Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Client Ultra SLIM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zrobiłem ja oto dla Was bardzo chudego clienta Metin2. Jest on robiony na cliencie 2010, ale jest tam luncher, locale, root, uiscript 2013, bo mi coś nie działało.

Wyrzuciłem lody, skompresowałem dużo ddsów i przepakowałem parę rzeczy.

Waga rozpakowanego :)

or-izptxznykgohgrkigetg.jpg

Dl

https://mega.co.nz/#!iMpWETIB!Q55CQvL3lcnD0_qEORc9nycKZ0lW3jr7Y5G5XwvEnac
http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/screenshooter-legacy/fh-casepmopkcbqflgkxrjc.jpg
Życzę miłego użytkowania. W razie jakichś błędów, niedociągnięć piszcie, a ja postaram się pomóc :)

Pozdrawiam LikeWeed a.

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam to samo, wiec mi sie nie przyda, lecz.. <uwaga>

Lecz! To jest warte uwagi oraz pobrania, niz gowno LikeWeed'a czy innego gimba.

Jak najbardziej Lie sie nalezy!

Pozdrawiam i polecam!

Specjalista
Opublikowano

O w dupę waga zadziwia o.O

Przy mi się,dzięki wielkie za udostępnienie swojej pracy.

Zostawiam lajka,clienta wykorzystam.

P.S Ciekawi mnie jak wy obniżacie aż o tyle wagę,mi udało się jedynie do 600mg ? ;/

Pozdrawiam.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

To jest tajemnica moja i xdpl która nie ujrzy światła dziennego :)

Mój client w sumie na początku wyglądał podobnie, a teraz znów ma 1GB+ :P

Chyba każdy client tyle ważył na początku. potem to już szaleństwo.. bo fajna zbroja bo fajne podłoże itp. :D

nlcEZxg.png

Opublikowano

Nie jesteśmy w 2007 roku... Jak ktoś ma mniej niż 1gb ramu i procesor poniżej 3GHz to niech nawet nie pobiera tego clienta  :)

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

Rozumiem pusty client, wszystko do nieb stalek i trytona? Petow, itp nie ma? :) Dobra robota.

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano

To jest tajemnica moja i xdpl która nie ujrzy światła dziennego :)

Chyba każdy client tyle ważył na początku. potem to już szaleństwo.. bo fajna zbroja bo fajne podłoże itp. :D

Pierdolisz, odpalenie każdego pliku dds programem Paint.NET oraz zapisanie do tego samego formatu oraz usunięcie paru zbędnych śmieci, kurwa magia.

~ nic nowego, lody mogłeś zostawić

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Te Lody po coś są, wyrzucanie ich to błąd.

Jak chcesz wiedzieć to Ci powiem ;D

lody są wczytywane gdy npc, moob jest w dużej odległości od nas, ten model ma mniej polygonów a co za tym idzie jest wykonywane mniej obliczeń aby go "pokazać"

Im bardziej zbliżamy się do potwora tym lepszej jakości wczytywane są modele.

Teksturki (.dds) również mają swoje "warstwy" w których są pomniejszone jej domyślne rozmiary, przypuszczam że są wczytywane również z lodami.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Nie jesteśmy w 2007 roku... Jak ktoś ma mniej niż 1gb ramu i procesor poniżej 3GHz to niech nawet nie pobiera tego clienta  :)

z tym procesorem to przesadzilem sadze ze moze 10% mpc ma procesor powyzej 3ghz

@co do klienta waga tego az zadziwia lecz dodawac teraz do niego rzeczy z drugiego to troche bez sensu i strata czasu ale like leci:)

Opublikowano

Bez petów, wierzchowców itd. można i zejść do 400 mb, około 200 mb plików (rozpakowanych) to zwykła kopia starych w nowszej wersji.

Opublikowano

Jak mam własny sposób na obniżenie (znacznie) wagi klienta 

lecz tylko do mojego serwera

Opublikowano

up bo inny serwer nie bedzie dzialal na tym kliencie? lub bedzie brakowalo czegos?

A ten klient jest dobry Like

Opublikowano

przepakowując całego clienta unpackerem np NexuS który pakuje z type 1 zmniejczy wagę clienta o te 200MB to już duży plus jeśli ktoś posiada odpowiednią binkę która odczyta wszystko z type 1.

@Edit 2x up już dał taki przykładzik w linku :D

Opublikowano

up bo inny serwer nie bedzie dzialal na tym kliencie? lub bedzie brakowalo czegos?

A ten klient jest dobry Like

Rozumiem, że po zalogowaniu się na mój serwer z Twoim clientem zostaną usunięte moje pliki serwerowe?

Haaaa! Też znam ten patent, nie tylko Ty będziesz miał działającego clienta na serwerze!

@top

Nie ma się tutaj czym szczycić... Chyba, że chcesz pobić rekord w przepełnianiu bufora binki.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

Lody w kliencie nie są potrzebne często po rozpakowaniu i spakowaniu jakiegoś npc co stoi na placu widzi się go normalnie ale jak się obróci kamerę widzi się biała postać a jak usuniesz lody z tego npc wtedy nie masz tego bugu tak samo jest np ze zbrojami wtedy wystarczy usunąć np w pc i pc2 wszystkie lody i po bugu lody to inaczej wcześniejsze wersje struktury postaci wystarczy zobaczyć jak wygląda same grany a jak wygląda grany_lod1 jest kwadratowe a po za tym gdyby były potrzebne lody to by były tez wpisy do nich w plikach msm skoro ich nie ma to są zbędne

Opublikowano

Lody w kliencie nie są potrzebne często po rozpakowaniu i spakowaniu jakiegoś npc co stoi na placu widzi się go normalnie ale jak się obróci kamerę widzi się biała postać a jak usuniesz lody z tego npc wtedy nie masz tego bugu tak samo jest np ze zbrojami wtedy wystarczy usunąć np w pc i pc2 wszystkie lody i po bugu lody to inaczej wcześniejsze wersje struktury postaci wystarczy zobaczyć jak wygląda same grany a jak wygląda grany_lod1 jest kwadratowe a po za tym gdyby były potrzebne lody to by były tez wpisy do nich w plikach msm skoro ich nie ma to są zbędne

[...]

pliki _lod sa po to byś M1 pełnym ludzi lub na wielkim spocie nie miał lagów. Nie są do tego potrzebne wpisy w msm, bo to robi binka jak zostało napisane. A co do białych NPC to wina złego zapisu plików DDS bez minimap. Te kwadratowe modele są ładowane gdy mob jest daleko od nas, więc różnicy i tak nie widać. Ile zaoszczędzasz miejsca na usunięciu tych plików GR2? A ile tracisz RAM? Sam sobie odpowiedz czy warto :P.

Opublikowano

Skrypt do lodów jest w bince i są one potrzebne do optymalizacji clienta więc daruj sobie.

to co one maja mi zoptymalizować z normalnych zaokrąglonych twarzy na kwadratowe po za tym w bince może być wiele ale jak to nie ma odzwierciedlenia w game to jest zbędne do tego binka by wywalała errory gdyby lody były za co kol wiek odpowiedzialne po

1 usuniesz lody nie ma errorów

2 jeśli robisz nowa postać w 3dmax nie masz lodów i jakimś cudem działa  twoje nowe npc

3 Binka może mieć tak jak game w hu wszystkiego ale nie wszystko jest potrzebne np (backdoory w game ;) ) ludki z ymira mają w hu.ju oczyszczanie śmieci tylko dokładają je w kliencie

ja wiem jedno można je usuwać a jak ma sie łeb to klient z mobami mapami broniami  zbrojami do 250 lvl kostiumy mounty i pety można zamknąć w 750 mega przy użyciu pakera od kamera tyle ci mogę napisać i żadnego errora nie będzie

i jedno pytanie czy zastanawiałeś się nad tym jaki sens jest ładowania przez binke lod 1 2 3 skoro one maja taka sama wagę

@pliki _lod sa po to byś M1 pełnym ludzi lub na wielkim spocie nie miał lagów.

tu żeś przesadził zrobiłeś z binki program do mierzenia odległości w grze?

jak ma się lagi zmienia się pc a nie siedzi na zabytku

Opublikowano

Te lody aż tak dużo nie dają. Przecież nie mamy pc z 2008 roku z 1gb ramu...

Ale po co je usuwać? Niech będą jak były. Zresztą Ravia ma chyba pc bez lodów i jakoś nikt nie narzeka że ma lagi w ich kliencie wręcz przeciwnie. Wszystko zapindala jak trzeba..

Mamy 2014 rok, co wam dadzą te lody? 20mb ramu mniej? albo 100? kurwa..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...