzewek bo nie lubie grac caly czas jednym czolgiem :))

Japońce średnie dla newbie, do 7t włącznie słabe są, ani mobilne, ani działa, ani pancerz. Dla newbie najlepsza będzie linia do ISa-7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...