Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XrpgTheG4me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wszyscy użytkownicy na MPC FORUM! Około pół roku temu napisałem temat o tym, że nasz Bezimienny powróci w Gothic 5 Aeternus.

Niestety moje wszystkie piękne nadzieje rozwiały się z powodu tego, że nasz drogi Sasha powiedział, że nasz Gothic 5 nie powstanie z powodu, że są "za duże wymagania i zrobią Risena 3." A z tego co wiem wierni gracze Gothica chcą tylko starej grafiki oraz rozwinięcia fabuły. Sami mieli super pomysł by zapomnieć o Gothic 4 i Gothic 3 Zmierch Bogów. Gdy obejrzałem ten film miałem banan na ryju ;)

http://www.youtube.com/watch?v=qKgmwAkXeyA

Ale gdy usłyszałem o tym, że kuźwa Risena zrobią miałem ochotę skoczyć z dachu ;(

Co wy na to, że nam nie zrobią Gothica 5? Podzielcie się swoją opinią w odpowiedzi!

Opublikowano

Zrobią, zrobią. Pewnie będą robili Gothic 5 jak skończą robić Risen 3 (chyba, że zaczną robić nową grę). Jeżeli chodzi o grafikę świata, postaci (itd.) też bym wolał starej dobrej grafiki Gothic. Jak Gothic 5 będzie wyglądał to się zobaczy.

Opublikowano

Moim zdaniem jeżeli mają to spierniczyć to może lepiej żeby nie tworzyli kontynuacji, za to jeżeli mają to niech nie uwzględniają Arcanii i G3: ZB tylko stworzą G4.

Opublikowano

Nie zrobią go w końcu ? :( Idę się wypłakać. Chociaż swoją drogą, jak z braku czasu zrobili by taki shit jak gothic 3/3zb/arcania to już wolę, żeby nic nie robili. 

Opublikowano

I tak pewnie spierdolą jak g3 i 4 :) Ale miejmy nadzieje, że zrobią bo chętnie bym zagrał.

Btw. jak zmienią lektora beziego to wyłączę dzwięki dialogów :)

Gothic 3 i 4 to nie ich wina.

Grałem od G I do III razem z dodatkami i w tą najnowszą, która wyjdzie.. chętnie też bym zagrał. :D

Opublikowano

I tak pewnie spierdolą jak g3 i 4 :) Ale miejmy nadzieje, że zrobią bo chętnie bym zagrał.

G3 podstawka nie jest winą PB bo ich Jowood poganiał. A za G3 ZB i Arcanie odpowiadały inne studia.

Co do G5. To lekko nie ma sensu, z tego względu iż Sasha w wywiadzie podkreślił że narazie stop dla Gothica. Zmiana zdania? Czy albo mamy tu doczynienia coś ala CoD / BF? W sensie że raz na rok wydarzą nowego Risena i nowego Gothica? To lekko kupy się nie trzyma.

Mam tylko nadzieje, że G5 nie będzie mieć DLC fabularnych, a jak już to prędzej wydać wątki z DLC w formie pełnoprawnego dodatku.

Opublikowano

Nie rozumiem czemu się tak uczepiliście tego Gothic-a 3...

Mimo spartolonej optymalizacji i kiepskiej fabuły to gra nadal  wciągała. Grafika nawet po dzień dzisiejszy robi wrażenie (Wodospad koło Silden  <3 ) a miałkość fabularną można wybaczyć.

Co do tematu: Kontynuacji nie zrobią, przynajmniej nie teraz. Piranie boją się, że nie sprostają wymaganiom fanów i zostaną zmieszani z błotem :D 

Może kiedyś się przełamią i zrobią hit, który zadowoli fanów jak i hejterów tej serii.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fakt Gothic 3 to gówno! Ale kurwa co ty masz do Piranhy Gothic 4 to nie ich nieudany wybryk natury ;p

Opublikowano

Chętnie bym zagrał w gothic 5 lecz mój komputer może o tym pomażyć:( Ale powiem tak jeżeli w gothic 5 będzie nasz stary bezimieny to bym odrazu odinstalował grę. Bo jak w gothicu 3 na tych obrazkach końcowych widzieliśmy bezimienego starego na tronie więc nie powino już być bezia w ZB i w arcani i w tym bardziej w 5 xD to się wogóle nie trzyma kupy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

o ile pamiętam ten filmik był fakiem w całej okazałości :P

moim zdaniem gothica takiego jakiego znamy z 1 i 2 już nigdy nie zrobią i ostatnia nadzieja w modderach że może jakoś połączą siły i pokombinują nad własną kontynuacją

Opublikowano

Trochę tak jak z trzecim Half-Life'm - jeśli się pojawi, to i tak nie sprosta "hajpowi", bo każdy ma swoje-inne wymagania i spojrzenie na rozgrywkę w 'piątce'. Chociaż.. mimo narzekań i tak zdecydowana większość (jeśli nie każdy) zagra.

Opublikowano

Jedyne co mi sie nie podoba w G1 to to, ze nie dziala na W8 a przynajmniej dziwnie sie zachowuje. Chyba ze tak bylo zawsze? Co do G3 to moim zdaniem dobra, nawet bardzo dobra gierka. Ale G4 to juz wogole gowno :p

61093c6efb.png

Opublikowano

G3 to już niestety nie był ten dawny klimat. Chociaż, nadal była to dobra gra i pasowała do serii Gothic. Nie było długo czekać aż fani z patchami naprawili zbugowaną 3 cześć serii. Nadając jej charakter i klimat dawnych serii (nie do końca, ale w dużej mierze). Zmierzch Bogów psuła zarówno trójkę jak całą fabułę. "Arkania" jest do kitu patrząc pod kątem Gothic'a. Gdyby była to inna nazwa, np sama Arcania a nie z Gothic 4 w nazwie, było by dobrze. Gdyby jeszcze wymazali postacie z gothic'a zamieniając na inne. Np. Rhobar III na Robarh III (zepsuli całego Bezimiennego...). Zmieniając im teksturę, to ta gra była by dobra. W dodatku do 4 jedyne fajne to było wcielanie się na chwile np. w Gorn'a. Reszta to chwyt na kasę. Jeżeli Gothic 5 ma zamiar powstać, to niech zrobi to stara dobra ekipa. Bo JooWood zniszczył serie, "zmasakrował" ją kompletnie.

yiWCsl1.png
Opublikowano

Nie wiem jak dla innych ale dla mnie prawdziwy gothic skończył się po gothic 2 NK dalej już ta gra poszła w innym kierunku .Takie moje zdanie ;x

Opublikowano

G3 to już niestety nie był ten dawny klimat. Chociaż, nadal była to dobra gra i pasowała do serii Gothic. Nie było długo czekać aż fani z patchami naprawili zbugowaną 3 cześć serii. Nadając jej charakter i klimat dawnych serii (nie do końca, ale w dużej mierze). Zmierzch Bogów psuła zarówno trójkę jak całą fabułę. "Arkania" jest do kitu patrząc pod kątem Gothic'a. Gdyby była to inna nazwa, np sama Arcania a nie z Gothic 4 w nazwie, było by dobrze. Gdyby jeszcze wymazali postacie z gothic'a zamieniając na inne. Np. Rhobar III na Robarh III (zepsuli całego Bezimiennego...). Zmieniając im teksturę, to ta gra była by dobra. W dodatku do 4 jedyne fajne to było wcielanie się na chwile np. w Gorn'a. Reszta to chwyt na kasę. Jeżeli Gothic 5 ma zamiar powstać, to niech zrobi to stara dobra ekipa. Bo JooWood zniszczył serie, "zmasakrował" ją kompletnie.

Ogolnie Piranie zrobily zle ze "sprzedaly" gothica w rece innej, nie ukrywajmy chujowej, producencij. Gralem chwile w Arkanie i szczerze powiedziawszy spowodala mi sie do czasu gdy zobaczylem orkow. Z tgo co pamietam, orkowie byli DOBZI?! :D Przeciez to przeczy calej idei gothica :D

61093c6efb.png

Opublikowano

A niby co tam jest z Gothica w tej całej Arcanii chyba prawie nic np. gdzie jest otwarty świat, który zawsze był w serii obecny... tą Arcanią to się można najwyżej podetrzeć.

Opublikowano

Imo Gothica 5 nie będzie. Jak wyobrażacie sobie podnieść taką markę po tym co zrobiło Spellbound? Poza tym Gothic 3 jak dla mnie jest za bardzo hejtowany. Ponad 100 questów, dość duży, otwarty świat do eksploracji i samemu decydujemy po czyjej stronie się opowiadamy... Wracając do Gothica 5. W którymś z wywiadów twórcy Wiedźmina 3 mówili, że trzeba zejść ze sceny w dobrym momencie jako zwycięzca. Dlatego myślę, że Piranie nie powinny zabierać się za G5. Osobiście liczę na nową historię w starym świecie (Kontynent i Khorinis) :p

41069220629921990309.jpg

Akutalnie gram: SF Game, Unlimited Ninja, CorelisMT2, NFS: Most Wanted :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ogólnie to na c**j Ci nick bezimienny jak masz 0 pojęcia o gothicu ?

G3 i G4 to nie była ich wina .....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gothic 5 byłby prze kozacki jakby wymyślili coś z fabułą po podróży w przeszłość i powrocie do khorinis z krainy 3 to by było piękne :) nic innego mnie nie zadowoli :P. Jak nic takiego nie powstanie to Wiedźmin opanuje cały rynek gier rpg (wiedźmin 3 wygląda z*********e) jak już nie opanował bo wiedźmin 2 jest najlepszą grą RPG w jaką grałem zaraz po Gothicu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...