Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wypali? Autorskie Pluginy!

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wypali?

• tak
      4
    • nie
      8
  2. 2. Zagrasz?

• tak
      4
    • nie
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<---

Siemka,

Chciałbym się was zapytać czy wypaliłby serwer survival z autorskimi gildiami + do tego jakieś dodatki?

Oczywiście ten serwer byłby bez żadnych skryptów.

Dodatki:

- Nowe craftingi (końskie ostrze, super stone, siodło, zbroje dla konia, mikstury z lepszymi mocami, super obsydian, przepustka do netheru, [tutaj jest miejsce twój przedmiot])
- Eventy (OX)
- NPC stojący na spawnie, który teleportuje do netheru gdy masz odpowiednią przepustkę
- Przywoływanie konia jego zdjęciem(tak jak w metin2)
- [Tutaj jest miejsce na twój dodatek]

A drugie pytanie jest odnośnie tego czy ty byś na takim serwerze zagrał ?

Oczywiście serwer nie byłby PayToWin, ale przedmioty w sklepie trochę by ułatwiały grę(np. Vip, Nowe itemy do scraftowania).

Jak na razie nie mam pomysłu jakie dodatki miałby Vip. Zaproponujcie coś.

Jak masz jakiś swój autorski pomysł podziel się nim w tym temacie, a ja go wykorzystam na serwerze!

Pozdrawiam

Opublikowano

Dodał bym zdjęcie konia do ItemShopu którym by dało się wzywać swojego konia i odwoływać go.
Co do Eventów to możesz zrobić taki jak w Metin2 OX :)
A co do serwera to jest spoko na bank bym zagrał i jeśli potrzebujesz sponsora to wal śmiało na PW. Na start ze 100-150 slotów, potem nawet 1k :)

Opublikowano

Dodał bym zdjęcie konia do ItemShopu którym by dało się wzywać swojego konia i odwoływać go.

Co do Eventów to możesz zrobić taki jak w Metin2 OX :)

A co do serwera to jest spoko na bank bym zagrał i jeśli potrzebujesz sponsora to wal śmiało na PW. Na start ze 100-150 slotów, potem nawet 1k :)

Bardzo podoba mi się ten twój pomysł związany z zdjęciem konia. Chętnie z niego skorzystam ;)

Będzie można też dodać do tego pomysłu, że jak ktoś zabije twojego konia to potrzebujesz jakiś tam ziół z 1.7, żeby go ożywić.

Opublikowano

To nie event. Event to prawda fałsz a o zdjeciu konia do rzywolania by było swegokonia :)

No tak, nie event tylko pomysł. Po prostu się przejęzyczyłem, ale już to wcześniej poprawiłem :D 

Opublikowano

Będzie fajny na początek, potem nie będzie grało za dużo osób, dodatkowo każdy woli serwery hc, jednak za dużo dodatków jak na taki serwer.

Moim zdaniem nie ma sensu robić takiego serwa ponieważ za dużo dodatków, na takie serwery powinno być jak już maks 1 - 2.

Dodatkowo pamiętam że był podobny serwer i było maks 20 osób.

Jeśli chcesz taki serwer robić to możesz spróbować, jednakże nie byłbym taki pewny że serwer będzie miał dużo osób.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

@up 

A ja myślę inaczej bo dodatki umilają grę na serwerze i myślę że fajnie by się grało

Lepsze to niż zwykły SV podoba mi się pomysł

Myślę że te super stone jest coś w rodzaju regenerującego się kamienia na xcrafters  ? 

Otóż jestem za tak myślę że takie coś wypali 

@Edit czy tu nie jest za dużo myślę ? ;3

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

@up 

A ja myślę inaczej bo dodatki umilają grę na serwerze i myślę że fajnie by się grało

Lepsze to niż zwykły SV podoba mi się pomysł

Myślę że te super stone jest coś w rodzaju regenerującego się kamienia na xcrafters  ? 

Otóż jestem za tak myślę że takie coś wypali 

@Edit czy tu nie jest za dużo myślę ? ;3

Tak superstone jest coś w stylu takiego kamienia, ale trochę utrudniającego. Ostatecznie tego kamienia nie musi być.

Za dużo dodatkow ? 

Opublikowano

@up Tylko, że te super stone będzie trzeba trochę zmienić, żeby tak gry nie utrudniało twoim przeciwnikom. Zrobisz sobie tego cała gildie i już nie do wbicia :D 

Opublikowano

Jeszcze myślałem nad dodaniem emeraldowych przedmiotów. Co wy na to? Np. kilof emeraldowy by się robiło to dostawało by się żelazny kilof 6/3 wydajnosc/niezniszczalnosc

Opublikowano

Tak, ja bym zagrał.

Jeżeli jednak będą to skrypty w 80%, a 20% to autorskie pluginy to nie, nie zagram.

Opublikowano

Tak, ja bym zagrał.

Jeżeli jednak będą to skrypty w 80%, a 20% to autorskie pluginy to nie, nie zagram.

Oczywiście ze skryptami skończyłem jakiś czas temu i zakładając jeden serwer (znaczy byłem tam głównie technikiem) zauważyłem jak skrypt bardzo laguje :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...