Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam poradnika "Jak zacząć"

Faldhor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czołgiści :) Zamierzam pograć myślę, że długi czas w WoT'a lecz nie wiem jak się za to zabrać. :v Gra już się kończy pobierać i chciałbym zaczerpnąć jakieś rady na start. Proszę o taki poradnik w pigułce ewentualnie linki do jakiś godnych polecenia poradników :) Nagrodzę Like oczywiście.

Opublikowano

Na początek pograj większościami czołgów, polecam ci linie HT rusków i to co sam sobie wybierzesz. (ja np. wybrałem na początek Niemców i Ruskich ) ; )

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Parę porad :

-Nie pchaj się na chama sam do przodu, zawsze jeździj w grupie

-Skupiaj celownik minimalnie do średniej wielkości, nigdy nie strzelaj od razu bo masz dużą szanse, że spudłujesz.

-Zaczynaj od piątego tieru ustawiać się kątem do przeciwnika, ponieważ ułatwia to odbicie pocisku.

-Radzę pooglądać na YT jak grają danym czołgiem i w jakie miejsca strzelają aby przebić pancerz, na początek strzelaj w dolną płytę/przód czołgu do czołgów I-IV tieru.

Opublikowano

Dzięki koledzy za poradę :) Gra już pobrana jutro popróbuje najpierw wszystkie startowe czołgi i zobaczę jak iść :)  Dużo czytam, żeby iść w IS-7 czy coś takiego. Warte zachodu czy nie bardzo ? ::>

Opublikowano

Dla początkującego oczywiście, trochę się pomęczysz do tego wymarzonego KV-1 ale później jak się nauczysz kontować i będziesz znał miejsca gdzie prawie zawsze wchodzi dmg (weakspoty) to jest super :D.

Opublikowano

Dzięki koledzy za poradę :) Gra już pobrana jutro popróbuje najpierw wszystkie startowe czołgi i zobaczę jak iść :)  Dużo czytam, żeby iść w IS-7 czy coś takiego. Warte zachodu czy nie bardzo ? ::>

Tak, najlepsza linia dla newbie, wybacza masę błędów. Radzę Ci pooglądać szkołę czołgisty hallack'a na YT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...