Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XrpgTheG4me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gothic 3 z Community Patch jest dobry, oczywiście MOIM zdaniem. Ten klimat i ta muzyka... Ale wracając do Gothica 1 i 2 Noc Kruka, bardzo mi się spodobały. Spróbuje w najbliższym czasie zagrać w Gothic 4 i zobaczyć to i owo.. a na samego Gothica 5 czekam z niecierpliwością.. Gothic to legenda.. nic ją nie pobije!

Opublikowano

Gothic 3 ma tego hejta przez to co było zaraz po wydaniu. To NIE była wina Piranii tylko JoWood którzy poganiali ich aby wydali niegotową grę. To samo było z jedynką i dwójką. W Gothic I nie trzeba specjalnie biegać po mapie żeby zobaczyć ile jest niewykorzystanych w żadnym queście miejsc na mapie. Całość na szczęście uratowała świetna fabuła, dubbing i klimat. No i jeszcze to że była to świeża seria. W dwójce podstawka była już lepiej zrobiona, ale nadal czegoś brakowało. Tym razem sytuacje uratowała Noc Kruka. Jak dla mnie w tym momencie Gothic 3 to dobra gra. Z patchami, questpackami naprawdę to nie jest to samo co było kiedyś. :) 

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

a co zrobić z ciągłym zacinaniem się podczas biegania i nagłego zmieniania kamery, kompa mam bardzo dobrego ale tak czy siak zamula gothic 3... (na patchu i bez)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Achhhh ten bezi...Gothic 1,2 jest świetny uwielbiam dodatek Noc Kruka. Chodź mój pc i tak nie uciągnie tych nowych gier, to i tak chciałbym zobaczyć Gothic 5. No ale z porządną fabułą a nie grafika full wypas, fabuła kisiel, dawać kase i wypie*dalać.

33049639987195507837.png

Opublikowano

Tylko trzeba zauważyć, że kiedyś zupełnie inaczej robiono gry bo i inni ludzie w nie grali. W dzisiejszych czasach większość durnych dzieci siedzi przy grze bo ma ładną grafikę i oni wszystko wytrzymają nawet totalny brak fabuły (oczywiście zdarzają się wyjątki z grafiką aczkolwiek co do fabuły to różnicy nie ma). Prawidziwych graczy też jest masa ale nie aż taka przeważająca liczba jak dawniej więc i rynek też się zmienia jak wszystko. Gothic 5 moim zdaniem nie powinnien powstać ponieważ ciężko będzie reanimować stary klimat, który został w G2+Nk i pierwszej części. Co do G3 ono już zaczęło się odrywać od starego Gothica więc nie ma szans na wspaniałego G5 chyba, że ktoś odkryje wehikuł czasu i zaprezentuje rozwiązania technologiczne oraz ich doczesne dzieła a oni po ogarnięciu tego wszystkiego stworzą nam grę która będzie miała bardzo dużo wspólnego z ich wcześniejszym światlpogladem.

Opublikowano

Gry po prostu robią się za proste :/ a prawda jest taka że tylko te diabelsko trudne zasługują na uznanie :), gothic 2 i 1 dla początkującego zapewne wydają się piekielnie trudne :D, obecnie z gier rpg najbardziej podchodzą mi wszystkie części wiedźmina, po pierwsze nie są tak łatwe (chociaż wiedźmin 2 na trudnym dopiero dawał się we znaki), po drugie fabuła na podstawie prawdziwej postaci z książki...czego chcieć więcej ? :). Gothic powinien skończyć się po części 3, tak jak teraz wiedźmin będzie częścią 3 ostatnią :), a co najważniejsze i wszystkie gry się chowają wiedźmin nie jest dla dzieci, klną aż miło, obraca panienki, po prostu normalna gra :D, reszta to bajeczki dla dzieci np. Skyrim itp.

Opublikowano

E tam.. Za jakiś czas i tak pewnie wyjdzie. Ale co jak co to Gothic mocna gra, jak dla mnie chyba 1/2 cześć były naj. Ale to tylko moja opinia ;d.

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Akurat, że G1 i G2+NK jest lepsze od reszty serii to opinia większości. G1 wcale nie był trudny można go było przejść bez problemu wystarczyło znać pewne zasady. Powstania G5 w sumie nie wykluczam znając ludzki popęd do pieniądza.

Opublikowano

a co zrobić z ciągłym zacinaniem się podczas biegania i nagłego zmieniania kamery, kompa mam bardzo dobrego ale tak czy siak zamula gothic 3... (na patchu i bez)

To jest moim zdaniem jeden z największych wad tej gry :P Ale Gothic 3 sam w sobie jest że tak powiem zarąbisty.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Duzo nie wniose w temat, ale podzielam zdanie wiekszosci. G1,G2 i dodatek to gry najlepsze, jedynka powalala fabula, ale dwojka wygrywa grywalnoscia. Dwojke na dobra sprawe razem z dodatkiem znam na pamiec, zakonczenie ogladalem ponad dwadziescia razy.. 

A trojka? Coz, gralem bo gralem, na community patchu tez, ale to byl ni Gothic, ni TES z grafiki i mnogosci zadan... Wkurzalo mnie ze mozna bylo wykonac jakies zadanie i dostac za nie nagrode nawet nie wiedzac ze takie jest. W trojke z przerwami gralem niemal trzy lata, duzo razy zaczynajac gre od nowa i dorabiajac sie postaci nie do ruszenia, ale nigdy gry nie ukonczylem, po prostu zakonczenie trojki jest moim zdaniem lipne, mimo iz jest ich kilka. 

G4 to brak slow, zainstalowac, przejsc gre, odinstalowac, zapomniec. 

G5? Kupie tak czy tak, bo jestem fanem serii, ale byloby dobrze, gdyby znow wrocic na stare smieci, niekoniecznie bezimiennym, ale tez i nie jakims pasterzem owiec ktory dopiero przestal wyjmowac kozy z nosa, no i te pancerze... W pierwszych dwoch czesciach, mimo gorszej grafiki niz nowsze czesci, pancerze naprawde cieszyly oko i byly po prostu sliczne.. 

leaderboard-3.png

Opublikowano

W gothic jeden grafika jest piękna lasy fajne efekty spadających liści po prostu boskie fabuła gothic jeden jest naprawdę zarąbista po mimo że jest mała mapa ale za to questy dają do myślenia :) poboczne jak i fabularne,natomiast gothic dwa jest fajną gierką dużo się w niej dzieje ale najbardziej spodobała mi się pierwsza część :P,w trójkę grałem ale nie zaciekawiła mnie ta gra nie ukończyłem jej a w czwartą część nie mam zamiaru grać bo wystarczył mi gothic trzy szkoda że nie mogę cofnąć czasu i odzyskać kasy bo zamiast kupić grę normalną to masa bugów nawet patche nie pomagają.

Jednym słowem jeśli gothic 5 będzie miało grafikę gothic'a 1 oraz 2 to z chęcią zagram.

Ps. Czekam na moda,który przejdzie do historii ale nie wiadomo czy on wyjdzie :> mianowicie "Dzieje Khorinis"

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Risen 3 podobno teraz wygrywa.. 

Co nie zmienia faktu ze Gothic 5 ktory bazowalby na Gothicu I i II, niech bedzie nawet remake albo podobna historia - ma duzy potencjal. 

leaderboard-3.png

Opublikowano

Oczywiście - w piątą część Gothica zagrałbym bardzo chętnie, ale po kontynuacji G3 (jego następcy nie będę nawet nazywał po imieniu) jestem tą serią zniesmaczony.

Opublikowano

Nie zrobią to nie zrobią. I tak pierwsza część była lepsza od pozostałych.

Opublikowano

Nie zrobią to nie zrobią. I tak pierwsza część była lepsza od pozostałych.

Nie zgadzam się. Dla mnie II to najlepsze wydanie Gothica kiedykolwiek (nie pomijając wydania z Krukiem). Najfajniejszy klimat utrzymywało.

Opublikowano

Gothic II przebija wszystko, lecz Gothic I to klasyk o ktorym nie mozna zapomniec. Gothic 5 nie powstanie. Zreszta zadna nowa czesc nie pobije klasykow, bo o czym by miala byc? Gothic 3 wyczerpal praktycznie wszystko, a ciagnac to jest bez sensu.

Opublikowano

Gothic II przebija wszystko, lecz Gothic I to klasyk o ktorym nie mozna zapomniec. Gothic 5 nie powstanie. Zreszta zadna nowa czesc nie pobije klasykow, bo o czym by miala byc? Gothic 3 wyczerpal praktycznie wszystko, a ciagnac to jest bez sensu.

Jak to o czym? Mogli by ruszyć łepetynami i wymyślić coś nowego, co by wciągnęło nas - graczy. Coś innego niż wszystkie serie Gothica ale o podobnej tematyce.

Opublikowano

Tylko powiedz mi co maja wymyslic? 3/4 graczy pragnie powrotu do Gothic'a 1,2, reszta pragnie czegos nowego. Ale czego? Mody zostaly dodane, jest ich pelno, kontynuacji? Wcielenie sie w inna postac? Znana z poprzednich serii?

Opublikowano

Szkoda że nie zrobią Gothic 5. Bardzo chętnie bym przeszedł następną cześć tej legendarnej gry. A Risen to dla mnie nie udana kopia Gothica, cóż ale to tylko moje zdanie na ten temat.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...