Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kamienie na Szaniec [2014]

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o ten film to coś pięknego, jedna z najlepszych produkcji jak dla mnie. Kurde szkoda ze nie czytałem książki ma to teraz sens ? Hmm

Pamiętaj, że film nie do końca jest taki sam jak książka :)

Co do filmu, to jutro sobie go obejrzę, rok temu czytałem książkę i była to jedna z najlepszych jakie czytałem.

Opublikowano

Pamiętaj, że film nie do końca jest taki sam jak książka :)

książki nie miałem okazji przeczytać bo zmieniałem szkołę niestety :(

wiem że film nie jest jak książka sam przeczytałem książek że nawet nie wiem ile.

A jak fabuła może być inna jak to jest oparte na faktach. Teraz to dojebałeś.

film jest monotonny i nudny i wiem że na faktach. jakbym miał oceniać to dałbym 4/10(z litości że to polski film taka wysoka ocena)

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Na faktach to jest książka, w filmie sobie z "faktami" robili co chcieli.

Alka rzeczywiście bardzo mało.

No tak, ale film nazywa się "Kamienie na szaniec", a książka nazywa się tak samo.

Nie mogą zrobić fakty jakie chcą bo wtedy to nie będzie dotyczyć tej opowieści.

Jakby zrobili własną fabułę to by musieli nazwę zmienić np.: "Cegły na szaniec".

Opublikowano

No tak, ale film nazywa się "Kamienie na szaniec", a książka nazywa się tak samo.

Nie mogą zrobić fakty jakie chcą bo wtedy to nie będzie dotyczyć tej opowieści.

Jakby zrobili własną fabułę to by musieli nazwę zmienić np.: "Cegły na szaniec".

A czy ja mówię, że powinni? Przecież właśnie to krytykowałem o_O

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Gówno, a nie film.

Z książką ma to tyle wspólnego, że aż nic.

Za cholerę nie rozumiem czemu szkoły tak się tym jarają i wycieczki organizują jak pojebane. ;x

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Wszystkie nowo wychodzące polskie filmy są dość badziewne, przypomniało im się o historii i postanowili to wykorzystać dla zarobku robiąc filmy o wałęsie a potem kamienie na szaniec, nie zamierzam tego oglądać. Wgl wszystkie obecnie nowe filmy wchodzące do kin to jakiś badziew, 0 wartościowego przekazu, tylko próba odzwierciedlenia na siłę jakichś wydarzeń albo filmy bez totalnie żadnej  fabuły ale z jakimiś efektami specjalnymi za grubą kasę, typowo dla plebsów.

Opublikowano

Były 2 sceny "erotyczne" i to takie, że dziewczyna byłą naga, czymś przykryta i tylko 1 cycek jej wystawał cały...

Film mi się podobał, ale czemu na końcu ten główny bohater nie strzelił?

Nie strzelił dlatego bo był przejęty czy zmartwiony i nie wiedział co zrobić dalej  utratą innych przyjaciół (rudego itp) coś w tym stylu xD

Opublikowano

Byłem i jest niezły. Alka praktycznie w tym filmie nie ma. Ogólnie można polecić ^^

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

Film ogólnie bardzo fajny ale niestety nie podobało mi się zakończenie ponieważ główni bohaterowie mogli by przeżyć ;)

7729614441163031041951.png

Opublikowano

Dziś obejrzałem, nie polecam. Brakuje przede wszystkim wielu wydarzeń, a przecież kiedyś miały miejsce.. I jeszcze to, że głos wydawał się "sztuczny" - nie tylko mi, koledzy także odnieśli takie wrażenie. O wiele lepsza jest książka. Nie lubię czytać książek a mimo to właśnie tylko ją chciało mi się przeczytać.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Dziś obejrzałem, nie polecam. Brakuje przede wszystkim wielu wydarzeń, a przecież kiedyś miały miejsce.. I jeszcze to, że głos wydawał się "sztuczny" - nie tylko mi, koledzy także odnieśli takie wrażenie. O wiele lepsza jest książka. Nie lubię czytać książek a mimo to właśnie tylko ją chciało mi się przeczytać.

Dokładnie, w ogóle nie była pokazana akcja kopernikowska oraz innych wydarzeń.

Opublikowano

Film ogólnie bardzo fajny ale niestety nie podobało mi się zakończenie ponieważ główni bohaterowie mogli by przeżyć ;)

Wiesz, że to film oparty (nie mówię teraz, w jak dużym stopniu) na faktach?...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Widać, że nie czytałeś... Alek, Zośka, Rudy i kilku innych chłopców z Buków zginęło, a więc tak też w filmie powinno być .___.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Ja za bardzo nie lubię filmów, ogólnie. A jeśli chodzi o ten to bardzo mi się spodobał. Szczególnie fabuła, wiadomo, że nie jest w pełni oparta na faktach ale była wciągająca. Nie czytałem książki, nie mam żadnego porównania. Lecz drugi raz bym nie poszedł :) 7/10

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Byłem w kinie ze szkoły na tym, dosyć fajnie zrobione, podobał mi się, ale nie można powiedzieć, że to jest ekranizacja książki "Kamienie na Szaniec" bo tu w ogóle odbiega, dlatego nawet wnuk A. Kamińskiego nie podpisał się pod tym scenariuszem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...